Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4653 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
טוב, כנראה שרצף המבחנים יסתיימו באותה מסקנה:המנוע 1.5 כן חלש.:wink:

אין מה לעשות, מנוע 1.5 ישאר תמיד מנוע 1.5, ואם יכיילו אותו להספק גבוה יותר זה יהיה על חשבון המומנט.

ובניגוד להספק, את המומנט מרגישים ברוב זמן הנסיעה.

לגבי צריכת הדלק - לנתוני המעבדה כדאי להיתייחס רק בצורה השוואתית למתחרות.

בפועל, הם חסרי כל חשיבות.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תגובות 236
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

המומנט סביר והכח סוס סביר וגם התאוצה ל100 עוד יותר סבירה לכן היה נראה כאילו האוטו דווקא יהיה זריז.

באוטו אם אני לא טועה ציינו שהמנוע טוב ולא מרגיש איטי כל כך, אם אני זוכר שזה היה כתוב שם.

בכל מקרה, אני בטוח שהמנוע הזה חזק יותר מהקודם, כבר התקדמות...:wink:

פורסם
איפה יש מבחן במאקו? לא מצאתי, אשמח לקישור.

מאקו עוד לא עשו מבחן על ה-3.

אבל נסיעה עליה בהחלט תהיה השבוע, ובקרוב גם מבחן השוואתי גדול.

כנראה שהתבלבלתי. אחד המבחנים שפורסמו פה. דה-מרקר? כלכליסט? איני זוכר באיזה עמוד זה היה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
אני רואה שנוח לך להוציא מהמשוואה את המאזדה 3 בגירסת ה- 2 ליטר.

מה גם שסיויק סדאן עולה כבר כמו הספיריט, שם כבר ההבדל באבזור הופך לענק (ומה עם הביצועים:wink:) . חוץ מזה לדעתי צריך להיות ממש פאנבוי של הונדה כדי לאהוב את העיצוב החיצוני וגם הפנימי שלה.

פורסם

טוב, כל אחד והטעם שלו ברכבים , מבחינת עיצוב ההונדה בעלת הנדסת אנוש גבוהה בפנים . לגבי המנוע , אחרי 3500 סל"ד הרכב

באמת מהיר למדי . אז כפי שכבר אמרתי , עד שלא נראה מבחן השוואתי אמיתי בין 3 הרכבים הללו , הונדה, טויוטה , מזדה , בכל

התחומים ובעיקר דגמים שנמכרים באותו מחיר , כל אחד ודעתו מבורכת כאן .

שוב , המזדה 2 ליטר היא במחיר שפוי יחסית למה שהיא מציעה , אני התכוונתי כל הזמן להונדה 5 דלתות בהשוואה , ודבר אחרון ,

במחירה הנוכחי של גרסת ה 1.5 ליטר , הסיכוי שהיא תימכר כאן , ללא מבצעים או ליסינג 0 ק"ם בהנחה , הוא לאנשים שמכורים

באופן "כבד" למותג .

פורסם
טוב, כל אחד והטעם שלו ברכבים , מבחינת עיצוב ההונדה בעלת הנדסת אנוש גבוהה בפנים . לגבי המנוע , אחרי 3500 סל"ד הרכב

באמת מהיר למדי . אז כפי שכבר אמרתי , עד שלא נראה מבחן השוואתי אמיתי בין 3 הרכבים הללו , הונדה, טויוטה , מזדה , בכל

התחומים ובעיקר דגמים שנמכרים באותו מחיר , כל אחד ודעתו מבורכת כאן .

שוב , המזדה 2 ליטר היא במחיר שפוי יחסית למה שהיא מציעה , אני התכוונתי כל הזמן להונדה 5 דלתות בהשוואה , ודבר אחרון ,

במחירה הנוכחי של גרסת ה 1.5 ליטר , הסיכוי שהיא תימכר כאן , ללא מבצעים או ליסינג 0 ק"ם בהנחה , הוא לאנשים שמכורים

באופן "כבד" למותג .

ה-3 הבסיסית נמכרת במחירים זהים לשאר בקטגוריה כמו הקורולה, יונדאי I35, פורד פוקוס וכו' (כ-128 אלף ש"ח). מה התמורה? לפי מבחנים בלבד עושה רושם שהתמורה דומה לתמורה שמציעות שאר המתחרות. האם יש מתחרות יותר משתלמות? יתכן שכן. מה שיפתור את התהייה הזו, זה מבחן משווה בין המאזדה לעומת המתחרות בקטגוריה. מי שירכוש את המאזדה במחיר שלה, לא חייב להיות מכור למותג ולא נעליים.

לגבי הסיוויק, אם כבר אתה מדבר על מכונית שלא שווה את המחיר והמוניטין, זו היא. היא אמנם מכונית טובה בסך הכל (במחיר הנכון היא הייתה יכולה להיות רכישה מעולה), אבל אני לא רואה מספיק סיבות להעדיף אותה מאשר אופציה אחרת מהקטגוריה ולהוסיף עוד כמה אלפים בשבילה. לא מדובר כאן במשפחתית חצי פרימיום כמו הגולף למשל שנותנת תחושת איכות גבוהה ואיכות נסיעה גרמנית ומוצקה (שגם היא לדעתי בגרסה הפשוטה לא ממש נותנת תמורה כזו גבוהה, אבל אצלה זה מסיבות אחרות). ההונדה סיוויק בגרסת הסדאן החדשה פשוט מאכזבת. איכות חומרים והרכבה מהפחות טובים שיצא לי להיתקל בהם לאחרונה במשפחתיות מודרניות, נוחות נסיעה סבירה בלבד, בידוד רעשים לא לוקה בחסר ועוד. בגרסת ההאצ'בק המצב טוב יותר משמעותית. אבל גם כאן העיצוב מבפנים דורש הסתגלות, שדה ראייה לא טוב בעיקר בגלל קורות A ענקיות, נוחות נסיעה נוקשה מדי מבלי לקבל יותר מדי תמורה לזה כשהכביש מתפתל ואיכות חומרים נמוכה בהפרש גדול מהמצופה מרכב במחיר כזה. אם נזכיר לך, גם במבחני דרכים הסיוויק לא הצטיינה וגם שם כולם, ללא יוצא מן הכלל אמרו שהמחיר שלה גבוה מהתמורה (למעט המנוע 1.8 המוכר והטוב). אני אישית לא מוצא בה משפחתית עם תחושת פרימיום, אלא אני רואה בה משפחתית רגילה עם מנוע גדול מהממוצע ועיצוב היי-טקי/ספורטיבי שדפקו לה מחיר מוגזם.

הנה ציטוט ממבחן באתר "אוטו" שהשווה את הסיוויק לאוריס ולגולף 7 1.2:

הקלף החזק של הונדה סיוויק האצ'בק הוא העיצוב, הן מבחוץ והן מבפנים, שנותן לנוהג בה תחושה מיוחדת. היא חסכונית בדלק ומאובזרת בצורה סבירה. אבל ההתנהגות הדינאמית לא מכסה את הצ'קים שהעיצוב רושם, המרווח לנהג מוגבל והנוחות לא מבריקה, וזה פוגם בחבילה – ואז מתווסף נושא המחיר. גרסת הבסיס שנבחנה עולה כמעט 135,000 שקלים – 5,000 שקלים יותר משתי האחרות. האם זה שווה את הפער? התשובה היא לא – אלא אם התאהבתם בעיצוב.

והנה המסקנה שהגיעו אליה בכתבה:

בסופו של יום התשובה לשאלה מי המנצחת במבחן קשה מהרגיל, ותלויה בעיקר בשאלה "על מה אתה מוכן לוותר".

הבעיה של כל השלוש היא שאם מוציאים מהמשוואה את ערך המותג, מגלים שאולי הקנייה הכדאית ביותר נמצאת בכלל מחוץ למבחן הזה.

והנה קישור למבחן: http://www.auto.co.il/%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%94-30184-%D7%A4%D7%95%D7%9C%D7%A7%D7%A1%D7%95%D7%95%D7%92%D7%9F-%D7%92%D7%95%D7%9C%D7%A3-%D7%9E%D7%95%D7%9C-%D7%98%D7%95%D7%99%D7%95%D7%98%D7%94-%D7%90%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%A1-%D7%9E.aspx

בסופו של יום, הבחירה בין ה-3, הסיוויק, הקורולה, הפוקוס ושלל המתחרות תתבצע לפי טעמו של הלקוח. נפילה אמתית אין כאן. כולם טובות, כל אחת בדרכה. אם יש אנשים שרוצים לשלם תוספת מחיר לסמל של הונדה, שיהנו. אם יש אנשים שמוכנים "להסתפק" במאזדה, טויוטה, פורד שיבחרו שם לפי טעמם. אף אחת לא גרועה כאן מהשניה באופן ניכר.

פורסם

במונח הנדסת אנוש הכוונה היא לא ליופי ומראה עתידני אלא לקלות ואינטואיטיביות של תפעול הרכיבים השונים. לוח המחוונים הדו-קומתי הזה בוודאי לא עונה על ההגדרה. לגבי מהירות - שוב, הכל יחסי. ההונדה מהירה ביחס לרוב היפניות ולא עומדת מול החדשות הגודשות, ובתאוצות ביניים אני אופתע אם תעבור את הדיזלים המודרניים. אחרי 3500 סל"ד כל מנוע יתחיל להזיז את עצמו, זו לא חוכמה.

הונדה בארץ בהחלט מכוונת למכורי המותג בלבד - היא מתומחרת ביתר ביחס לתמורה שלה. יש לאבי אקורד 2008 והרכב באמת טוב, אך קשה לי לחשוב עליו במונחים של תמורה למחיר, שכן כדי לרדת למחיר סביר (במונחי הארץ כמובן, 146K) הרכב הגיע ערום, עם טאסות ושתי כריות אוויר.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אין היום משפחטומטית לא טובה. יש כאלו שפחות מאובזרות מאחרות, יש כאלו שפחות מאיצות מאחרות ויש כאלו שפחות נוחות מאחרות. אבל כמעט כלל הרכבים המוצעים בקטגוריה הזו הם בסדר, ויש כאלו שבולטים טיפה מעל כל השאר. זה הכל.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

המבחן שהיה במגזין "אוטו" זה בסך הכל חוות דעת של בוחנים שיש להם הרבה ציפיות מהמותג הונדה .כשהמשוואתי יגיע זה יהיה פשוט רכב מול רכב , ללא שום ציפיות של מותגים , {כי במילא יעלו אותו דבר, על הכביש} . העיצוב הפנימי והחיצוני של הCIVIC -5 היא עניין של טעם אישי {דו קומתי , קונסולה כלפי הנהג , ועוד } . עניין הנסיעה זה דבר אחר . מנועים רגילים . רכב עם מנוע 1.8 מול רכב עם מנוע 1.5 . 142 כ"ס מול 120 .

כמעט בכל מקום או במיוחד ברה"ב הונדה וטויוטה נחשבות לרכבים {המותגים} היפניים הכי חזקים . ייתכן שמיליוני אמריקאיים טועים

ורק אנחנו צודקים ? רוב המזדות 3 שמסתובבות שם הם 2 ליטר . והמחיר לחדשה היא -כ 20000$ . {GALPIN MAZDA}

ואצלנו ה -3, 2 ליטר עולה על הכביש 144000 ש"ח . ההונדה -135000 ש"ח גם על הכביש{לאחר הנחת רישוי} .

כך יוצא שאצלנו המזדה יקרה יותר בכ- 9000 ש"ח . בחול כאמור 2 הרכבים הללו , ה-3 "ספיריט" 2-ליטר וההונדה סיוויק 1.8

בדגם המפואר שלה עולים אותו סכום {20000$} .

ואצלנו ההונדה 5 דלתות מנוע ה-1.8 והמזדה 1.5 עולים גם אותו מחיר . מעניין...

פורסם

לפחות תדייק, 3 2 ליטר עולה 142k לדגם המפואר ו- 133k לדגם הפשוט. סיוויק 5d עולה 135k לדגם הפשוט 145k למפואר. עכשיו תשווה גם אבזור ומכאניקה, מה עדיף?

פורסם
לפחות תדייק, 3 2 ליטר עולה 142k לדגם המפואר ו- 133k לדגם הפשוט. סיוויק 5d עולה 135k לדגם הפשוט 145k למפואר. עכשיו תשווה גם אבזור ומכאניקה, מה עדיף?

אתה משווה איבזור ומכניקה בין מרצדס ללקסוס?

הרי ברור שיש תשלום פרימיום למרצדס עקב תפיסתו (כנראה בצדק) מותג "אייכותי" מלקסוס.

אותו דבר בין הונדה למזדה.

פורסם

^

זה היה ברצינות? :lol: אם כן, אז שטיפת מוח של יבואן הונדה עובדת היטב. אם לא, אז הצלחת להצחיק, תודה.

פורסם
ה-3 הבסיסית נמכרת במחירים זהים לשאר בקטגוריה כמו הקורולה, יונדאי I35, פורד פוקוס וכו' (כ-128 אלף ש"ח). מה התמורה? לפי מבחנים בלבד עושה רושם שהתמורה דומה לתמורה שמציעות שאר המתחרות. האם יש מתחרות יותר משתלמות? יתכן שכן. מה שיפתור את התהייה הזו, זה מבחן משווה בין המאזדה לעומת המתחרות בקטגוריה. מי שירכוש את המאזדה במחיר שלה, לא חייב להיות מכור למותג ולא נעליים.

לגבי הסיוויק, אם כבר אתה מדבר על מכונית שלא שווה את המחיר והמוניטין, זו היא. היא אמנם מכונית טובה בסך הכל (במחיר הנכון היא הייתה יכולה להיות רכישה מעולה), אבל אני לא רואה מספיק סיבות להעדיף אותה מאשר אופציה אחרת מהקטגוריה ולהוסיף עוד כמה אלפים בשבילה. לא מדובר כאן במשפחתית חצי פרימיום כמו הגולף למשל שנותנת תחושת איכות גבוהה ואיכות נסיעה גרמנית ומוצקה (שגם היא לדעתי בגרסה הפשוטה לא ממש נותנת תמורה כזו גבוהה, אבל אצלה זה מסיבות אחרות). ההונדה סיוויק בגרסת הסדאן החדשה פשוט מאכזבת. איכות חומרים והרכבה מהפחות טובים שיצא לי להיתקל בהם לאחרונה במשפחתיות מודרניות, נוחות נסיעה סבירה בלבד, בידוד רעשים לא לוקה בחסר ועוד. בגרסת ההאצ'בק המצב טוב יותר משמעותית. אבל גם כאן העיצוב מבפנים דורש הסתגלות, שדה ראייה לא טוב בעיקר בגלל קורות A ענקיות, נוחות נסיעה נוקשה מדי מבלי לקבל יותר מדי תמורה לזה כשהכביש מתפתל ואיכות חומרים נמוכה בהפרש גדול מהמצופה מרכב במחיר כזה. אם נזכיר לך, גם במבחני דרכים הסיוויק לא הצטיינה וגם שם כולם, ללא יוצא מן הכלל אמרו שהמחיר שלה גבוה מהתמורה (למעט המנוע 1.8 המוכר והטוב). אני אישית לא מוצא בה משפחתית עם תחושת פרימיום, אלא אני רואה בה משפחתית רגילה עם מנוע גדול מהממוצע ועיצוב היי-טקי/ספורטיבי שדפקו לה מחיר מוגזם.

הנה ציטוט ממבחן באתר "אוטו" שהשווה את הסיוויק לאוריס ולגולף 7 1.2:

והנה המסקנה שהגיעו אליה בכתבה:

והנה קישור למבחן: http://www.auto.co.il/%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%94-30184-%D7%A4%D7%95%D7%9C%D7%A7%D7%A1%D7%95%D7%95%D7%92%D7%9F-%D7%92%D7%95%D7%9C%D7%A3-%D7%9E%D7%95%D7%9C-%D7%98%D7%95%D7%99%D7%95%D7%98%D7%94-%D7%90%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%A1-%D7%9E.aspx

בסופו של יום, הבחירה בין ה-3, הסיוויק, הקורולה, הפוקוס ושלל המתחרות תתבצע לפי טעמו של הלקוח. נפילה אמתית אין כאן. כולם טובות, כל אחת בדרכה. אם יש אנשים שרוצים לשלם תוספת מחיר לסמל של הונדה, שיהנו. אם יש אנשים שמוכנים "להסתפק" במאזדה, טויוטה, פורד שיבחרו שם לפי טעמם. אף אחת לא גרועה כאן מהשניה באופן ניכר.

נסעתי בגולף ואוקטוויה וגם בפוקוס.

לדעתי אייכות החומרים בסיויק 5D, באותה רמה של הגולף וטובה משתי האחרות.

כנראה שלאורך זמן - החומרים בסיויק יישמרו טוב משמעותי מאילו שבאחרות.

נכון, שכתבי רכב מתים על השילוב של מנוע מוגדש עם תיבה רובוטית , ואוטומטית מהללים כל רכב שיש בו חלק מהשילוב, אבל עדיין המנוע בסיויק מצוין ואמין, ותיבת ההילוכים חלקה ושקופה יותר מהתיבות הרובוטיות שמזכירות את קיומן לעיתים תכופות (ברעידות וקילקולים).

הא, מבחינת נוחות נסיעה ושקט בתא הנוסעים - הסיויק 5D ברמה של הגולף

פורסם
אתה משווה איבזור ומכניקה בין מרצדס ללקסוס?

הרי ברור שיש תשלום פרימיום למרצדס עקב תפיסתו (כנראה בצדק) מותג "אייכותי" מלקסוס.

אותו דבר בין הונדה למזדה.

ועל זה נאמר:

1314029819767.png

BW

פורסם

המחירים דווקא די מדוייקים ומתייחסים לרכב "על הכביש"

אני יודע דבר או שניים ברכבים . במקרה הזה כל מה שטוב לאחרים {טויוטה , הונדה} , לא הכי "טוב" לנו . כאן מה שקובע בסופו של דבר זה מה שהליסינג קובע : מזדה !

ובגלל מחירה כרגע , הליסינג יקבע גם את מחירה {או שחיטת מחירה} בעתיד בתור משומשת .{כי במחיר שלה כרגע היא לא אטרקטיבית לקניה בתור רכב בבעלות פרטית} לאומת ההונדה ש"יחסית" לא כל כך תינזק מזה . לקוח פרטי שייקנה מזדה , איך הוא ימכור אותה , כשהשוק יהיה מוצף רכבי מזדה שהיו בליסינג או חדש ליסינג 0 ק"ם ?

• תוכן חדש...