Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4769 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני משתעשע ברעיון להתחיל למכור שטויות באיביי, אבל אני לא יודע מאיפה להתחיל.

באופן מילולי: לא יודע מאיפה להתחיל, אין לי אפילו רעיון לגבי מה ניתן למכור...

אז רציתי לשאול:

1) מה אתם מוכרים? אולי אקבל השראה. לא חייב להיות ספציפי, אני זוכר שקראתי פה שיש אחד שמוכר ספרים באיזה שירשור. כן, אני זוכר מי אתה.

2) משלוחים לחו"ל- כמה עולה לשלוח משהו לחו"ל?

2ב) האם אני מחייב את הקונה על המשלוח? יש כזו אופצייה בכלל? איך אדע כמה לבקש?

זהו, בינתיים... תודה לעונים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

1. מוכר שטויות, בגדול. לא תאמין מה אנשים מסוגלים לקנות. מכרתי גם "פריטים מארץ ישראל".

2א. תלוי לאיפה בחו"ל. ועוד יותר תלוי במשקל ובגודל. הכי טוב שתלך לסניף שבאזורך ותבדוק מחירים על מספר גדלים ומשקלים. אני יכול להגיד לך שרוב הדברים שמכרתי מגיעים לגודל של רביעיית סוללות AA (אין לי משהו יותר טוב להמחשת הגודל) אך במשקל נמוך יותר, ועלות המשלוח שלהם הייתה כ8 ש"ח (סין וארה"ב).

2ב. יש אופציה כזו. בדף המכירה אתה יכול לקבוע מחירי שילוח, כולל התפלגות לנניח, משלוח לארה"ב בX דולרים ושילוח בינ"ל סטנדרטי בY דולרים. יש כאלה שעושים כך, ויש כאלה שמגלמים את מחיר המשלוח בפריט עצמו (יותר טוב בעין לקונה הפוטנציאלי, משלוח חינם וכו'). אתה יכול לקחת מחיר משלוח גבוה ממה שעולה לך בפועל (ולהרוויח גם על כך) וכו'.

3. שים לב לעמלות של פייפאל. מגיעות לעד כ10% מערך המכירה (תלוי בסכום)!

4. באופן אישי אפשר לומר שקשה למצוא את מה שאפשר להשיג בזול בארץ ולמכור לחו"ל ברווח יפה (יש לך את העמלות של פייפאל, עמלת איביי, מס הכנסה, דואר ישראל וכו'), כישראלי זה לא קל.

אציין שגם אני טירון בתחום ואשמח גם כן לעצות מוותיקי שבסוחרי ebay.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

משלוח דואר רשום לחו״ל מתחיל מאזור ה-10 שקלים למשלוח עד 100 גרם, תלוי ביעד (יש מדינות שעולה 9, יש שעולה 11 וקצת). לאחר מכן המחיר עולה בהתאם למשקל. יש מחשבון מחירים באתר של דואר ישראל. מומלץ לשלוח רק בדואר רשום אחרת אין אחריות על פריט שלא הגיע ותצטרך להחזיר כסף.

אתה יכול לקבוע את עלות המשלוח לקונה. מצד שני משלוח חינם מאד מושך קונים, שיקול שלך.

מה שחשוב זה לתאר את הפריט בצורה כמה שיותר מפורטת, לשים תמונות איכותיות, וגם לפרט כמה שיותר בשם המוצר כדי שימצאו בקלות בחיפוש.

בהצלחה!

פורסם

מצד אחד, עדיף לגלם את מחיר המשלוח בתוך מחיר המוצר ולהציג זאת כ"משלוח חינם" בגלל שיש קונים שמסננים תוצאות לפי זה.

וגם בגלל שזה מפחית את הסיכוי לפידבק לא טוב (לקונה אין אפשרות לדרג את המשלוח - גם חינם וגם יש לך מה להתלונן??)

מצד שני, העמלה של איביי נגזרת ממחיר המוצר, ובמחיר המשלוח לא נוגעים לך.

פייפאל לוקחים לך עמלה מהסכום הכללי.

אם אתה יכול, עדיף לך להעלות 2 גרסאות למכירה. אחת עם משלוח חינם ואחת בתשלום (כמובן שתוריד ממחיר המוצר שכולל את המשלוח)

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם
זה כבר לא ככה. איביי עשו כמה שינויים, כיום העמלה מחושבת לפי המחיר המלא כולל המשלוח.

באמת עבר קצת זמן מאז המכירה האחרונה שלי באיביי (מגבת ג'ק דניאלס לאיזה אוסטרלי)

פורסם

מישהו מאוסטרלייה קנה מגבת עם פרסום של חברה?!

אוקיי, עכשיו המחשבה שלי של למכור כובע עם לוגו כלשהוא נראית פחות תמוהה.

עריכה:

אלעד, איך אתה יודע מראש כמה יעלה המשלוחה אם אתה לא יודע מאיזה מדינה הקונה י\תהיה?

פורסם

יש קבוצות של מחיר, לך על ההכי יקר,

בדברים קטנים מדובר בהבדלים זניחים.

הבחור מאוסטרליה קנה את המגבת שעה אחרי שפירסמתי אותה. ממש חיכה לי.

פורסם

האמת שיחסית לדואר ארה"ב למשל הדואר שלנו ממש זול. אז כן יש לנו (הישראלים)יתרון מסוים בתור מוכרים ששולחים למדינות שונות בעולם. אה כן חכו קצת גם זה עוד מעט יעלה...

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

גם אני התעניינתי, אז פשוט החלטתי למכור משהו קטן יחסית כדי לראות איך זה עובד ואפילו עשיתי רווח קטן.

מומלץ לנסות.

פורסם
יש קבוצות של מחיר, לך על ההכי יקר,

בדברים קטנים מדובר בהבדלים זניחים.

הבחור מאוסטרליה קנה את המגבת שעה אחרי שפירסמתי אותה. ממש חיכה לי.

המחירון הוא למעשה מחשבון- איפה ראיתם קבוצות? :shock:

פורסם

הי ברווז, זה אני עם הספרים.

משלוח של ספר (אפילו עבה ששוקל יותר מקילו) עולה במקרה הכי גרוע כ 40 שקל למדינות הכי רחוקות (ניו זילנד למשל).

אז אני עושה flat rate של 10$ למשל ומתחיל את המכירה ממחיר נמוך מאד של דולר אחד, אבל זו רק טכניקה אחת.

בגדול מחשבון הדואר יענה על כל שאלותיך, ואכן - מחירי המשלוח מישראל לחו"ל זולים יחסית.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

אליבאבא...

כן, אני זוכר מי אתה.

:lol:

הבטתי עכשיו במחשבון הדואר. אם אני רוצה לשלוח חבילה של 60 גרם לארה"ב אני אמור לשלם סביב 80 ש"ח?!

האם אני טועה? האם זה לא המחשבון הנכון?

אשמח להסבר קטנצ'יק, אני באמצע העלאת משהו למכירה... ומחיר המשלוח עולה יותר מהמחיר שבו אני רוצה למכור את המוצר :?

• תוכן חדש...