Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4229 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הלקסוס מנסה להיות בסגמנט של הגרמניות. הייתי אומר - כן היא באותו סגמנט. היא גם פחות מוחצנת מגרמניות (לאו דווקא בגלל העיצוב, אלא יותר בגלל מה מצהיר המוצג מרצדס/במוו/אודי).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חשבתי על משהו מענין: סיטרואן C6. מערכת מתלים מיוחדת וייחודית לאיכות נסיעה ברמה גבוהה מאוד, חחלונות כפולים ומנוע 6 צילינדר. בתקציב שלך בערך 2007.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
חשבתה על המיני?

בלי ספק אתה יכול להביא אחת בפחות מ100 אלף, כל פרט קטן ברכב הזה נעשה בקפידה כאילו בעבודת יד .

בידוד רעשים מעולה, נוחות נסיעה מצוייינת(מאחורה יחסית צפוף) יש גם טורבו קטן וטוב.

מצטרף להמלצה על מיני.

אבל בידוד רעשים גרוע בכל הדגמים, וגרוע במיוחד בגרסאות עם סאן רוף.

נוחות נסיעה בינונית מינוס. וכמובן שנוחה אפילו פחות בגרסאות עם הטורבו, שמגיעות בדכ עם חבילת צ׳ילי, צמיגים רחבים, בחתך נמוך, ובולמים מוקשחים שמאוד משפיעים לרעה על נוחות הנסיעה.

אז אני מצטרף להמלצה על מיני, אבל לא ממש בטוח שמי שהמליץ עליה המליץ לענין, ומהסבות הנכונות.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

• 8 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

נניח ומאסתי מלחפש אחר רכבים בשוק המשומשות והחלטתי להעלות את התקציב ב-20% על מנת לרכוש רכב חדש. מה הכי מתאים מבחינת הקריטריונים?

אחרי שיקלול של כל הדרישות יחד, נדמה לי שהסיאט לאון החדשה (1.2 ו-DSG) עונה על הקריטריונים בצורה המאוזנת ביותר ומהווה פשרה טובה מאד עבור מה שהגדרתי כאן:

שקט (רעשי מנוע, צמיגים ורוח), נוחות נסיעה, מושבים נוחים ועוטפים, איכות חומרים גבוהה (מושבי עור\אלקנטרה, חומרים רכים), הידור, אבזור רב (מערכת משובחת, חשמל איפה שרק אפשר, מערכת ניווט וכו') וכמובן כוח זמין המוגש בצורה יעילה ורהוטה.

מה דעתכם? יש אלטרנטיבות חדשות אחרות כלשהן?

:idea:
פורסם

נראה לי, שבבחירה בלאון (לא שזה רכב רע, כן ?) התפשרת על האלמנט הראשון שציינת כשכתבת את הפוסט הזה, ועוד בכותרת - היוקרה.

זכותך כמובן.

אני הייתי מנסה למצוא לי איזו גולף GTI ידנית (בשנתון הכי חדיש והכי קרוב לתקציב שציינת).

alfa 156 2.5.

פורסם

אני מוכן לוותר על הסמל, בשביל תחושת היוקרה. חשובה לי האיכות בפועל ולא התדמית (לא שהייתי מתנגד לסמל של VW, כן?). לפי רוב המבחנים, הלאון הנוכחית הקפיצה את סיאט - שהשתרכה מאחורי שאר המותגים בקונצרן - לעמדה קדמית.

גם אם זו לא גולף - ואני לא חושב לרגע שהיא משתווה לגולף מבחינת תחושת היוקרה, וזה אפילו לפני שישבתי באחת מהן - זה עדיין קרוב מספיק והאבזור הרב שווה הרבה יותר מן ההבדל בתחושה.

תודה על ההצעה, אבל אני חייב אוטומט וחייב חדש (אין לי כוח להתרוצץ אצל מוכרים ישראלים ולחזר אחריהם).

פורסם

אין שום תחושת יוקרה בלאון.אפס.כלום.

הפשרה בשבילך היא טויוטה קאמרי כנראה.

Infiniti G37-Sold

Toyota Corolla 2014-חזרה לאלבר

Ford Focus 1.5 2016

פורסם
חשבתי על משהו מענין: סיטרואן C6. מערכת מתלים מיוחדת וייחודית לאיכות נסיעה ברמה גבוהה מאוד, חחלונות כפולים ומנוע 6 צילינדר. בתקציב שלך בערך 2007.

ייצא לי להיתקל בבעלים של כזו,

זה בור ללא תחתית.

אף אחד לא יודע לטפל בה בארץ.

Infiniti G37-Sold

Toyota Corolla 2014-חזרה לאלבר

Ford Focus 1.5 2016

פורסם

קאמרי חדשה ב-120? מה בכלל יוקרתי בה?

בכל אופן היא גדולה מידי וגם חסרת כל אלמנט של ריגוש (לא שהלאון מי יודע מה מרגשת..).

פורסם (נערך)

טוב, אז ישבתי בלאון. חברים, אתם צודקים - יוקרתית היא לא. הספיקה לי ישיבה חטופה באאודי A1 שוב כדי להחזיר את החיוך המטופש לפרצוף.. אוקי, נראה שאין ברירה אלא להתכנס לבייבי אאודי. מבין השילוש הקדוש של מכונית יוקרה - איכות (=עידון), כוח ואבזור - היא מסמנת V על שני הראשונים ומעפילה אל מעל ללאון בקלות (היא איכותית יותר באופן דרמטי ומובהק ויש לה את מנוע ה-1.4 לעומת 1.2 בלאון כך שהיא מגלחת עוד שניה מהמיאוץ מ-0 ל-100). למעשה, היא המכונית האוטומטית הכי איכותית והכי חזקה למחירה, בלי קשר לקטגוריה שלה. הבעיה שלי היא עם המאפיין האחרון - אבזור.

הלאון והמאזדה 3 הן המכוניות הכי מאובזרות, בלי קשר לשום היבט אחר, במחיר דומה לזה שבו נמכרת ה-A1. להלן רשימת יתרונות האבזור של הלאון\מאזדה 3 על פני A1 ערומה (כלומר ללא חבילת סטייל), ולצידן ההצדקות העצמיות שלי לוויתור על כל אחד מהם: :lol:

בקרת אקלים מפוצלת - ה-A1 הוא רכב קטן, לא צריך פיצול וממילא המזגן לרוב פועל על מצב אחד קיצוני (מקסימום קור) או לא פועל כמעט בכלל.

פנסי ערפל - לא רלוונטי לתנאי האקלים בארץ.

שליטה מההגה - ה-A1 הוא רכב קטן וכפתורי השליטה במערכת אינם רחוקים מי יודע מה מההגה גם ככה ולא מצריכים מאמץ רב להגיע אליהם.

בקרת שיוט - הרכב ישמש אותי כמעט באופן מוחלט בעיר, כך שבקרת שיוט הופכת ללא רלוונטית.

מחשב דרך - יש לי גם כיום ואני לא משתמש בו.

מולטימדיה - אפשר להשתמש בסמארטפון מודבק לשמשה.

קיפול חשמלי למראות - ה-A1 לא מצריכה זאת בשל רוחבה הצנוע.

חיישן גשם - ממילא יש מעט מאד ימי גשם בארץ וגם אופיו לרוב קיצוני (ON/OFF).

חיישן אורות - ממילא ארצנו מוארת רוב ימות השנה ואני ממעיט בנהיגה בחושך.

מראה פנימית מתכהה - אותו סיפור עם חיישן האורות. מה גם, שבקושי נוסעים במהלך היום עם אורות.

גג נפתח - הגג מצויד בכסוי מחורר לארצות קרות ומאפשר לשמש האכזרית שלנו לחדור פנימה. זה מוריד לגמרי מהאטרקטיביות שלו.

דיבורית בלוטות' - אפשר להתארגן על פתרון צד שלישי (aftermarket) או להשתמש בסמארטפון המודבק לשמשה.

חיישן לחץ אוויר בצמיגים - בין כה וכה אני מקפיד על בדיקת לחץ אוויר כל כמה שבועות.

כניסת USB - לא נורא, נחזור לדיסקים. ממילא הפלייליסט שלי לא עשיר (מעדיף איכות על פני כמות, כמו הרכב הזה).

מצלמת רוורס - ה-A1 הוא רכב קטן, כך שאין בכך צורך של ממש.

כפתור התנעה - בונוס נחמד, אבל באמת שלא מהווה משקל של ממש.

מערכת בלימה אוטומטית במקרה של התנגשות במהירות נמוכה - אכן חשוב ובטיחותי אבל עם כל הרצון הטוב, זה לא משמעותי מספיק כדי לשמש "דיל ברייקר" בהכרעה בין מכוניות.

מה דעתכם על הניתוח? מגוחך או מאיר עיניים? יש תומכים או בעיקר מתנגדים? אני פשוט לא רואה אופציה אחרת (וזה לא שאני כל כך רוצה את הסמל של אאודי כמו שאני רוצה את האיכות שהיא מציעה).

עריכה אחרונה על ידי Fkl0ster
פורסם

במקום פשוטה חדשה חפש מפוארת כמעט חדשה.

נסה בטרייד אין של אאודי (אוטודיל), בטוח יהיה להם משהו מעניין להציע.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

לא מנסים לעבוד עליך שם? כשקראתי בזמנו על ה-C30 של וולוו, מצאתי ביקורת מזעזעת על הטרייד-אין של חברת מאיר.

אז לפי מה שהבנתי, מגרש טרייד-אין של יבואן כמוהו כמגרש של סוחר מפולפל. אני טועה?

פורסם

הנימוקים שלך מזכירים לי את הסיבות של פולניה זקנה (אמא שלי, נגיד) ללמה היא לא משפצת את הבית או מחליפה את מכשירי החשמל הזקנים שלה: "בכל מקרה אתם לא באים לבקר מספיק, אז בשביל מה אני צריכה שהויטרינה בסלון תיפתח? נוח לי ככה, בחושך... ואם רק להבה אחת מתוך ה 4 בגז עובדת זה מספיק טוב לי בשביל לבשל לעצמי"

נשמע לי שה A1 פשוט יותר מדברת אליך, וזה בסדר לגמרי - רובנו קונים רכב משיקולים אמוציונאליים - אבל רוב הנימוקים שלך לגבי "למה לא צריך" את הדברים שיש במכוניות האחרות נשמעים לי בעיקר כמו הפוך על הפוך: אתה בעצם כן רוצה את כל השכלולים, אבל מסביר לעצמך (ולא לנו) למה הם לא מספיק חשובים או לא שימושיים.

רוב הדברים שפרטת למעלה הם מאוד נוחים ומאוד שימושיים, החל מבקרת שיוט (מאוד נוח באיילון או בכביש 5 לנעול את הרכב על 100), דרך מראות מתקפלות חשמלית (אם אתה חונה ברחוב צר בעיר), כניסת USB ו/או AUX (דיסקים? באמת?), דיבורית BT (אין כמו דיבורית משולבת), וכן הלאה. אגב, כשמתרגלים למראות מתכהות אוטומאטית זה הופך להיות כל כך נוח...

זה בסדר להגיד שאתה מעדיף "תחושת יוקרה" על פיצ'רים, אבל אתה מוותר על דברים מאוד נוחים ושימושיים.

• תוכן חדש...