Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4226 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה, נניח שאני מחפש רכב יוקרה (משומש), על כל המשתמע מכך - עידון, כוח, אבזור - אבל באריזה קטנה. אני יודע שיש מתח בין שני אלו: עם עידון, כוח ואבזור בא גם הגודל ולהיפך. אך בכל זאת, מה האפשרויות?

האמריקאים והאסיאתים לא מייצרים יוקרה בקטן, אז נשארנו עם האירופאים. האודי A1 נראית לי כאופציה עם הפוטנציאל הרב ביותר (איכות חומרים, שקט ונינוחות, ירידה לפרטים קטנים) אבל יש לה שתי בעיות גדולות: DSG ואבזור. אני רוצה רכב אוטומטי וה-DSG מרתיע (מבחינת אמינות). כמו כן, גם בגרסא המאובזרת, הרכב מאובזר בקמצנות.

מה עם המיטו? עליה אני יודע מעט פחות מהאודי. יש בה אבזור רב יותר, יש TCT (שזה בעצם DSG באיטלקית, ללא בעיות אמינות משמעותיות עד כה) אבל היא לא מעודנת ומלוטשת כמו האודי היכן שחשוב לי. נכון, הפערים הולכים וקטנים, אבל האיטלקים עדיין לא שם. על כל פנים, מאיזה שנתון היא מגיעה עם רמת האבזור הגבוהה ביותר (מושבי עור, פדאלים לתפעול ידני מאחורי ההגה וכו')?

ה-DS3 מיושנת מבחינת יחידת הנעה והאבזור פושר ביותר. נשארנו עם המיני שלא ממש מספקת את הסחורה עבור מה שהגדרתי (שימו לב שאני לא מחפש חווית נהיגה יוצאת דופן, אלא יוקרה בקטן ולמיני יש רק אריזה נוצצת מבחינה זו). ה-500 והאפסילון לא ברמה של אלו שהזכרתי, לדעתי.

ב-100K למשל יש לקסוס IS250 מפתה או אלפא 159 מהממת, אבל אני לא רוצה להסתובב עם גודל כזה בעיר ולהתפשר על שנתון ועלויות אחזקה בנוסף. מה עושים:?:

:idea:
  • תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לקסוס 250, במוו סדרה 3, אודי A4 ומרצדס C - אפשר לומר שרכבים האלו יוקרה בקטן. 159 שהיא עם עיצוב מהמם, היא יותר בכיוון רכבי מנהלים כמו אינסיגניה ופסאט.

אתה רוצה רכב עם סטטוס או רכב עם מאפיינים יוקרתיים? אם מאפיינים אז מה למעשה אתה מצפה לקבל?

לא ממש הבנתי מה בדיוק אתה מחפש ברכב. מיטו ו159 - לא ממש מסתדרות לי רכבים מרשימת התלבטות ביניהם. זה פשוט קטגוריות וממדים אחרים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

שקט (רעשי מנוע, צמיגים ורוח), נוחות נסיעה, מושבים נוחים ועוטפים, איכות חומרים גבוהה (מושבי עור\אלקנטרה, חומרים רכים), הידור, אבזור רב (מערכת משובחת, חשמל איפה שרק אפשר, מערכת ניווט וכו') וכמובן כוח זמין המוגש בצורה יעילה ורהוטה. זה בגדול. עכשיו, אני רוצה את זה בכמה שיותר קטן כי אני מסתובב בעיקר בעיר. על הדרך אהנה גם משנתון גבוה יותר ועלויות אחזקה נמוכות יותר.

אני מבין שיש סתירה בדרישות (יוקרה וגם קטן), אבל בכל זאת - איפה מתקבל האיזון בין הדרישות? אם ניקח את הדרוג של אודי, אז ב-A1 (ומקבילותיה) לשיטתך זה לא קורה. האם זה כן קורה ב-A3 ומקבילותיה, או שמא רק ב-A4 ומקבילותיה?

פורסם

חשבתה על המיני?

בלי ספק אתה יכול להביא אחת בפחות מ100 אלף, כל פרט קטן ברכב הזה נעשה בקפידה כאילו בעבודת יד .

בידוד רעשים מעולה, נוחות נסיעה מצוייינת(מאחורה יחסית צפוף) יש גם טורבו קטן וטוב.

פורסם
שקט (רעשי מנוע, צמיגים ורוח), נוחות נסיעה, מושבים נוחים ועוטפים, איכות חומרים גבוהה (מושבי עור\אלקנטרה, חומרים רכים), הידור, אבזור רב (מערכת משובחת, חשמל איפה שרק אפשר, מערכת ניווט וכו')

מבחינת חישמול ומערכת סטראו אין לזה סוף: יש מערכות עם 7 רמקולים ויש כאלה רכבים שבכל דלת יש להם 5~7 רמקולים ועוד כמה עשרות בכל מיני מקומות. גם מבחינת חשמל: החל מכיוון הגה חשמלי, כיוון מראה פנימית חשמלי, נעילת רכב עם טאץ' בידית, הנעה כאשר נוגעים בידית הילוכים (כמובן ללא מפתח). מערכת שמצלמת את הכביש ולפי זה מתאימה קשיחות מתלים, מסאז' בכורסאות, מיזווג אוויר בכורסאות ועוד.

גם מבחינת איכות חומרים יש הבדלים: החל מסוגי עץ בדש בורד, למשל בדגמים מסויימים עץ אגוז נדיר ובאחרים דיקט שעבר פוליש, יש גם סוגי עור: עור פשוט ולא ממש נעים למגע ועור רח ונעים למגע. יש רכבים שהכל מצוה בעור עם תפירה ידנית ויש כאלה שרק הגה וידית הילוכים מעור סינטטי.

מבחינת רעשים גם יש הבדלים: יש רכבים עם חלונות כפולים.

מבחינת נוחות יש רכבים עם מתלים רגילים ויש רכבים עם מתלי אוויר.

אני לא מכיר רכבים קטנים שהם ברמת אבזור ברמה גבוהה מאוד. רכב קטן בדרך כלל מבוסס על פלטפורמה לא יקרה והמונית וכולל רמת אבזור ובידוד משופרים. מבחינה הזאת אני חושב שלנצ'יה דלטא יכולה להתאים: היא קטנה בממדים, אבל מרווחת, ניראית מאוד טוב ומאובזרת.

בתקציב שלך אפשר לקנות מרצדס S קלאס מזדקנת תחילת המילניום שיש לה את מרבית הדברים שתיארתי כאן. מבחינת איכות נסיעה ואבזור שום 159 וכד' לא מדגדגת את הגחון שלה. אבל במקרה של תקלות יהיה יקר מאוד.

עם תקציב שלך במקום כלשהו תצטרך לעשות פשרה. אני חושב שרכב יוקרה עירוני יכול להיות לנצ'יה דלתא למשל.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
חשבתה על המיני?

בלי ספק אתה יכול להביא אחת בפחות מ100 אלף, כל פרט קטן ברכב הזה נעשה בקפידה כאילו בעבודת יד .

בידוד רעשים מעולה, נוחות נסיעה מצוייינת(מאחורה יחסית צפוף) יש גם טורבו קטן וטוב.

באיזה תת דגם מדובר ומאיזה שנתון?

עם תקציב שלך במקום כלשהו תצטרך לעשות פשרה. אני חושב שרכב יוקרה עירוני יכול להיות לנצ'יה דלתא למשל.

אתה מתכוון לאפסילון, לא? כי אם כן, ישבתי בה ולא נפלתי.

פורסם

פורסם
אני מתכוון דלתא

אוקי, על הנייר היא עושה רושם טוב. למה היא יותר בכיוון של סדרה 3\C קלאס\A4\IS250 מאשר ה-159 לדעתך (מלבד מיצוב ומיתוג)?

עוד הצעות?

פורסם

ברור שמרצדס C ושות' הם בליגה גבוהה יותר מכל הבחינות וגם במחיר. אבל רכבים האלו הם כבר הצהרה (אתה רוצה את זה?).

הלנצ'ה זה רכב עם קלאסה - היא מיוחדת, יש מעט כאלה ויש לה עיצוב מעודן. ה159 היא סאלון ספורט, יש לה מראה אגרסיבי (ויפה מאוד), אבל פחות מהודר מהלנצ'יה (לדעתי בכל אופן).

למה לנצ'יה או אלפא? היא בתקציב שלך בשנתון יחסית מתקדם - 2011 שזה עדיין רכב כימעט חדש. לאומת C ושות' בתקציב כזה תצטרך לרדת הרבה בשנתון.

אלפא 159 גם בתקציב והיא תיהיה בערך שנת 2010.

לאומת C קלאס שיהיה בערך שנת 2006-2007

בימר אולי בשנה צעירה יותר מהמרצדס.

לקסוס יהיה בסביבות 2007

אולי מתאים לך לרדת בשנתון ולקחת רכב ברמה גבוהה יותר?

שיהיה ברור, הלנצ'יה היא לא בליגה של C קלאס ושות'. אבל עדיין לא כל כך ברור לי איזה רכב אתה מחפש. אז אני זורק רעיונות לרכבים מענינים.

אני בסכום כזה הייתי לוקח S קלאס מזדקנת - אבל זה אני ואני כימעט לא נוסע בתוך העיר. עם רכב גדול בתוך העיר זה לא כיף. גם במהירויות נמוכות בידוד לא בא לידי ביטוי בצורה כל כך משמעותית כמו שיוט בבין עירוני.

פורסם

מה דעתך על הלקסוס? אמנם צריך לרדת ל-2007, אבל היא אמורה להיות אמינה מאד (עם דגש על אמורה, כמובן) וברמה של הגרמניות (לבד אולי מניהוג). אני מחפש עלויות אחזקה נמוכות ככל הניתן וגם מנסה להימנע ממוחצנות, כך שנראה לי שהגרמניות נפסלות.

ה-IS250 היא יפנית משנתון נמוך וה-159\דלתא היא איטלקיה משנתון גבוה. מה עדיף?

פורסם

תיראה, מבחינתי לקסוס עדיפה כי יש לה הנעה אחורית (אני רואה בהנעה אחורית יתרון אבסולוטי ואני יודע שרבים יחלקו איתי על כך). לפני שיקפצו פה חבר'ה ויגידו שזה לא משנה וניהוג שלא אלפא 159 מעולה, להנעה אחורית יש יתרונות מעבר לניהוג: פרסה ורדיוס סיבוב קטן. זה משמעותי מאוד בעיר.

אומנם פעם הייתה לי אלפא ישנה, אבל אני כבר מזמן לא מחובבי המותג. הייתי הולך על לקסוס ותיקה יותר לאומת ה159. היא באמת אמורה להיות אמינה מאוד ולפי סקרי אמינות בחו"ל היא מראה אמינות מאוד טובה.

לקסוס זו טויוטה יוקרתית עם הנעה אחורית.

בין השתיים הייתי בוחר לקסוס, אסל בפועל הייתי הולך על מרצדס C (אם מדובר על רכב בסדרי גודל האלו).

• תוכן חדש...