Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
נו ו? גם בארץ יש המון הון שחור (לא כמו בארה"ב,אבל מצד שני גם לא מעט,הייתי "מגזים" ואומר אפילו כמה מאות מיליארדי שקלים,בשנה)

אם הממשלה הייתה מניחה את טלפיה על ההון הזה,היה להם תקציב תלת שנתי לכל המשרדים,ועוד נשאר עודף.

אתם כולכם עושים הכללות.

יש שני מגזרים, כל אחד מהם עם בערך מיליון איש, שבהם זה ממש מושרש.

זה לא פוליטיקלי קורקט, זה מכליל, אבל זה נכון ומדויק.

נכון שיש מיעוט חרדי שעובדים עם תלוש משכורת, אבל זה בדיוק מה שהם, מיעוט.

וזה לא שהאחרים לא עובדים, עובדים כמו גדולים, רק בעיני מס הכנסה הם לא עובדים, הם חיים מ-1000 שקל בחודש (ועוד משכורת מינימום שהאישה מרוויחה) ומכלכלים 7-8-9 ילדים ועוד יש להם כסף לקנות לילדים האלה דירות כשהם מתחתנים, ולטוס כל שנה בראש השנה (ולפעמים גם בשבועות) לאומן במחירי שחיטה.

גם אם הם היו אוכלים אוויר, שותים אוויר, הולכים ערומים, חינוך בחינם, נסיעות בחינם ומשתמשים בנרות (בחינם כמובן) במקום חשמל, מבשלים אוויר על פתיליות (גם הן בחינם), וישנים על הרצפה זה פשוט לא מסתדר חשבונאית.

תניחו שאם בבית שמש דירה (לחרדים) עולה בערך 600K שקל, נניח שעל כל ילד הם צריכים לשים 300K בשביל דירה (תבדקו, חרדים לא גרים בשכירות כמעט, הם מקבלים דירות כשהם מתחתנים, ההורים משלמים חצי חצי), בשביל לאגור 2 מיליון שקל זה 33 שנים (וקצת) של עבודה נטו (אמרנו, נניח שהכל חינם ואוכלים אוויר).

תתחילו להוסיף הוצאות, חשמל צריך (אחרת למה מחברים פלטת שבת?), מים צריך? אוכל בסיסי צריך? בגדים צריך? כובע מפרוות שועל יבלות מצוי צריך? חליפה צריך? הילדים צריכים ללכת לבית ספר? צריך לנסוע איכשהו?

גם אם נניח שכל ההוצאות האלה מסתכמות בשליש מההכנסות (1666 שקל) זה אומר שפתאום הוא צריך לעבוד 44 שנים (וקצת) בשביל אותן דירות לילדים.

וזה אומר שהילדים מתקלחים פעם בשנה, אוכלים עוף רק בשבת, לאבא יש חליפה אחת, לאמא יש שמלה אחת, לכל נפש יש זוג אחד של גרביים ותחתונים, נוסעים פעם בחודש באוטובוס לסופר, אין כובע מפרוות שועל יבלות מצוי, לא משלמים לבתי הספר והילדים לוקחים ספרים מהחברים שלהם ורושמים עם האצבע באוויר.

אולי אם נלך לכיוון 2500 שקל הוצאות בחודש זה יותר ריאלי (נניח), אבל אז אותו זוג עובד כבר 50 שנים בשביל אותם 2 מיליון לדירות לילדים.

אין פה סמיילי של "בחייך" אז תדמיינו אחד כזה שמושך למטה את העור מתחת לעין.

אז למי שקצת מכיר את המגזר הזה, אין דבר כזה שיש חליפה אחת, והכובע מפרוות שועלים זה אחת הרכישות הראשונות, והילדים הולכים לבתי ספר שבהם החינוך הוא לא בחינם, (ואפילו דיי יקר), ולאמא אין שמלה אחת, ולכל ילד אין זוג אחד של גרביים ותחתונים, ולסופר נוסעים במונית ספיישל אחת לשבוע, ולילדים יש עפרונות ומחברות ותיקים.

ומשתמשים בחשמל ובגז ובמים, ולמרות שיש הנחה משמעותית על הארנונה (85%) עדיין יש 15% לשלם.

ובין פעם לפעמיים בשנה טסים לאומן בעלות של כ-1000 דולר, וכשהילדים מתחתנים אז עושים אירוע באולם, ושבת חתן מפואר, וכל שבת תורמים לבית הכנסת, וקונים כיסא בבית הכנסת (תשמעו מחירים של כיסא בבית כנסת תחשבו שהוא עשוי מזהב).

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תגובות 32.2 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• locomotive

3548

• rupni

2410

• SlowRide

2157

• Danix60

1767

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ליאור, שכנעת אותי.

אני לומד את המקצוע הלא נכון...

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

אתה גם יכול לעשות כסף שחור בתכנות.

זה לא ממש נפוץ אבל זה קיים, בעיקר פרויקטים קטנים כאלה של כמה אלפים לכל פרויקט.

היתרון שלך לעומת החרדי היא שאם אתה תעבוד בשחור אתה יכול להרוויח סכום חמש ספרתי "נקי" ממס.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

תהיה בריא,חפרת :p

סתם :)

אין לי נסיות\ידע ממשי בתכנות,אבל תזמין אותי לעבוד בלמצוא באגים (QA?),נשמע מעניין ;)

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

mx3 (ליאור, כן?) - אל תכעס - אבל באמת חפרת :wink: (קשה לפעמים עם התשובות המאוד ארוכות שלך, מנומקות ככל שתהיינה :oops:).

תראה מה היתה הטענה הראשונית (כתב התפוח שילדים זה "תיק הוצאות").

ילדים זה גם לא מותרות (קשה לי פשוט עם הטענות האלה ש"לא עוברות" אנשים שהם הורים).

alfa 156 2.5.

פורסם

הוא לא כועס,בטח הולך מכות (תוכנתית) עם האייפון שהמציא לו עכשיו איזה תקלה :lol::lol:

GTI

סאאמק כולכם.

פורסם
תהיה בריא,חפרת :p

סתם :)

אין לי נסיות\ידע ממשי בתכנות,אבל תזמין אותי לעבוד בלמצוא באגים (QA?),נשמע מעניין ;)

בעיה מוכרת, אני בחור חופר מה לעשות?

האמת שיש משרת QA פנויה, אבל אתה צפון רחוק לא? אני עובד בפתח תקווה, לא רחוק לך?

mx3 (ליאור, כן?) - אל תכעס - אבל באמת חפרת :wink: (קשה לפעמים עם התשובות המאוד ארוכות שלך, מנומקות ככל שתהיינה :oops:).

תראה מה היתה הטענה הראשונית (כתב התפוח שילדים זה "תיק הוצאות").

ילדים זה גם לא מותרות (קשה לי פשוט עם הטענות האלה ש"לא עוברות" אנשים שהם הורים).

לא כועס, כמו שאמרתי בעיה מוכרת וידועה, אפילו אשתי לפעמים אומרת שאני חופר לה, ואז ממשיכים את השיחה מאוחר יותר.

אני גם לא חושב שילדים זה מותרות, בכלל לא, אבל הנטייה של דיונים היא להתפתח לכל מיני כיוונים, הטענה שאני עניתי עליה זה שהחרדים מסתדרים עם 7000 ילדים בלי להוציא מלא כספים.

הוא לא כועס,בטח הולך מכות (תוכנתית) עם האייפון שהמציא לו עכשיו איזה תקלה :lol::lol:

תודה לאל כבר כמה חודשים לא נגעתי באייפונים :drinking:.

חוץ מהתקלה התורנית של "לא הורדתם את העידכון תוכנה האחרון / המתאים למכשיר הזה" אני iPhone bugs free.

לאחרונה עבדתי הרבה עם WindowsPhone8 של נוקיה הרבה, סמסונג אנדרואיד, HTC אנדרואיד ובכלל הרבה אנדרואיד.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

באמת אייפון זה פיכסה :)

בעיה מוכרת, אני בחור חופר מה לעשות?

אתה מוזמן לחפור כמה שבא לך,בשביל זה נועד הפורום.

האמת שיש משרת QA פנויה, אבל אתה צפון רחוק לא? אני עובד בפתח תקווה, לא רחוק לך?

אני ועוד איך צפון,ולא מפריע לי צפון>מרכז כל יום (או מתישהו בעתיד אולי נעבור למרכז,כרגע לא על הפרק)

זה "עלול" להיות יותר בעייתי להם מאשר לי :)

נ.ב קח בחשבון שאין לי מושג מזה QA וכמו שי\ואחרים פה,אני בא מעולם ה IT (אלא אם כן זה לשבת במשרד מול איזה תוכנה [או כמה] ולגרום לה להוציא תקלות..עם זה אין לי בעיה :p])

לצערי תכנות זה ממני והלאה,אם הייתי מסתדר עם מתמטיקה,העולם היה אחרת.

GTI

סאאמק כולכם.

פורסם
אתה גם יכול לעשות כסף שחור בתכנות.

זה לא ממש נפוץ אבל זה קיים, בעיקר פרויקטים קטנים כאלה של כמה אלפים לכל פרויקט.

היתרון שלך לעומת החרדי היא שאם אתה תעבוד בשחור אתה יכול להרוויח סכום חמש ספרתי "נקי" ממס.

מכיר מישהו שעושה את זה, משרה חלקית מאוד ומביא הביתה סכומים יפים. הוא גם לקח את זה לצד יזמי, ומוציא משימות למתכנתים זולים יותר, כשהוא מתקשר עם הלקוח בעזרת האנגלית והשירותיות העדיפות שלו, ודואג לסטנדרטים והאיכות של התוצרים.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם (נערך)

כסף נזרק במדינה הזאת כמו זבל, הסאגה המטומטמת על התפקיד המיותר של נשיא מדינת היהודים נגמר לא לפני שהקופה הציבורית התרוקנה בעוד כמה מליונים, ולי ביטלו את האימון שהיה מתוכנן לגדוד שלי באוגוסט.

ובאמת מה אכפת להם שבמלחמה הבאה אנחנו נישחט עקב העובדה שלא התאמנו שנים, לכל אחד מניבחרינו הגיבורים יש דירות וחבילות של דולרים מוחבאים בכספות.

אז לכל אותם חללים שעדיין לא יודעים שהם כאלו אני אומר, היו גאים, יש לנו נשיא חדש, והלוואי והדם שלכם, ואולי גם שלי, יכתים, ולו במעט, את המצפון שלהם.

יחי נשיא מדינת ישראל, יחי, יחי, יחי.

עריכה אחרונה על ידי saay222
פורסם
באמת אייפון זה פיכסה :)

תשמע יש לאייפון יתרונות, מה שתיכנתתי לאייפון לפני כמה חודשים עדיין רלוונטי.

מצד שני גם הדברים שתוכנתו לסמסונג באותה תקופה או ל-HTC או ל-LG עדיין תופסים :)

אתה מוזמן לחפור כמה שבא לך,בשביל זה נועד הפורום.

אני לא מחפש לחפור, לפעמים זה פשוט יוצא.

אני ועוד איך צפון,ולא מפריע לי צפון>מרכז כל יום (או מתישהו בעתיד אולי נעבור למרכז,כרגע לא על הפרק)

זה "עלול" להיות יותר בעייתי להם מאשר לי :)

נ.ב קח בחשבון שאין לי מושג מזה QA וכמו שי\ואחרים פה,אני בא מעולם ה IT (אלא אם כן זה לשבת במשרד מול איזה תוכנה [או כמה] ולגרום לה להוציא תקלות..עם זה אין לי בעיה :p])

לצערי תכנות זה ממני והלאה,אם הייתי מסתדר עם מתמטיקה,העולם היה אחרת.

ת'כלס כל עוד אתה עושה את ה-9 שעות היומיות שלך לאף אחד לא אכפת מאיפה אתה בא.

יש חברות שמשנה להן והיו כאלה שאמרו לי ישירות "אין לנו בעיה שתבוא להתראיין, אבל נראה לנו שרעננה זה רחוק לך ויהיה לך קשה לאורך זמן".

המשרה שפתוחה הם מחפשים מישהו עם שנתיים ניסיון ב-QA, וזה כן לשבת במשרד מול תוכנה ופלאפונים ולגרום לה להוציא תקלות :)

מכיר מישהו שעושה את זה, משרה חלקית מאוד ומביא הביתה סכומים יפים. הוא גם לקח את זה לצד יזמי, ומוציא משימות למתכנתים זולים יותר, כשהוא מתקשר עם הלקוח בעזרת האנגלית והשירותיות העדיפות שלו, ודואג לסטנדרטים והאיכות של התוצרים.

זה מה שעושות חברות Outsource הרבה פעמים.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

טוב טוב, רק צריך לדאוג שיהיה להם מה לאכול, ללבוש, ללמוד, איפה לגור וכו'.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...