Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4756 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ברשותי רכב שברולט קוואליר מודל 1998, שלאחרונה הוחלף לו מנוע.

מאז המנוע החדש, בנסיעה בינעירונית, ללא מזגן, הרכב לא מתחמם כלל ומגיע בקושי לטמפרטורת 60 מעלות.

לציין כי בזמן עמידה של 10 דק ומעלה הוא מגיע ל 90 מעלות.

האם תקין?

האם זה בסדר לנסוע נסיעות ארוכות מבלי שהמנוע מגיע לטמפרטורה של 60 מעלות?

אודה לתשובתכם....:roll:

פורסם

לא, לא בריא.

מאיץ בלאי, וגורם לפעולה לא טבעית של המנוע. הטמפ' הטבעית של המנוע היא 90, פחות מזה, והוא לא עובד בצורה יעילה.

חכה לתגובות של מומחי הפורום לאיתור התקלה. (לדעתי הטרמוסטט תמיד פתוח גם כשהמנוע קר, וככה הוא תמיד מנסה לקרר את האוטו בלי קשר לטמפ' שלו)

VW Bora V5 2001 150HP AUTO - Highline.

פורסם

אולי הטרמוסטט נמצא במצב פתוח קבוע? או שיותר גרוע, אין טרמוסטט בכלל?

זה לא בריא שהמנוע לא מגיע אפילו ל 60 מעלות, זה בטח מעלה גם את צריכת הדלק.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

אם נדלקת מידי פעם הצ'ק אנג'ין, אז זה EGR כמעט בוודאות.

גם אצלי הבעיה היא בEGR, הרבה פעמים בקושי עובר את תחילת קו העבודה (שזה לא טוב, המחוג אמור ליהיות באמצע).

הEGR זה שסתום שבשיוט בסלד קבוע ובעמידה, הוא נפתח וממחזר גזים רעילים (מחזיר אותם לתא שריפה), גורם לירידה בזיהום אוויר ויחד עם זאת לקירור כמעט ולא משמעותי לבית הצילינדר.

עם השנים והפז"ם השסתום הזה מתלכלך (עובד בקשר ישיר לתא שריפה), והוא נתפס.

עכשיו שהמחשב בא לתת לו פקודה להפתח, ובצד השני השסתום נתפס, אז המחשב מקבל משוב שלילי ואז מקפיץ תקלה.

תקלה מכניסה את המחשב למצב חירום, מה שגורם לו להפעיל ישר את הוונטות.

הוונטות מקררות את המנוע ללא צורך וכך נוצר מצב שהמנוע לא מתחמם.

אני בחרתי שלא לתקן את הEGR, לא רוצה להשקיע כסף בחלק מתבלה (במיוחד בכמות נסיעה שהרכב שלי עושה, אני כל שנה יצטרך לקנות חדש)

זה 700 שח ככה במוסך, מחו"ל בבדיקה יבשה (לא לחצתי הזמן) זה צריך לעלות 400 שח עד התיבת דואר לאחת חדש, לגבי עבודה זה 10 דקות, שתי ברגים, שמים אטם חדש, מרכיבים ושלום על ישראל.

(צריך להזהר ולנתק את המצבר בהחלפה, בגלל שההדק של ה+ קרוב לגוף הEGR, ואם עובדים עם מפתח סטנדרטי אפשר בלי לשים לב לקצר (הEGR הוא גוף מתכתי משמע מינוס קבוע).

זה אכן מאיץ בלאי, אבל הכל תלוי.

קיק אחד שאתה סוחט את המנוע, משול לשנה שלמה שאתה נוסע ככה, תעשה את החשבון שלך. (כמובן שזוהי דעתי ואני לא יכול להוכיח את זה).

אני לא מתקן את זה מהסיבה שאני למדתי איך לגרום לEGR לא להתפס, אני בהתנעה ראשונה אחרי הרבה זמן נותן למנוע קצת לעבוד, ואז משלב הילוך ונוסע לאט (אם אני יניע וישר ישלב הילוך ויתקן גז כרגיל, הוא יתפס).

בשנה האחרונה ברוב הנסיעות הוא לא נתפס לי (אחת הסיבות היא שבניתי לו אטם חדש, הקודם היה אכול).

קח כמה טיפים, אחרי שאני מכיר כמעט כל בורג וחוט ברכב הזה.

תמעיט בקיקים, כמה שהרכב דורש ממך ללחוץ את הדוושה, תתאמץ ותיסע רגיל, הקיקים שוחטים אותו.

תקפיד על טיפולים בזמן, משמע 10KKM מקסימום 15KKM.

תעקוב תמיד אחרי שמן ומים.

בגלל שהרכב מתיישן, תמיד תשים לב ללוח שעונים, המחוג חום עולה לסוף קו העבודה, תעצור בצד.

לרכב הזה יש לפעמים בעיה במנוע של הוונטה, אצלי החלפתי שתי מנועים כאלה בשנתיים האחרונות (קונה את המנוע ב250 שח בערך ועובד איזה חצי שעה לבד ומחליף אותו).

יש עוד מחלות, אבל יש סיכוי שאתה לא תרגיש בהם.

אצלי היא מ95, ככה שאכלתי יותר תקלות, יש בלאי גבוהה יחסית ברכב, כל שאלה שיש לך, יש סיכוי שאני יתן לך תשובה.

גם עשיתי כל מיני פרוייקטים קטנים בגלל הבלאי (קח לדוגמא את הפרוייקט האחרון, מנעול חשמלי לתא מטען, בגלל שכל הכבלים של הידית והמפתח נקרעו כתוצאה מבלאי).

אם אתה רוצה לעבוד לבד על הרכב, תזכור שמקסיקנים טיפשים תכננו אותו, חוץ מכמה פטנטים אמריקאים בודדים, הרכב הזה בנוי בלי שכל ובלי היגיון, יש הרבה מקומות שאין אליהם גישה (תתחיל מזה שכדי להחליף נורה בפנסים הקדמיים, צריך להוציא את כל הפנס, זה לא מסובך, רק שתי ברגים, אבל אם אתה נתקע באמצע שום מקום, לך תתחיל לפרק).

כל פעם שאני עושה עבודה קטנה ברכב אני מקלל את המקסיקנים שתכננו אותו, בורים, עדיף שיכינו טורטיות או יגלגלו סיגרים.

(כל רכב אירופאי שעבדתי עליו, גם למדתי יותר, וגם נהנתי לעבוד עליו, הכל מתוכנן נכון, לא צריך כוח לא צריך להסתבך, הכל בא ליד, כמובן שיש ויש!).

פורסם

אני כמעט בטוח שאין לך תרמוסטט במנוע החדש- או תפוס.

ניר, יש לי קאוואליר בבית עם כמעט חצי מיליון שלא הוחלף בה EGR .

באופן כללי החשבון בלאי שלך הוא לא נכון, הרכב שלי בן 10 עם ונטה מקורית עדיין ומנוע ונטה מקורי עדיין.

הכל עניין של תחזוקה נכונה, הקאוואליר כמו כל רכב ... כמו כל מכונה צריכה תחזוקה נכונה.

רכב תקין ומטופל - כמות הבלאי שלו מקיק -דאון היא סבירה,רכב נבנה לנסיעה.

אגב ברוב הרכבים צריך לפרק את הפנס כדי להחליף נורה,חבל שלא ציינת שזה סך הכל 3 ברגים והפנס בחוץ.

אגב,בקאוואליר מודל 2000 של אבא שלי עם חצי מיליון ,הוא מחליף בממוצע כל 100 אלף זוג מנורות ראשיות וגם אז בזוג.

פורסם

כן גם אצלי באימפלה צריך להוציא פנס כדי להחליף נורות. אבל זה גם כן שטויות, אחרי שאתה לומד פעם אחת, זה לוקח באמת 3 דקות לפרק, להחליף ולהרכיב. חוץ מזה למה שנורות יישרפו בכלל? זה קורה ממש פעם ב לא? (אני פירקתי לא בגלל שנשרפו אלא כי החלפתי ל Extreme Vision של Philips).

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

אני מנסה להבין מה הקשר בין טמפרטורת נוזל הקירור לבין חיישן ה EGR ולא מוצא שום קשר. כימעט בטוח בוודאות שלא קיים טרמוסטט ברכב וכדאי שתבדוק זאת למען שמירה על המנוע.

פורסם

מקס, כנראה ששיפרו את זה אצלך (את הEGR), בכל זאת שלי זה המודל הראשון שלה.

אני לא מדבר רק על סמך הקוואליר שלי, אלה של כמה חברים. (אצלך זה מודלים חדשים יותר, והתוצרת עברה ממקסיקו לקנדה, ככה שכנראה שיפרו כמה דברים על הדרך, ואני בטוח ששיפרו).

(ציינתי שאצלי זה שתי ברגים לנורה).

מנורות, החזיקו אצלי יותר מ100 אלף (חישוב מהיר), ואז הגיעו למצב שהם לא עוברות טסט בגלל שהם חלשות (ליטשתי פנסים, ועל הדרך קניתי זוג נורות חדשות, ובבדיקה לפי העין שלי, החדשות נתנו הרבה יותר אור (היה כמו לכלוך כזה על החוטי להט של הישנות).

לקחתי את זה קצת רחוק. (אני משווה את זה בדרך כלל לרכב אחר שהיה לי בבית שזה ה406, ששם גם בנאדם עם ידיים הכי שמאליות שיש, מחליף נורות בלא יותר מ3 דקות).

מאור, ברכב הזה כל תקלה שעולה למנוע, המחשב נכנס לסייף-מוד ומדליק וונטות מה שמקרר בלי בקרה את המנוע וגורם לו לא להתחמם.

פורסם

ניר, במנוע עם טרמוסטט תקין גם אם המאווררים יעבדו כל הזמן, הטמפרטורה לא תרד מתחת לנקודת תחילת פתיחה של הטרמוסטט, שהיא לרוב ב 80-85 מעלות.

לדוגמה, בחורף במדינות צפוניות, אתה נוסע בכביש פתוח ב 100 קמ"ש, אוויר קר מאוד זורם במהירות גבוה מאוד דרך הרדיאטור, זה מקרר אותו פי 10 מכל מאוורר. והמנוע עדיין נשאר בטמפרטורת עבודה.

פורסם

שכחתי לרגע שהוא כתב שזה מנוע חדש. (עדיין כתבתי שהEGR חייב להדליק צ'ק-אנג'ין, אם אין, לא משנה כל מה שכתבתי).

במידה וזה טרמוסטט, מישהו יודע אם רצוי להחליף את הפלאנג' לחדש או להשאר עם המקור. (כי אצלי זה פלאנג' מתכת אם אני לא טועה.)

פורסם

תודה לכולם על התשובות המקצועיות.

אני רוצה לציין שלאחר החלפת המנוע הרכב התחמם ואז המכונאי אמר משהו שקשור ליוניט?! - ומאז הוא עובד בטפ' נמוכה. האם זה קשור?!יכול להיום ששם הבעיה?!

דבר שני, לקחתי את הרכב למוסך אחר (מרכזי) ושם אמרו שיש טרמוסטט ושזה בסדר שהרכב מגיע ל 65 מעלות.האם הגיוני?

כמו שרשמתם וגם לי זה נראה שבכל זאת משהו לא בסדר....

פורסם

תודה לכולם על התשובות המקצועיות.

אני רוצה לציין שלאחר החלפת המנוע הרכב התחמם ואז המכונאי אמר משהו שקשור ליוניט?! - ומאז הוא עובד בטפ' נמוכה. האם זה קשור?!יכול להיום ששם הבעיה?!

דבר שני, לקחתי את הרכב למוסך אחר (מרכזי) ושם אמרו שיש טרמוסטט ושזה בסדר שהרכב מגיע ל 65 מעלות.האם הגיוני?

כמו שרשמתם וגם לי זה נראה שבכל זאת משהו לא בסדר....

• תוכן חדש...