Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4797 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קניתי משקפי שמש מאוד יקרות של חברת RAYBAN

עכשיו, החלפתי להם את העדשות לאופטיות ככה שהן יהיו גם משקפי ראיה למרחוק.

ברור שעכשיו העדשה כבר לא של RAYBAN.

עד כמה זה פוגע באיכות שלה ?

האם עכשיו אני מסכן את העיניים בפני השמש?

פורסם

יש לי משקפי שמש של ריי-בן שנקנו באופטיקנה והעדשות הוחלפו לאופטיות במפעל של החברה אז תברר מול החנות שממנה רכשת האם עדיין ניתן לשלוח ליצרן.

פורסם
יש לי משקפי שמש של ריי-בן שנקנו באופטיקנה והעדשות הוחלפו לאופטיות במפעל של החברה אז תברר מול החנות שממנה רכשת האם עדיין ניתן לשלוח ליצרן.

לא, העדשות הן יפניות ואלה העדשות שהחנות משתמשת בהן.

ראוי לציין שיש לי משקפי ראיה שנרכשו בחנות הזו והן ברמה גבוהה מאוד,אבל השאלה הייתה האם העדשות החדשות לא יהיו פחות טובות מאלה של רייבאן.

פורסם
קניתי משקפי שמש מאוד יקרות של חברת RAYBAN

עכשיו, החלפתי להם את העדשות לאופטיות ככה שהן יהיו גם משקפי ראיה למרחוק.

במשקפים שאתה מחליף להם את העדשות, אין סיבה לשלם על מותג רק בשביל המסגרת :roll:.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

תלוי בדגם המשקפיים.

העדשה המקורית של משקפי Ray Ban Aviator היא מזכוכית מינרלית.

העדשות האופטיות הן מפלסטיק (פוליקרבונט) ועליהן ציפוי UV.

הזהר מחיקויים:

http://www.stepbystep.com/how-to-spot-a-fake-ray-ban-aviator-2566/

לא מסכים עם falou, קניתי משקפי Ray Ban בגלל המראה האיקוני שלהם, החלפתי לעדשות מרשם אופטיות עם הגנת UV ובצבע דומה לעדשה המקורית בגלל הצורך בתיקון הראיה. אם קונים ממקור טוב בחו"ל כמו www.simplyeyeglasses.com, אפשר לעשות זאת בזול.

פורסם

לא מסכים עם falou, קניתי משקפי Ray Ban בגלל המראה האיקוני שלהם, החלפתי לעדשות מרשם אופטיות עם הגנת UV ובצבע דומה לעדשה המקורית בגלל הצורך בתיקון הראיה. אם קונים ממקור טוב בחו"ל כמו www.simplyeyeglasses.com, אפשר לעשות זאת בזול.

"מראה איקוני"?!

אתה הולך איתם ומרגיש כמו מאווריק מטופ גאן?!

קנה חיקוי שנראה בדיוק אותו הדבר ואף אחד אפילו לא ישים לב שלא רק שמדובר בחיקוי ושאתה לא טייס, אלא שאפילו אין לך ריבועים בבטן...

פורסם

יש לי ריבועים בבטן, הם פשוט מוסתרים.

הדמיון היחידי שלי לטום קרוז הוא ששנינו מאותגרי קומה.

אבל אל תדאג, עם המשקפיים רכשתי לי גם יהלום תואם להשלמת ה"לוק" האווירי.

ואם בבדיחות טייסים עסקינן...

אשה אחת מתקשרת למשטרה ומדווחת: אדם ערום מסתובב אצלי בחצר.

המוקד מבקש תיאור נוסף והאשה משיבה: אין פרטים מיוחדים אבל הבחור הוא ללא ספק טייס... יש לו אבר קטן ושעון יד ענק .

ובמעט יותר רצינות, יש דגמים של Ray Ban משנות ה-50-40 שחזרו לאופנה בלי קשר לייעוד המקורי שלהם.

פורסם

לרוב משתמשים למספרים נמוכים בעדשות 1.5 צבועות.

לעדשה הזאת אין יכולת סינון קרינה, והצבע הוא זה שמכיל את המסנן.

אם מדובר בצביעה בהירה מאוד אז הסינון לא יהיה 100%

ואם מדובר בצבע מדורג שבתחתית העדשה הוא ממש בהיר, אז למעלה יהיה 100%, ובחלק הבהיר יותר יהיה פחות מ-100%.

אם רכשת עדשות שונות, יכול להיות שלעדשה עצמה יש יכולת לסינון 100 אחוז מהקרינה, ואז לא משנה איך צבעו אותה.

ולקנות משקפי "טייסים" של ריי באן ע"מ להחליף להם את העדשות זה הדבר הכי מיותר שיש, הרי לא באמת רואים את החריטה הפצפונת שיש על הידית הדקיקה. סימן הזיהוי היחיד של רייבאן נמצא על העדשה שירדה מהמשקפיים.

שורה תחתונה: קנית ב-500 ש"ח מסגרת שיכולת לקנות ב-100.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

אני לא מבין מה הבעיה של כולם עם זה שהבחור קנה משקפיי שמש של מותג מוכר ועכשיו צריך להחליף עדשות? אז מה עם הוא ישלם יותר על העדשות מאשר על המסגרת וכו'...

כמו שכולם כאן יודעים משרשורים שונים, המותג עצמו יותר חזק מרציונל הקניה. כלומר אנשים מעדיפים מותג שמסמל משהו מאשר פריט ממותג לא ידוע אשר לא מסמל כלום חוץ ממשהו דומה.

אפשר להשוו את זה לקניית שעון יד יוקרתי ויקר לעומת קנית שעון יד מהשוק בתאילנד, שניהם יראו אותו הדבר אבל אין כמו ללכת עם המותג המקורי אשר מעבר ללשדר יוקרה אתה לא תצטרך להתבייש בכך שקנית חיקוי זול. בסופו של יום הכל מסתכם בכח הקניה שלך ובעומק הכיס שלך.

יש לי משקפיי שמש שאחרי הנחה מאוד משמעותית עלו לי 800 ש"ח באיטליה אבל הייתי חייב להחליף את העדשות לעדשות מרשם ורק העדשות עלו לי בארץ 1200 ש"ח, ולכן אני מבין את פותח השרשור ולא מבין אתכם.

שיהיה שבוע טוב והמשך יום נעים.

פורסם

כמו שכולם כאן יודעים משרשורים שונים, המותג עצמו יותר חזק מרציונל הקניה. כלומר אנשים מעדיפים מותג שמסמל משהו מאשר פריט ממותג לא ידוע אשר לא מסמל כלום חוץ ממשהו דומה.

המותג מסמל איכות. האיכות היא בעיקר בעדשה. אם אתה מחליף עדשה, מה נשאר לך, הסמל?!

זה כמו לקנות רכב ספורטיבי ולשים מנוע קטן אחרי הקנייה, על חשבונך...:shock:

שזה בדיוק מה שעשית.

והעובדה שגם אתה וגם פותח השרשור עשיתם את זה... אולי להבא תהיו יותר יעילים עם הכסף שלכם.

פורסם

בזוג המשקפיים המדובר לא הייתה לי ברירה כי לא הייתי מספיק זמן באיטליה בשביל לשלוח את העדשות ליצרן על מנת להפוך אותן לעדשות מרשם, אבל כמו שרשמתי בתחילת השרשור, רכשתי בעבר בארץ משקפיי שמש של ריי-באן ובשביל להחליף את העדשות לעדשות מרשם המשקפיים נשלחו בחזרה ליצרו והוא התאים להן עדשות מרשם ככה שהמותג וגם האיכות של העדשות נשמרו.

בקשר למכוני ספורט ומנוע קטן, זה נכון ברכבים אולי אבל אם העדשות החדשות של פותח השרשור עומדות בסטנדרטים הגבוהים שמשתווים לאלו של היצרן, אז איפה הבעיה כאן בדיוק?

פורסם
נשלחו בחזרה ליצרו והוא התאים להן עדשות מרשם

זה סיפור אחר (בהנחה שהיצרן שומר על המוניטין שלו).

בקשר למכוני ספורט ומנוע קטן, זה נכון ברכבים אולי אבל אם העדשות החדשות של פותח השרשור עומדות בסטנדרטים הגבוהים שמשתווים לאלו של היצרן, אז איפה הבעיה כאן בדיוק?

שהוא יכול היה לשלם הרבה פחות, כי איכותן של משקפיים באה לידי ביטוי בעיקר בעדשות.

פורסם

כששולחים את המשקפיים לחיתוך והרכבת עדשות, משתמשים בעדשות שאין שום קשר בינן לבית יצרן המסגרת.

לא יודע מה מוכרים סיפרו לך, לא תמיד הם יודעים מה התהליך שעוברים משקפיים מהרגע שיצאו מפתח החנות שלהם.

וכבר שמעתי הרבה שטויות (מוכרת ברשת גדולה ומוכרת: "משתמשים בתבנית של ריי באן ויוצקים לתוכה עדשה עם המספרים שלך" :shock::lol: )

אני אספר בקצרה: המשקפיים שבחרת נארזים יחד עם המרשם שלך ונשלחים לחברת אופטיקה בארץ, חברת האופטיקה לוקחת זוג עדשות עם המספרים שלך, חותכים אותן לפי המסגרת הPD והזוית של הצילינדרים, מוציאים את העדשות המקוריות מהמשקפיים שקנית, מרכיבים את העדשות החדשות שנחתכו במיוחד בשבילך. שולחים בחזרה לחנות.

ייתכן ויביאו לך את העדשות הישנות למזכרת או לשימוש במקרה של ניתוח לייזר או שתרצה לעבור להשתמש בעדשות מגע. ויתכן שישמרו לעצמם לצורך תיקון משקפיים של לקוחות אחרים שמבקשים להחליף עדשה.

בקיצור, העדשות החדשות יכולות להגיע מיפן/ישראל/סין או כל מקום אחר בגלובוס, אבל תהיה בטוח שריי באן בחיים לא שמעו על העדשות האלה.

וכמו שכבר אמרתי, לרוב מדובר בעדשות שאינן מסננות קרינה מטבען, אלא ע"י ציפוי.

יודגש שאני לא טוען שאיכות הסינון היא ברמה נמוכה יותר. וכבר דיברתי על כך רבות בשרשור אחר.

אני רק טוען שלא שווה להשקיע הרבה כסף בשביל מסגרת עם לוגו.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

matansb יתכן ובחנות לא ידעו אבל מניסיון ארוך אם החנות חיכיתי זמן רב יותר מהרגיל בשביל שהעדשות יחזרו והן חזרו אם דוח מהיצרן (ע"ע ריי-באן) לגבי העדשות החדשות.

אני מרכיב מספיק שנים משקפיים ויש לי הבנה די טובה באופטיקה בשביל שלא יעבדו עלי עם שטויות כגון יוצקים את העדשות למסגרת וכו'...

אני לא חושב שהעדשות הזולות יותר יהיו נחותות בצורה כלשהיא לעומת העדשות המקוריות כל עוד החנות/ המעבדה שומרים על סטנדרטים גבוהים בעבודתם ועל איכות חומרים טובה.

הייתי שמח לראות השוואה של עדשות נניח של ריי-באן לעומת עדשות שוהחלפו בארץ לעדשות מרשם מבחינת יכולת סינון UV ומבחינת עמידות שאר הציפויים שיש על העדשות, הימור קטן שלי, אין הבדל גדול עם בכלל (במידה ואני טועה או מטעה מצטער מראש).

• תוכן חדש...