Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיאג'ו טייפון 2005

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7941 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יקס מיקס פריקס, הפעם הוכחת שאתה אהבל אמיתי וזה סופי, איך לדעתך(אם אתה מסוגל ליצר כזאת נורמלית) העופרת מגינה על המובילי שסתומים?????????????????????????????????????

ע''י זה שהיא משמנת אותם , ומונעת בלאי מהחיכוך של השסתום במוביל שלו, וגם גורמת לקירורו.

אז נכון שאין שסתומים עם מובילים במנוע 2 פעימות, יש שסתומי עלים וזה לא קשור, אבל העופרת עוזרת בשימון וקירור החלקי מנוע הפנימיים, מה שמתבקש במנוע 2 פעימות.

ולא מעניין מה שרושמים, מעניין יותר מעשי מתאוריה, ואם אתה לא מבין ? תשאל אשמח יותר להסביר לך מאשר להזכיר לך שאתה אהבל.

ואתה אהבל ואיקס 9 עדיין קקי.:-D

וכרובי יא משקפופר שכמותך, תן לאהבל הזדמנות לקרוא את ההודעה לפני שאתה מוחק אותה.

תודה.

אם לתמצת את מה שענה לך ixmix (בסבלנות ראויה לציון), אז:

1. המטרה המרכזית המקורית של תרכובות העופרת (ולא סתם עופרת) שבדלק היתה העלאת האוקטן, אם לפשט את הנושא.

2. כבונוס, התגלה שתוצרי השריפה - בגלל תוספים שונים - מכילים אדי תרכובות עופרת (ברומיד וכלוריד) בעלות תכונות שימון מסוימות, אשר סייעו מאד למנוע בלאי בתושבות (ולא מובילי) השסתומים. רק שם. לא מניעת חיכוך במובילי שסתומים, ולא קירור של כלום.

3. החומרים המשמנים הנ"ל נוצרים אך ורק במהלך תהליך השריפה. במנועי שתי-פעימות זה אומר אחרי שהתערובת ביצעה את משימות השימון שלה באותם חלקי מנוע פנימיים שהזכרת.

4. ומכאן ברור למה מנועי שתי-פעימות אינם זקוקים לתוספי העופרת ואינם נעזרים על ידם (אם לא ברור לך - תשאל. אשמח יותר להסביר לך מאשר להזכיר לך שאתה בעל פה מלוכלך וצורת התבטאות דוחה).

5. אז מי פה יצא אהבל?

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

:mm_yeah:ענק

לדעתי התשובה שלך צריכה להיות דוגמא ומופת לאיך צריך לכתוב בפורום. (לידיעת מנהלי הפורום)

גם כן פורום של אופנועים,

חצי מהאנשים כאן כשהם יוצאים לרכב עושים את זה במגרשי חניה, אופנוענים עלק.

פורסם
:mm_yeah:ענק

לדעתי התשובה שלך צריכה להיות דוגמא ומופת לאיך צריך לכתוב בפורום. (לידיעת מנהלי הפורום)

לדעתי איקס מיקס נתן תשובה למופת כמו שצריכים לכתוב, עם סעיפים, פיסוק והכל כמו שצריך.

אני לא נוקט עמדה בקשר לזה שצודק כי לא כל כך אכפת לי,

בקשר לריב המתמשך בין איקס מיקס לסיני אולי תפתרו את זה בניכם, תפגשו, "שבו" על כוס קפה ותלבנו את העניינים. (סתם עצה ידידותית :wink:)

פורסם
ואחרי שנה...? :wink:

אחרי שנה הוא נמכר לילד שהתעקש על הורדת מחיר בגלל ידית בלם עקומה (למרות שהוא קיבל את החדשה בשקית וזוג צמיגים חדשים גם היו אמורים ללכת אליו).

ההתעקשות שלו גרמה לכך שהרכבתי לו את ידית הבלם, טחנתי את הצמיגים שהיו על הכלי בסיבוב "קריעה" אחרון בעיר שכלל בערך כל מדרכה, נעילות בלמים סטופיז וברן אווט אפשרים בכל רמזור.

את הצמיגים שקניתי בשבילו החזרתי לחברה וקיבלתי את הכסף חזרה.

אחרי שבוע הוא החליק איתו ללא רישיון עדיין.

אחרי חודש הוא החליף צמיגים ושוב החליק איתו קשה.

מתח שילדה, צבע כל הפלסטיקה ושוב החליק.

מאז הוא שובר מראה בשבוע בערך על נפילות מטומטמות ורכיבה כמו שרק ילד מתלהב יכול.

הקטנוע מבחינתי נחשב ז"ל. השאלה היא אם הילד ילך ביחד איתו...

When a world of oppertunities comes knocking at your door,

Make sure you know where is the rear exit.

There's no place like 127.0.0.1

הכל עובר בחיים.

גם החיים.

פורסם

אם כבר נכנסתם לזה עמוק , אבל ממש עמוק אז כבר תתנו לי תשובות לכמה שאלות, אשמח תמיד ללמוד בחינם.

א. טל יקירי אני שמח שקפצת כנשוך הנחש לתקן אותי ולהוסיף קצת שמן, אבל תעשה שיעורי בית לפני, כי נכון שטעיתי ורשמתי מוביל שסתום שבעצם התכוונתי לתושבות (זיצים) שסתום, איתכם הסליחה, טעיתי טעות טועים.

ועכשיו לעיניננו.(איקס מיקס זה גם עבורך)

העופרת גם לפי מה שאתם רושמים שימשה לשימון התושבת שסתום ? אז אתם מסכימים איתי.

זאת אומרת שאם לא הייתה עופרת בזמנו לראשי ברזל השסתום היה שוקע עקב התבלות התושבת והמנוע היה מאבד קומפרסיה.

העופרת משאירה משקעי גרפיט ,זאת אומרת שגרפיט זה חומר שומני זה טוב למנוע, למרות המשקעים.

משקעים אינם טובים במנועי 4 פ' אבל נשטפים במנועי 2 פ' עם הדלק.

העופרת מקררת את התושבת שסתום ואת השסתום, ועובדה היא שהרבה חברות כגון מרצדס ועוד חברות מייצרות שסתומים ממולאים בנתרן ואו מובילי שסתומים ממולאים בנתרן כדי שיגרמו להורדת החום במערכת שסתומים, מאחר שהבינו כי ללא העופרת יש בעיה של עליית חום בשסתומים ולמרות שעשו תושבות שסתומים מפלדה ,ודאגו להעביר את היציקה של התושבת שסתום תהליך חינקון שיגרום לחיזוקו

של היציקה, הבינו שיש בלאי מואץ למרות הכל מהעדר עופרת בדלק למ''ע השסתומים, טל ( אז מי יוצא פה באמת אהבל?)נכון שבמנועים החדשים שבנויים לרוב היום מאלומיניום וסגסוגת חמרן קל יותר להוביל חום ולהתקרר מהר יותר אבל במנועי 2 פעימות העופרת לא יכולה להזיק אלא להיפך להועיל, למרות השמן שאנחנו שמים.

ואיקס מיקס רשמת ש:תוכל למצוא את כמות העופרת בדלק כיום: http://www.orl.co.il/benzin.html. תמצא שם שרמת העופרת בבנזין 96 זהה לרמת העופרת ב 95 וב 98. איזה קטע, בבנזין 96, 95 ו 98 יש כרגע אותה רמת עופרת - אז מי שממליץ על 96 בגלל תוספת העופרת, יכול בשקט לישון על האף.

אבל רשמת גם:בבנזין 96 אין עופרת יותר, מוסיפים אשלגן. הוא משמש פתרון זול להעלאת האוקטן ונגד דטונציה.

וגם:(אגב, סיני יקירי - עצם זה שאתה מייחס סיכוך לעופרת שבדלק 96 כאשר למעשה כבר אין שם עופרת, אומרת משהו על ראייתך את הדברים)אז אולי תאיר את דרכי איקס מיקס יקר שכמותך, יש ע ו פ ר ת או אין ע ו פ ר ת. היה סנוקר או לא היה סנוקר?

אז למה דלק 95 ו98 נטולי עופרת? אם לטענתך יש בהם עופרת? מה הולך פה?

טל שביץ תהייה נחמד ותזמין את איקס מיקס לעשות איתך שיעורי בית.

תודה ולילה טוב לצופים.

בחיאת כרובי אני קוף????????????:wink:

כמה פעמים ספרת עד 10 וכלום לא קרה?

סיני בעל מוסך ''מוטו-ספידי'' מנתח בכיר לקטנועים, ובכלל אלוף העולם בהכל,והכי חשוב? נורא צנוע.

שיפורים לקטנועים, קיטים,קרבורטורים, אגזוזי לחץ,וריאטורים,הצתות משופרות,רולים וקפיצי מצמד,שסתומי עלים,ועוד.....

פורסם

ודרך אגב טל, תהייה סוף סוף בן - אדם ותסדר לי לקפץ על הרגל של היפנית שלך, היא נראת לי אחת שמתה על כאלה עם פה מלוכלך, נראה לי שזה עושה לה את זה .

סיני בעל מוסך ''מוטו-ספידי'' מנתח בכיר לקטנועים, ובכלל אלוף העולם בהכל,והכי חשוב? נורא צנוע.

שיפורים לקטנועים, קיטים,קרבורטורים, אגזוזי לחץ,וריאטורים,הצתות משופרות,רולים וקפיצי מצמד,שסתומי עלים,ועוד.....

פורסם
ואיקס מיקס רשמת ש:תוכל למצוא את כמות העופרת בדלק כיום: http://www.orl.co.il/benzin.html. תמצא שם שרמת העופרת בבנזין 96 זהה לרמת העופרת ב 95 וב 98. איזה קטע, בבנזין 96, 95 ו 98 יש כרגע אותה רמת עופרת - אז מי שממליץ על 96 בגלל תוספת העופרת, יכול בשקט לישון על האף.

אבל רשמת גם:בבנזין 96 אין עופרת יותר, מוסיפים אשלגן. הוא משמש פתרון זול להעלאת האוקטן ונגד דטונציה.

וגם:(אגב, סיני יקירי - עצם זה שאתה מייחס סיכוך לעופרת שבדלק 96 כאשר למעשה כבר אין שם עופרת, אומרת משהו על ראייתך את הדברים)אז אולי תאיר את דרכי איקס מיקס יקר שכמותך, יש ע ו פ ר ת או אין ע ו פ ר ת. היה סנוקר או לא היה סנוקר?

אז למה דלק 95 ו98 נטולי עופרת? אם לטענתך יש בהם עופרת? מה הולך פה?

ההסבר לזה פשוט.

יש תקן לדלק נטול עופרת.

עפ"י דר' אריאלה רוה, כימאית חברץ בתי זיקוק לנפט, דלק נטול עופרת 95 או 98 מכיל בין 0 ל 5 מיליגרם TEL (עופרת) ואילו דלק אוקטן 96 מכיל כיום מכיל בין 0 ל 5 מיליגרם TEL (עופרת) לליטר דלק - שזה בעצם, בדיוק אותה כמות עופרת.

מה שאני אמרתי, ואולי לא הובן - אם העופרת דרושה לשימון כדבריך, והיא הוחלפה באשלגן - האם אתה ממשיך לראות את התופעות שייחסת לעופרת גם כשהיא לא קיימת / לצורך הענין 0-5 מ"ג לליטר אין להם השפעה כלל והכמות זהה בין 95/96/98.

האשלגן, לידע כללי, יופיע בכמות של 20 - 10 מ"ג/ק"ג לפי 456ip .

(ואגב, כבר טענתי כי תרכובות ברומיד/כלוריד/אתיל עם יסוד עופרת שאינו גרפיט יוצר את המשקע המגן על תושבות השסתום).

הנתונים בהודעה זו נלקחו ישירות מנתוני בז"ן, כפי שהופיעו בקישור שנתתי. לספקנים - פתחו את הקבצים, תגלו שבבנזין 95-96-98 נכון להיום יש בדיוק אותה כמות עופרת. כמות אפסית.

X

מנהל פורום הקטנועים ב"תפוז"

וגם איש די נחמד...

פורסם

יקס מיקס אינני מצליח לרדת לסוף דעתך, גם אם לפי דעתך אין עופרת בדלק 96, מדוע יעצת לבחור להשתמש בדלק 95?

לטענתך גם ב96, 95, 98 אותו כמות עופרת.

הרי אם לפי טענתך אין עופרת ב96 מדוע יצרני המכוניות מייעצים להשתמש ב95 , מה רע ב96? הוא גם יותר זול.

והאוקטן בו גם יותר גבוה.

:shock:

ולמה בעלי מכוניות מודל ישן עם ראשי מנוע יציקת ברזל כגון וולוו וכו נאלצים להשתמש בדלק 96?

לפי טענתך הם יכולים להשתמש אז גם ב98 ו95 או שלא ? כי אין בהם את התוספת שתופסת במקום העופרת.

פורסם

מאחר ואתה מתעקש להמשיך ולפלוט שטויות - אנא ממך, עבור על הודעתי הקודמת מילה-מילה, ואשמח אם תמצא שם ולו טעות אחת. אנא, האר את עיני למען אחכים.

כדי לעזור לך, אחזור שוב על העובדות המרכזיות:

1. מה שמסייע לתושבות השסתומים הם מלחי עופרת. לא גרפיט ולא נעליים.

2. המלחים הללו לא קיימים לפני תהליך הבעירה. הם נוצרים במהלכו.

3. במנועי 2 פעימות אין שסתומים מהסוג המדובר, וגם אין תושבות שסתומים (למעט בסוגים מסויימים של מנועי דיזל דו-פעימתיים בשימוש צבאי).

והנה שאלה מנחה. לאיזה מחלקי מנוע שתי-פעימות בדיוק מסייעים אותם מלחי עופרת (הנוצרים במהלך שריפת התערובת, כאמור) בשימון?

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם
יקס מיקס אינני מצליח לרדת לסוף דעתך, גם אם לפי דעתך אין עופרת בדלק 96, מדוע יעצת לבחור להשתמש בדלק 95?

לטענתך גם ב96, 95, 98 אותו כמות עופרת.

הרי אם לפי טענתך אין עופרת ב96 מדוע יצרני המכוניות מייעצים להשתמש ב95 , מה רע ב96? הוא גם יותר זול.

והאוקטן בו גם יותר גבוה.

:shock:

ולמה בעלי מכוניות מודל ישן עם ראשי מנוע יציקת ברזל כגון וולוו וכו נאלצים להשתמש בדלק 96?

לפי טענתך הם יכולים להשתמש אז גם ב98 ו95 או שלא ? כי אין בהם את התוספת שתופסת במקום העופרת.

ואלאק, קשה... קשה...

בדלק 96 יש תוסף אשלגן - איני יודע מספיק על תפקודו ועל רמת הזיהום שהוא פולט, אך הוא אמור לתת את אותו תפקוד כמו ה"TEL".

X

וגם איש די נחמד...

פורסם

אז ככה 2 ''ידידי המלומדים'' אתם שניכם ניזונים מחומר באינטרנט, לא שיש בזה רע, אבל זה חומר תיאורטי בלבד.

כמו למשל מה שרשמה ד''ר אריאל רוה, כבודה במקומה מונח, אבל היא נותנת נתונים של בדיקות הדלק שנעשות בבתי זיקוק לאחר יצורו.

אבל משם ועד למנוע הוא עובר הרבה ידיים, וידיים של יהודים(שזה הכי גרוע)כי יהודי מטבעו אוהב להרויח, והרבה מאוד, לכן רוב הספקים למינהם מוהלים את הדלק עם חומרים שונים כדי להגדיל את הכמות, ובן היתר, תנו לי להפתיע אתכם משתמשים בעופרת כדי להעלות את האוקטן שירד עם המהילה בחומרים שונים, ותשאלו למה עם עופרת? כי היא זמינה וזולה.

אז בעצם אנחנו ממלאים לרוב בתחנות הדלק דלק 85 אוקטן עם תוספים להגדיל את האוקטן בדלק .

ובקשר למנוע 2 פעימות אדון טל חביט .......עמבה, אם החומרים ששמים במקום העופרת ,לטענתך גורמים לשימון תושבת השסתום לאחר השריפה בלבד, שזה נכון כמובן, שאלתך היא איזה חלקים הם ישמנו לאחר השריפה במנוע 2 פעימות?

אז ככה יא טוויל וא..... הגזים לאחר השריפה במנוע 2 פעימות אינם יוצאים במלואם מהאגזוז אלא עוזרים גם בדחיפת התערובת מבית הבליעה (קרנק קייס) לחלק העליון של הבוכנה שדוחפת את התערובת לתא שריפה.

בעברית פשוטה הם גם חוזרים לחלקו התחתון של המנוע דרך פתחי הדלק ועוזרים בדחיפת התערובת לחלקו העליון של המנוע.

ותתפלא, בחלק התחתון של המנוע יש מיסב טלטל, ועוד 1 או 2 מיסבי קרנק , ואיזה פלא הם גם מקבלים שימון מהמליחי עופרת שנוצרים לאחר בערה, איזה קטע אהההההההה?

אז לסיום התוכנית חברים, איקס מיקס קיבל אצלי כמעט מספיק מפני שאת רוב המבחן הוא העתיק אבל לא ממש הבין מה שהוא מעתיק וזה הכי גרוע.

וטל שויץ הצליח לעלות כיתה הפעם, אבל לא בבית ספרנו.

נקודה.

ואני מקווה שפה נגמר השרשור הנחמד הזה.:wink:

פורסם
אז ככה 2 ''ידידי המלומדים'' אתם שניכם ניזונים מחומר באינטרנט, לא שיש בזה רע, אבל זה חומר תיאורטי בלבד...

...ובקשר למנוע 2 פעימות אדון טל חביט .......עמבה, אם החומרים ששמים במקום העופרת ,לטענתך גורמים לשימון תושבת השסתום לאחר השריפה בלבד, שזה נכון כמובן, שאלתך היא איזה חלקים הם ישמנו לאחר השריפה במנוע 2 פעימות?

אז ככה יא טוויל וא..... הגזים לאחר השריפה במנוע 2 פעימות אינם יוצאים במלואם מהאגזוז אלא עוזרים גם בדחיפת התערובת מבית הבליעה (קרנק קייס) לחלק העליון של הבוכנה שדוחפת את התערובת לתא שריפה.

בעברית פשוטה הם גם חוזרים לחלקו התחתון של המנוע דרך פתחי הדלק ועוזרים בדחיפת התערובת לחלקו העליון של המנוע.

ותתפלא, בחלק התחתון של המנוע יש מיסב טלטל, ועוד 1 או 2 מיסבי קרנק , ואיזה פלא הם גם מקבלים שימון מהמליחי עופרת שנוצרים לאחר בערה, איזה קטע אהההההההה?

אז לסיום התוכנית חברים, איקס מיקס קיבל אצלי כמעט מספיק מפני שאת רוב המבחן הוא העתיק אבל לא ממש הבין מה שהוא מעתיק וזה הכי גרוע.

וטל שויץ הצליח לעלות כיתה הפעם, אבל לא בבית ספרנו.

נקודה.

ואני מקווה שפה נגמר השרשור הנחמד הזה.:wink:

לא. לא נגמר השרשור. אחת ההנאות הגדולות שלי - במיוחד בפורומים - היא לעזור לטמבלים גסי-רוח כמוך להראות לשאר העולם כמה הם אידיוטים. למרות שבמקרה שלך, אתה די מצליח לעשות את זה לבד.

אז אחרי שגמרת לחלק לנו ציונים, אני ממליץ לך לחזור לכיתה א' ולקרוא קצת חומר על מנועי שתי פעימות. כן, אפילו שזה תיאורטי. אולי ככה תפסיק לדבר שטויות כמו "הגזים גם חוזרים לחלקו התחתון של המנוע דרך פתחי הדלק ועוזרים בדחיפת התערובת לחלקו העליון של המנוע". לא צריך יותר מהבנה אלמנטרית באופן פעולה של מנוע שתי פעימות כדי לדעת כמה זה שגוי.

יש אמרות באנגלית שאומרות, בתרגום חופשי, "אין בור גדול מזה שמסרב ללמוד", ו"אין חירש גדול מזה שמסרב להקשיב", ו"אין עוור כמו זה שמסרב לראות". אתה כנראה אחד מאלה, או כולם יחד. אבל בוא נהיה אופטימיים ונצא מתוך הנחה שלא. אז הנה, כדי להקל עליך: לך לכאן, קרא, ומה שיהיה לך מסובך להבין - יש שם אנימציה יפה אם תגלול קצת מטה.

אחר כך תחזור לכאן, ואם אתה גבר - תגיד "וואלה, טעיתי".

טל (חביט, שויץ, טוויל... תמיד היית כזה שנון? חשבת להוציא ספר שירים?)

פורסם

הנה חזרתי טל ,והפעם ל2 דברים.

א. אתה בכל הודעה שרשמת בשרשור הזה רושם שאני בעל פה מלוכלך וגס רוח ואידיוט , לא שזה ממש מפריע לי, באמת, כי זה בא ממך, ואתה עבורי ממש לא נחשב, אבל זו לא הנקודה, אתה גם לא מפסיק לרשום בצורה שונה ממה שאני רושם, אולי מבלי משים, אלא מכוחו של הרגל, חשבת אולי מתי שאתה מטיח בי גס רוח ואידיוט , ובעל פה מלוכלך, אתה פשוט מביט במראה, ותמצא שטל שביט אינו שונה מסיני בן סלע?

למרות שנוח לך לחשוב שהצורת כתיבה שלך יותר נאורה ושנונה?

אבל, תן לי לאכזב אותך, מטר ההשמצות וצורת הגסות והלכלוך שלך אינה שונה משלי, גם אם היית רוצה לחשוב כך,זה אולי יפתיע אותך, אבל ,אם תחזור בשרשור ותבחן את צורת וכמות ההשמצות שלך תמצא שאינן פוחתות בכמות ,אלא אולי אפילו הרבה יותר ובצורה גסה יותר,(שום דבר שפרוזק לא יפתור).

אז תן לי להוסיף לך עוד עיצה, רד מתחת לבית, חפש קרש עבה וחזק, תעלה הבית חזרה, תפוס ת'קרש חזק ,ודפוק אותו בגב של הגמד הלוחש ששכרת, וזרוק אותו מהחלון יחד עם הקרש, ולך תתבע את הגמד הלוחש בבית משפט לתביעות קטנות לקבל את כספך חזרה, הוא פשוט לא היה שווה את זה.

זו הייתה רק עיצה ידידותית.

ואל תספר לי שאתה מנסה להתאים את רמת הכתיבה שלך לשלי ובגלל זה את מתבטא בצורה כזאת כי אז זה כבר יהיה יותר נמוך מים המלח, ולעג לאינטיליגנציה גם של עיוור גם של חרש וגם של ואילם.

ב.ועכשיו לעיניין ה2 פעימות, צר לי לבשר לך ששוב טעית, ואתה ממשיך לקבל אינפורמציה בסיסית מהאינטרנט (שאין בזה שום רע כמובן) לא שהיא מוטעית , אלא בסיסית.

מנוע 2 פעימות אינו מנוע בעל שסתומים שימנעו מגזים לחזור או יתזמנו את כניסתם ויציאתם, הבעיה הזאת מוכרת וידועה(חוץ ממנועי שסתומי עלים) שפותרים חלק מהבעיה .

גם מהאגזוז יש חזרת גזים למנוע , וזה דבר מועיל שלעצמו כמובן, לכן היום שהתקדמו הרבה במנוע הנ''ל הבינו שכדי להפיק את המיטב במנוע הנ'ל, הוסיפו לו פתחי דלק נוספים כדי לאפשר ליותר תערובת לעלות למעלה למרות ''חסימתם'' ע''י גזים שרופים, ועובדה היא שעברו ממנוע עם בית בליעה למנוע עם שסתומי עלים, על מנת למנוע לחץ חוזר למאייד,( שנגרם גם ע''י דחיסת התערובת ע''י הבוכנה) וגם ע''י גזים חוזרים ,מה שגורם איבוד כוח (לכן מנוע עם שסתומי עלים חזק יותר), וגם הבינו שבניית שסתום באגזוז ,שמווסת את יציאת וחזרת הגזים, יכול להשפיע על המנוע לטובה, מה שמוכיח שאין שליטה מלאה על הגזים השרופים .

אני בטוח שתמצית זו לא תספק אותך,אבל בטוח תספק אילם חרש ועיוור.:type:

פורסם

ענק אתה, סיני. ענק. נותן לי ציונים, וכותב שטויות ברמות שקשה לתאר.

אתה חש שאתה האיש לשפוט אותי, ולתת לי ציון, אבל את העבודה שלך ראיתי - לפעמים אתה פוגע יופי, ולפעמים מפספס בגדול. "ניחוש"+"נסיון" קוראים למה שאתה עושה, וכשצריך לתקן בשטח מניפולד משיפור של שבועות קודם ע"י קיט שטח, או כשקטנוע מתפרק חודשיים אחרי שיפור כולל - זה אומר משהו, לא, סיני?

כן, כן, גבירותי - זה האיש שיכין אתכם לשפיצרינג, שיוריד לכם את המראות כדי לחסוך משקל - תחליטו אתם איזה אדם ואיזה מכונאי הוא, הגדול ומהולל (שמהלל גם את עצמו ברשת בלי להודיע שהוא בעל עסק, אבל מטיף לאחרים על שהם קוראים מאמר מקצועי).

ומה אתה אומר, סיני - הגזים במנוע דו"פ חוזרים לחלק התחתון של המנוע?

:roflmao: .

ענק, אין הרבה מה להוסיף, חוץ מזה שאני כל כך שמח שבבית הספר שלך אני לא עולה כיתה.

פשוט נפלא, לנצור ולשמור. מכונאי שאומר שבמנוע דו"פ הגזים חוזרים לחלק התחתון של המנוע. הגזים חוזרים מהאגזוז עד לקראנק ולמיסבים - זה מה שאתה אומר.

סליחה, אבל... :roflmao: .

גדול. :roflmao: .

וכמובן שהאמת רחוקה מזה שנות אור - הגזים החוזרים יוצרים לחץ הדוחס את התערובת, באין שסתום. לו הם היו עוברים את כל המערכת (את הצילינדר ועד לקראנק) הרי הצילינדר היה מלא בגזים ולא בתערובת, ואפילו אתה יודע שהצילינדר מלא בתערובת בעת ההצתה (יש שם דלק, שמן ואוויר, בצילינדר. אולי טיפה גזים שרופים/חלקית בחלק העליון בפתח היציאה ממש - וגם אז זה לא בהכרח תקין).

והנה, קיבלת שקופית הסבר. בבקשה.

exhaust.jpg

X

וגם איש די נחמד...

פורסם

איקס מיקס אתה שוב ממשיך עם השטויות?

אני יענה לך בסבלנות על כל שאלה ,כי אתה כנראה מבין מהר שמסבירים לאט.

בקשר ל''מניפולד שטח'' לא הבנתי מה הסיפור בכלל?

ובקשר ל''קטנוע שהתפרק'' לדבריך, כל מנוע שיסע עם תערובת שמן נמוכה רוב הסיכויים שבוכנה תתפס.

במיוחד אם המנוע עובד בעומס.(תתפלא)

תשאל את השדון כמה פעמים הוא תפס מנוע, יש לו את אותו מנוע, ואחרי זה תחשוב פעמיים אם להשמיץ או לא.

ניחוש+ ניסיון? מי בדיוק קורא ככה? זה נראה יותר השמצה מתוך יאוש .(אולי התרנגול קורא)

וחלק מהגזים לאחר השריפה חודר לחלקו התחתון של המנוע, תתפלא.

אבל מה שרשמת כמו: מכונאי שאומר שבמנוע דו"פ הגזים חוזרים לחלק התחתון של המנוע. הגזים חוזרים מהאגזוז עד לקראנק ולמיסבים - זה מה שאתה אומר.

זה כבר עיוות דבילי שירשום רק אדם שלוקה בהבנת הנקרא, כי לא העזתי אפילו לחשוב לכיוון כזה לא רק ל''רשום'' כטענתך.

מה שרשמתי הוא שגם מהאגזוז יש גזים חוזרים למנוע , וזאת מפני שאין שסתום פליטה ואין מה שימנע את חזרתם מתי שהבוכנה יורדת ויוצרת יניקה ודחיסה באותה פעימה.

ואם תשאל היית שואל ולא קובע עובדה שרק חוסר הבנה יוצר אותה הייתי שמח להסביר גם לך.

האגזוז שהראת בתמונה זה מבנה של אגזוז ונטורי , מבנה האגזוז הזה עוזר בהגדלת יניקת האגזוז (כי ונטוריות עוזרת בהגדלת הלחץ),מה שגורם למנוע לעבוד חלש בסל''ד נמוך אבל באמצע ובגבוה הוא יעבוד עם האגזוז הזה חזק.

אבל גם בחלק מהאגזוזים הנ''ל למרות הביצועים שהם נותנים למנוע, יש קיר חסימה באמצע האגזוז(דהיינו האגזוז לא ריק לחלוטין) הקיר הזה גורם להתנגשות הגזים וחסימתם , ומן הטבע שהתערובת דלק שיוצאת מהמנוע לאגזוז מתנגשת בגזים השרופים ומתערבלת איתם עקב המערבולות שיוצרת ההתנגשות גזים באגזוז ונשאבת עם התערובת חזרה למנוע, מה שגורם ללחץ גבוה בתא השריפה ע''י הקטנת נפח התא שריפה ע''י הגזים השרופים שנשאבו חזרה.

אבל, האגזוז הונטורי הוא לרוב אגזוז שהקטנועים לא מגיעים איתו, הם מגיעים לרוב עם אגזוזים מוגבלים,באגזוזים המוגבלים יש כמה ''תאי כליאה'' לרוב 1 או 2 , מה שגורם לבניית כמה קירות חסימה באגזוז, וכל זה כדי שהאגזוז גם יעמוד בתקן הדציבל והזיהום האירופאי והעולמי, וגם מפני שבניית האגזוזים הנ''ל משמשים גם כאגזוז וגם כמשתיק כאחד, שלא כמו אחיו הגדול האגזוז הונטורי שבו האגזוז נפרד והמשתיק נפרד.

הקירות הכפולים באגזוז המוגבל גורמים להתנגשות גזים וחסימתם מה שגורם למערבולות, לכן אני שוב רושם, והפעם יורד לקטנות כדי שתבין , ומקווה שהפעם לא תעוות את דבריי, הגזים השרופים מתערבלים עם התערובת החיה ושבים עם ''יניקת דחיסת'' הבוכנה לתא השריפה, ואין מה לעשות , אין מה שימנע מהם את זה, אנרכיה מוחלטת.

עם התקדמות המנוע 2 פעימות מהנדסי המנועים הללו הבינו שעדיף לנצל את בעיית הגזים החוזרים והשרופים לטובת הספק המנוע, מאשר ל''הילחם'' בהם.

והעלתי את נושא הגזים השרופים בשרשור רק כדי לנסות להסביר לכם שאין עליהם שליטה ב100 אחוז במנועי 2 פעימות.

אבל שוב מיקס פריקס, אינני בז לך חס ושלום, ואני רציני הפעם עד מוות, אדרבא, זה שאני כותב לפעמים בצורה שלא מטיבה עם עין הקורא זה מתוך הומור , ולא מתוך רצון לפגוע בו, ואם פגעתי איתך הסליחה.

ובקשר לשפיצרלנד, לא הבנתי מה הקשר לגזים חוזרים ולשפיצר, אנשים עלולים לחשוב שאני מנסה להביא אותם לשם כדי להכניס אותם לתאי גזים ולא להתחרות.

ובקשר להילולה, לא זכור לי שרשמתי אי פעם ( לפי דבריך) שאני מהלל את עצמי וכ'ו, העיניין שלי איתכם בתפוז זה משהו אחר, זה שמנעתם ממני להכנס לפורום שם היה מפני שלא רשמתי שאני בעל מוסך , מה שאינני מבין עד עכשיו, כי בפרטים האישיים שלי רשמתי שאני בעל מוסך, אבל זה לא משנה הרבה, יש לי הרגשה שאתם התאכזבתם יותר ממני מזה שאני לא שם.

הרי גם פה אני רשום כסיני ולא כבעל מוסך, והפלא ופלא לכרובי זה ממש לא הפריע,והוא גם מתעלה על עצמו לפעמים(שלא כמוך וחברך אהוד, עוד יחשבו שאתם חבורת חסמבה)והוא מפנה אלי כעזר לאנשים שנתקלו בבעיה, ואין לו ממש בעיה שאני מנסה ואו גם עוזר להם, אדרבא, אז אם יש לך בעיה איתי באישי זה לא המקום.

ואת בעיית הגזים השרופים במנוע 2 פעימות העלתי עם טל שביט כדי להסביר לו שאין עליהם שליטה ב100 % במנוע 2 פעימות ,ועל הדרך גם העלתי את נושא הגזים החוזרים מהאגזוז, ואם העיניינים היו פשוטים כמו בשרטוטים שהעלת? מהנדסי אגזוזים 2 פעימות היו חסרי עבודה ומובטלים, ולא כמו שנכון להיום יש להם משכורות שלא מביישות מנכ''ל בחברת חשמל.

אז מיקס פריקס דרקס שלא יעבדו עליך:mm_nah: .

ולהשמיץ חביבי זו לא בעיה, תברר קצת לעומק ( מה שאינך עושה בנושא 2 הפעימות) לפני שאתה סתם מוציא לשון הרע, ועדיין נשארת כיתה, ורוב הסיכויים שאתה עובר או לכיתה טיפולית או לבית ספר מפתן.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7941 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...