Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4230 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כנראה שפיאט כבר לא "מתמחים" באחזקה זולה...

אני לא התרשמתי שמחירי החלפים כאן היו יקרים. תקן אותי אם אני טועה - כמה עולה קלאצ' מקורי לדייהטסו YRV?

החלק היקר כאן הוא העלויות של המוסך עצמו. כאן אני חושב שאני עובר שוד.

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אחזקת דייהטסו זולה מאוד, אך זה לא הנושא כאן.

אחריות על הרכב שלך נגמרת עוד חודשיים, מדוע הלכת למוסך מורשה ולשלם הרבה מאוד?

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

פורסם

אני מטפל שם בכל הרכבים של המשפחה מאז 2007, כולם מתוצרת פיאט או קיה.

בכל מקרה נראה לי שהסיפור הזה הסתיים.

בעבר שעת עבודה הייתה 180 ש"ח ועל זה הייתי מקבל עוד הנחה - עכשיו זה נהיה יקר בהרבה וגם עם ההנחה זה עדיין מגוחך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אחרי קריאת העמוד הראשון, אני חושב שהמחירים האלה הוגנים. אחרי הכל, זה מוסך יבואן. זה בערך מה שאני משלם במוסך מורשה משרד התחבורה על טיפול עם חלקים מקוריים. תמיד יהיה מקום ששעת עבודה שם זולה יותר או שמסכים שתביא בעצמך חלקים שקנית מאיביי, אבל הטירטור של להסתובב ולמצוא כזה מקום + לוודא שהרמה המקצועית שלו מספיק גבוהה זה כאב ראש שלא תמיד שווה את החיסכון.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אחרי קריאת העמוד הראשון, אני חושב שהמחירים האלה הוגנים. אחרי הכל, זה מוסך יבואן. זה בערך מה שאני משלם במוסך מורשה משרד התחבורה על טיפול עם חלקים מקוריים. תמיד יהיה מקום ששעת עבודה שם זולה יותר או שמסכים שתביא בעצמך חלקים שקנית מאיביי, אבל הטירטור של להסתובב ולמצוא כזה מקום + לוודא שהרמה המקצועית שלו מספיק גבוהה זה כאב ראש שלא תמיד שווה את החיסכון.

לא שווה את החיסכון של מאות עד אלפי שקלים? אני מטפל במוסך שלא נופל בכלל ממוסך יבואן.

עצם זה שהוא נקרא "מורשה" וזה עולה יקר פי כמה וכמה זה לא מעיד על כך שהרמה שם, הטיפול והשירות שאני מקבל טובים יותר ממוסכים אחרים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אין לי מושג כמה עולים החלקים לרכב שלך. אם מצאת מוסך מקצועי ששעת עבודה שלו זולה משמעותית, אשריך.

בעיקרון גם אני נגד תשלום למוסכי יבואן על חדרי המתנה עם בורקסים ומזכירות, אבל זה המחיר הנפוץ היום לשעת עבודה.

פורסם (נערך)

אתה צודק, אני גם בדיעה, אבל הם טוענים שאם חס וחלילה הוא יפול על מוסך חרא שיהרוס לו את הרכב זה לא יהיה שווה את החיסכון. (ולצערי גם זה קרה לי פעם, רק שזה היה מורשה יבואן עם חליפה ובורקסים ורצפת פורצלן).

זו טענה קצת נכונה, תלוי איך מסתכלים על זה.

תאכלס בשביל להחליף שמן, לא צריך מקצועיות מי יודע מה, ובטח ובטח לא 240 שח לשעה, זה מוגזם.

זה סכום שאני בחיים לא הייתי משלם למוסך, פה בדרום אני לא חושב שיש למישהו אומץ לקחת מחיר כזה.

עריכה אחרונה על ידי nir100
פורסם
אני מטפל שם בכל הרכבים של המשפחה מאז 2007, כולם מתוצרת פיאט או קיה.

בכל מקרה נראה לי שהסיפור הזה הסתיים.

בעבר שעת עבודה הייתה 180 ש"ח ועל זה הייתי מקבל עוד הנחה - עכשיו זה נהיה יקר בהרבה וגם עם ההנחה זה עדיין מגוחך.

לא רואה שום סיבה לעזוב מוסך בו אתה מטפל כבר שנים ובגדול מרוצה, רק בשביל לחסוך 30-40 שקל על שעת עבורה.

באמת. זה נראה לי לא רציני. תמיד דגלת בטיפול במוסכים מורשים והמלצת לקנות מכוניות שטופלו במורשים.

אני גם לא חושב ששילמת מחיר יקר באופן מוגזם. תמיד יש יותר זולים כמובן.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
אתה צודק, אני גם בדיעה, אבל הם טוענים שאם חס וחלילה הוא יפול על מוסך חרא שיהרוס לו את הרכב זה לא יהיה שווה את החיסכון. (ולצערי גם זה קרה לי פעם, רק שזה היה מורשה יבואן עם חליפה ובורקסים ורצפת פורצלן).

זו טענה קצת נכונה, תלוי איך מסתכלים על זה.

תאכלס בשביל להחליף שמן, לא צריך מקצועיות מי יודע מה, ובטח ובטח לא 240 שח לשעה, זה מוגזם.

זה סכום שאני בחיים לא הייתי משלם למוסך, פה בדרום אני לא חושב שיש למישהו אומץ לקחת מחיר כזה.

להחליף שמן לא צריך להיות גאון הדור, אבל מה עושים במידה והמכונאי זימבר את ההברגה של הבורג בקרטר או הכניס את הפילטר עקום, סגר אותו בכח ודפק לו את התבריג?

לפעמים כדאי לשלם יותר על ראש שקט, השאלה היא כמה. הכל יחסי.

פורסם

זה יכול לקרות בכל מוסך, אתה מכיר לרוב את המנהל מוסך ולא את המכונאי, לך תדע אם הוא רב עם אשתו או עם הפקידה בבנק.

אם זה קרה במוסך שאתה ותיק בו הסיכוי שתצא מזה יותר טוב, אבל שוב, כל אחד והראיה שלו.

אם נפתח את הדוגמא, הכי טוב לטפל בבית, בשקט ובאהבה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בד"כ מוסך יבואן, שצריך לעמוד מאחורי השם שלו, לא יתנער מלקוח כשנגרם לו נזק בגלל אחד העובדים.

כמובן שיש נוכלים יוצאים מן הכלל, אבל כשמדובר ברכב חדש ואתה כבר לקוח קבוע של אותו מוסך, אין כ"כ טעם להחליף סוס מנצח.

טיפול בבית זה טוב רק למי שיודע ויש לו זמן וכלים. וגם אז, אם אתה לא בטוח ב100% עדיף ללכת לבעל מקצוע.

לא מזמן רציתי להחליף אטם מכסה שסתומים שהזיע ושברתי את אחד הברגים בתוך הראש, בגלל שלא עבדתי עם ידית מומנט קטנה. מה יצא לי מזה? 300 ש"ח במוסך + הרגשה רעה. לפעמים הכי טוב לתת לבעלי מקצוע לעשות את העבודה שלהם וללמוד תוך כדי.

פורסם

אני לא מתכוון לעשות שום דבר בבית.

פשוט חשבתי להתחיל לעשות סקר בין מוסכים מורשים של פיאט, ואולי למצוא מוסך בסגנון "מוסך רון" שאינו מוסך היבואן אבל מבין עניין והרבה מהפורום באים אליו.

אני עדיין חושב שהמוסך הנ"ל מאוד מקצועי ואיכותי - פשוט אני מרגיש שזו הפכה להיות פריבילגיה יקרה מאוד.

פורסם
בדיוק, הדיעה שלי שתמצא מוסך זול, רק לשמן ופילטרים.

ולמוסך הנוכחי תיקח בטיפולים גדולים יותר כמו טיימינג לדוגמא.

זאת הטעות שלך, הוא יכול לעשות טיפול גדול גם במוסך רגיל אמין וזול בלי בורקסים ומזכירות לקבל אחריות ושישן בשקט.

למה סתם לשלם הרבה ולהיות פרייארים? עצם העובדה שהנ"ל נקרא "מורשה" לא מעיד שהוא מוסך מקצועי.

פורסם

אני גם מטפל ברכבי במוסך פטין,בגלל שהוא הרשים אותי במקצועיות שלו בתקלה שהייתה לי בדובלו,מאז אני לקוח שלהם,אני פשוט לא מכיר מוסך מקצועי שאפשר לסמוך עליו שבתור נוזל קירור ימלא פאפרלו,אני לא בטוח כמה מוסכים יודעים מה זה פאפרלו אלא ישימו לך נוזל קירור ירוק.

כשהייתה לי דובלו במוסך אחד שמו לי שמן בלמים בDOT שונה ממה שהיצרן קבע,אז עוד לא הבנתי בזה,במורשה זה לא קורה,הכול לפי הוראות יצרן,וזה מה שאני אוהב,לכן אני גם מוכן לשלם יותר אבל להיות בראש שקט.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...