Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4723 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה, שבוע הבא אני מסיים אם הלימודים שלי (ניהול לוגיסטי), וחיידק הטיולים מתחיל לחזור אלי, כולם מדברים על אפריקה, אשתי עדין מתגעגעת לשם, בפורומים שאני קורא אנשים נוסעים לאפריקה, אז למה לא? כסף יהיה (בנתיים מרוויח טוב מצילומים), חופש יש (שנה הבאה יש לי 5 שבועות חופש), אופנוע יש (הימאהה טנרה האהוב שלי), ותירוץ טוב יש (כמובן צריך לצלם שם אהם אהם), ספונסר לצמיגים וחלקים יהיה אפשר למצוא, לא אמור להיות בעיה, וכמובן שלפני הטיול האופנוע יעבור טיפול מקיף.

אישתי התלהבה, והיא תיהיה מוכנה לפגוש אותי שם (איפה שלא יהיה), ומשם לטייל ביחחד.

מה אתם אומרים? התיכנון הוא לרכב עד לדרום אפריקה ומשם לשלוח את האופנוע בחזרה לשוויץ (לגבי הארצות שאני יעבור אני עדין לא בטוח)

פורסם

אולי אני זקן, אבל אני לא הייתי רוכב על אופנוע במדינת עולם שלישי, שאם יקרה משהו חס וחלילה, אני אזדקק לטיפול רפואי שם. אבל... אני רואה את הכיף בזה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

איך אתה מגיע משוויץ לדרום אפריקה ברכיבה? דרך איזה מדינות?

בכללי נשמע משהו מיוחד לגמרי, ומהנה, למרות שגם לי יש את החששות שלי לגבי טיול כזה.

פורסם

אני חולם על הסרנגטי, אבל בשלב הזה בחיים זה לא מציאותי בשבילי.

מה מעניין אותך לצלם? נופים? בע"ח? אוכלוסיות? שבטים למיניהם?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אנשים, ובעלי חיים, אבל יותר אנשים, זה מה שגם אני מתמקד בצילום שלי.

לגבי אילו מדינות אני עדין מברר, חששות גם לי יש כמו כל אחד שעושה טיול שכזה, ניקו למה לא מציאותי?

התיכנון לרכב לספרד ומשם למרוקו, אבל עדין בתיכנון

פורסם

לא מציאותי, כי אין לי כרגע לא את הזמן, לא את היכולת הכלכלית, וזה טיול שאני לא רוצה לעשות לבד, ואין מי שמוכן לבוא איתי כרגע. אני מאוד אשתדל שזה יקרה בעתיד הקרוב, אבל בינתיים לא.

אפריקה היא יבשת מדהימה, ואנשים שהיו שם, ויצא לי לדבר איתם על כך, מאוד התפעלו ממנה. אני מאחל לך שתהנה, ואני בטוח שכך יהיה :)

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

ומה הלאה אחרי מרוקו? יש מספיק מדינות במרכז/מע' אפריקה בהן עצם הופעתך כאדם לבן מסכנת את חייך, בלי קשר לחו"ח פציעה/החלקה וכו'. לא בכדי העבירו את ראלי פ"ד לדרום אמריקה.אם אתה מתכנן רק לחצות מערבה במרוקו ואז לעלות על אונייה לכיוון דר"אפ או לכל המוקדם לנמיביה ואולי אולי אנגולה (למרות שהכניסה לאנגולה היא בעייתית לתיירים), אז זה אפשרי. צפונית להן (קונגו ומדינות איזור קו המשווה) לא הייתי מתקרב, גם לא לניגריה.

פורסם

שמר אני עדין לא סגור על עצמי בדיוק מאיפה ואיך :) לעלות על אונייה זה לעבד את הפואנטה מהטיול :-D

אם נמיביה הבנתי שאין בעיה (המון שווצרים טסים לשם), הכוונה היא להיות באוגנדה, טנזניה ואז דרום אפריקה

פורסם

פתחת מפה בשביל לראות איפה המדינות שאתה זורק את השמות שלהן ככה בקלילות?

אתה מזכיר לי את טוביה החולב שאמר לשוחט השטייטעל בזמן ההגירה לארה"ב שהם יהיו שכנים אז הוא יבוא לבקר (שיקגו וניו יורק).

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

הקשב נא לי ידידי הפריק - אל תעשה את אפריקה על אופנוע.

אם נשים כרגע את צפון אפריקה בצד, אפריקה ה"אמיתית" (כלומר מה שקוראים sub-sahara) היא מאוד בעייתית, בעיקר לאופנועים, ואת זה אני אומר בתור אדם שהיה באפריקה הרבה מאוד פעמים, וחולה על היבשת הזו. אפילו בקניה, שנחשבת לאחת מהמדינות המתקדמות במזרח אפריקה, הבלאגן התחבורתי חוגג, ושיעור התאונות גבוה מאוד - ואתה ממש לא רוצה להיות מעורב בתאונה במקום כזה - וזה עוד לפני שהתחלתי לדבר על הבעיות עם הקיצונים האיסלמיסטיים באזור הסהרה (בוקו הראם בניגריה, לדוגמה).

אם בכל זאת אתה רוצה טיול באוירה יחסית רגועה, המקום הנכון לזה הוא דרא"פ וגרורותיה (נמיביה לדוגמה), שם האוירה היא קצת יותר "מערבית", ואם חו"ח קורה משהו, אפשר אפילו לקבל טיפול רפואי סביר - אבל אני אישית הייתי הולך על טיול 4X4 עם הדרכה מקומית, כדי לוודא שאני לא נקלע למקומות בעייתיים.

שים לב, אגב, שאפריקה רחוקה מלהיות מקשה אחת. מניסיון אישי אני יכול להגיד שמזרח אפריקה (קניה/טנזניה/אוגנדה) מאוד שונה באופייה ממקומות כמו ניגריה (איכסה של מקום) או קמרון (עוני, עוני, עוני, שוחד, שוחד, שוחד).

פורסם
הכוונה היא להיות באוגנדה, טנזניה ואז דרום אפריקה

ואיך האופנוע יגיע? מטנזניה לדרא"פ אתה צריך לעבור את מוזמביק/זמביה/זימבבואה/בוטסואנה... וזה לא ממש ת"א-אילת, אלא מרחקים קצת יותר רציניים ;-)

כאמור, אני במקומך, אם הייתי נעול על אופנוע, הייתי מתכנן מסלול בדרא"פ או נמיביה, דרך איזשהו מארגן טיולים מקומי, ובשני המקומות יש כאלו.

פורסם
אכן, הmapsource של גרמין פתוח אצלי 8)

וגם האתר advrider פתוח, אז אני לא זורק סתם שמות

אם המפה מול העיניים, אז איך קשורה מרוקו לנתניה, אוגנדה וקניה, ואז לדרא"פ ונמיביה? כולן בשפיצים שונים של היבשת.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

טנזניה. מסתבר שהתיקון האוטומטי מפעיל שיקול דעת מצויין בניתוח סמנטי :-)

לפני 22 שעות, hans כתב:

• תוכן חדש...