Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4774 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בקיצור - יש סיכון לא מבוטל שהדוגמא שלך לא טובה.

אכן לא חשבתי על המספרים לפני שזרקתי אותם לאוויר :-).

.Your average Notepad

פורסם

אין לך שום דרך לדעת היכן נצברו הקילומטרים ולכן אין משמעות לעירוני בין עירוני.

הדבר היחידי שאני יודע כשאני בא לקנות רכב משומש זה מספר הק"מ ואיכות הטיפולים שהוא קיבל.

פורסם

יש בלאי נוסף מעבר למנוע.

פנים הרכב יראה הרבה יותר בלוי. יהיה צורך בטיפולים יקרים יותר (טיימינג וכד') ועוד חלקים שקרובים לסוף חייהם מבלאי.

פורסם

לדעתכם רכב X שעבר 30 אלף קילומטר ב6 שנים יהיה וירגיש כמו רכב כמו אותו רכב מאותו השנתון עם 180 אלף ק"מ?

נניח שהם עברו את אותו הבלאי, עם אותו הספק מנוע, הם יהיו גם אותו מצב חיצוני? (אני לא מדבר על המטורפים שעושים ווקס פעמיים בחודש ומחנים בחנייה מקורה לא משנה לאן הם נוסעים במהלך היום, אלא שימוש סביר בשני הרכבים בלבד.

להרחיב יותר מדיי בנושא יהיה ממש להתפלצף ולהתפסף. בחייאת, כולם פה יודעים שבשורה התחתונה מצב כל רכב הוא אינדיווידואלי!

אבל בכל זאת, מהנסיון האישי שלי אפרט,

לפני גיוסי לצבא בעודי נער מתלהב בן 19 רכשתי את הרכב השני שלי, פולקסווגן פולו 16V עם 180 אלף ק"מ,

בוא נגיד שרוב הנסיעות שלי היו למוסך! אני עד היום מקלל את היום שבו קניתי את הרכב הזה. ועבר כמעט עשור מאז.

מאז נשבעתי לעצמי לא לקנות רכבים עם יותר מ100 אלף ק"מ.

הייתה לי מזדה 3 ספיריט 2006 , נמכרה עם 80 אלף ק"מ בספטמבר האחרון,

כיום בעלים של גולף 2007 שנרכשה עם 25000 ק"מ באוקטובר האחרון ואין מה להגיד עדיין מריח כמו רכב חדש (5-5-5 כן? :oops: )

צריך פחות מיד אחד בכדי לספור את כמות השריטות שני הרכבים יחד.

חוץ מהרגשה של רכב חדש, אין צורך להרחיב על תוצאות הבדיקות במכונים נכון? נאדה, קצת ברקסים ובלאי לצמיגים, במקרה בגרוע.

שוב, לשני הרכבים יחד.

ד"א הרכבים טופלו כמו שעון כמובן. זה כולל טיפולים שצריך לשים להם לב של חלקים שצריך להחליף כי עבר מספר שנים מסויים ולאו דווקא הק"מ הנדרש (טיימינג לדוגמא אחרי 6 שנים בכביש למרות שזה רק 30 אל"ק).

דוגמא נוספת לפיאט פונטו ספייס 2001, רכב שלא נודע בזכות המנוע האימתני שלו או בזכות האמינות הכללית שלו,

נמכרה מדודה שלי שהייתה היד השניה של הרכב לחבר קרוב עם 80 אלף ק"מ, היום הרכב עם 115000 ק"מ לאחר שנה, חוץ מקלאץ' וטיפולי שמנים הרכב ממש נוסע כמו בובה, היה בחרמון היה בירושלים וממשיך לתת בראש.

עכשיו אני סבור ובטוח שיש רכבים גם עם 200 אלף ק"מ שעברו אלף טיפולים ותיקונים ונוסעים בכיף לאילת ובחזרה מבלי לעצור, אבל,ראבאק, מה נראה לכם שלא מרגישים ביומיום כמה ק"מ הרכב באמת עבר ובאילו תנאים כשההפרש הוא כזה רחוק וקיצוני?

כנראה שפראיירים באמת לא מתים. כשדוד שלי ירצה למכור את המונית שלו אני אשלח אותו לפורום הזה...ואל תדאגו כל הנסיעות שלו הם על קו אילת רמת הגולן בכביש 90.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם
יש גם שיאמרו (וגם רשמו פה בפורום), שלדעתם, גם למספר הידיים אין חשיבות.

במרבית אירופה מספר הידיים לא מעניינות. ק"מ, לעומת זאת, הרבה יותר מעניין. כל כך מעניין, אגב, שאם תקח שתי מכוניות זהות עם אותו ק"מ אבל משנתונים שונים, המחירים שלהן יהיו מאוד קרובים

מה שאני מנסה להגיד הוא - זה גם תלוי מקום.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

חשיבות למספר ידיים תלויה בשנתון. יש הבדל בין רכב שנת 2010 שהוא יד שניה (גילוי נאות - אני לא הייתי רוכש ) ,לעומת רכב משנת 2003 שגם אם הרכב יד 5 במצב טוב הייתי קונה. רכב שמחליף ידיים בזמן קצר או לא סביר כנראה שהוא רכב לימון. יש מקרים יוצאים מן הכלל על מוכרים שקנו ולא יכלו להחזיק את הרכב. ונתקלתי בכאלה משנת 2010 ו2011. כמובן שאז הם מתפשרים במחיר משמעותית. עוד נקודה שקשורה לנושא אני רוצה לעלות. יוצא לי להתקשר לפעמים למודעות ביד 2 שהק"מ "חסר" במודעה. אני מראש יודע שהרכב הזה עם ק"מ של מונית ונותן צ'אנס. הדבר המוזר הוא שלמרות שלרכב יש מעל 200,000 ק"מ הוא מבקש מחירון. WTF????!!!!

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם
ר המוזר הוא שלמרות שלרכב יש מעל 200,000 ק"מ הוא מבקש מחירון. WTF????!!!!

שיטת המצליח וB&F

מלמדים את זה בסדנאות למשא ומתן ובתורת המשחקים, בוא נדבר בשפת העם שפשוט את האלמנט הוא משאיר לך לסוף.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

אני נוטה להסכים איתם. למספר הידיים אין חשיבות רבה מדי אלא יותר טיפולים.

ערך הרכב נקבע בצורה יבשה לפי קטגוריות כמו ק"מ, ידיים ופגמים/תקלות/תאונות.

אני חושב שהקטגוריות האלה הן לא יותר מאשר קווים מנחים. רכב יכול לנסוע גם 40,000 ק"מ בשנה - אז מה?

אם הבנאדם כל 10K עושה טיפול גדול ומקיף, ופעם ב-20 טיפול מונע גדול כמו החלפת חלקים בלויים? אז הרכב לא שווה את המחיר רק בגלל הק"מ? שטויות.

אנשים גם בד"כ נרתעים מקילומטרז' גבוה כמו 200K ומעלה - למרות שבאופן עקרוני באותה נקודת זמן הרכב יכול להיות במצב מעולה ומטופל בקנאות בהרבה יותר מרכבים חדשים.

לידיים בכלל אין חשיבות כי בכל יד הנתונים של הרכב משתנים לטובה ולרעה ואין מדיד אמיתי לאמוד את ערכו.

הרכב שלי יד שישית ורק בשנה וחצי האחרונות עבר 3 ידיים, וכיום אצלי הוא במצב הרבה יותר טוב מלפחות שלושת הידיים האחרונות למיטב ידיעתי. המחירון עוסק בתאוריות...לא יותר

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם

אפשר למצוא גם רכבים ישנים שעדיין בעלים קודמים 00 (אני מצאתי).

בסופו של דבר הבלאי והמצב הכללי של הרכב נקבע ע"י הק"מ + איכות הטיפול וההשקעה ברכב וצורת הנהיגה, ללא תלות במס' הידיים (בהנחה שכל הבעלים טיפלו באותה רמה).

אפשר למצוא רכבים חדשים, כמו רכבים צבאיים, משטרתיים וכו', שמנסיון שאין כוח ללכת קצת ברגל בשטח אז הקאיה ריו או יונדאי גטס הופכת לג'יפ עם עבירות של נגמ"ש.

גם אם הרכב עבר 200,000 (ובמיוחד בדיזלים) אבל נשמר כמו שצריך, חימום מנוע כמו שצריך, טיפולים בזמן, נוזלים וחלפים איכותיים, דלק איכותי ולא מהול בכל מיני מרעין בישין - האוטו יסע עוד הרבה שנים ואין שום סיבה להיתקע איתו.

בדיוק להיפך באוטו לא מטופל. למרות שהצריכת דלק תרד בחצי (את ההלוך הוא יעבור בנסיעה, והחזור בגרר)

VW MK5 Golf 2.0TDI

• תוכן חדש...