Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4706 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבנתי שבגלל אופן פעולת ממיר המומנט בתיבה אוטומטית, יש הפסד כוח

נגיד וניקח שני רכבים, עם אותם נתונים של מומנט בסל"ד נתון והספק. האחד אוטומטי והשני ידני - האם הידני יהיה בפועל חזק ומהיר יותר ?

או שהיצרן התחשב בהפסד הכוח כשסיפק את נתוני המומנט וההספק (ואז אם הנתונים זהים - בפועל המכוניות בעלות אותן יכולות) ?

פורסם

לפי מה שהבנתי (ויכול מאוד להיות שאני טועה): תיבה רובוטית (כמו ב DSG החדשה) היא למעשה ידנית ולכן הקלאץ' רגיל ואין את ההפסד כוח הזה

אבל לא עליה אני מדבר

מה לגבי תיבות אוטומטיות רגילות חדשות יחסית (למשל הרנו קליאו, שם רשום תיבה אוטומטית כפולת מצמדים) ?

פורסם

הידני יהיה מהיר יותר ובעל ביצועים טובים יותר. זה כמובן בתנאי שמדבור בהשוואה של תיבה ידנית מול תיבה אוטומטית "רגילה". ולא תיבה אוטומטית רובוטית. בתיבות רובוטיות (חד ודו מצמדיות) אין יותר הפסדי כוח ממה שיש בתיבות ידניות רגילות.

היצרן מפרסם נתוני הספק ומומנט כמו שהם נמדדים במנוע ואין התחשבות בתיבת ההילוכים בנתונים אלו.

תמיד בדף נתונים אפשר לראות שדגם ידני מאיץ ל 100 בשניה-שתיים מהר יותר לעומת דגם אוטומטי "רגיל".

פורסם

תמיד בדף נתונים אפשר לראות שדגם ידני מאיץ ל 100 בשניה-שתיים מהר יותר לעומת דגם אוטומטי "רגיל".

כמובן כשמדובר בנהג מיומן, כי הנהגים שמודדים את הנתונים אלו נהגי המבחן של היצרנים. בפועל, לרוב האנשים תיבה אוטו' תביא לתוצאות יותר טובות מאשר ידנית, אלא אם ילמדו לתפעל את הגיר בצורה מיטבית.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

תודה על התשובות!

ברשותכם אני אנצל את השרשור, לעוד שאלה.

אני כנראה עובר לתיבה ידנית, ורוצה לדעת האם יש משהו שאני צריך לדעת ששונה מתיבה אוטומטית - מלבד התפעול הרגיל של התיבה ?

(אני מדבר על מצבי קיצון כגון גשם, מצבי חירום כמו תת היגוי\יתר)

לדוגמה;

בבלימת חירום נניח, אני זוכר משיעורי הנהגיה שצריך ללחוץ גם על הקלאץ' בנוסף לברקס.

עכשיו כשאני חושב על זה - בנהיגה מתקדמת אמרו לנו שזה קריטי שרגל שמאל תהיה במקום יציב כדי שבבלימת חירום נדחוף עם שתי הרגליים - ואז רגל שמאל מצמידה אותנו למושב וככה יש לנו קונטרה ויציבות כדי לדחוף את הברקס בשיא הכוח עם רגל ימין. השאלה היא האם לחיצה על הקלאץ' תפריע לזה ?

ההיגיון מאחורי לחיצה על הקלאץ' הוא שהמנוע לא יתכבה (הרי בבלימת חירום אני לא אתעסק עם ההילוכים, והמהירות תרד והמנוע רוב הסיכויים שיכבה) - כדי שאם אצטרך כוח זמין כדי להתחמק אז רק נותר לי לשלב הילוך נמוך ולעזוב את הקלאץ' - ולא אצטרך גם להניע את הרכב. וכמובן גם שהמערכות ההידראוליות (הגה) והחשמליות (ABS,ESP) של הרכב ימשיכו לתפקד - זה אפילו יותר חשוב בעצם.

פורסם
כמובן כשמדובר בנהג מיומן, כי הנהגים שמודדים את הנתונים אלו נהגי המבחן של היצרנים. בפועל, לרוב האנשים תיבה אוטו' תביא לתוצאות יותר טובות מאשר ידנית, אלא אם ילמדו לתפעל את הגיר בצורה מיטבית.

כמובן.

נהג רגיל יבזבז זמן בזינוק מהמקום וגם בהחלפת הילוכים. יש רכבים ידניים שמגיעים ל 100 בהילוך שני ונדרשת רק החלפה אחת, באחרים הילוך שני נגמר לפני 100 קמ"ש וצריך להעביר לשלישי, מה שמבזבז שמן נוסף.

אבל 0-ל 100 זה לא הכל.

יש רכבים עם אותו מנוע, כאשר דגם ידני נוסע לא רע וזריז יחסית ודגם אוטומטי הוא עגלה אמיתית.

ובשביל להרגיש את ההדל לא צריך להיות נהג ניסוי מקצועי. את זה כל נהג מרגיש.

פורסם

תמיד חשבתי שזה בגלל שבד"כ יש יותר הילוכים ידניים מאשר אוטומטיים (למשל ברכבים עם 4 הילוכים אוטומטיים לדגם הידני אם קיים יהיו 5 הילוכים) ולכן יחסי העברה טובים יותר.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

גם יחסי ההעברה משפיעים וגם הפסדים בממיר מומנט.

בממיר מומנט ההצמדה לא 100% וחלק מהספק מנוע הולך לאיבוד.

בגיר רגיל, נהג מיומן לאחר כמה שברירי שניה כבר משחרר קלאץ' לגמירי וההצמדה 100%.

נכון, ברוב המקרים יחס העברה של ההילוכים הראשונים בידני קצר יותר מאשר באוטומטי. וזה תורם לצבירת מהירות.

מצד שני, כמו שכתבתי קודם יתכן ובידני צריך להעביר לשלישי כדי להגיע ל 100 (שתי החלפות) ובאוטומטי הילוך שני מושך עד 100 (החלפה אחת).

תלוי ברכב.

• תוכן חדש...