Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה יש בדלק ?

דניאל
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7901 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ממה מורכב דלק ?

איזה מרכיבים יש שם ?

מה עולה כל כך הרבה ?

מה זה אוקטן ?

מה ההבדל במרכיבים בין 95 ל98 ?

תודה,

דניאל.

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

פורסם

דלק הוא מתרכובות הפחמן, מיוצר מנפט, הוא מהווה תרכובת של מולקולות פחמימנים (שרשרת של אטומי פחמן ואטומי מימן, אלו הם בדר"כ אלקנים מהצורה CXH2X+2 ).

המספר אם אינני טועה מציין את מספר הפחמנים בכל שרשרת של מולקולה שמצוייה בתרכובת. לכן 98 הוא בעל התנגדות גדולה יותר לפיצוץ- יותר פחמנים בשרשרת- קשרים בין ותוך מולקולריים חזקים יותר. (שוב אני לא בטוח- מצטער אם אני מטעה מישהו בקשר למספר).

את המספר הרצוי מקבלים באמצעות תהליך הזיקוק בו מפרידים את האלקנים וממיינים אותם מהנפט באמצעות נקודות הרתיחה.

פורסם

הבנזין בו אנו משתמשים במכונית הוא תוצר זיקוק של נפט גולמי.

הוא מורכב בעיקר ממולקולות הידרוקרבון, כלומר מולקולות המכילות פחמן ומימן. אבל יש מאות סוגים שונים של מולקולות הבנויות גם מחמצן, חנקן, זרחן וזוועות נוספות.

אם זה ממש מעניין אותך המרכיבים העיקריים בבנזין הם מולקולות הידרוקרבון בעלות בין 6 ל12 אטומי פחמן.

אוקטאן הוא המולקולה הידועה יותר כ-C8H18. הוא הידרוקרבון בן 8 אטומי פחמן והוא אחד ממרכיבי הבנזין.

מאחר וקשה לקבוע תקן אחיד להרכב דלק בגלל שהוא תוצר של זיקוק של אותה ג'יפה רבת מרכיבים הקרויה נפט גולמי - התקן הרלוונטי למכוניות מתבסס על עמידות להצתה עצמית כתוצאה מחום ומלחץ, והבדיקה נעשית באמצעות השוואת העמידות של הדלק הנמדד לעמידות של אוקטאן טהור, שנחשב לחומר עם עמידות לא רעה.

את העמידות להצתה עצמית מעלים באמצעות הוספת תוספים לדלק. פעם התוספים היו מבוססי עופרת והיום הם מבוססים על חומרים אחרים.

בנזין 95 הוא בנזין שעמידותו להצתה שווה לעמידות של תערובת של 95% אוקטאן עם 5% גז אינרטי. בנזין 98 שווה בתגובתו לתערובת של 98% אוקטאן עם גז אינרטי.

בנזין המוגדר כ 110 אוקטאן (משמש למטוסים וכו') למעשה נמדד כבר בהשוואה לאקסטראפולציה של המדידות שבוצעו לאוקטאן טהור.

מה שעולה כל כך הרבה בדלק זה בעיקר עלות שכרם האסטרונומי של המתדלקים.

פורסם
הבנזין בו אנו משתמשים במכונית הוא תוצר זיקוק של נפט גולמי.

הוא מורכב בעיקר ממולקולות הידרוקרבון, כלומר מולקולות המכילות פחמן ומימן. אבל יש מאות סוגים שונים של מולקולות הבנויות גם מחמצן, חנקן, זרחן וזוועות נוספות.

אם זה ממש מעניין אותך המרכיבים העיקריים בבנזין הם מולקולות הידרוקרבון בעלות בין 6 ל12 אטומי פחמן.

אוקטאן הוא המולקולה הידועה יותר כ-C8H18. הוא הידרוקרבון בן 8 אטומי פחמן והוא אחד ממרכיבי הבנזין.

מאחר וקשה לקבוע תקן אחיד להרכב דלק בגלל שהוא תוצר של זיקוק של אותה ג'יפה רבת מרכיבים הקרויה נפט גולמי - התקן הרלוונטי למכוניות מתבסס על עמידות להצתה עצמית כתוצאה מחום ומלחץ, והבדיקה נעשית באמצעות השוואת העמידות של הדלק הנמדד לעמידות של אוקטאן טהור, שנחשב לחומר עם עמידות לא רעה.

את העמידות להצתה עצמית מעלים באמצעות הוספת תוספים לדלק. פעם התוספים היו מבוססי עופרת והיום הם מבוססים על חומרים אחרים.

בנזין 95 הוא בנזין שעמידותו להצתה שווה לעמידות של תערובת של 95% אוקטאן עם 5% גז אינרטי. בנזין 98 שווה בתגובתו לתערובת של 98% אוקטאן עם גז אינרטי.

בנזין המוגדר כ 110 אוקטאן (משמש למטוסים וכו') למעשה נמדד כבר בהשוואה לאקסטראפולציה של המדידות שבוצעו לאוקטאן טהור.

מה שעולה כל כך הרבה בדלק זה בעיקר עלות שכרם האסטרונומי של המתדלקים.

או קיי, הבנתי.

אז אם אני מערבב 50% אוקטן 95 עם 50% אוקטן 98 יהיה לי אוקטן 96.5?!

דניאל.

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

פורסם
או קיי, הבנתי.

אז אם אני מערבב 50% אוקטן 95 עם 50% אוקטן 98 יהיה לי אוקטן 96.5?!

דניאל.

תיאורטית, כן.

מעשית, אני בספק אם זה חישוב כל כך מדוייק, בטח אם משתמשים בתוספים שונים להעלאת האוקטאן בכל דלק. ובכל מקרה אל תהיה סמוך ובטוח שהדלק שאתה שותה הוא באמת באוקטאן שכתוב על המשאבה. אל תשכח את הג'יפה במיכלי התחנה, את הג'יפה במיכל הדלק שלך ואת האפשרות שמישהו בדרך מהל את הדלק בסמירנוף כדי להוזיל אותו.

פורסם
מישהו מכם פעם ניסה לתדלק דלק של מטוסים (אוקטאן 110) שאישפוז הזכיר אותו?

יצא לי לדבר פעם עם בחור שטען שעשה את זה. ואגב, מדובר בדלק של מטוסי בוכנה ולא בדלק סילוני שהוא משהו אחר.

אותו בחור סיפר שכמה קילומטרים אחרי שהוא תידלק פתאום הוא הרגיש שהרכב סוחב הרבה הרבה יותר טוב. הוא הגדיר את זה כ"התחיל לטוס".

אני לא זוכר באיזה רכב היה מדובר, אבל מן הסתם מדובר במשהו מודרני, ממוחשב ובטח עם KNOCK SENSOR, כי אחרת הוא היה צריך לכוון הצתה ידנית, ואת זה הוא לא עשה.

לדעתי הוא היה צריך לעשות RESET למחשב הרכב, אבל אני לא בטוח בזה.

בכל מקרה, אני לקחתי את הסיפור קצת בעירבון מוגבל, ולא בגלל הסיפור, אלא בגלל גוזמאות אחרות ששמעתי ממנו באותו סשן.

גם אני אשמח לשמוע על נסיון של עוד מישהו עם דלק כזה.

פורסם

דלק של מטוסים="התחיל לטוס".

נו ברור...

אני לא זוכר באיזה רכב היה מדובר, אבל מן הסתם מדובר במשהו מודרני, ממוחשב ובטח עם KNOCK SENSOR, כי אחרת הוא היה צריך לכוון הצתה ידנית, ואת זה הוא לא עשה.

לדעתי הוא היה צריך לעשות RESET למחשב הרכב, אבל אני לא בטוח בזה.

בכל מקרה, אני לקחתי את הסיפור קצת בעירבון מוגבל, ולא בגלל הסיפור, אלא בגלל גוזמאות אחרות ששמעתי ממנו באותו סשן.

גם אני אשמח לשמוע על נסיון של עוד מישהו עם דלק כזה.

כמו בסיפורך גם לי משהו אמר "שחבר" ניסה היו כל מני הגזמות שעדיף לנסות על רכב אחר לפני שאתה מתחיל לתדלק בנתב"ג...למרות שמבחינה מדעית למשל זה הגיוני..

צביקה

פורסם

תקנו אותי אם אני טועה, אבל כדי לנסוע עם 110 אוקטן, לא צריך יחס דחיסה מאוד מאוד גבוה ?

ובכל מקרה איך למען השם מכוונים הצתה לדבר כזה ?

ולגבי דלק למטוסי קרב סילוניים, בניגוד למה שרוב האנשים חושבים, האוקטן בדלק כזה הוא מאוד נמוך (סביבות ה-40, משהו בסגנון). הסיבה היא שבמהירויות גבוהות גוף המטוס מתחמם לטמפ' גבוהות מאוד, ודלק בעל אוקטן גבוהה היה מתלקח.

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם
תקנו אותי אם אני טועה, אבל כדי לנסוע עם 110 אוקטן, לא צריך יחס דחיסה מאוד מאוד גבוה ?

ובכל מקרה איך למען השם מכוונים הצתה לדבר כזה ?

ולגבי דלק למטוסי קרב סילוניים, בניגוד למה שרוב האנשים חושבים, האוקטן בדלק כזה הוא מאוד נמוך (סביבות ה-40, משהו בסגנון). הסיבה היא שבמהירויות גבוהות גוף המטוס מתחמם לטמפ' גבוהות מאוד, ודלק בעל אוקטן גבוהה היה מתלקח.

דלק סילוני מאד דומה לנפט ובעל רמת זיקוק מאד נמוכה...

בקשר לדלק 110 אוקטן אם למישהו יש גישה ומוכן לקחת את הסיכון ולתדלק הייתי רוצה לשמוע חוויות בעיות... בכל מקרה לא ניראה לי שדלק כזה יסחוב אלא יפציץ את המנוע...

פורסם
דלק סילוני מאד דומה לנפט ובעל רמת זיקוק מאד נמוכה...

בקשר לדלק 110 אוקטן אם למישהו יש גישה ומוכן לקחת את הסיכון ולתדלק הייתי רוצה לשמוע חוויות בעיות... בכל מקרה לא ניראה לי שדלק כזה יסחוב אלא יפציץ את המנוע...

זה לא שהוא דומה לנפט. הרי הכל מתחיל מזיקוק של נפט. הדלק הסילוני הנ"ל פשוט מזוקק פחות.

ולגבי ה-110, אם לא עושים שינויים האוטו פשוט לא יסע. הוא יצלצל בטירוף וספק אם "יסחוב"

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

היה לי חבר שם דלק של אופנועים פתאום הרכב איבד שני גלגלים והוא התחיל לעקוף כמו משוגע .

HU: JVC KD-LHX500

SPK. AMP : DRAGSTER HP DAB 4075

SUB AMP : GENESIS & DLS Q200X 4*50

REAR :KENWOOD 300 W

SUB: PIONEER 800 W -TS305

COMPONENTS: HYBRID OVATION 6 - MOREL

פורסם

דלק למנועי סילון נשרף בצורה רציפה בתוך תא בעירה, הוא פשוט בוער, ומגדיל בכך את הנפח של עצמו ושל האוויר שסביבו. היות ואין פה שום נקודת הצתה כי הבעירה היא רציפה (יש כוסית אש ששומרת על בעירה רציפה, אחרת המטוס בום בום על האדמה), אפשר להשתמש בכל דלק נוזלי פחות או יותר. לכן משתמשים בקרוסין, שהוא חרא דלק, וזול מאוד.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• תוכן חדש...