Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4773 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום בצהריים, 12 ככה, אני מניע את הרכב וחוזר הבייתה.

שיא החום בשעה הזאת, אני שם מזגן בכל הכוח.

באחד הרמזורים אני מתחיל לשמוע רעש של צעקה כזאת מהמנוע, כשאני מעלה סלד.

עצרתי בצד, פתחתי מכסה מנוע, ופתאום הרחתי ריח שרוף.

נסעתי למוסך, הוא בדק טעינה ואמר שזה אלטרנטור.

הלכתי למוסך אחר שמתעסק עם חשמל, אמר לי גם כן אלטרנטור.

עלה לי 600 שח (בלי מעמ) אלטרנטור חדש!

מחר אני אשלם לו ככה שנדע מה המחיר האמיתי.

בקיצור, כמה שאלות.

שפתחנו במוסך, ראינו שהחוט של הפלוס היוצא מהאלטרנטור התחמם מאוד וטיגן את הבידוד שלו.

השאלה היא איך זה קרה, ולא שרף פיוז?

או למה בכל הסיפור הזה, לא נדלקה נורת מצבר? (והיא לא שרופה בטוח).

לידע כללי, האלטרנטור שמת היה משופץ, לפני כמעט שלוש שנים עבר את השיפוץ.

יחסית הייתי מופתע מהמחיר של החדש שהתקינו לי, וביום אחר יכלתי גם לחלוב יותר את בעל הבית.

אני פוחד שזה סיני.

פורסם

לדעתי האלטרנטור הוציא מתח גבוה מאוד שפשוט הכבל שנישרף לא עמד בזה. לגבי הנורה אני מניח שאם המתח שהיה יוצא מהאלטרנטור בזמן עבודה היה נמוך היא הייתה נידלקת.

פורסם

מתח גבוה מעלה זרם, זרם גבוה שורף פיוז.

כל אופן, אני לומד חשמל, ההגנה צריכה לחסום הרבה לפני שהכבל יתחיל להשרף. (יכול ליהיות שבמקדמי ביטחון שכחו לקחת את החום של המנוע, או לחילופין את החום של ארץ-ישראל).

יכול ליהיות שבגלל שעדיין הוא הוציא מתח טעינה נמוך, ובגלל זה המנורה לא דלקה.

(אם נגיד המצבר עומד על 12v והאלטרנטור מוציא 12.2v, בשביל הדוגמא אני מזניח את כל מה שנופל בדרך, עדיין יש זרם קטן ובגלל זה כנראה הנורה לא דלקה).

למי שמבין יותר, ויש לו ניסיון, יש מצב שהכבלי נחושת כבר עשו את שלהם?

למה מחפירה ברכב כבר מצאתי כמה כבלים שנראה שעוד דקה מתפוררים. (קשים ובידוד יבש).

אם כן, סימן שצריך כבר לזרוק את הרכב, למה זה מתכון לצרות בצרורות.

פורסם

וואאהההוווו

היום בצהריים, 12 ככה, אני מניע את הרכב וחוזר הבייתה.

שיא החום בשעה הזאת, אני שם מזגן בכל הכוח.

באחד הרמזורים אני מתחיל לשמוע רעש של צעקה כזאת מהמנוע, כשאני מעלה סלד.

עצרתי בצד, פתחתי מכסה מנוע, ופתאום הרחתי ריח שרוף.

ה"צעקה" ששמעת היתה החלקה של הרצועה על פולי האלטרנטור. באותו הרגע היית אמור לכבות את את פעולת המדחס (המזגן).

.............................בקיצור, כמה שאלות.

שפתחנו במוסך, ראינו שהחוט של הפלוס היוצא מהאלטרנטור התחמם מאוד וטיגן את הבידוד שלו.

השאלה היא איך זה קרה, ולא שרף פיוז?

או למה בכל הסיפור הזה, לא נדלקה נורת מצבר? (והיא לא שרופה בטוח).

[אתייחס לשאר שאלותך בהמשך]

............יחסית הייתי מופתע מהמחיר של החדש שהתקינו לי, וביום אחר יכלתי גם לחלוב [ למה "לחלוב" ? אפשר להתבטא אחרת..]יותר את בעל הבית.

אני פוחד שזה סיני.

הצרחה ששמעת היתה כתוצאה מהחלקת רצועת האבזרים על פולי האלטרנטור. הדבר נבע מכך שהאלטרנטור פעל באותו הרגע בעומס מירבי או קרוב לכך מחד, והרצועה ואו המותחנים אינם במיטבם. לחילופין, "צעקה" שכזו יכולה היתה להגרם גם אם האלטרנטור היה נתפס מכנית. או אז, הנזק היה ממשיך לרצועה קרועה או לקפיצתה מהמקום ולא לכבל מותך.

ה"צעקה" -- באותו הרגע היית אמור לכבות את את פעולת המדחס (המזגן), או פעולת המנוע לאיבחון הסיבה לצרחה הזו.

עולה כי האלטרנטור פעל במלא עצמתו לאור הדרישה להספק מתאים מצרכני החשמל ברכב , ואמור להעביר את הייצור שלו דרך הכבל שהותך (וסופיות ומחברי הכבל).

נראה שהחיבור בין הכבל שהותך לאלטרנטור עצמו היה לקוי, עקב כך נוצר מפל מתח גדול במיקום הספציפי הזה של החיבור שהחל לזלוג לאורך הכבל שהותך וזו התוצאה שהרחת וראית.

ועוד, נראה שכל בעייתך - בעיית הטעינה היתה החיבור הלקוי ותו לא. ואולם, לאחר התחממות שכזו ותוצאות שכאלה, יש להחליף את האלטרנטור או מכלוליו.

לגבי נורית הטעינה, יש מספר מעגלי ביקורת ואינני זוכר כיצד פועל מעגל הביקורת אצלך ברכב. אם זה בשיטה של השוואת מתחים, הרי שהנורית דלקה אצלך חלש, לא משהו שניתן לראות באור יום, ואם מדובר במעגל כיבוי אחר, הרי שעדיין היה מתח מספק שלא להדליק אותה. בכלל, במיוחד במודלים האלה, נורית הטעינה אינה "אורים ותומים".

לגבי פיוז, לא עבר זרם גדול מהגדרתו, ככל שיש פיוז על מעגל הטעינה. הבעיה היתה מפל מתח (לצורך ההבנה - כמו כמות מיים ענקית שמנסה לזרום דרך "צוואר בקבוק"], ההפך מזרם גבוה. ממש ההפך.

באלטרנטורים מסוג זה, מומלץ להחליף לחדשים בלבד, ומסוג טוב.

מקווה ששפכתי אור.

אם אתה רוצה "לזרוק" את האוטו, זה עניין שלך, אנו כאן כדי ליתן תשובות מקצועיות לשאלות. ואם כך, אולי כדאי שתתן לחשמלאי ו/או למכונאי לבדוק את המערכות באוטו, אז תחליט.

.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

לא חייב אלטרנטור חדש אפשר גם אלטרנטור משופץ במקום טוב.

אצלי עשיתי אלטרנטור לפני מעל שנתיים אצל גרינולד והוא מצויין.

חדש די יקר ממה שזכור לי ומשופץ במקום טוב עולה הרבה פחות.

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם

אני קניתי בזמנו (מופיע בשרשור אחר) אחד חדש מהקרטון בכ-850ש"ח כולל מע"מ.

מדובר באלטרנטור של BOSCH 70A.

כמובן שתלוי באמפר המקסימלי, אך המחיר נשמע סביר בהחלט (לא נראה לי במותקן שם אלטרנטור של 120A למשל).

פורסם
וואאהההוווו

הצרחה ששמעת היתה כתוצאה מהחלקת רצועת האבזרים על פולי האלטרנטור. הדבר נבע מכך שהאלטרנטור פעל באותו הרגע בעומס מירבי או קרוב לכך מחד, והרצועה ואו המותחנים אינם במיטבם. לחילופין, "צעקה" שכזו יכולה היתה להגרם גם אם האלטרנטור היה נתפס מכנית. או אז, הנזק היה ממשיך לרצועה קרועה או לקפיצתה מהמקום ולא לכבל מותך.

ה"צעקה" -- באותו הרגע היית אמור לכבות את את פעולת המדחס (המזגן), או פעולת המנוע לאיבחון הסיבה לצרחה הזו.

עולה כי האלטרנטור פעל במלא עצמתו לאור הדרישה להספק מתאים מצרכני החשמל ברכב , ואמור להעביר את הייצור שלו דרך הכבל שהותך (וסופיות ומחברי הכבל).

נראה שהחיבור בין הכבל שהותך לאלטרנטור עצמו היה לקוי, עקב כך נוצר מפל מתח גדול במיקום הספציפי הזה של החיבור שהחל לזלוג לאורך הכבל שהותך וזו התוצאה שהרחת וראית.

ועוד, נראה שכל בעייתך - בעיית הטעינה היתה החיבור הלקוי ותו לא. ואולם, לאחר התחממות שכזו ותוצאות שכאלה, יש להחליף את האלטרנטור או מכלוליו.

לגבי נורית הטעינה, יש מספר מעגלי ביקורת ואינני זוכר כיצד פועל מעגל הביקורת אצלך ברכב. אם זה בשיטה של השוואת מתחים, הרי שהנורית דלקה אצלך חלש, לא משהו שניתן לראות באור יום, ואם מדובר במעגל כיבוי אחר, הרי שעדיין היה מתח מספק שלא להדליק אותה. בכלל, במיוחד במודלים האלה, נורית הטעינה אינה "אורים ותומים".

לגבי פיוז, לא עבר זרם גדול מהגדרתו, ככל שיש פיוז על מעגל הטעינה. הבעיה היתה מפל מתח (לצורך ההבנה - כמו כמות מיים ענקית שמנסה לזרום דרך "צוואר בקבוק"], ההפך מזרם גבוה. ממש ההפך.

באלטרנטורים מסוג זה, מומלץ להחליף לחדשים בלבד, ומסוג טוב.

מקווה ששפכתי אור.

אם אתה רוצה "לזרוק" את האוטו, זה עניין שלך, אנו כאן כדי ליתן תשובות מקצועיות לשאלות. ואם כך, אולי כדאי שתתן לחשמלאי ו/או למכונאי לבדוק את המערכות באוטו, אז תחליט.

.

קודם כל, איך ששמעתי את היללה\צרחה ישר כיביתי צרכנים גדולים (מפוח מזגן, וגם מדחס, למרות שהמדחס לא צורך כמעט חשמל).

ועדיין הייתה אותה יללה\צרחה.

דרך אגב, גם שחיברו את האלטרנטור החדש, הנעתי וגם הייתה יללה חלשה כזאת אבל קבועה.

המוסכניק אמר לי זה כי המצבר גמור והאלטרנטור מתאמץ. (לא הבנתי כלכך מה הקשר לרעשים, זה חלק מגנטי לא מכאני, וגם זה כולה אלטרנטור של רכב, זה לא גנרטור של חברת חשמל).

אחרי כמה ק"מ בודדים של נסיעה, הכל בסדר, שום רעשים ושום נעליים.

יכול ליהיות שזה היה המותחן רצועה הידראולי שיש ברכב הזה?

לגבי תפוקה מלאה או לא, אני נוסע קבוע כל יום כל היום עם מזגן בפול כוח, ובלילות תוסיף לזה גם פנסים. (אני מאלה שהמזגן בבית דולק אצלם מ10 בבוקר עד 12 בלילה).

לגבי חיבורים, את האמת לא יחסתי להם חשיבות (בבדיקות שאני עושה מידי תקופה).

חייב לציין שכבר תקופה ארוכה (כמה חודשים אפילו שנה ככה), האלטרנטור נותן סימנים של זיקנה, משמע שברמזורים האורות נחלשים והמפוח מזגן נחלש, איך שאני מתחיל נסיעה עם קצת גז, העוצמה שלהם עולה חזרה לנורמל.

לגבי נורית הביקורת, אתה טוען שהיא מחוברת במין גשר ווינסטון?

בפיג'ו 406 שלי הנורית הייתה מהבהבת\נדלקת חלש, בעיקר אחרי שנכנסתי לשלולית, אבל כמה דקות אחרי הכל הסתדר. (דרך אגב, ב406 שהייתה לי, משנת 99' ולפני שנה מכרתי אותה, ועדיין יש לה אלטרנטור מקורי מהמפעל! ללא שיפוץ וללא נעליים, אם אני לא טועה זה BOSCH.)

לא חייב אלטרנטור חדש אפשר גם אלטרנטור משופץ במקום טוב.

אצלי עשיתי אלטרנטור לפני מעל שנתיים אצל גרינולד והוא מצויין.

מה שהלך היה משופץ (באותו מקום שהחלפתי עכשיו), החזיק כמעט 3 שנים.

אני עד היום זוכר את השיפוץ שלו, הברזתי יום שלם מהבית-ספר כדי לראות מה הוא עושה שם, הוא החליף לו כמעט הכל, חוץ מהסלילים הכל היה חדש\פירוק, כאשר מיסב ופרסה היו חדשים אם אני זוכר נכון.

עלה לי גם איזה 500 שקל או קצת פחות השיפוץ.

מבדיקה קטנה באינטרנט הוא שם לי של ACDELCO, שזה המקורי למיטב ידיעתי.

ועל הדרך, בבדיקה יבשה, מחיר מאיביי עד הדלת בבית שלי, 610 ש"ח בלי מיסים ושאר ירקות.

משמע שהמחיר שהוא "עשה" לי ריאלי וטוב. (בהנחה שמוסכים קונים את החלקים בהנחה, מה גם שאצלי זה 600 ש"ח עם משלוח, לעסק אין משלוח כזה יקר כי הוא מביא משאיות של חלקים!).

אני אומר מחיר טוב כי הוא רשם 700 ש"ח על החשבונית, רק יום שני אני אשלם לו, כי אני מריח בעלי מקצוע כאלה מקילומטרים. (הוא הרס לי בטעות את החיבור למדחס-מזגן, אני לא משלם כדי שלא ימרח אותי, אם אני לא יצליח לסדר את הבעיה לבד, אני ילך ויגיד לו איך לתקן אותה ואז הכל יהיה בסדר.)

זה נראה קצת מוזר מה שרשמתי, אבל מה לעשות אני מעדיף לתקן לבד מאשר שמוסכניק שעובד בלחץ של זמן יתקן לי.

עוד דבר, אני לא עושה כאלה משחקים עם כסף באף מקום, עשו לי עבודה אני קודם כל משלם. (פשוט במוסך הזה אני רואה איך הוא מתנהל ואני לא רוצה ליהיות כמו תמים שרודף אחריו).

יכול ליהיות שפעם זה גם עלה 1500 שח החלקים האלו, אבל הביקוש ירד ואיתו גם המחיר.

אני היום כמעט ולא רואה רכבים ישנים על הכבישים, הרוב הגדול זה מיני וסופר מיני.

היום אני רואה אנשים שלא היה להם כסף להחזיק רכב, הולכים לוקחים הלוואה וקונים איזה אלטו או משהו בסגנון.

פורסם

ה"יללה" ששמעת לאחר החלפת האלטרנטור סמלה החלקת רצועה. ההחלקה נבעה כתוצאה מפעולה חשמלית של האלטרנטור בהספק גבוה לדרישת המצבר שהיה לא טעון. ייצור החשמל ע"י האלטרנטור מביא להתנגדות מכנית שלו לסיבוב הרצועה ומכן הרעש, ואין מקום לרעש זה גם במאמץ של האלטרנטור. לא אמורה להיות החלקה. אם להתעמק בלסדר את זה או לא, אני משאיר לך להחליט.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• תוכן חדש...