Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4771 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
עדשות הזכוכית במשקפי ראיה כמעט ונכחדו מהעולם.

העדשות שהיה קשה לך לנקות כנראה היו עדשות ללא שום ציפויים (היום יש ציפוי הידרופובי על רוב עדשות המדף גם בלי שתבקש)

אני גם די בטוח שגם משקפי ראיה עם עדשות זכוכית לא היו לך, ואתה רק חושב שמדובר בזכוכית. ייתכן ואני טועה.

לגבי הציפויים אני לא יודע. הנוכחיות זכוכית. מה שנאמר לגבי הגודל נכון עקרונית - מסגרות דקות (אבל ממש!) אי אפשר לקנות עם זכוכית, אבל כל דבר אחר (כמעט, כן?) אפשר.

אה, וכדי להשאיר את האשכול באותו נושא: יש לי מסגרת כלשהי של אירוקה - בזמנו זה מה שנאמר לי שאפשר לקנות עם עדשות ראיה (אם כי יש לי חשד שזה נאמר רק כדי למכור את אותה מסגרת). המסגרת עצמה עלתה 300 ש"ח, אבל העדשות עלו 500 :| מה שכן, מאחר והן מיוצרות ספציפית, אפשר לבחור מידת הכהייה.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
  • תגובות 82
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כמו שאמר ronlol זכוכית היא חומר פריך.

גם עדשות 1.56 ועדשות 1.74 פריכות.

לכן את הנ"ל לא מרכיבים במסגור ניילון (חצי מסגרת). ברגע שיפגשו את הרצפה ישברו בלי צ'אנס נוסף.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם
כמו שאמר ronlol זכוכית היא חומר פריך.

גם עדשות 1.56 ועדשות 1.74 פריכות.

לכן את הנ"ל לא מרכיבים במסגור ניילון (חצי מסגרת). ברגע שיפגשו את הרצפה ישברו בלי צ'אנס נוסף.

אני יודע, ולא אמרתי ששלי חצי מסגרת

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

אני מגדיר עצמי אחד שלא מסתנוור ממותגים (אה הא! משחק מילים שנון). במרוצת השנים היו לי המון זוגות משקפי שמש, חלקם ממותגים נחשבים וידועים, חלקם זבלה.

המסקנות שלי:

משקפי שמש ממותג מוכר וידוע באיכותו ולאו דווקא באופנתיותו - סבירות גבוהה יותר להיות מוצלח. משקפי שמש ממותג פשוט/לא מוכר - סבירות גבוהה יותר לאי נוחות וצורך בהסרת המשקפיים מפעם לפעם לצורך מנוחת העין. לא מתיימר להצביע על חוקיות או להביא תוצאות מחקריות בדוקות, אבל במבחן התוצאה לאורך זמן - לי שווה להשקיע במשקפיים מאיכות טובה, למען נוחותי האישית.

הנוכחיות שלי, רייבאן 8305 עם מסגרת קרבון ועדשות מקוטבות בגוון ירקרק/נייטרלי, יהיו גם הזוג הבא שלי, ומעולם לא רכשתי את אותו זוג פעמיים. זה לא קשור למותג (בכלל) או לאיך שהן נראות (טוב נו, יש לזה משקל מסויים, אם כי יש הרבה זוגות ממגוון חברות שמוצאים חן בעיני). זה למען איכות החיים של העינים שלי, כאחד שמבלה את מרבית יומו בחוץ ובתנאי קיצון. לשמחתי הן מגלות עמידות מופלאה לסגנון החיים שלי בשנה+ האחרונה, כך שכנראה שהפעם הבאה שארכוש משקפיים תהיה עוד הרבה זמן, כל עוד לא ייגנבו/יאבדו.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם
אני יודע שנושא העדשות במצלמות מעסיק הרבה אנשים בעולם, אבל אני לא יודע בדיוק מה הסיפור בעדשת מצלמה.

אני מניח שהיא לא עדשת "אפס" כמו במשקפיים, כך שאין הרבה מקום להשוואות. ושם יש הרבה יותר במה להתעסק.

בנוגע לאיכות ראיה במשקפיים, כמו שאמרתי, מילת המפתח היא נוחות אישית

לגבי מצלמות, הרבה אנשים מתעסקים בהשוואות של מצלמות (גופים) בשעה שלעדשות יש השפעה יותר מכריעה על איכות ואופי התמונה (וזה מדיד).

ועדיין לא הבנתי אם יש לך תשובה לשאלה, למה יש (או נדמה שיש) משקפיים שרואים בהם יותר טוב וכאלו שפחות? אם אין הבדל בין עדשות שמש מאיכות (כביכול) שונה אבל עם מספר אפס, זה אומר שרק המספר יוצר הבדלים באיכות?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

ייתכן ועדשות מסוימות במצלמה מכניסות יותר אור מאחרות, מצליחות לקלוט תמונה יותר רחבה וכו'..

הדברים הללו כמובן אינם רלוונטים לעדשת משקפי שמש.

התשובה שלי לשאלתך התחילה בדיוק איפה שנגמר הציטוט.

ובצורה מתומצתת: נראה לך שאתה רואה יותר טוב, כי יותר נוח לך בעדשות בגוון מסויים ובכהות מסויימת.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

עופר, אני חושב שההשוואה לעדשות מצלמה בכלל לא במקום. עדשת מצלמה מתמודדת עם המון המון משימות: נתחיל מזה ש"עדשה" של מצלמה מורכבת מהמון עדשות (הכי מעט שראיתי היה 9, הכי הרבה שראיתי היה 19) שצריכות לעבוד אחת עם השנייה בסנכרון מושלם.

הן צריכות למזער פרינג'ינג, כרומאטיק אבוריישנס, פליירים, גוסטינג. הן נמדדות בכמה האזור המפוקס חד וכמה ה"בוקה" רך וצמרירי וכיפי, בכמה התמונה יוצאת מטושושת במהירויות צמצם נמוכות (בעדשות בלי מייצב) או כמה המייצב עוזר.

ויותר חשוב מהכל: עדשת מצלמה אמורה לגרום לך להוציא תמונה שמבחינת תאורה וצבעים תיראה הכי קרוב למציאות שרק אפשר.

עדשת המצלמה היא יותר כמו העין שלך מאשר משקפי שמש.

התפקיד של עדשת משקפי שמה הוא שונה בתכלית: עדשת משקפי שמש אמורה להכהות את התמונה מבלי לשנות את הצבעים. הן אמורות למזער אפקטים כמו השתקפויות(פולאראיזד) או קרני אור (אנטי רפלקס). התפקיד שלהן הוא לסנן קרני UV מבלי לפגוע בחדות התמונה אבל חוץ מזה הכל הולך.

אפשר להגיד שהשואה היחידה שאפשר לבצע בין עדשת מצלמה לבין משקפי שמש היא כמה החדות "תואמת למקור" - כמה חדה יוצאת התמונה, או כמה חד חד אתה רואה את העולם דרך אותם משקפי שמש.

*אני חושב שהשוואה יותר טובה לעולם הצילום תהיה להשוות משקפיי שמש לפילטרים האלה ששמים על העשה, ולמען האמת, אני לא רואה יותר מידיי אנשים משווים בינהם.

lens-filter.jpg

Ford Focus estate ; Subaru XV

• תוכן חדש...