Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4774 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

הרכב עם 180000 ק"מ, תמיד העלים כמות מסויימת של שמן (משהו כמו ליטר ל 3-4 אלף ק"מ) וחייתי עם זה בשלום, פשוט הוספתי כשצריך.

הרכב עבר שיפוץ ראש מנוע לפני כ 10K ק"מ עקב קריעה של טיימינג ומאז העלמת השמן התגברה למשהו כמו ליטר ל 1000 ק"מ. עכשיו זאת כבר הוצאה לא קטנה אך מה שמפריע לי הרבה יותר הוא שלפעמים יוצא עשן רציני מהאגזוז, יוצא הרבה כי אני רואה אותו היטב במראה. רוב הזמן כשאני מציץ במראה או על האגזוז כולל בבוקר בהתנעה קרה לא נראה כי יוצא עשן. עד כה קלטתי 3 פעמים שבהם הרכב עישן, פעמיים מהם אחרי ירידה ארוכה בהילוך. עצם הדבר הוביל אותי לחשוד או בגומיות שסתומים או במערכת ה PCV. גומיות השסתומים חדשות ולכן פתחתי את צנרת ה PCV כדי לבדוק ואכן ראיתי שהפתח במכסה שסתומים משומן היטב, כמו כן הפתח בסעפת היניקה מכיל שמן (כפי שניתן לראות בתמונות).

השאלות שלי הן:

1. האם נורמלי שיהיה שמן נוזלי במקומות הללו?

2. האם שיפוץ ראש תורם להגברת תצרוכת שמן דרך מערכת ה PCV? אם כן מדוע?

תודה מראש!

2013-05-24_07-26-18_155.jpg

2013-05-24_07-27-03_619.jpg

If you live by the GUN

You die by the GUN

פורסם

באיזו צמיגות שמן אתה משתמש ? גם לזה יש קשר לצריכת השמן.

הצריכה על פניו לא חריגה למנוע כזה ולטעמי,אתה יכול לחיות איתה בשקט,אם תחליט להישאר עם הרכב עוד זמן רב ולהשקיע תמיד אפשר יהיה לפתוח מנוע/להחליפו.

תוכל לראות דיון דומה כאן:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=126135

ברכבים האלו בלוק המנוע עשוי מאלומיניום ובד"כ שיפוץ ראש מנוע נדון להצלחה חלקית במקרה הטוב או כישלון במקרה הרע.

עישון בהתנעת בוקר היה מבשר על גומיות שסתומים יבשות (אבל כאשר פרקו ראש מנוע אם עשו עבודה כמו שצריך בטוח שהגומיות האלו הוחלפו) -מה שמוביל למסקנה,שצריכת השמן היא בגלל שימוש בשמן לא צתאים/לא נכון או בגלל בעיה בטבעות הבוכנה (בשביל לסדר את העניין יש צורך של מינימום חצי אוברול במקרה הטוב או במקרה הרע,תדרש החלפת כל המנוע.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

בכל אופן יש לי כמה שאלות אליך והן:

1) באיזה שמן אתה משתמש ומה הצמיגות שלו?

2) האם החליפו גומיות שסתומים בשיפוץ הראש?

3) האם ישנם נזילות שמן מהמנוע?

בהעלותי::smilecolr:hihi:

Ford cortina mk5 1982 2100cc

Ford focus 2013 titanum

פורסם

תודה על התגובות,

אני משתמש בשמן RHEINOL או מותג אחר (לא שמנים עלומי שם) בצמיגות 10W40.

אין לי נזילות רציניות מהבלוק או מקום אחר שאני רואה.

כאשר שיפצו ראש נאמר לי כי הגומיות בהחלט הוחלפו, לכן אני מניח שהן לא הסיבה לאכילת השמן.

כמו כן כאשר פתחו ראש הייתי נוכח כדי לראות באיזה מצב הוא - הבלוק אלומיניום נראה במצב טוב מאד (כך גם אמר המוסכניק), לא אכול, אולי בזכות כך שאני מקפיד להשתמש במי קירור באיכות טובה.

אין עישון נראה בהתנעת בוקר. כפי שכתבתי - בפעמים הבודדות שהבחנתי בעישון זה היה אחרי ירידה ממושכת בהילוך.

אשמח להתייחסות יותר ספציפית לגבי השאלות ששאלתי, שכן כרגע אני חושד במערכת ה PCV כגורם העיקרי לשאיבת השמן אל סעפת היניקה ושריפתו והייתי רוצה לאשש או לפסול את האפשרות הזאת.

If you live by the GUN

You die by the GUN

• תוכן חדש...