Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא להתחצף, להציב גבולות ברורים בנושא המדובר.

לפעמים צריך להיות קצת חרא כדי שיבינו את הרצינות שלך. הגעתי כבר למצב שאמרתי לאמא שלי שאם היא תמשיך להציק לי (בנושא מסויים) גם להלוויה של סבא שלי אני לא אגיע. מאז היא ממשיכה להציק, אבל הרבה פחות ובעדינות יתרה. לפני זה היא חפרה לי ועשתה לי ריגשי.

זה נכון, במיוחד עם אנשי משפה. הרבה יותר קשה להיות קצת "גס" עם המשפחה מאשר עם זרים, אך לפעמים אין מנוס.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תגובות 32.2 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• locomotive

3548

• rupni

2410

• SlowRide

2157

• Danix60

1767

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם אני רוצה לעשות מעקה למדרגות ספירלה מפרספקס, את החלק בין הפס שאוחזים בו עד למדרגה. איזה עובי מתאים שיהיה חזק אבל לא כבד מדי?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

בואו נשחק משחק.

איזה עובי מתאים שיהיה חזק אבל לא כבד מדי?

מי מוציא את המשפט הזה מהקשרו בצורה המצחיקה ביותר?

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם
אם אני רוצה לעשות מעקה למדרגות ספירלה מפרספקס, את החלק בין הפס שאוחזים בו עד למדרגה. איזה עובי מתאים שיהיה חזק אבל לא כבד מדי?

חומר מלא או מחורץ /פסים /עמודים?

מתחדשת*

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מלא ומכופף בצורה של מהלך המדרגות. זה אמור להיות תחליף לזכוכית, רק קל בהרבה.

פורסם

הייתי רוצה להניח ש 10 מ"מ יספיקו, אבל אם תוכל לספק נתונים לגבי החומר יהיה ניתן לבצע אנליזה ממוחשבת.

מתחדשת*

פורסם
עכשו גיבוב אישי,

נראה לי מיציתי את המקום עבודה הנוכחי,אחרי כמעט 5 שנים בא לי משהו אחר.

קיבלתי כמה הצעות,השאלה היא אם מגיעים לי פיצויים בעזיבה,אם כן אני אתחיל לחפש מקום אחר,אולי רווחי יותר.

אתחיל מסלול קבלה מייגעים ומגעילים לאחת הענקיות.

מה אתה אמור בנצי?

אתה חתום על סעיף 14? בתלוש משכורת אמור להופיע לך אצל מי כספי הפנסיה שלך מופקדים, תפתח מכתב דיווח מהם (צריך להגיע לך אחת ל-3 חודשים בערך כזה).

שם תראה אם מופיע לך מרכיב "פיצויים", אם כן זה אומר שאתה חתום על סעיף 14, לפני עזיבתך את מקום העבודה (תעזוב בצורה יפה) תבקש מכתב שיחרור כספים.

אחרי זה אתה מתחיל תהליך מציק של ללכת למס הכנסה להוציא אישור, כספי הפיצויים עד כמה שזכור לי פטורים ממס, אבל ייתכן שזה רק עד תקרה מסוימת.

אני גם ככה,

למרות שהתחום שאני נמצא בו הולך לעלות ולעלות בזמן הקרוב.

חברות משתגעות בקטע הזה וזה מעולה בשבילי.

איזה תחום זה?

אם ככה, אז צודק. ניתן לך רשות לגובב על עבודה כי זה קקי ובגיבוב שופכים את הלב. :-P

הגעתי היום ב-10:20, אני בטח ייצא מפה היום באיזה 20:30.

אבל בצד החיובי מחר יש צימר לסופ"ש, ויום ראשון חופש, ואני חוזר לעבודה רק אחרי פסח!

Welcome to the dark side

שיהיה בהצלחה !

כעקרון לא מגיע לך פיצויים כי אתה לא מפוטר.

מה שכן בטח שיחררו לך את מרכיב הפיצויים מהקרן פנסייה.

שים לב!

זו לרוב מלכודת דבש, במיוחד שמודבר בתקופת עבודה ארוכה .

יתרון ענקי של משיכה של הפיצויים זה פאקינג כמות גדולה של כסף.

חסרונות ענקיים של זה, אתה משלם על זה מס, וזה פוגע לך בהפרשות העתידיות של הקרן פנסיה.

תקרא על זה קצת.

לא לא, העניין המדובר הוא סעיף 14, זה כספים שמופרשים כל חודש (8.3%) לקופה על ידי המעביד, על מנת שבמקרה שהמעביד יפטר את העובד (נניח שעובד 5 שנים) הוא לא יצטרך ללכת לחפש מאיפה להביא לו פיצויים של 5 משכורות, אלא הוא מפקיד כל חודש סכום יחסי.

הנוהג (בעולם ההיי טק) הוא שגם במקרה פיטורים וגם התפטרות הכספים האלה משוחררים לטובת העובד.

זה בדיוק אותם פיצויים שהוא היה מקבל אילו היה מפוטר.

אין פגיעה בהפרשות של הפנסיה שכן אלה מרכיבים שונים, אפשר אפילו להגיד קופות שונות, שפשוט מתוך נוחות מנוהלות יחד.

לגבי המס יש פטור עד תקרה מסוימת (או פטור מלא, לא יודע בוודאות), הפיצויים שמגיעים לי על שירות הקבע שלי לא הגיעו לאף תקרה ולא יילקח עליהם מס (במס הכנסה כבר הייתי).

אבל אצלי בגלל שהייתי בקבע תקופה קצרה יחסית (7 חודשים), ואני מרוויח עכשיו בערך פי 4, והתנאי קופת פנסיה שלי עכשיו הרבה יותר טובים, אני מעדיף למשוך גם את כספי הפנסיה שיש מהקבע למרות שהמס עליהם לא נמוך (בסביבות 30%).

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם
הייתי רוצה להניח ש 10 מ"מ יספיקו, אבל אם תוכל לספק נתונים לגבי החומר יהיה ניתן לבצע אנליזה ממוחשבת.

אתה מתכוון למידות של המשטח והזוית של הכיפוף? על החומר פרספקס עצמו אין לי מידע חוץ מזה שהוא שוקל הרבה פחות מזכוכית ובגלל זה אני מתעניין בו.

פורסם (נערך)

גם. אבל המפרט של החומר (בעיקר מאמץ מקסימלי מותר) חשוב לא פחות.

אגב, אתה מדבר על פרספקס או פוליקרבונט? אלו שני חומרים שונים בתכלית אך בעלי מראה דומה.

עריכה אחרונה על ידי Romek

מתחדשת*

פורסם

בוקר טוב \ צהריים טובים גיבוביישן!

לוקו - יצאת בזול,אם הייתי מספר לך מה עברתי בגיל 12 עם האופניים במשך שנים לאחר מכן...היית בשוק.

מקסיזם - אתה מפתח לאיכספי וויסטה? צריך לנער את המנהל שלך,ויסטה היא שיקוץ שכל העולם ואשתו התחרט עליו (כמו חלונות ME) ודווקא איכספי מערכת טובה,אבל כמו שכתבו אין תמיכה לאף אחת מהן,אז זה בעיה משו.

וד"א,בלינוקס אין גבולות,מזמן עברו את השמיים ;)

לנה - רוב הדייטים באמת הלכו ככה,מה לעשות שזוהי "הסצינה" הישראלית. עצוב משו שיש אחוז ענק של גברים ונשים שעדיין מאשימים אחד את השני (חוץ מאת עצמם) במצב שנוצר..וככה מקלקלים לכולם.

בנצי - כמה שזה נשמע בנאלי\מעפן,תחשוב טוב>יהיה טוב :) אנחנו באחוות הגיבוב מאמינים בך ומחזיקים לך את האצבעות בכל צעד ושעל בדרכך!

גוסט - תהנו באוטומוטור,אבל יש מצב שאוסרים שם להזיל ריר על אקזוטיקות כלשהן :p אז קח זאת בחשבון ;)

ג'יימס - עוד לא הזמינו סיכות מגובב,אין תקציב ועכשיו גם ככה הדואר ב10% תפוקה בגלל פסח וחוה"מ שלאחריו.

מעניין אם הם עובדים רגיל בספירת העומר או שזה גם סיבה למסיבה.

ניקו - הדעה ה"מקובלת" אומרת שלגברים זה באמת לא משנה אם תתחתן בשנות ה20 או ה30 שלך,פעם אם לא התחתנת (גם גבר וגם אישה) עד XX,חשבו שמשהו לא בסדר ממך וכל הסביבה מתנתקת ממך

היום זה אחרת וגבר שיתחתן גם בגיל 38 לא יסתכלו עליו מוזר,הבעיה היא עם נשים שהרפואה אומרת שמגיל 30 והלאה מתחילות להיות בעיות והרבה יותר קשה להכנס להריון.

מה נכון ומה לא אני לא באמת יודע (עדיין לא נשוי או עם ילדים בעצמי),מצד שני כל אחד היום מוציא דעה שסותרת את קודמו,אז לך תבין..

ZX - תפסיק לבכות כבר על גיבובי הייטק ומחשבים,תלמד קצת PC (חומרה ותוכנה),טיפה רקע בתכנות (PHP ו VBSCRIPT אני חושב הכי קלים להתחיל מהם) ו JOIN THE HEEP!

מי שמתבייש,מתייבש! :D

מרק - תלמד להסתפק במה שיש,שדרוגים זה לא תמיד טוב :p

טל - הקופאית התחילה איתך ולא נצלת את זה? מה נסגר איתך תגיד לי??

עוד מישהו שפספסתי? אחלה יום לכולם!!!

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם
אתה חתום על סעיף 14? בתלוש משכורת אמור להופיע לך אצל מי כספי הפנסיה שלך מופקדים, תפתח מכתב דיווח מהם (צריך להגיע לך אחת ל-3 חודשים בערך כזה).

שם תראה אם מופיע לך מרכיב "פיצויים", אם כן זה אומר שאתה חתום על סעיף 14, לפני עזיבתך את מקום העבודה (תעזוב בצורה יפה) תבקש מכתב שיחרור כספים.

אחרי זה אתה מתחיל תהליך מציק של ללכת למס הכנסה להוציא אישור, כספי הפיצויים עד כמה שזכור לי פטורים ממס, אבל ייתכן שזה רק עד תקרה מסוימת.

איזה תחום זה?

הגעתי היום ב-10:20, אני בטח ייצא מפה היום באיזה 20:30.

אבל בצד החיובי מחר יש צימר לסופ"ש, ויום ראשון חופש, ואני חוזר לעבודה רק אחרי פסח!

לא לא, העניין המדובר הוא סעיף 14, זה כספים שמופרשים כל חודש (8.3%) לקופה על ידי המעביד, על מנת שבמקרה שהמעביד יפטר את העובד (נניח שעובד 5 שנים) הוא לא יצטרך ללכת לחפש מאיפה להביא לו פיצויים של 5 משכורות, אלא הוא מפקיד כל חודש סכום יחסי.

הנוהג (בעולם ההיי טק) הוא שגם במקרה פיטורים וגם התפטרות הכספים האלה משוחררים לטובת העובד.

זה בדיוק אותם פיצויים שהוא היה מקבל אילו היה מפוטר.

אין פגיעה בהפרשות של הפנסיה שכן אלה מרכיבים שונים, אפשר אפילו להגיד קופות שונות, שפשוט מתוך נוחות מנוהלות יחד.

לגבי המס יש פטור עד תקרה מסוימת (או פטור מלא, לא יודע בוודאות), הפיצויים שמגיעים לי על שירות הקבע שלי לא הגיעו לאף תקרה ולא יילקח עליהם מס (במס הכנסה כבר הייתי).

אבל אצלי בגלל שהייתי בקבע תקופה קצרה יחסית (7 חודשים), ואני מרוויח עכשיו בערך פי 4, והתנאי קופת פנסיה שלי עכשיו הרבה יותר טובים, אני מעדיף למשוך גם את כספי הפנסיה שיש מהקבע למרות שהמס עליהם לא נמוך (בסביבות 30%).

אתה בטוח בזה?

כי אני זוכר בפירוש שאמרו לי שיש לזה פגיעה במשיכות העתידיות מקרן הפנסיה .

רק בטווח זמן שאני חסכתי (פחות משנתיים) זה לא היה משמעותי .

בלוג קרינה חשוב! [URL]http://terrorkrina.blogspot.ie/[/URL] :lol:

פורסם (נערך)

night - אתה יכול למשוך הכספי הפיצויים בלי לגעת בפנסיה,אין עליהם מס (פיצויים),העניין נבדק עם הסוכן שלי.

גיבוב מאתמול בצהריים:

אחד החלונות במטבח בבית סדוק בחלקו התחתון (לא רציני,משהו ברוחב 10ס"מ,אבל מציק לעין)

הצעתי ולקחתי את החלון להחליף את הזכוכית (5מ"מ,כפולה),כמובן שאבא נגד בגלל שזה יעלה הרבה,ולא בטוח שלכל זגג יש את אותה זכוכית..שיהיה

הולך לזגג ראשון,עוד לפני שהנחתי את החלון אומר שאין לו איך לעזור לי,צריך הזמנה מיוחדת ואין טעם עכשיו,ושנחזור אחרי חוה"מ.

הולך לזגג שני (או ככה חשבתי) מסתבר שהוא בכלל עבר לסכנין או איפשהו באיזור..

הולך לזגג שלישי,רואה אותי ומקבל את העבודה ללא בעיה,השארתי לו את החלון ואמר שייצור קשר בשישי כשהעבודה תבוצע (100ש"ח,לא קריטי)

מגיע הביתה וכמובן שאבא ישר מזנק,איפה החלון,כמה עלה (השבתי "ככה וככה"),האם אתה בטוח שיחליפו לאותה זכוכית וכו'..דאגות של הורים זה משו שאי אפשר להפטר ממנו.

עריכה אחרונה על ידי ezuf

GTI

סאאמק כולכם.

פורסם

תפוחיז עזב כבר את שוויץ,לא רווחי מספיק.

מאז החשבונות החדשים ב cayman islands החיים יפים.

GTI

סאאמק כולכם.

• תוכן חדש...