Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיאג'ו טייפון 2005

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7942 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ,

אני כבר כמה ימים בעליו של טייפון 2005 ורציתי לשאול את מי שיודע באיזה דלק מתדלקים את הכלי 95 או 96 בכל מקום אמרים לי משהו אחר ואני מבובל. מחכה לתשובתכם.

תודה.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אני חושב, ותקנו אותי אם אני טועה, שכל קטנוע 2 פעימות מתדלקים 96.

לא ?!

לא מדוייק.

קטנוע שמותקן בו ממיר קטליטי מתדלקים ב-95.קטנוע ללא ממיר מתדלקים ב-96.חלק מהקטנועים מגיעים עם ממיר וחלקם האחר ללא.

קטנוע עם ממיר חובה לתדלק בנטול עופרת בלבד אחרת יגרם נזק לממיר.קטנוע ללא ממיר אפשר לתדלק גם בנטול וגם בלא נטול.

ולמה שנתקן אותך אם אתה טועה?לא יותר פשוט שתגיב רק כאשר אתה בטוח בתשובה?

פורסם

היום רוב החברות מייעצות וחלקן מבקשות למלא דלק 95 אוקטן , וזה בגלל העופרת שבדלק שרעילה ולא טובה לאוזון ובלה בלה בלה.

אבל מצד שני העופרת עוזרת לשמן חלקי מנוע, ומנוע 2 פעימות מת על שמן ושימון, אז לדעתי רצוי ומתבקש למלא בקטנועי 2 פעימות 96.

אבל זו דעתי האישית בלבד.

כמה פעמים ספרת עד 10 וכלום לא קרה?

סיני בעל מוסך ''מוטו-ספידי'' מנתח בכיר לקטנועים, ובכלל אלוף העולם בהכל,והכי חשוב? נורא צנוע.

שיפורים לקטנועים, קיטים,קרבורטורים, אגזוזי לחץ,וריאטורים,הצתות משופרות,רולים וקפיצי מצמד,שסתומי עלים,ועוד.....

פורסם
היום רוב החברות מייעצות וחלקן מבקשות למלא דלק 95 אוקטן , וזה בגלל העופרת שבדלק שרעילה ולא טובה לאוזון ובלה בלה בלה.

למה "בלה בלה בלה" ?

הבריאות של הילדים שלך, הנכדים שלך (וכו') שווה מבחינתך ל"בלה בלה בלה" ?

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

איך אפשר לדעת אם מותקן בקטנוע ממיר קטליטי או לא?

אצלי בטייפון מותקנת מין טבעת ירוקה במיכל כך שהדלקן של 95 נכנס לתוכה ו 96 לא האם זה אומר שצריך לתדלק ב 95?

פורסם

אצלי בטייפון מותקנת מין טבעת ירוקה במיכל כך שהדלקן של 95 נכנס לתוכה ו 96 לא האם זה אומר שצריך לתדלק ב 95?

כן.ברכבים שמותקן בהם ממיר קטליטי התקינו גם מגביל בפתח התדלוק שמונע מפיות תדלוק רגילות להכנס לתוכו.

סיני,המכונאי שהגיב מעלי,עדיין ממליץ על 96.

לדעתי? שאל את מוסך היבואן ועשה כמצוותם.

פורסם

באופן כללי, אני בספק רב שיש לך ממיר קטליטי בקטנוע.

בכל מקרה השמן מתערבב לך עם הדלק במנוע וזה משמן אותו (מה שהעופרת גם עושה במנוע).

בראנר שהיה לי הורידו את החסימה הזאת ותידלקתי 96.

שנה הוא נסע ללא כל בעיות.

When a world of oppertunities comes knocking at your door,

Make sure you know where is the rear exit.

There's no place like 127.0.0.1

הכל עובר בחיים.

גם החיים.

פורסם
העופרת עוזרת לשמן חלקי מנוע, ומנוע 2 פעימות מת על שמן ושימון, אז לדעתי רצוי ומתבקש למלא בקטנועי 2 פעימות 96.
אז ככה - העופרת לא משמנת חלקי מנוע, היא עושה כל מיני דברים. העופרת הגנה בעיקר על תושבות השסתום - מה שאין במנוע דו"פ ממילא. על עופרת תוכל לקרוא (וללמוד) בקישור המצורף:

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=8&msgid=40446472

X

מנהל פורום הקטנועים ב"תפוז"

וגם איש די נחמד...

פורסם

יקס מיקס פריקס, הפעם הוכחת שאתה אהבל אמיתי וזה סופי, איך לדעתך(אם אתה מסוגל ליצר כזאת נורמלית) העופרת מגינה על המובילי שסתומים?????????????????????????????????????

ע''י זה שהיא משמנת אותם , ומונעת בלאי מהחיכוך של השסתום במוביל שלו, וגם גורמת לקירורו.

אז נכון שאין שסתומים עם מובילים במנוע 2 פעימות, יש שסתומי עלים וזה לא קשור, אבל העופרת עוזרת בשימון וקירור החלקי מנוע הפנימיים, מה שמתבקש במנוע 2 פעימות.

ולא מעניין מה שרושמים, מעניין יותר מעשי מתאוריה, ואם אתה לא מבין ? תשאל אשמח יותר להסביר לך מאשר להזכיר לך שאתה אהבל.

ואתה אהבל ואיקס 9 עדיין קקי.:-D

וכרובי יא משקפופר שכמותך, תן לאהבל הזדמנות לקרוא את ההודעה לפני שאתה מוחק אותה.

תודה.

כמה פעמים ספרת עד 10 וכלום לא קרה?

סיני בעל מוסך ''מוטו-ספידי'' מנתח בכיר לקטנועים, ובכלל אלוף העולם בהכל,והכי חשוב? נורא צנוע.

שיפורים לקטנועים, קיטים,קרבורטורים, אגזוזי לחץ,וריאטורים,הצתות משופרות,רולים וקפיצי מצמד,שסתומי עלים,ועוד.....

פורסם
יקס מיקס פריקס, הפעם הוכחת שאתה אהבל אמיתי וזה סופי, איך לדעתך(אם אתה מסוגל ליצר כזאת נורמלית) העופרת מגינה על המובילי שסתומים?????????????????????????????????????

ע''י זה שהיא משמנת אותם , ומונעת בלאי מהחיכוך של השסתום במוביל שלו, וגם גורמת לקירורו.

אז נכון שאין שסתומים עם מובילים במנוע 2 פעימות, יש שסתומי עלים וזה לא קשור, אבל העופרת עוזרת בשימון וקירור החלקי מנוע הפנימיים, מה שמתבקש במנוע 2 פעימות.

ולא מעניין מה שרושמים, מעניין יותר מעשי מתאוריה, ואם אתה לא מבין ? תשאל אשמח יותר להסביר לך מאשר להזכיר לך שאתה אהבל.

ואתה אהבל ואיקס 9 עדיין קקי.:-D

וכרובי יא משקפופר שכמותך, תן לאהבל הזדמנות לקרוא את ההודעה לפני שאתה מוחק אותה.

תודה.

דבר ראשון - הסגנון שלך גס, אלים ודוחה. זה בסדר - כרובי לא צריך למחוק, אני מעדיף שהכל יישאר כמות שהוא. לא אני בעל עסק שמתבטא כך - אני פה ללמוד ולחשוב, (לא לריב כמו ילד טיפש) ואולי לגרום גם לאחרים שאוהבים את התחום לעשות כן (ויש לי יופי של הזדמנויות להיכנס לתחום כעוסק, אגב).

דבר שני - האיקס 9 קקי, הבנו. זה מסביר למה הוא כלי שמכניס כל כך הרבה כסף ליצרן. או שמא התמורה שלו לשלקל עדיין טובה יותר מאשר חלק ממתחריו, לפחות לדעת הקונים. או שגם את הקליינטים בעסק שלך אתה מגדיר כפי שהגדרת אותי?

דבר אחרון - אני אולי אהבל, אבל למרות סגנונך המעיד על חכמה ועומק, הפעם (ולא רק הפעם) אתה עדיין... טועה. למיטב ידיעתי מותר לחשוב אחרת ממך, וחבל שתגובותיך על כל תיקון או הרהור כאלה.

להלן מספר הסברים וציטוטים מהשרשור ההוא, אולי אחרים יתעניינו, כי אתה לא טורח לקרוא, אתה הרי יודע-כל:

1. גרפיט, או נגזרת מתכתית של עופרת, היא בעלת תכונה של שימון עצמי, ולכן יכולה לסייע בשימון (זו הסיבה שיש אותה במיסבי החלקה, למשל). לצערנו במנועים אין נגזרת מתכתית של עופרת, אלא Tetra Ethyl Lead - שהוא נגזרת לא מתכתית וללא התכונות של שימון עצמי. תחמוצת עופרת שנוצרה מהוספת החומר למנוע יצרה משקעים מזיקים, ולכן הוסף לדלק תרכובות על בסיס אחר (כרום, ברום) בכדי ליצור מלחים, שנק' ההתכה שלהם ב 500 מעלות (ולכן הם במצב נוזלי במנוע) ובמקרה היו להם תכונות שימון בטמפ' העבודה של המנוע. אלא מאי - הTEL הופסק כתוסף, וראה זה פלא - מנוע מודרני חי יותר מעמיתו שהיה זקוק ל"עופרת" (כמובן שזו לא עופרת, אבל סיני אמר, אז הוא בטח יודע).

2. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2852469,00.html - בבנזין 96 אין עופרת יותר, מוסיפים אשלגן. הוא משמש פתרון זול להעלאת האוקטן ונגד דטונציה. במפרטים של בתי הזיקוק תוכל למצוא את כמות העופרת בדלק כיום: http://www.orl.co.il/benzin.html. תמצא שם שרמת העופרת בבנזין 96 זהה לרמת העופרת ב 95 וב 98. איזה קטע, בבנזין 96, 95 ו 98 יש כרגע אותה רמת עופרת - אז מי שממליץ על 96 בגלל תוספת העופרת, יכול בשקט לישון על האף. כמובן שתוסף האשלגן העלום אמור להחליף את העופרת, אבל אני כלל לא בטוח שתרכובת הTEL ותרכובת האשלגן שמוסיפים תורמות במידה דומה. (אגב, סיני יקירי - עצם זה שאתה מייחס סיכוך לעופרת שבדלק 96 כאשר למעשה כבר אין שם עופרת, אומרת משהו על ראייתך את הדברים)

3. בנזין נטול עופרת נכנס לשימוש בארצות הברית בסביבות 1975. אז התברר כי העופרת משמשת כחומר סיכה לתושבות השסתומים. במנועים עם ראש מברזל יציקה בהם התושבות רק חרוטות בברזל, השסתומים חפרו די מהר והראשים "הלכו". ראשי מאלומיניום להם תושבות העשויות פלדה קשה כלל לא נפגעו. במנוע דו"פ אין שסתומים, ולכן אין צורך בתוסף העופרת.

4. שכחתי, אחרי כל זה, כנראה שאני מסוגל ליצר דיעה נורמלית. העופרת מגינה על התושבת ע"י יצירת משקע, לא ע"י סיכוך קבוע - עיקר הסיכוך יינתן ע"י שמן (מין פטנט שנועד לסכך). ובכל מקרה מה שיש בדלק 96 כיום, כפי שהסברתי לעיל, אינו עופרת.

ולפותח השרשור - אני ממליץ על דלק לפי המלצת היצרן, ושמן טוב. כך יהיה לך דלק מתאים, ושימון טוב. אבל אתה תמיד יכול להעדיף את המלצת החכם-באדם, אני מניח שהוא יודע יותר מהיצרן.

X

מנהל פורום הקטנועים ב"תפוז"

וגם איש די נחמד...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7942 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...