Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3279 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן, מלך.

עושה רושם שמבחינת ערך אבסולוטי הדירות הישנות עלו אותו הדבר כמו הדירה החדשה שרכשת.

מצד אחד היית מקבל שכירות 3 שנים מדירה משומשת שלא קבלת בדירה החדשה. מצד שני, מהיום תקבל שכירות משמעותית יותר גבוהה מדירה משומשת.

כלומר ככל שתחזיק את הדירה יותר זמן כך שצדיק את ההשקעה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תגובות 105
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

במידה ולדעתכם אתם תוכלו לעמוד בתשלומים לדעתי עדיף לעבור לבית הסופי שאתם שואפים אליו. כי זה מבאס להתחיל להשקיע בדירת שלושה חדרים רק בשביל לעזוב אותה אחרי זה, כי אם אתם מתכננים יותר מילד אחד מתישהו תצטרכו דירה יותר גדולה.

אני לא הייתי נכנס לחישובים ולנבואות של האם מחירי הדירות ירדו או יעלו בעתיד, כל עוד אתם מסתדרים מבחינה כלכלית פשוט תקנו את הדירה שאתם רוצים לגור בה ב 20 שנים הקרובות ואל תתחילו עם חשבונות של איך היא בתור השקעה כי לדעתי זה לא רלוונטי.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אנחנו כבר גרים בדירה שנרצה לגור בה ב20 שנה הקרובות - של המשפחה, הדירה המדוברת להשקעה.

Jeep Grand Cherokee Trailhawk
Renault Megane RS Trophy

פורסם

הדירה נמכרה בכ-25% רווח (ברוטו) ממחיר הרכישה. אני מאמין שכיום הייתי מקבל עוד 5-10% אבל הייתי לחוץ למצוא קונה לפני חצי שנה כדי לישון בשקט בלילה עם ההתחייבויות המטורפות שלקחתי על עצמי.

.

על פניו אתה חייב במס על מכירת הדירה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

זוג החברים שרכש דירת 3 חדרים בנתניה חיו פחות משנתיים בדירה וכיום משכיר את הדירה שלו ושוכר דירת 4 חדרים חדרים דיי חדשה כי הדירה שרכשו כבר קטנה עליהם ואין להם את הכסף כדי לשדרג (גם את הדירה שרכשו עשו את זה במימון מקסימאלי). כיום הם בתהליכי הגירה לקנדה.

הזוג שרכש בראשל"צ גם הגיעו למסקנה שהדירה הזו כבר לא תואמת את צרכיהם. לא ממזמן הם הפתיעו אותנו בידיעה מרעישה שהם רכשו דירת 5 חדרים בפרויקט יוקרתי בשכונה צמודה אליהם, כ-5 דקות הליכה מהדירה שלהם היום. מכיוון שהמשכורות שלהם עלו באופן ניכר בשנים שחלפו, למרות שלקחו משכנתא בסכום גבוה יותר מהנוכחית הם נשארו על אותו מספר שנים והגדילו את ההחזר לאזור השכר הממוצע במשק.

ברשותכם, אסטה מעט ממטרתו העיקרית של הת'רד הנוכחי.

מה שצוטט לעיל, משקף בדיוק את מצב החינוך הפיננסי [הלא קיים] במדינת ישראל.

המשכורת עלתה. מה עושים? מגדילים הוצאות!

במקום לרכוש נכסים , רוכשים התחייבויות.

למה? כי גם השכן קנה...

"הזוג הגיעו למסקנה שהדירה הזו לא תואמת את צרכיהם"...

בעברית צחה: יש פרוייקט "יוקרתי" ממש פה ליד, וגם איציק ומיכל קנו שם, ואפילו הבן של דוד משה, והמשכורת שלנו עלתה, אז למה שלא "נרשה לעצמנו" יותר?..."

שוב, מבלי להכיר את הסיפור הספציפי הזה, ובפוף יתקנו אותי שנולדה להם שלישיה ובאמת אין מקום בבית.

אבל זה משקף אחד לאחד.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

שכחת את הטיעון הנצחי "אני עובד קשה ומגיע לי לפנק את עצמי". הם לא מבינים שהפינוק העצמי מכניס אותם למעגל קסמים שגורם להם לעבוד עוד יותר קשה.

תחושה שלי שחלק גדול מהאנשים במדינה מנהלים סוג של "מלחמת חימוש" מול שכנים, חברים, קרובי משפחה.

אני שומע שיחות של בנות בעבודה וטירוף מה שהולך שם. כל אחת מפוצצת 100 אלף שקל על מטבח למרות שהן לא יודעות לטגן חביתה וכל הזמן מזמינות אוכל מוכן. אני אפילו לא מדבר על הטירוף בתעשיית החתונות וטירוף שדרוג רכבים.

פורסם (נערך)
שכחת את הטיעון הנצחי "אני עובד קשה ומגיע לי לפנק את עצמי". .

אתה עושה פה הכללה גסה מאוד, אני ואישתי עובדים מאוד מאוד קשה, חלק מהכסף שנשאר כל חודש שמים בחסכון לטווח ארוך וחלק לטווח קצר כדי לפנק את עצמנו במשהו פעם בשנה שנתיים. אי אפשר לדעתי כל החיים לחסוך ואז בגיל 60 להיזכר שצריך קצת להנות בחיים

פינוק הכוונה להחליף רכב, טיול נחמד , עברנו דירה והחלטנו להתחדש בכמה רהיטים. לא קונים דברים שלא צריכים , בגלל זה לא שיפצנו את המטבח [emoji6]

עריכה אחרונה על ידי v8noam
פורסם

בגלל שאתם עובדים מאוד מאוד קשה, דווקא בגלל זה, כדאי לכם לתעל יותר ויותר כסף לאפיק החיסכון המוביל לנכסים [להבדיל מחסכון המיועד לצריכה] כדי שאלה יכניסו לכם כסף ואתם תוכלו לעבוד מאוד מאוד לא קשה.

המדהים הוא שגם אנשים שמבינים את חשיבות החיסכון, ומצליחים לחסוך, לא מבינים שמעבר למטרה הבסיסית של "כסף ליום סגריר", החיסכון לא אמור לשמש לצריכה בלבד [ולא משנה טווח קצר או ארוך], אלא לצבירת נכסים, כדי לא להמשיך לעבוד קשה כל החיים.

כמובן שכל אחד והמקרה הפרטי שלו. אצלי למשל כסף שנחסך בעמל וביזע [אני מכניס לא הרבה מעל המינימום], הלך בסוף על סיפור רפואי ל"ע.

אבל אנשים שחוסכים, ובסוף קונים מזדה 6?

הייתי מעדיף לרכוש דירה, ושהיא תרכוש לי את המזדה 6. בינתיים להתנייד בבימבה 121...

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם (נערך)

מסכים איתך מאוד אבל עדין אני חושב שלצד חסכון לטווח ארוך לכל מטרה אם זה נכס או כסף לבן ליום שחור , עדין צריך לחסוך גם לטווח הקצר

עריכה אחרונה על ידי v8noam
פורסם

ברור

אין חולק

להפוך כמה שיותר הוצאות שבטעות נקראות "בלת"מ", למתוכננות היטב.

ראיתי כבר מישהו שקרא למסיבת בר המצווה לבן שלו "בלת"מ"

כאילו דא, 13 שנה לא הספיקו לך להיערך.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

אברגל, אני מסכים ולא מסכים אתך בו זמנית.

למה אני מסכים אתך? כי גם אני תמיד מושקע במספר אפיקים למרות שאשתי בעד להקטין בעזרת הכסף של ההשקעות מימון על הדירה.

יכול להיות שיש אמת במה שרשמת לגבי השופוני, למרות שאני לא חושב שיש במעגל החברים משהו שיכול להתחרות אתם.

למה אני לא מסכים אתך? מהסיבה הפשוטה שאני מכיר את הזוג המדובר ואתה לא.

ראשית כל הם ממש לא מבינים גדולים בתחום ההשקעות. לדוגמא, הם הביעו בפניי את חששם מעליית המדדים והייתי צריך להסביר להם שכל עוד הם ימשכו את מכירת הדירה הנוכחית הכסף שלהם מוצמד למדד הכי טוב שיש (ונתתי את הדוגמא של עליית ערך הדירה שלי בפ"ת). לצערי זה היה קצת מאוחר מדיי כי הם סגרו עם הקבלן תוכנית תשלומים הדרגתית. אני מאוד מקווה שיצליחו לקבל הלוואת גישור נדיבה אחרת הם יאלצו למכור הרבה לפני הכניסה לדירה. אני הייתי ממליץ להם לסגור עם הקבלן 20-80 גם אם זה היה פוגע לי במשא ומתן על המחיר (הקבלן לרוב מכניס את עלויות המימון למחיר הדירה).

בנוסף הם סוג של אנשים שאוהבים עיצוב, חדשנות וטכנולוגיה. לבצע את כל השדרוגים שהם רוצים בדירה הנוכחית (דירה בת כ-5 שנים) היה עולה יותר מההחלפה של הדירה.

בשבילם זה חלק מההנאה, בדיוק כמו שהם לא מבינים מה אני נהנה לנהוג בקופסת מתכת שעושה וורום וורום.

אני ואשתי לדוגמא ממש לא נהנים מכל התהליך של שיפוץ/אבזור הדירה ולמרות זאת נכנסנו לזה שוב (חייב להיות הסבר פסיכולוגי למה בנאדם נכנס במודע לרכב שהולך לעבור מבחן ריסוק).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
ברור

אין חולק

להפוך כמה שיותר הוצאות שבטעות נקראות "בלת"מ", למתוכננות היטב.

ראיתי כבר מישהו שקרא למסיבת בר המצווה לבן שלו "בלת"מ"

כאילו דא, 13 שנה לא הספיקו לך להיערך.

אהבתי

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

שאלה מהותית למומחים:

אנחנו זוג צעיר עם כ 450K הון עצמי, שואפים לדירת 3 חד' טובה ברמת גן - אך זו עולה 1.7M וצפונה.

בינתיים - מחירי הדירות ממשיכים לעלות, אנחנו ממשיכים לחסוך והמחירים ממשיכים לעלות.

בינתיים אנחנו גרים עם ההורים ו "מסתדרים" - זה לא מאוד נוח אבל חוסכים הרבה כסף ככה.

CovmRjQ.png

תהיתי האם לא כדאי לקחת את הכסף ולקחת איתו משכנתא בריבית טובה, נניח של 900K, שזה 50% מימון ומכוון שאנחנו לקוחות טובים לבנק נקבל הצעות טובות. בצורה כזו - אנחנו מצמידים את הכסף שלנו למדד ובעצם פחות מושפעים מהעלייה במחירי הדיור.

כאשר בעוד שנה או שנתיים כאשר נחסוך מספיק כסף - נמכור את הדירה שקנינו ונקנה את הדירה שרצינו.

אני לא מבין גדול בכלכלה, אבל זה נראה לי כמו הדבר הנכון לעשות... מה דעתכם?

פורסם

זה הדבר הנכון לעשות. לפני שנה בערך.

מאז ריביות המשכנתא עלו כל כך, כך שצריך לבדוק עד החתיכות הכי קטנות כדאיות של מהלך כזה אל מול חיסכון אגרסיבי בלבד+לגור אצל ההורים.

משכנתא זה קל

• תוכן חדש...