Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4741 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני משמש ישן בפורום אך מאחר ולא נכנסתי לכאן שנים אינני זוכר את הסיסמה ומאחר וגם המייל שלי שונה מאז היה עליי לפתוח משתמש חדש.

הזמנתי ערכה פשוטה לשלטי נוחות מאיביי, היא עוד לא הגיע אך אני מתאר לי שזאת אותה סכמה שמקבלים עם כל הסיניות. אני באמת מעוניין בהתקנה פשוטה (רק כדי שיהיה לאמא יותר קל) בלי איתותים או מרימי חלונות. רק פתיחה וסגירה.

הרכב הינו פולו 2001.

האם אפשר להתחבר לפלוס שיוצא לדיבורית המותקנת ברכב?

מינוס כמובן מהגוף.

האם אפשר להתלבש על חוטי הנעילה/פתיחה אשר מגיעים לכפתור הנעילה בפאנל דלת הנהג?

פורסם

natco - אחרי כל החיפושים שלי בפורום בנושא נראה כי אתה השולט הבלתי מעורער בנושא :-P

אשמח אם גם אתה תוכל להגיב פה.

פורסם
natco - אחרי כל החיפושים שלי בפורום בנושא נראה כי אתה השולט הבלתי מעורער בנושא :-P

אשמח אם גם אתה תוכל להגיב פה.

אם מישהו יכול לעזור לך זה הוא !! חח הבן אדם תותח , עזר לי מאפס להרכיב שלטי נוחות בפונטו

בצלחה

פורסם

באמת? תוייגתי?

טייפ-קאסט זה באסה.

אני יודע לעשות עוד כל מיני דברים.:lol:

בעקרון, אני לא נוגע בחשמל של VAG'יות. יותר מידי צרות. אז לא מכיר ספציפית.

הדגם הכי קרוב שמצאתי ב"תנ"ך של המתקינים" הוא פולו דיזל, ומהמייק שמתחיל ב2002.

אין לי אחריות שזה זהה. יש שם גם מאותתים וכל השאר.

עד שתגיע הערכה, אני אנסה למצוא לך משהו יותר קרוב.

אח"כ תפרק פלסטיקה ונתקדם תוך כדי תנועה. בסוף זה יעבוד.

עוד תשובות באדום:

האם אפשר להתחבר לפלוס שיוצא לדיבורית המותקנת ברכב? אפשר. לדיבורית יש פלוס קבוע ופלוס אחרי סוויץ'. תשים לב להתחבר לקבוע.

בד"כ אני ממליץ להעביר קו חדש להתקנות, מהפלוס הראשי בתיבת הנתיכים, עם נתיך חדש.

מינוס כמובן מהגוף.

האם אפשר להתלבש על חוטי הנעילה/פתיחה אשר מגיעים לכפתור הנעילה בפאנל דלת הנהג? אם יש מתג חשמלי לנעילה (לא הכפתור המכני שפותח וסוגר), אז כן. בהחלט. בעיקר לאור העובדה שבסכמה שמצאתי כתוב שיש טריגר משותף,שזה מסבך לך את החיים עוד קצת.

תעיין בינתיים בקובץ המצ"ב

VW POLO 02 D-1.pdf

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

פשוט מאוד, לך לבאגז תוריד את הריפוד בצד ימין, תראה שם את המנוע הפנאומטי של הנעילה המרכזית, תסתכל על הפלג עם החוטים, תמצא שם חוט צהוב לבן ו ירוק לבן, אחד מהם זה נעילה ואחד מהם זה הפתיחה, תתחבר אליהם ותבדוק. כמו כן תוכל להתחבר במקביל לפלג הזה לחוט האדום שייתן לך 12 וולט ולחוט השחור שייתן לך אדמה לצורך הזנת מתחים ליחידת הנוחות של השלטים.

זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
פורסם

מצויין ותודה לכולם על התגובה המהירה.

אני אמתין שהערכה תגיע ונתחיל להעלות תמונות.:-D

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

בשעה טובה מערכת הנעילה הגיע.

אני מצרף תמונה של הסכמה ואשמח אם תוכלו לסייע לי.

השאלה העיקרית היא לאן עדיף לחבר את המערכת? לכפתור הנעילה\פתיחה שבדלת? (מצורפת תמונה)

או ישירות לקופסת הנעילה המקורית של הרכב שנמצאת בבגז?

שוב אני לא מעוניין בהתקנה מלאה אם זה מסובך מידי, הכי חשוב פתיחה סגירה באמצעות השלט.

אשמח לסיוע מפורט

שוב תודה

פורסם

תתחבר כמו שסלבה אמר, לקונקטור המשאבה.

בצד השני של הסכמה שהעלית, אמור להיות לך שרטוט איך לעשות את המניפולציה בצמת הנעילה כך שתתאים לנגטיב טריגר.

מתוך 6 החוטים בחלק התחתון של הסכמה שהעלית, תצטרך לקצוץ חלק (שלא יהיו בשימוש) לחבר חלק מהם למינוס גןף (אתה בהחלט יכול לאחד אותם עם החוט השחור בצמת השלטים שהולך לשם ממילא) , ובסוף ישארו לך רק שניים שישמשו כטריגר לפתיחה ונעילה.

תתחבר איתם לחוטים שאמר סלבה, ואל תתאמץ יותר מידי לאתר מה מהם זה מה.

אם כשתפעיל בפעם הראשונה את השלט לבדיקה (לפני סגירה סופית של העסק) תגלה שכפתור הנעילה פותח , וכפתור הפתיחה נועל, פשוט תחליף בין הטריגרים...

מה שכן, שים לב-נעילה פנאומטית צריכה פולס באורך כפול מנעילה אלקטרונית. לפי הסכמה, יש לך אפשרות לעשות את המניפולציה הזו עם ג'מפר שממוקם אחרי המפסק לימוד שלטים.

רק שלא הבנתי מהשרטוט הסיני אם אתה אמור להיות עם ג'מפר או בלי... (אתה צריך 0.5s)

פורסם

קודם כל תודה על התגובה המהירה.

יש כמה דברים שאני אשמח להבהיר לפני שאני עושה שטויות.

1. האם זה בסדר להתלבש גם על הפלוס של הקונקטור השייך למשאבה?

2.לאיזה חוטים בצמה של המשאבה אני מבין לאן לחבר. אך תוכל לכוון אותי קצת יותר מדוייק על החוטים בערכת הנעילה?

3. העלתי גם תמונה של הדף האחורי.

תודה

<a href=dy4jzwmzzl1e.jpeg' alt='dy4jzwmzzl1e.jpe

פורסם

לא חייב לחבר מאותתים. אבל זה לא סיפור. אתה כבר בזנב של האוטו, קרוב לפנסים האחוריים. לא בעיה גדולה לאתר את החוטים הנכונים בצמת הפנס עם נורת ביקורת או פלוק.

לא צריך צופר. אלא אם יש לך אחד מיותר ששוכב בבית. זה לא יהפוך את הערכה לאזעקה, רק יצפצף בפתיחה וסגירה, ויעזור לך לאתר את האוטו בחניון צפוף.

אם יש כבר ברכב מרים חלונות, שווה להתחבר אליו. זה בדיוק שניה. לא שווה להתעסק עם מרים חדש אם לא.

טריגר תא מטען לא רלוונטי אצלך, כי הוא נפתח ממילא עם כל האוטו. זה מיועד למכוניות סדאן.

אחרי שתכין את הצמה של השלטים להתקנה (תקצוץ מה שמיותר ותאחד מינוסים לחוט שחור אחד) לפי התמונה שצירפתי, ישארו לך בסה"כ 4 חוטים.

שניים לחשמל (מינוס גוף , ו-12V+) תחבר אותם אדום לאדום ושחור לשחור בצמת הנעילה של הרכב.

ועוד שני טריגרים שאחד נותן פולס בפתיחה והשני בנעילה. תחבר אותם כמו שסלבה אמר.

j5jmeyydlzqt copy.jpg

פורסם

אז ככה חיברתי את הכל לפי הסכמה אבל לצערי אין תגובה.

לאחר מכן ניסיתי לבדוק את הדבר הכי פשוט העם יש למערכת חשמל. חיברתי את נורת הלד של המערכת שצריכה להידלק כאשר מבצעים סגירה. חיברתי החשמל (אדום לאדום ושחור לשחור אין איפה להתבלבל) המערכת עדיין לא הגיבה לשלט ולא נדלק כל אור .

דבר נוסף, כאשר חיברתי רק את חוטי החשמל ללא הטריגרים וחיברתי את הצמה למערכת הנעילה האוטו פשוט נסגר. האם זה אומר שעובר שם חשמל כלשהו?

אשמח למעט עזרה.

פורסם

החוטים שהציע סלבה כנראה אינם נכונים.

1. תנסה להפעיל את המערכת ע"י חשמל ישיר מהמצבר.(רק תזהר לא להתבלבל בקוטביות- מינוס זה שחור ופלוס זה אדום! אם תטעה אפילו לשניה, אתה תשרוף את מוח השלטים) אתה אמור לשמוע תקתוק של ממסרים בנעילה ובפתיחה.

2. אם שמעת תקתוקים, תנסה להתחבר (באותו חיווט של הצמה) לכפתור הנעילה בדלת, במקום למשאבה.

פורסם

אוקיי בדקתי את המערכת בחיבור ישיר למצב והכל תקין:lol: הלד נדלק ושומעים את הממסרים.

עכשיו השאלה הבאה:

הגעתי לכפתור הנעילה/פתיחה בדלת ממנו יוצאים חמישה חוטים

אחד אמצעי (כנראה התאורה)

שני חוטים באותו הצבע ועוד שני חוטים שונים... מה הולך לאן?:?

פורסם

דווקא עכשיו הפסקת לצלם לנו?:lol:

לפי מס' החוטים, זה נשמע כאילו יושב שם ממסר כלשהוא.

מאחר ואין לנו סכמה אמינה- אין לך מנוס אלא לשבת עם פלוק (או לכל הפחות נורת ביקורת) ולזהות איזה מהחוטים נותן פולס מינוס (קצר מאד) ברגע שאתה לוחץ (בכפתור של הרכב,עדיין לא בשלטים:-D) "נעילה" ו "פתיחה".

אם אתה עם נורת ביקורת אתה צריך רגל אחת על פלוס (שבדקת לפני זה ע"י הרגל השניה על גוף הרכב שהוא עובד באופן וודאי- כלומר מדליק את המנורה), ורגל שניה על החוט שאתה בודק. החוט הנכון ידליק שוב את המנורה לחצי שניה בדיוק.

אם אתה עם פלוק, אז זה פשוט יותר-על מצב רציפות- פרוב תנין תפוס על משהו בגוף הרכב, ופרוב סיכה על החוט שאתה בודק. החוט הנכון יגרום לפלוק לצפצף לחצי שניה בדיוק.

• תוכן חדש...