Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4638 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי.

הצמיגים טריים? לא רשמת מה תאריך הייצור שלהם.

אגב היה לי אקו3 במידה 13 והאחיזה הייתה מצויינת. עכשיו אני עם יוקוהמה blue earth במידה 15 והאחיזה אפילו יותר טובה, למרות שזה צמיג זול משמעותית! אולי זה בגלל שזה רכב אחר ומידה אחר, אבל אני לא יכול לבקש אחיזה טובה יותר בשביל רכב רגיל. בהשוואה לזבל שהיה על האוטו לפני, זה פשוט שמיים וארץ, עכשיו אני מרגיש בטוח בכל מצב ויש הרגשת שליטה מלאה ברכב. כשהיה פה מבול בירושלים לפני איזה שלוש שבועות, בפניה תחת המבול הרגשתי שאני נוסע על יבש ואיזה טנדר הסתובב ממש לפניי (כנראה צמיגי זבל סיניים). גם הספקתי לבלום בבטחון מלא כדי לא להתנגש בו. ממליץ לכולם על הצמיג הזה..

ממש חבל לשמוע שאקו5 לא משהו יחסית ל-3, ציפיתי שהם יהיו שיפור. אגב, ממשיכים לייצר גם את ה-3 במקביל? ביקשתי מהבוס לשים לי קונטיננטל וראיתי את ה-3 למכירה, לפחות באינטרנט, אבל הם היו יקרים מדי עבורו. יצא אפילו יותר טוב, גיליתי צמיג מצוין ויותר זול.

עכשיו נזכרתי בחסרון שהיה בהתחלה ממש שהיוקוהמה היו מעט רועשים, אבל עכשיו אני לא מרגיש את זה, או שזה עבר, או שהתרגלתי, אשתדל לשים לב היום.

ומי שכתב שצמיגים ירוקים לא אוחזים, זה בולשיט, תלוי בדגם.

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ארקו, אני ממש לא חושב שזה זבל! תקשיב, קודם כל הם גם מיוצרים בגרמניה ודבר שני הם קיבלו ביקורות טובות מאוד בעולם.

יכול להיות שעכשיו אני יותר מבין מזה אחיזה אז זה נראה לי מוזר ויכול להיות שזה הפרונט.

לדעתי הצמיגים האלו איכותיים יותר מ3, באתר ששמתי הם קיבלו ביקורת עדיפה מה3.

בנוסף הם עוצרים מהר יותר לפי מה שהבנתי.

אני רוצה לבדוק את הפרונט שוב ולבדוק אוויר טוב ושמוסכניק יבדוק ואז להחליט אם האחיזה של הצמיגים לא מי יודע מה, יכול להיות שהם היו עדיפים מקדימה באמת.

והצמיגים נראים טריים מאוד.

פורסם
אני נוסע רגיל, אבל אתה יודע, לפעמים אני לוקח פנייה ב30-50 קמ"ש ומרגישים אחיזה לא הכי.

איפה אתה גר? מעניין לראות איך אתה נוהג שבפניה ב-30-50 קמ"ש אתה מרגיש אחיזה לא הכי.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

לא אמרתי שהם זבל, סה"כ התבססתי על חוות הדעת שלך, אני לא ניסיתי את הצמיגים האלה. אגב הנה מבחן שעשו באנגליה.

תאריך אתה יכול לראות על הצמיגים, יש מספר בעל 4 ספרות על כל צמיג, כאשר שתי ספרות ראשונות זה מספר השבוע ושתי האחרונות זה שנה, לדוגמה 2013 זה שבוע מספר 20 השנה, שזה יוצא סוף מאי.

פורסם
איפה אתה גר? מעניין לראות איך אתה נוהג שבפניה ב-30-50 קמ"ש אתה מרגיש אחיזה לא הכי.

זה תלוי בפניה, יש הרבה צורות של פניה.

יש פה אפשרות שהוא לא נוהג באופן הנכון בפניה, או שהציפיות מהצמיגים גדולות מידי.

פורסם

זו בדיוק הסיבה שהייתי רוצה להעיף מבט. יש לי בבית ליאנה על קלבר דיינאקסר, לא בדיוק האלפא שלי על S-דרייב, ואני לא מגיע להרגשת חוסר בטחון גם בנהיגה נמרצת למדי.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אני פשוט לא סגור על זה אם זה זריקת זנב או סתם אחיזה והאוטו לא מרגיש דבוק כל כך בפניות חדשות.

אבל בעיקרון זה טויוטה קורולה 99, אין לי מושג איך היא הייתה מתנהגת בשנת 99 עם צמיגים טובים מקוריים ובולמים מקוריים ולחץ אוויר שמגיע ישירות מהמפעל ביפן, עם פרונט מדוייק וכו'.

פורסם

נו, אז יאללה, בוא נעשה נסיעת מבחן - אולי אתה סתם מדמיין, ומאידך אולי יש בעיה באוטו.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

8) אני מאוד מודה על הנסיון לעזור, אבל אני מעדיף לבדוק קודם כל עוד פעם במכון פרונט, לקבל את הרכב אחרי טיפול ומשם להמשיך.

שמעו, דבר אחד אני בטוח הצמיגים האלו מעולים, גם באתר שהבחור שם שלח יש ציונים גבוהים מאוד!

לשם השוואה הצמיגים סדרה 3 קיבלו ציונים יותר נמוכים, אפשר לומר בהרבה מה5, באתר ששמתי בהתחלה.

או שאני באמת מצפה לאחיזה מטורפת או שיש משהו שלא מכוון. אני שולל בעיה מולדת בצמיגים כי הם חדשים, ואוזנו ונבדקו.

ואת האמת שאני ממלא אוויר רק בתחנת דלק.(לטוב ולרע...)

פורסם

עדכון חשוב. החליפו לי את הצמיגים הקדמיים (אקו 5) לקדימה ואת ה3 הותיקים לאחורה, ונחשו מה? יש עדיין חתושה של זריקה כזו מאחורה! אני עכשיו ממש שמח, רוב הסיכויים שהבעיה בפרונט. תודה רבה לכולם על העזרה וסליחה אם לכלכתי על הצמיג 5, עכשיו מגיע לו את הכבוד בחזרה...:lol:

אני גם חושב שהאוטו פחות מושך ככה, אבל צריך לבדוק לעומק יותר.

פורסם

יש לי את אותם צמיגים ואני לא מרגיש שום בעיה באחיזה..

Pioneer 80PRS

Celestra FA2150x : Hertz HV 165 XL ||| Boston Acoustics GT275 : Hertz HT 28

DC 3.5k : Sundown Z v.3 15

XS Power D2400 , D5100

פורסם

אני רוצה להציע אולי פתרון לתעלומה.

לפני התקנת הצמיגים החדשים מאחורה והעברת האחוריים קדימה, היו מותקנים A דרייב יבשים מקדימה. אני צודק? במצב כזה הנטיה הטבעית של הקורולה לתת היגוי מתגברת מכיוון שהצמיגים הקידמיים לא אוחזים היטב והדבר הראשון שהיית מקבל הוא תת היגוי והרבה.

לעומת זאת, צמיגים דביקים יותר מקדימה הגדילו את האחיזה בסרן הקדמי ולכן בהעברת משקל או כניסה אגרסיבית יחסית לפניה אתה יכול לקבל "הידוק ישבן" - סוג של זריקת תחת קטנה.

לגבי המשיכה - הכבישים בנויים כך שהם בשיפוע על מנת שבזמן גשם המים יתפנו לשולי הכביש. לכן אחרי כיוון פרונט פיקס אתה יכול לחוות סטיה מנתיב הנסיעה כתלות בשיפע הכביש. תנסה לשים לב אם המשיכה תמיד לאותו כיוון. תנסה בכמה כבישים ובכמה נתיבים בכל כביש.

ונקודה אחרונה, כשהרכבת את הצמיגים החדשים מאחורה, התרומה שלהם לבלימת הרכב היא אפסית. הצמיגים הקדמיים הם אלו שאחראים לרוב יכולת הבלימה. השיפור שהרגשת בבלימה רק מחזק את הדעה שלי שהצמיגים הקדמיים הקודמים שלך היו ממש גמורים וכשהעברת את האחוריים קדימה שיפרת מאוד את האחיזה בפרונט.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

צמיגים דביקים יותר מקדימה הגדילו את האחיזה בסרן הקדמי ולכן בהעברת משקל או כניסה אגרסיבית יחסית לפניה אתה יכול לקבל "הידוק ישבן" - סוג של זריקת תחת קטנה."

בדיוק!זה מה שאני מרגיש. בוודאות זה לא היה לפני ההחלפה.

אבל כמו שכתבתי עכשיו, החדשים (5) עברו לקדימה ואילו 3 עברו לאחורה ועוד פעם אני חווה את הדבר הזה, מורגש בעיקר מאחורה ומכיוון צד שמאל. יכול להיות מצב שגם אם האוטו לא מושך לצדדים יותר עדיין הפרונט לא מדוייק כל כך?

פורסם

deltaHf , כל מילה בסלע! זה בדיוק מה שבאתי לרשום עד שראיתי שהצאת לי מילים מהפה.

זה בדיוק למה הזנב עכשיו מרגיש יותר "שמח" כי הצמיגים מקדימה היו גמורים, עכשיו הפרונט צולל לפניה יותר טוב בגלל האחיזה שקיבל ולכן ההרגשה של חוסר אחיזה בציר האחורי היא טבעית.

לדעתי זו לא יותר מתחושה החוסר אחיזה מאחור שאתה מתאר והיא תעבור עם הזמן כשתתרגל למצב החדש.

לגבי הפרונט, מבלי קשר לחשיבות הרבה של פרונט מכוון, ברכב שלך תרומת פרונט לאחיזה של ציר אחורי (לא קדמי) היא כמעט אפסית, אלא אם כן מדובר משהו חריג באופן קטסטרופאלי.

כמוכן כפי ש deltaHF ציין כמעט בכל הכבישים יש שיפוע של כמה מעלות כדי שמי גשם יירדו לצידי הכביש, ברוב המוחלט של המקרים מדובר בשיפוע לצד ימין, יתחן וזה מסביר את המשיכה שציינת.

קנית אחלה צמיג ואת ההבדל תרגיש בחורף הקרוב כי האחיזה של קונטי ברטוב היא פשוט מעולה.

• תוכן חדש...