Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4660 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי אנשים, אשתדל לעשות את קצר.

אני נוסע סביב ה 25K קילומטר בשנה.

רוב הנסיעות שלי לכיוון ירושלים (עליות).

כרגע אני עם פיאט פנדה 2005, 180K קילומטרז, בהחלט הגיע הזמן להחליף (התחילו הרבה בעיות).

השיקול שלי הוא ללכת לכיוון החסכון משמע : ידני, מנוע קטן יחסית, רכב קטן, זול להחזקה על חשבון נוחות (ואמינות אולי)

או מצד שני, ללכת לכיוון הנוחות : אוטומט, מנוע 2000 ("מנהלים" ?), נוח וחזק אבל יקר יותר להחזקה.

השאלה הראשונה שלי והכי חשובה, חודשית עד כמה יותר יקר להחזיק B4 למשל אל מול רכב "זול" להחזקה?

זה 200-300 שקל? (שווה את זה!) או שזה 1000+ ? אני צריך אומדן, ברור לי שזה לא יהיה מדוייק.

על מה אתם הייתם ממליצים?

תודה!

נ.ב - אין לי בעיה (אפילו עדיף) לרכוש מליסינג בגלל התשלומים והמחיר הזול יותר.

פורסם

לך על פלואנס או מגאן דיזל. תקבל צריכת דלק יותר טובה מהפנדה עם נוחות מצויינת.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

פלואנס ראיתי רק מ 2010 - 65K שקל וצפונה, ממש לא בתקציב שציינתי למעלה.

לגבי המגאן, ראיתי כמה דגמים שלהם, על מה מדובר? מה ההבדל?

תודה

פורסם

אתה יכול לקחת רכב נוח דיזל ( פאסאט, בורה, C5 או אוקטביה ). אם אתה לא מוצא שמורות כאלו אתה גם יכול לרכוש רכב מנהלים 2.0 ולהסב לגז ( טיוטה אוונסיס, מאזדה 6, סובארו B4 ודומותיהן )

פורסם

אני שוב פעם מתקשה למצוא משהו בתקציב שציינתי,

אוקטביה (הזולה ממה שהצעת) מתחילה מאזור ה 47K, מה גם המחירים האלו בדרך כלל

היו מוניות\לימוד נהיגה - קצת מרתיע.

לגבי ההסבה לגז, קראתי שה B4 דיי "תפורה" על גז.

יש דעות בנושא?

לגבי ה B4 בכללי וגם לגבי ההסבה לגז?

כמה בערך תעשה B4 על גז? (שנת 2007-2008)

ומה לגבי עלות החזקה שלה?

פורסם

שברולט מאליבו 2006/7 מוסבת לגז. קנייה באזור ה 40K, התקנת מערכת גז עוד 8K בערך. אם אתה רוצה תקרא סקירה שעשיתי ממש היום על הרכב הפרטי שלי שזה אימפלה 2005 מוסבת לגז:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=500461

אחזקה לא יקרה בכלל, ואולי אפילו זולה יותר משל רכבי מנהלים קטנים יותר.

אפילו בלי מערכת גז, המאליבו למרות מנוע 3.5L לא תהיה בזבזנית יותר מכל רכב מנהלים אחר, ולגבי גז, המנועים האלו סובלים גז בצורה טובה.

בקיצור Win-win בשבילך, וזה עובד. אני מציע את הקטע הזה לכל מי שמחפש רכב זול אמין ונוח לנסיעות ארוכות, במיוחד בינעירוני.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

מעניין מאוד!

אבל זה לא קצת יותר מדי, מאליבו 3500 בשביל רווק צעיר? (90% מהזמן אני לבד ברכב)

יש סיבה להעדיף את המאליבו על B4\6 למשל?

פורסם

כן יש סיבה לדעתי. המאליבו בתור רכב אמריקאי באופן טבעי יהיה נוח יותר משאר הרכבים בסגמנט, שקט יותר, בעיקר בנסיעה בינעירונית כי הסל"ד יהיה ממש נמוך, לעיתים מאובזר יותר תלוי איזה דגם תיקח, אבל באמריקאיות גם בדגמי הבסיס יש כסא נהג מתכוונן חשמלית, חיישני אורות ובקרת שיוט כסטנדרט ועוד כל מיני שטויות שלא בטוח שיש ברכבי מנהלים אחרים. חוץ מזה מנוע ה 3.5 יהיה חזק יותר ממנוע 2000 כלשהו וצריכת הדלק לא תהיה יותר רצינית (7.5 בעיר ו 12-13 בחוץ). כמו כן כמובן מזגן מקפיא, רכב מרווח וכו'. הסבה לגז למנועים האלו יחסית בטוחה, גם כי מדובר במנוע גדול וגם כי מדובר במנוע יחסית ענתיקה עם 12 שסתומים וללא תזמון משתנה. לא אומר לך ש B4 זה רכב גרוע וגם הוא אופציה מצויינת ולפי מה ששמעתי גם כן מתאים לגז, לפחות חלק מהדגמים, אבל עדיין אני חושב שמאליבו יהיה נוח ומפנק יותר לנסיעות ארוכות.

לגבי אחזקה, האחזקה לא תהיה יקרה מרכב מנהלים אחר ולעיתים אפילו זול יותר, אמינות גבוהה גם כשמשווים ליפניות.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

תודה יוני,

השאלה אולי הכי חשובה, כמה (בערך\אומדן\לא מדוייק\כיוון) תהיה החזקה של B4\מאליבו יקרה יותר

מרכב יפני 1400-1600 סמ"ק סטנדרטי ?

אני רוצה שיהיה לי מושג, אם למשל בפנדה עכשיו שמתי על טיפול ממוצע 1000-1500 שקל

כמה יקר יותר זה יהיה ברכב מנהלים? 1500-2000? או 4000-5000 ? רק כדי שיהיה לי כיוון פחות או יותר.

פורסם

לדעתי ההבדל בין עלות החלפים ועלות שעות העבודה במוסך של הרכבים בין מנוע 1.4 ל 200 הוא זניח לעד כדי לא קיים. העניין הוא שאם אתה מחזיק רכב בן 5-8 שנים, אז פשוט לא הולכים למוסך של היבואן, אא"כ זה טיפול בסיסי של 500 שקל. לכל שאר הטיפולים תמיד תמצא מוסכים שמתמחים ביצרנים מסוימים (גם אפשר לרכוש חלפים באי-ביי או אצל חנויות חלפים וגם לחסוך) וההבדל בעלות של החלפים והעבודה הוא מטורף.

אני ממליץ בחום על טויוטה אוונסיס 2005-2007 שאמורה להיכנס בתקציב. מחוץ לעיר היא עושה כ 1/13 והנתון המפתיע שבתוך העיר היא ממש חסכונית ונותנת 1/11.

הרכב עם מנוע מאוד חזק, מאיץ ועוקף ממש יפה, מאוד רך ונוח, אמין והאחזקה שלו לא יקרה. יש לשים לב לא להיכנס לטיפולים גדולים אצל היבואן כי שם הוא ממש יקרן בטירוף. צריך להכיר ולדעת קצת איך להתעסק עם האוטו כי אין הרבה חלפים בפירוקיות ואז היבואן חוגג על מחירי החלפים המקוריים.

http://www.yad2.co.il/Cars/Car.php?AreaID=&ModelID=16&SubModelID=140&FromYear=2005&UntilYear=&Auto=&fromPrice=100&untilPrice=40000&Info=

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם
תודה יוני,

השאלה אולי הכי חשובה, כמה (בערך\אומדן\לא מדוייק\כיוון) תהיה החזקה של B4\מאליבו יקרה יותר

מרכב יפני 1400-1600 סמ"ק סטנדרטי ?

אני רוצה שיהיה לי מושג, אם למשל בפנדה עכשיו שמתי על טיפול ממוצע 1000-1500 שקל

כמה יקר יותר זה יהיה ברכב מנהלים? 1500-2000? או 4000-5000 ? רק כדי שיהיה לי כיוון פחות או יותר.

לא הרבה יותר יקר. יש הבדל בין להחזיק רכב מנהלים עממי לבין להחזיק רכב מנהלים יוקרתי (וולוו, BMW או אודי). הרכבים העממיים (מאזדה 6, מאליבו, B4, אוונסיס, מונדיאו וכו') לא יהיו יקרים בהרבה לאחזקה ממשפחתית רגילה ולעיתים ההבדלים האמיתיים קשורים בעיקר לגודל החלפים (למשל צמיג של מאליבו יעלה יותר מצמיג של פנדה).

עקרונית המאליבו הוא רכב שבנוי פשוט, מנוע פשוט, גיר עוד יותר פשוט 4 הילוכים רגיל לגמריי. חלפים לא יקרים, אם הולכים למוסך יבואן אז כמובן שיקרעו במחיר אבל זה נכון לכל דגם. מנסיון תמיד אפשר למצוא מוסכים לא מורשים מספיק טובים ולעיתים אפילו יותר טובים.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

פורסם

תודה על כל המידע,

אם באמת ההחזקה לא משמעותית יקרה יותר, אני חושב שאני אלך על ה"מנהלים עממית", נראה לי כמו אופציה נוחה.

משום מה (אולי אני טועה) ה B4\אוונסיס\מאליבו נראות לי הרבה יותר "רציניות" ממאזדה 6.

קראתי בכמה מקומות שה B4 (עדיין לא בדקתי לגבי המאליבו\אוונסיס) מאוד מתאימה למערכת גז.

אחפש עכשיו מידע על גז במאליבו\אוונסיס, אם למישהו יש מידע זה יהיה נהדר.

אני עדיין חייב להודות שאני קצת נרתע מהמנוע הגדול במאליבו, זה לא ייקר את הביטוח והטסט בכמעט כפול?

(אני אופנען לשעבר וזוכר שככה זה עובד באופנועים).

מבחינת אבזור אני מבין שהמאליבו מאובזרת יותר מהאוונסיס וה B4 ?

פורסם

שוב לגבי אחזקה, תקרא את הסיקור שעשיתי על האימפלה שלי (לינק למעלה), אמריקאית 2005 Full-size, מנוע 3400 (המנוע של המאליבו קצת יותר מודרני וקצת יותר חזק).

טסט - 1800 ש"ח (אצלי אחרי הנחת מילואים 1500)

ביטוח אצלי דרך החשב הכללי ולכל נהג מעל 24 - 3800 ש"ח. פרטי יעלה חובה + מקיף אני מעריך באזור ה 4500 שנתי, לא יקר בכלל.

טיפול קטן (אני עושה כל 10K) - חלפים - שמן מנוע סינטטי מלא של Motorcraft 5W30 עולה 120 ש"ח. פילטר שמן מקורי 50 ש"ח, פילטר אויר מקורי 50 ש"ח. אני משלם לחבר טוב שמומחה לטיפול באמריקאיות בערך 100 ש"ח על העבודה, סה"כ 320 ש"ח לטיפול רגיל. במוסך מסודר ייקחו לך נניח 400-450 גג. פלאגים מחליפים פעם ב 100K, שמן גיר ופילטר גיר פעם ב 90K, פילטר דלק עולה גרושים, ברקסים קדמיים 320-350 ש"ח תלוי איזה סוג, החזיקו אצלי כמעט 3 שנים ויותר מ 50K ק"מ (וזה רכב של טון וחצי). בקיצור מחירי אחזקה עממיים ביותר. אתה תשלם אולי קצת יותר כשתצטרך להחליף דברים גדולים כמו נניח בולמים, צמיגים, צלחות וכו', אבל גם כאן לא מדובר במחירי קריעה ולא מדובר בחלקים שהולכים כל יומיים.

בסופו של דבר השברולטים האמריקאיים בארץ אולי נתפסים כרכבים גדולים ומרשימים בגלל הגודל והפינוקים, אבל בתכל'ס מדובר בסה"כ במכונות פשוטות ועממיות שנבנו כדי לגמוע מאות אלפי מיילים על האוטוסטרדות בארה"ב. יש המון אימפלות שמשמשות שם בתור ניידות או מוניות, אם תעקוב בסרטים אמריקאיים תראה המון כאלו בכבישים, זה רכב עממי לכל דבר, ולמרות ההילה היוקרתית משהו, מחיר האחזקה לא שונה בהרבה מכל רכב מנהלים או לצורך הענין אפילו משפחתית.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

• תוכן חדש...