Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

שמעתי בילבולי מח בנושא שטוענים שהאטימות נובעת מהרצון לחופש. אם אתה קשוב יותר מדי לסביבה, הסביבה תשעבד אותך.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 32.2 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• locomotive

3548

• rupni

2410

• SlowRide

2157

• Danix60

1767

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• אחראי פורום
פורסם
הכוסות נכון. הכל ממנהגי האבירים.

אז עכשיו למה לוחצים יד ימין במחווה לשלום, ולמה ההגה בצד ימין?

כבר הבנתם את העיקרון, תענו.

ההגה בצד ימין הוא תולדה של רכיבה/נסיעה בצד שמאל של הכביש מן הסתם ולגבי זה קראתי כמה גרסאות,

אחת מדברת על החזקת הכידון/חנית ביד ימין וניסיון לתקוף איתה כך, מה שהיה מוביל לתנועה בכיוון האנגלי/בריטי והושרש.

גרסה דומה נאמרה על החזקת פנס תוך כדי נהיגה (?) על כרכרה. כשלוקחים בחשבון שרוב האוכלוסיה ימנית, יש בזה היגיון.

אני רוצה גישה לאוף טופיק בתור פרס.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
לפני שאני מתייחס לציטוט, הכתיבה שלך מהנה בצורה יוצאת דופן!

תודה! קראתי את מה שכתבתי שוב הבוקר, והופתעתי מהקוהרנטיות למרות 2.5 ליטר בירה ואין לי מושג כמה צ'ייסרים. אני צריך לשתות יותר, כנראה.

עכשיו לעניינינו. לא זוכר אם זה היה בשיחה עם חבר או בקריאה של איזה ספר של איזשהו פילוסוף שאיני זוכר את שמו, דובר על הסיבה שבגללה אנשים בעיר "נאטמים" ונמצאים 24/7 עם משקפי שמש, אוזניות וכיום עם עידן הסלולר המתקדם, עם הפנים תחובות במסך. (החבר לצורך העניין, כי אני לא זוכר מי זה היה בדיוק) טען שהסביבה העירונית כמעט ומחייבת אותנו להאטם, כי אילולא עשינו כך, אנשים היו מוצפים בעומס חושי ורגשי שהיה סוחא אותם רגשית ומנטלית עד לנקודת שבירה. ולכן הוא התייחס למצב כתגובת מגננה של הגוף, ואילו העולם מודרני רק הדביק את הפער עם מוצרים שמתאימים למצב. אם לסכם, אני לא חושב שזה קשור באופן ישיר לחילוניות, אלא לאורבניות שלה נלווה אורך חיים חילוני.

אני לצערי רגיש מאוד לסביבה האורבנית, ובהחלט מתמודד עם העומס החושי המדובר ברמה יומיומית. לפעמים זה עד רמת כמעט שיגעון. אני חושב שזה בגלל שגדלתי במקום שכוח אל.

אני חושב שלאדם דתי יש איזו מעטפת הגנה מובנית, החילוניות מעצם טיבה הכאוטי משאירה אותך עם יותר שאלות, ויותר פרשנויות. לדעתי זה בריא, אבל מה אני יודע, אני חצי משוגע.

אגב, שתי שאלות:

מה הביא את סוני להוציא את האוזניות לרחוב? זיהוי של המצב, או שמע האנשים אימצו את ההמצאה על מנת לתגבר את הניתוק מהסביבה?

שאלה השנייה היא, האם עקב המצב של הזרוע שלך למדת לגלגל ביד אחת, או שזה לא מגביל?

מגלגל כמו נמר בשתי ידיים, החל מהשניה הראשונה בה חזרתי הביתה ללא גבס. בזמן הגבס לא הצלחתי להגיע לתוצאות משביעות רצון ביד אחת, אז עבדתי עם מכונה ונזכרתי שוב למה אני לא סובל מכונות. כמו בסוגיית הדתי/חילוני - מכונה מכתיבה סיגריה בעלת אופי יחיד ואחיד, וגלגול ידני מאפשר אלף ואחת צורות שונות.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

האיש עם הכידון, ואח"כ זה עם השאט-גאן - היה יושב מימינו של הנהג ומגן על הכרכרה עם ידו הימנית החמושה.

מפה הנוהג להגה בצד שמאל.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ומשם גם המנהג לצעוק "שוטגן" ראשון כדי לשמור לעצמך את הזכות לשבת ליד הנהג.

כמו בסוגיית הדתי/חילוני - מכונה מכתיבה סיגריה בעלת אופי יחיד ואחיד, וגלגול ידני מאפשר אלף ואחת צורות שונות.

לא מסכים עם ההשואה הזו.

פורסם
גם תינוקות בנות יונקות.

אבל- תינוק יונק, ששבע ורוצה להפסיק, מניד את ראשו הצידה שוב ושוב.

קשה לו להניד ראשו למטה או למעלה, וקל לו יותר להסית ראשו הצידה.

זו הסיבה שסימן מוסכם ל״לא״ / שלילה היא הטיית הראש לצדדים.

אמיתי.

אם כך, אני מסוקרן- יש תרבויות שבהן הסימון לשלילה הוא הפוך- הנדת הראש מעלה-מטה. מעניין מאיפה זה הגיע.

שיעורי בית - מאין הנוהג להצדיע? ללחוץ יד ימין? להפגיש כוסות ״לחיים״, ולנהוג בצד ימין?

רמז - לכולם מכנה משותף מתקופה מסויימת בקרב אוכלוסיה מסוימת שאיננה עוד, אבל הנוהג נשאר.

והשאלות ששאלת כבר נענו. הדברים זזים מהר בגיבוב...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
כמו בסוגיית הדתי/חילוני - מכונה מכתיבה סיגריה בעלת אופי יחיד ואחיד, וגלגול ידני מאפשר אלף ואחת צורות שונות.

לא מסכים עם ההשואה הזו.

כאדם חילוני גם לי קשה לקבל את הדימוי המאוד מעניין הזה.

אנשים מסויימים לקחו בעלות על אלוהים והדת, זה גורם להם להתנהג בצורה בורה ונבערת. כמובן שהם בטוחים שהם עילוי והשאר הם מלאי שממתין לשמש כקורבן לאלוהים.

אני יכול להבין אנשים שלקחו בעלות על דת, זה די טבעי

שיקרה כך כי אחרי הכל האדם יצר את הדת.

הרבה אנשים היו אומרים את המשפט הזה לגבי אלוהים.

גם כחילוני גמור אני אומר תודה יומיום לאלוהים על בריאת החזה הנשי.

Gn'f'R

• חברי המעגל הראשון
פורסם

"דת" זה גם לא בהכרח יהדות, איסלם, נצרות וכדומה, זה יכול להיות המון דברים שמכתיבים אורח חיים מסויים למי שבוחר לדבוק בהם. למשל דיטיילינג, טבעונות ועישון מקטרת.

הסיבה שאנשים מסויימים לקחו בעלות על דתות ואמונות היא פשוטה- שליטה וכח.

פורסם

אני יודע סלורייד, אני אוהב ושונא את כל הדתות כאחד. אני בטוח שגם אלוהים

מתגלגל מצחוק למראה הפנאטים כולם.

לפעמים גם אני מדבר איתו בדרכי שלי. לעולם ביקשתי כלום מלבד דבר אחד; שיהיה עדין איתי עם חבריו מרפי וקארמה.

Gn'f'R

פורסם

קארמה היא זונת זמרת, ומרפי דואג לשלוח אותה בכל פעם שלא עומד לך.

לגבי השוואת הדת לגלגול סיגריות - במחשבה שניה אני די חוזר בי, או לפחות מסתייג ממוחלטות ההצהרה שלי.

היא נשארת נכונה באיזו הכללה גסה ורחבה, אבל אין לה ביסוס במציאות כשבוחנים איש איש לגופו.

אני חילוני גמור, פעם הייתי אומר אתאיסט אבל כבר לא, ומכבד כל מי שבחר בדרך שונה משלי כל עוד מכבד את זכותי לדעה שונה.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כל הבעיות בעולם שקשורות לבני אדם נובעות מזה שלא מכבדים את הזכות הזו.

פורסם

אני עדיין מתחבט יום יום בסוגיית האמונה. אני לאסגור על האם אני מאמין או לאו. ככלל, אני רואה את הדת ומסודותיה כארגונים הבנויים על כח ועושים הכל על מנת לשמור על כוחם כיאה לכל קבוצה בעלת אופי פוליטי ו/או שלטוני. לכן אני אלחם במוסד (כמו כל מוסד אחר) בכל דרך שאני רואה לנכון מבלי לעבור על האתיקה הפרטית שלי. ברגע שאני מתדיין עם פרט, כבר שיחה ואז יש פינג פונג של מילים כמו בני אדם. או שאני קוטע את השיחה ברגע שזו הופכת לגיבוב של ציטוטים.

עצם הבסיס של הדת, בו נקבעו הנורמות הבסיסיות כמו עשרת הדברות מדהים אותי, לפתח כזה סט ערכים בתקופות יחסית מוקדמות כל כך בהסטוריה האנושית המתעודת זה לא מובן מאלו. משם ועד לאיפה שאנחנו היום... אלללה ירחמו. המדהים באמת, שבסטים האלו התפתחו בכמה מקומות במקביל בעולם, ולא רק ביהדות.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם
אני עדיין מתחבט יום יום בסוגיית האמונה. אני לא סגור על האם אני מאמין או לאו. ככלל, אני רואה את הדת ומסודותיה כארגונים הבנויים על כח ועושים הכל על מנת לשמור על כוחם כיאה לכל קבוצה בעלת אופי פוליטי ו/או שלטוני.

נכון מאד, ולכן היחס בהתאם.

אבל צריך לדעת דבר אחד חשוב: היהדות אינה דת כי אם לאום עם יעוד. כך אמר אלוהים לאברהם: "לך לך מארצך וממולדתך ומבית אביך אל הארץ אשר אראך; ואעשך לגוי גדול" - גוי פירושו עם ולא דת. לכן היהדות פונה אל היהודים בלבד ולא אל כלל האנושות כמו נצרות/איסלם/בודהיזם וכולי.

במשך הגלות היהדות התנוונה והפכה לדת, עם כל התופעות השליליות שקשורות לזה (סערות בכוס תה על מינוי של איזה רב וכן הלאה). אבל מאחורי כל התופעות אלו יש משהו גדול יותר.

דני

• תוכן חדש...