Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4665 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני מספר ימים נכנסה משאית ברכב שלי ונקבע טוטאלוס. את הרכב מצאתי במצב מצוין.

רכב מסוג מאזדה 6 פרימיום 08 יד 1 70k ק״מ.

הרכב היה ברשותי רק כ 3 שבועות כך שברור לכל הדעות שלא הייתי מעוניין למכור או להפטר ממנו בדרך כזו או אחרת. הושקע המון כסף כ 8 אלף על טיפולים מצבר צמיגים וכו׳. הייתי מאושר שסוף סוף אחרי כל כך הרבה טרטורים ומאמצים וכסף שבוזבז על בדיקות ונסיעות השתלם למצוא משהו טוב. העסק שידר אווירה טובה כי אני הייתי על מי מנוחות.

מיום התאונה וכמובן לאחר שברוך השם משפחתי יצאה בשלום, הבית על טורים יום יום.

הלחץ למציאת רכב זהה הפך לבלתי נסבל כיוון שאין למצוא רכב כזה או נדיר לפחות למצוא במצב אותו רכשתי.

לקח לי המון זמן,טרטורים ,דלק, נסיעות ושעות של חפירות באינטרנט עד שהצלחתי למצוא רכב מתאים.

הביטוח משלם מחירון. אבל מה עם עוגמת נפש שנגרמה? הרי אי אפשר להתייחס לזה כאילו מכרתי וקיבלתי מחירון כי המצב נכפה עליי בעצם.

ריצות למשטרה,בית חולים,קופות חולים,ניירות,מוסכים וכו׳ ,אני נהייתי משוגע והמצב בבית מבעבע כמו בוילר ופוגע בייחסים שלי עם אשתי והילד. הכל עכשיו סובב סביב הרכב. התפקוד שלי בעסק לא אותו הדבר ואין לי חשק להתנהל מול לקוחות כי אני טרוד מה יהיה כיגמרו ה 15 יום של הרכב החליפי. והרי בטח לא אתפשר על משהו רק כי ״אין מה לעשות זה מה יש״ אני מותש וחסר אנרגיה ומצב רוח.

נוסיף לזה את העובדה שאני מאוד פדנט,בררן וקפדן בכל הנוגע לרכב שלי כך שזו היתה עבורי טרגדיה כפולה, גם אשתי והילד שהיו צריכים לחוות חוויה מחרידה כזו וגם הרכב שהלך לעזאזל. מילא אם הייתי מחזיק אותו תקופה ארוכה וממצא.

האם ניתן לתבוע על עוגמת נפש ומצב נפשי ירוד? עקב כך כתוצאה ישירה נפגע גם העסק. ואת מי?

אודה על התייחסות ממביני עניין ועו״ד אם נמצאים פה.

פורסם

התשובה היא כן.

השאלה היא גם אם ניתן לזכות בתביעה הזו.

ראשית תדאג שהשמאי שאתה תבחר יעריך את הרכב לפי שוויו האמיתי כולל כל מה שהשקעת בו בתקופה שהוא אצלך.

15 יום השכרה קיבלת ממי?

מי משלם לך חברת הביטוח שלך או של נהג המשאית

תצטרך לתבוע כאמור את הנהג וחברת הביטוח שלו

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

על עוגמת הנפש סיכוי קטן שתקבל משהו - 8000 ש"ח שהוצאת בזמן שקדם לתאונה יש סיכוי לא רע שתוכל לקבל לפחות חלק ניכר אם יש לך קבלות על ההוצאות הללו.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

התביעה שלך כנגד הנהג השני צריכה לכלל את כלל הנזקים שנגרמו לך ובכללם זה עלות רכישת הרכב , ההשקעה בתיקון , שכירת רכב חליפי הדרוש לצורך העסק ואפילו לנסות להעריך (אם יש קבלות זה כמובן עדיף) את ההשקעה ברכישת הרכב כגון בדיקות במכון וכו....

אלו הנזקים הישירים.

עוגמת נפש אם יפסקו, יהיו בסדרי גודל של מאות שקלים בהנחה שלא היה נזק פסיכולוגי כלשהו שאז מדובר בסיפור אחר לגמרי.

פורסם

הנזק הפסיכולוגי הוא בתחום ביטוח החובה ולא שייך לתביעת נזקי רכוש אלא נזקי גוף.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

זה לא נכון. הוא לא תובע את הפוליסה שלו אלא צד ג. העיקרון הוא החזרת המצב לקדמותו ואם לפני כן לא היתה עוגמת נפש הוא זכאי לפיצוי.

פורסם

אתה טועה. העיקרון הוא החזרת המצב לקדמותו ואם לא הייתה לפני כן עוגמת נפש, הוא זכאי לתבוע.

• ספונסר פורום
פורסם
לפני מספר ימים נכנסה משאית ברכב שלי ונקבע טוטאלוס. את הרכב מצאתי במצב מצוין.

רכב מסוג מאזדה 6 פרימיום 08 יד 1 70k ק״מ.

הרכב היה ברשותי רק כ 3 שבועות כך שברור לכל הדעות שלא הייתי מעוניין למכור או להפטר ממנו בדרך כזו או אחרת. הושקע המון כסף כ 8 אלף על טיפולים מצבר צמיגים וכו׳. הייתי מאושר שסוף סוף אחרי כל כך הרבה טרטורים ומאמצים וכסף שבוזבז על בדיקות ונסיעות השתלם למצוא משהו טוב. העסק שידר אווירה טובה כי אני הייתי על מי מנוחות.

מיום התאונה וכמובן לאחר שברוך השם משפחתי יצאה בשלום, הבית על טורים יום יום.

הלחץ למציאת רכב זהה הפך לבלתי נסבל כיוון שאין למצוא רכב כזה או נדיר לפחות למצוא במצב אותו רכשתי.

לקח לי המון זמן,טרטורים ,דלק, נסיעות ושעות של חפירות באינטרנט עד שהצלחתי למצוא רכב מתאים.

הביטוח משלם מחירון. אבל מה עם עוגמת נפש שנגרמה? הרי אי אפשר להתייחס לזה כאילו מכרתי וקיבלתי מחירון כי המצב נכפה עליי בעצם.

ריצות למשטרה,בית חולים,קופות חולים,ניירות,מוסכים וכו׳ ,אני נהייתי משוגע והמצב בבית מבעבע כמו בוילר ופוגע בייחסים שלי עם אשתי והילד. הכל עכשיו סובב סביב הרכב. התפקוד שלי בעסק לא אותו הדבר ואין לי חשק להתנהל מול לקוחות כי אני טרוד מה יהיה כיגמרו ה 15 יום של הרכב החליפי. והרי בטח לא אתפשר על משהו רק כי ״אין מה לעשות זה מה יש״ אני מותש וחסר אנרגיה ומצב רוח.

נוסיף לזה את העובדה שאני מאוד פדנט,בררן וקפדן בכל הנוגע לרכב שלי כך שזו היתה עבורי טרגדיה כפולה, גם אשתי והילד שהיו צריכים לחוות חוויה מחרידה כזו וגם הרכב שהלך לעזאזל. מילא אם הייתי מחזיק אותו תקופה ארוכה וממצא.

האם ניתן לתבוע על עוגמת נפש ומצב נפשי ירוד? עקב כך כתוצאה ישירה נפגע גם העסק. ואת מי?

אודה על התייחסות ממביני עניין ועו״ד אם נמצאים פה.

יהיה לך קשה לתבוע עוגמת נפש בעינין זה ,זה גם יפתח תקדים כזה שיציף את בתי המשפט בתביעות עוגמת נפש על רכב באובדן מלא .

אבל .

אים תוכיח כי החברה שחייבת בתשלום עבור הרכב של ,פועלת שלא בתום לב ,וכתוצאה מכך נגרמה לך עוגמת נפש ותוספת הוצאות ,זה יכול לתת סיכוי .גם קטן .

חישוב ערך הרכב .

אם אתה תובע צד ג' מגיע לך גם את התוספות המורכבות ברכב אם יש .

תלוי בשמאי שטיפל לך בתביעה ,אם שמאי מטעם צד ג' יכול להיות שתופתע לכן ולכן ,לא תמיד שמאי שהוזמן ע"י חברת הביטוח יהיה נטראלי .וזה מניסיוני .

אמליץ לכל הקוראים וחברי הפורום .

לא לקחת שמאי מרשימת השמאים של חברת הביטוח . אלה אם קיבלתם המלצה על שרותיו .

לכו למוסך שאתם סומכים עליו .

אני מרשה לעצמי להתנסח כך כוון שבזמן האחרון אני ניתקל בכל מיני המצאות של שמאי הביטוח ,רק להפחית את עלות הנזק ,ועל חשבונכם .

אלי אמרן - שמאי רכב 054-6999223

פורסם

^ כפי שציינתי כל זה כיוון שרק לפני מספר שבועות סיימתי תקופת חיפושים של חודש וחצי בו נסעתי לכל חלקי הארץ בין היתר הכי רחוק שהגעתי היה ירושלים, כדי למצוא את הרכב עם נתונים טובים.

אז כן, הידיעה ששוב פעם אצטרך לעבור את זה נסיעות, ובדיקות ובמסגרת ללחץ הזמן שיש לי עוד 12 יום להחזרת החלופי, זה גורם ללחץ נפשי אדיר, כשאתה אדם תלותי ברכב על בסיס יומי. זה בעיה.

אשמח להתייחס לשאר התגובות כשאהיה ליד מחשב.

פורסם

עדכון: הרכב כנראה יוכרז כ אובדן להלכה.

מה שאומר שהוא כנראה יעבור שיקום וימכר כבובה עם קמ נמוך במצב חדש ללא תאונות.

בכל מקרה,

עוגמת הנפש עליה אני מדבר היא כתוצאה מטירטורים בלתי פוסקים הכוללים בתוכם קופת חולים,בית חולים, תחנת משטרה מחוץ לעיר שלי, צבירה של שעות בטלפון מול הביטוח, עצבים המלווים בהתעסקות הזו,הוצאות דלק, בזבוז זמן יקר, התעסקות מחדש עם מציאת רכב זהה הכרוכה גם היא בנסיעות זמן וכסף על בדיקות ועוד ועוד.. זה לא נגמר. זה למה התנסחתי כך.

עו״ד שלי אמר לי שהסיכוי שבית משפט יפסוק על עוגמת נפש הוא נמוך. חבל, זה נראה לי לא הגיוני שבנאדם מבצע עבירה גורם לי לנזק אדיר , ומשאיר אותי להתמודד עם כל זה כשהוא במקביל חי על מי מנוחות.

אגב סורי על הדיליי במענה היה איזה עניין.

חג שמח!

פורסם

מה שאתה מתאר זו לא עגמת נפש - זה נזק שניתן לכמת אותו בכסף.

אם הפסדת 5 ימי עבודה כתוצאה ישירה מהתאונה - אתה יכול לתבוע את שוויים - רק אל תקרא לזה עגמת נפש. תקרא לזה נזק כתוצאה מהתאונה.

תוכל גם לנסות לתבוע את ההוצאות שנגרמו לך כתןצ אה מהצורך לרכוש רכב אחד - רק אל תקרא לזה עגמת נפש...

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

אוקיי, הבנתי את הכוונה.

אז כיצד מתבטאת עוגמת נפש?

פורסם

למשל, כשאתה חוזר בערב לזמן הורים עם אשתך, ולא מצליח לעלות הדגל לשיא התורן בגלל שאתה לא יכול להפסיק לחשוב על המאזדה היקרה שלך שנהרסה. למרות שהפירוש הישיר של עוגמת נפש הוא צער, מבחינה משפטית זה בעיקר תלוי בעו"ד שלך, ואיך הוא יצליח לשחק עם המילה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

עגמת נפש זאת ההרגשה המנחוסית כשאתה בבוקר ונזכר שהמאזדה 6 פרמיום שרכשת כבר לא...

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

• תוכן חדש...