Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

למה אתה שואל שאלות קשות ברומו של גיבוב?

אין פה תשובה קלה. גם לא בינונית.

שאלות מכוונות, שאלת את עצמך?

1)באיזה גיל אתה? האם זה גיל שקל למצוא בו עבודה כי אתה עדיין צעיר ורענן או גיל שכבר יקשה עליך, במיוחד אם תתחיל עכשיו במשהו אחר? (ציינת שלא מזמן סיימת ללמוד, אני מניח שאתה מעט יותר צעיר ממני ושכנראה התשובה היא "גיל שקל למצוא עבודה")

2) עד כמה אתה נואש לעבודה? אם זה ברמה של "לא אקנה טלויזיה חדשה, הישנה עובדת יופי" או ברמה של "לא אקנה שווארמה, יש לי פיתה בבית"?

3) האם אתה מוכן לחכות לעבודה הנכונה, כמו נסיכה שמחכה לאביר שיבוא לנשק אותה?

אל תסתכל עלי ככה. שאלה לגיטימית.

תפסיק, נו, אני מרגיש את המבט שלך דרך המסך.

התשובה ל-1 כנראה ברורה. נדלג הלאה.

2) נואש? יופי (איזה דבר נוראי לומר, סליחה!). אין לך תירוץ להתלבט. קח את העבודה. לא נואש? עוד יותר יופי! אין לך סיבה להתלבט. לך עם המצפון שלך ותסיר את המועמדות בשקט. יש עוד עבודות בחוץ, חלקן יותר סבבה וחלקן פחות סבבה, אבל יש.

3) אתה לא נסיכה ולא אביר, ופה לא ארץ הפיות (אלא אם כן אתה ממשפחת נתניהו, או אז גם ירכיבו טינקר-בל שעברה הגדלת חזה על המטוס הפרטי שלך לבקשתך, ויכסו אותה עם בד לבקשת שרה). עבודת החלומות מגיעה אולי פעם אחת בחיים, ומאחר וצריך לעבוד, הולכים לעבוד גם במשהו פחות זוהר. אתה יודע מתי העבודה הנכונה עבורך צפוייה להגיע? זה לא כמו רכבת, אין לוחות זמנים.אתה יכול להיתקע בעבודה המשעממת הזו יותר משנה עד שמשהו טוב יותר יזדמן לך בדרך.

או, שתוכל להישאר בעבודה הזו כי האנשים אחלה ויש לך סיפוק ממה שאתה עושה. גם זה קורה.

עצה לכיוון זה או אחר אני לא יכול לתת לך, כי אני לא מכיר אותך אישית, אבל אם כבר באת לפה להתייעץ, אני רואה שזה מפריע לך. יש את הפתגם הישן, "אם יש ספק אז אין ספק".

הכל תלוי בעד כמה אתה מיואש בשביל למכור או לא למכור את המצפון והעקרונות שלך.

מקווה שעזרתי, איכשהוא. זו הייתה אחת מההודעות היותר מיאשות שכתבתי בפורום הזה, אפילו עם האיזכור לטינקרבל...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 32.2 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• locomotive

3548

• rupni

2410

• SlowRide

2157

• Danix60

1767

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אהלן.

כמה דברים.

א. איקאה לא נותנים ברגים ספייר, אתם פשוט לא יודעים להרכיב רהיטים.

ב. בגלל אנשים כמוכם שחושבים שהברגים שנשארו להם ביד הם ספייר, לאיקאה יש מוניטין של רהיטים חד פעמיים.

ג. כשאני רואה את השם ניקו ישר עולה לי לראש המשפט "צל כבד ירח מתאבד".

ד. וולף זה אופנוע ספורט, tsw לכביש, הדבר הזה נוסע פצצה, לפחות במושגים של גיל 16 מלפני עידן ה125 סמ"ק.

ה. כולכם זונות.

ו. כן יאשה, גם אתה.

ז. האות שכולכם אוהבים לחמוד.

ח. הייתה לי טיוטת גיבוב ארוכה, עמוקה, מעניינת על אבא שפשוט מחקתי.

ט. הגיבוב מתחלק אצלי ל2, גיבוב מהאסלה, שזה סוג של מדיטציה וגיבוב סתם, שזה יותר כמו עכשיו כזה, כאילו.

י. אני מעשן 2 קופסאות ביום ואני לא אוהב סיגריות.

ת. סתם אין לי מה לכתוב עוד אז דילגתי.

haters will hate

פורסם

frdg thi dhk acu "ek knmut gcusv"/

zv eav cfk nerv ufk vzhi knshbv vzt, avukf, un,pre, cdkk afuko zubu/

to nhavu tafrv ct kpgbj t, zv'thi kl jhho/

crmhbu,'t,v naugno/

לא היה לי כוח להעביר לעברית אחרי שראיתי שכתבתי הכל בלועזית, אז תפענחו את זה.

פורסם

http://www.pixiesoft.com/flip/

בהחלט משועמם.

ולעניין - אני בן 26, לא מחפש את עבודת החלומות אלא סתם עבודה שתתן לי אתגר וניסיון במקצוע.

מיואש? למדי, אבל עוד לא 100%. לחץ כסף- חזרתי לגור עם ההורים עד שאמצא עבודה, ככה שמבחינה כלכלית אני סביר, אבל נורא (נורא!) רוצה למצוא עבודה ולעבור דירה.

הנטייה שלי לחכות למשהו קבוע, אבל יש לי הרגשה שהיא מוטעת. בינתיים אני אמשיך לחשוב ולהתלבט.

פורסם

טוב, אני אסכם את היום הזה.

התמוטטות עצבים כל שנתיים-שלוש עושה טוב.

ממליץ בחום.

כואבת לי יד ימין בגלל שהרבצתי למקרר כמה אגרופים רציניים.

ביד שמאל יש לי סימן כחול מהשיש של המטבח.

אני גם צריך כיסא חדר אוכל חדש כי ריסקתי אותו באלימות יחסית.

מי שרוצה לבוא לבהות לי באלפא מוזמן לבוא למוסך התלתן מחר (בהנחה שהגרר באמת יגיע לאסוף אותה).

אני מהמר על משאבת מים

לרוב אני מפרט יותר, הפעם זה לא מצחיק ממש, אלא יותר מטריד.

זה המצב הנפשי הכי גרוע שהייתי בו בשנתיים האחרונות.

אם הוא ימשיך ככה עוד 24 שעות אני אפתח שרשור התייעצות.

פורסם
לחץ כסף- חזרתי לגור עם ההורים עד שאמצא עבודה, ככה שמבחינה כלכלית אני סביר, אבל נורא (נורא!) רוצה למצוא עבודה ולעבור דירה.

הנטייה שלי לחכות למשהו קבוע, אבל יש לי הרגשה שהיא מוטעת. בינתיים אני אמשיך לחשוב ולהתלבט.

האם הרצון שלך מספיק חזק כדי לעשות משהו לגביו?

זו השאלה האמיתית פה.

התמוטטות עצבים כל שנתיים-שלוש עושה טוב.

ממליץ בחום.

אחת לשנתיים-שלוש זה מעט מדיי, זה צריך להיות אחת לחצי שנה, במקרה הגרוע.

עוד מעט נפתח פה גיבוב תמיכה ייעודי, אה? :lol:

אגב, אני הפסקתי לתת מכות לרהיטים\קירות, כי אין לי כסף לחדר מיון במידה ואפספס.

קח את זה בחשבון. :arrow:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

ואז אמרת "ספר לי על אושר", ואיזו הפתעה, הנה זה בא, שמע, שמע, שמע. רעש לבן, רעש לבן

מטפטף אל תוך האוזניים מנגן כל הזמן.

יורי, אני שמח לשמוע שיש התקדמות עם הגיטרה. אני מחכה ליום שאשמח בשמחתך כשתמצא גם

את העבודה שאתה רוצה.

אני נוהג לומר במצבים כאלה "קודם כל תגיד כן, אחרי זה תחשוב על מה הסכמת".

לרוב זה עובד יופי, וכשזה לא עובד יופי אז זו עוד הרפתקה שאפשר לגובב עליה בעתיד.

אני קורא את שרשור ההחלטות של ברווז ומאחל לו הצלחה מכל הלב.

ברווז, פעם היו לי ביצים מנירוסטה. לך עדיין יש.

כשהזכרת את אירלנד עלה לי חיוך מטופש על הפנים, לא רציתי לחזור אז לארץ אבל גם לא

הייתה לי הרבה ברירה בסופו של דבר.

אני לא בעד שתסכן את עצמך בשלב זה של חייך.

אולי אני מדבר ככה כי אני שם קצוץ על הרבה דברים בחיים ולא מזמן הבנתי שהדבר

הכי חשוב בחיים הוא הכל חוץ מעבודה.

זה לא משנה מה אתה עושה לפרנסתך, אלא מה אתה עושה עם פרנסתך.

גיבוב או לא גיבוב?

גם אני השתעממתי ופענחתי את הטקסט של פרנקוס, רק כדי לגלות שגם הוא משועמם.

לעולם השם "ניקו" יזכיר לי את "וולווט האנדרגראונד וניקו".

Gn'f'R

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אולי האלפא גורמת לו להתנהג כמו איטלקי?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

יש מצב שכן.

לא נגעתי באלפא כבר כמעט שלושה חודשים, מאז שקיבלתי את הקליאו.

אמא שלי נוסעת עליה ביומיום.

רק היום שהייתי צריך להתעסק עם האוטו קצת, בא לי פתאום Rage מטורף.

הכי עצבן אותי שאחרי שהיא שאלה כמה זה יכול לעלות ואמרתי לה שבין 600-5000 ש"ח, אמא שלי אמרה "טוב, מקסימום נזרוק את האוטו" לפח.

זה מעצבן כי זה מה שהיא עשתה עם שלושת המכוניות הקודמות שלי (שהיו על שמה), כי היא לא חושבת ששווה לתקן כי "זה רק יתקלקל שוב".

כמעט התפוצצתי עליה בגלל הבולשיט הזה.

מה זאת אומרת "לזרוק את האוטו"?

קנינו לה אלפא כדי שיהיה לה רכב טוב לכמה שנים שלא יעשה לה הרבה בעיות, ובאמת עד היום האוטו הראה אמינות שלא ראיתי מעולם ברכב עם 300000 ק"מ.

לזרוק את האוטו יהיה הדבר הכי מפגר שאפשר לעשות, כי יחסית הוא במצב טוב.

נראה לי שבקרוב נחליף לה את האלפא לאיזה רכב קטן וחדש כמו I10 או פיקנטו. מספיק עם הבולשיט הזה. היא לא מעריכה את הרכב שהיא נוהגת בו.

אין לנו כסף לקנות רכב ישן.

יש בשביל לקנות חדש עם מימון כמו שאני עשיתי אבל אין מספיק בשביל לקנות רכב שיביא לעוד הוצאות מיותרות. הכי זול פשוט לתקן מה שלא יהיה וזהו, להשאר עם האוטו הזה עוד שנה-שנתיים, עד שהמצב הכלכלי ישתנה.

פורסם
קנינו לה אלפא כדי שיהיה לה רכב טוב לכמה שנים שלא יעשה לה הרבה בעיות

וזהוי רבותי, ההגדרה למושג פרדוקס.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם
וזהוי רבותי, ההגדרה למושג פרדוקס.

אוקי, אז קנינו לה את האלפא הזו ספציפית כי ידעתי שהיא במצב מעולה, והיא הוכיחה את עצמה.

זה מה שאפשר היה לקנות ב20K ש"ח + וולוו שרצינו להפטר ממנה.

פורסם
יש התקדמות מעניינת. לקחתי את עצתו של אנלוגי והחלטתי ללכת עם מה שמושך אותי.

מסיבה כלשהי אני תמיד נמשך לענתיקות, אז נסגרתי על איבנז מודל 92 סדרת TR, תואמת סטראט, שאפילו גוגל בקושי שמע אליה.

סגרתי עם המוכר שאני אקפוץ אליו בחמישי, ואני אפילו קצת מתרגש. :lol:

בינתיים מידלתי עבורה סטנד שאני מתכנן לבנות מעץ (יותר מידי זמן פנוי), ואשמח לדעתם. תמונות ועדכונים יבואו בהמשך.

אני שמח למצוא שותפים לתחביב אימוץ הגיטרות הישנות, בעיני כלי שניגן הרבה שנים יש לו זיכרון.

ברור שלא מצאת מידע, מדובר על סדרת RT. חפש, תופתע.

כשאתה גומר את הסטנד, ואני ממליץ על ריפוד ספוג קשיח כלשהו לנקודות שנוגעות בגיטרה, ומוודא שהגיטרה יציבה ולא נופלת, תכין לי ארבעה בבקשה. נראה מגניב.

rt_2.jpg

ג. כשאני רואה את השם ניקו ישר עולה לי לראש המשפט "צל כבד ירח מתאבד".

גם לי. פטריק סבג גאון.

לעולם השם "ניקו" יזכיר לי את "וולווט האנדרגראונד וניקו".

גם לי. לו ריד גאון.

אנלוגי, תחטוף את הגיטרה!

בתוך היום הפסיכוטי הזה שכחתי לגמרי להתקשר אליו. מחר אם אזכור אתקשר, בדרך לטיול שלג מס׳ 2...

מצד שני אני מתחיל לחשוב כמו מפגר: אני הולך להתחיל עבודה חדשה, משכורת טובה, אולי אחכה כמה חודשים ואקנה את הגיטרה שלעולם לא אמכור? איכשהו עושה לי רושם שהטיילור הזו תהיה אחלה של דבר, אבל תוך שנה-תיים אחפש משהו שיעשה לי יותר טוב על הלב.

אבל, מה אפשר להפסיד מלהתקשר? חוץ מזה שבאמת כרגע אין לי גרוש נזיל. האמת שאני מנסה למכור עדשות (למצלמה, אני לא אופטיקאי), אולי ירצה טרייד במקרה.

איזה יום טירוף היה היום. תל אביב נתניה ירושלים תל אביב, נון סטופ עבודה בכל רגע נתון בו לא נהגתי. שבע בבוקר יציאה מת״א, אחת עשרה בלילה סיום על הספה. לפחות הרווחתי בערך את שווי הטיילור המדוברת, אם כי כעצמאי - עד שהכסף יכנס הנשמה תצא.

תכננתי אותו מעולה את היום. ידעתי מתי אמורה להסתיים העבודה בנתניה, 14:00, מה שמשאיר לי בערך חצי שעה ספייר לקפה בדרך. בפועל נגמרה ב 14:40. הווייז, כולו מאושר, אומר שאני מגיע ליעד בירושלים ב 15:58. נו טוב, קפה כבר לא יהיה. מתחיל בנסיעה, הווייז אומר 443. סבבה. עמוס. לא השרת, הפקק. הוויז אומר ארבע. ארבע וחמישה. אני שונא שהוא עושה את זה, תעמוד במילה שלך. לא יודע לאחר, זה לא בגנים שלי. אני נכנס למוד נהיגה נמרצת, לא מהר בספידומטר אבל זיגזג. אי אפשר לנסוע כאן רצוף במהירות החוקית. תמיד יש מטומטמים. לקראת ירושלים כבר רואים שלג, יפהפה! בצידי הכביש קרח. הוא נמס. הכביש רטוב. אני שומר מרחק. לקראת הרמזור של עטרות אני גולש לאיטי בנתיב השמאלי, כשפתאום מתפרצת דוסית מפגרת מהימני ובולמת. מה יש לך, רמזור אדום! תעמדי בימין.

בד״כ אני צופה מצויין מה יעשו הנהגים האחרים, עוד לפני שהם יודעים מה הם הולכים לעשות. וואלה לא ראיתי את זה בא, זה היה כ״כ פתאומי וקרוב. דפקתי ברקס, ה-ABS לא ביאס, נעצרתי חצי מטר ממנה. עברתי לימינה (כן, הימני היה יותר פנוי מהשמאלי, אלוהים יודע מה היא רצתה לעשות). אני רועד מעצבים, שולח יד לידית הדלת ומתכוון לצרוח עליה, ולספר לה על ההמצאה הנהדרת שהותקנה ברכבה בשם איתות. ומראות. ועל הקדוש ברוך הוא ששתל לה חומר אפור בקודקוד, אבל שכח ללחוץ על On.

אני עוצר את עצמי ברגע האחרון. לא מתעצבן, לא מוכן. עוצר בשוליים. פותח את הפסק זמן שקניתי בתחנת הדלק קודם. הוויז אומר שאגיע ב 16:12. אני מתקשר ללקוחה ואומר לה שאגיע בארבע ורבע כי יש פקקים. היא מבינה, הירושלמים סלחנים בימים אלה. חוזר לכביש, מוריד קצב והלך רוח. בבת אחת עברו כל העצבים. זו פעם ראשונה שזה קורה לי כ״כ מהר. אני לא מתעצבן בקלות או לעיתים תכופות, כשכבר כן לוקח לי זמן להירגע. נראה לי אני מתבגר.

בשם הבגרות אני מתנצל על האזכור הדתי המזלזל, וחייב לומר ש

שנתפסו אצלי חזק בזמן האחרון שייך לשולי רנד:

http://www.youtube.com/watch?v=P0QpNbSxD4o דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

• תוכן חדש...