Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4802 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

אני בתכנון לרכוש אימפרזה טורבו ורציתי לדעת אם 70 אלף שקל זה מחיר הגיוני לסובארו אימפרזה wrx 2005 יד 2 ?

היא נראית בסדר גמור והכל אבל לפי מחירון לוי יצחק אחרי שיקלול יוצא 40,000 והבנאדם דורש 70,000 זה הגיוני?

זה המחירים בשוק או שזה לא נורמלי?

תודה מראש :)

פורסם

אל תחפש הגיון, זה רכבים שאם המצב שלהם טוב נמכרים הרבה מעל, חלקם גם מושקעים בעשרות אלפי שקלים.

תחשוב מה אתה קונה ב70 שנוסע ככה ותבין לבד למה דורשים את המחירים האלה.

STI 2004

פורסם
אל תחפש הגיון, זה רכבים שאם המצב שלהם טוב נמכרים הרבה מעל, חלקם גם מושקעים בעשרות אלפי שקלים.

תחשוב מה אתה קונה ב70 שנוסע ככה ותבין לבד למה דורשים את המחירים האלה.

ואם זה רכב מקורי בלי שיפורים? כי זה בעיקרון מה שאני מחפש אולי עם אגזוז צנרת ופורק, לא יותר מדיי.

נגיד רכב כזה מקורי כמה אמור ללכת בשוק?

פורסם

אין פה עוד מישהו שיכול לתת לי תשובה לעיניין? זה ממה חשוב לי אני רוצה לקנות ורוצה לדעת אם זה באמת המחירים שהולכים בשוק..

פורסם

מחיר השוק של הרכב הוא בדיוק המחיר שאתה תהיה מוכן לשלם עבורו.

השוק היום רוווי רכבים, גם ספורטיביים, ויש מעט מאוד "קופצים" על כל רכב.

לצערי (ולצער לא מעט מוכרי רכבים ספורטיבים) השוק שהכרנו לכשרכשנו את יצירות המופת נעלם, ובמקומו הופיע שוק שונה לחלוטין.

אז כן, עבור רכב שמור, מקורי ומטופל אפשר לדרוש (ואפילו לקבל) סכום כזה או אחר מעל המחירון - אבל כמעט כפול ממנו? אני באופן אישי חושב שזה ממש מוגזם.

בסכום הזה אפשר לקנות רכבי הנעה קדמית \ אחורית חדשים יותר, מאובזרים יותר, בטוחים יותר - ולנהג הממוצע שלא באמת יבדיל ביום-יום בין 250-200 כ"ס ל265 כ"ס גם לא פחות מהנים.

אלי.

פורסם
מחיר השוק של הרכב הוא בדיוק המחיר שאתה תהיה מוכן לשלם עבורו.

השוק היום רוווי רכבים, גם ספורטיביים, ויש מעט מאוד "קופצים" על כל רכב.

לצערי (ולצער לא מעט מוכרי רכבים ספורטיבים) השוק שהכרנו לכשרכשנו את יצירות המופת נעלם, ובמקומו הופיע שוק שונה לחלוטין.

אז כן, עבור רכב שמור, מקורי ומטופל אפשר לדרוש (ואפילו לקבל) סכום כזה או אחר מעל המחירון - אבל כמעט כפול ממנו? אני באופן אישי חושב שזה ממש מוגזם.

בסכום הזה אפשר לקנות רכבי הנעה קדמית \ אחורית חדשים יותר, מאובזרים יותר, בטוחים יותר - ולנהג הממוצע שלא באמת יבדיל ביום-יום בין 250-200 כ"ס ל265 כ"ס גם לא פחות מהנים.

אלי.

תודה רבה ועל איזה רכב ספורט במחיר הזה אתה היית ממליץ לי?

פורסם

הלאון דור 1 לדעתי אופציה מעולה רק קח בחשבון שמצב השוק שלה די דומה לאימפרזה.

אם תמתח את התקציב תוכל לקנות לאון FR/CUPRA/SPORT UP.

פורסם

כמה דברים !!

אז ככה:

1. אין מה להשוות בהנאה מנהיגה מרכב הנעה קדמית לרכב 4x4 והנעה אחורית במיוחד.

2. אין רנו מגאן RS בשנים 2008-2009, יש רנו מגאן gt, שכמובן נחמדה,אבל לא משתווה לאימפרזה או למגאן RS.

3. כל מי שמציע cupra, fr או דברים דומים למיניהם, זה בכלל לא באותה ליגה.

4. בסביבות המחיר של 70 אלף שקל ואפילו יותר, אין אף רכב שיביא לו את התמורה הזאת.

אפשר למצוא miata, רכב מהנה מאד לנהיגה, אבל חלש!!

5. אימפרזות מקוריות שוות יותר ממשופרות למרות ההשקעה בהם, היות ואי אפשר לדעת מה עשו לאוטו, יש לי חבר שקנה אימפרזה gt משופרת ולא הספיק להגיע הביתה והלך הטורבו.

6. בכל מקרה, מחירון לוי יצחק לא משחק תפקיד ברכבים האלו (הוא בטח עושה קומבינה עם הביטוח ומוריד מחיר כדי שאם חס וחלילה תעשה תאונה, וסטטיסטית זה קורה הרבה עם אימפרזות היות ואלו מכוניות שמתפרעים איתם, לא ישלמו לך הון).

7. חשוב מאד, תבדוק טוב את האימפרזות, רובן קרועות מהתחת, אני חיפשתי רכב במצב טוב במשך שנתיים עד שמצאתי, יצא לי לבדוק כמה בדרך ולמרות שהם נראים בסדר, עד שאתה לא מביא מישהו שמבין במכאניקה של המכוניות ויש לו הכלים המתאימים לבדוק את הרכב, אתה לא מבין עד כמה המצב של המכוניות האלו רע.

פורסם

הייתה בבעלותי wrx 2006 במצב מדהים. שורה תחתונה - אחרי כחודשיים בהם התחלתי ב-20k (שהם 25% מעל מחיר המחירון שהיה 80k - ודיי דומה למה שכל שאר האנשים בלוח יד 2 ביקשו) מעל יצחק לוי לאט לאט התקבעתי על כ7% מעל מחיר המחירון והתחלתי לקבל הצעות רציניות - כלומר מעל המחירון, אבל לא בטירוף מוחלט.

בסוף "השוק" זו כמות קטנה מאוד של מספר אנשים שקובעים את מחירי העסקאות ברכבים הללו. לגופו של עניין, בחיים לא הייתי משלם 70 על רכב שהמחירון שלו 40, ולא בגלל שבמקרה של תאונה הייתי מקבל 40 חזרה, כלומר הייתי בתת ביטוח מטורף. לדעתי האישית מאוד, אם הרכב שמור מאוד, לא הייתי משלם יותר מ-50. הבעיה (שלך) היא שהרבה מהקונים לא לחוצים למכור ומאוהבים ברכבים שלהם :)

פורסם
כמה דברים !!

אז ככה:

1. אין מה להשוות בהנאה מנהיגה מרכב הנעה קדמית לרכב 4x4 והנעה אחורית במיוחד.

2. אין רנו מגאן RS בשנים 2008-2009, יש רנו מגאן gt, שכמובן נחמדה,אבל לא משתווה לאימפרזה או למגאן RS.

3. כל מי שמציע cupra, fr או דברים דומים למיניהם, זה בכלל לא באותה ליגה.

5. אימפרזות מקוריות שוות יותר ממשופרות למרות ההשקעה בהם, היות ואי אפשר לדעת מה עשו לאוטו, יש לי חבר שקנה אימפרזה gt משופרת ולא הספיק להגיע הביתה והלך הטורבו.

6. בכל מקרה, מחירון לוי יצחק לא משחק תפקיד ברכבים האלו (הוא בטח עושה קומבינה עם הביטוח ומוריד מחיר כדי שאם חס וחלילה תעשה תאונה, וסטטיסטית זה קורה הרבה עם אימפרזות היות ואלו מכוניות שמתפרעים איתם, לא ישלמו לך הון).

7. חשוב מאד, תבדוק טוב את האימפרזות, רובן קרועות מהתחת, אני חיפשתי רכב במצב טוב במשך שנתיים עד שמצאתי, יצא לי לבדוק כמה בדרך ולמרות שהם נראים בסדר, עד שאתה לא מביא מישהו שמבין במכאניקה של המכוניות ויש לו הכלים המתאימים לבדוק את הרכב, אתה לא מבין עד כמה המצב של המכוניות האלו רע.

יש מגאן ספורט בשנים שצויינו, מנוע 2.0 טורבו עם 225 כ"ס, מבטיח לך שהיא מהירה וטובה יותר מ-WRX.

בתור אחד שהייתה לו WRX, הרכב רך ולא מהנה לנהיגה כפי שעושים ממנו, ה- GT וה-STI הן סיפור אחר לגמרי.

ה-WRX רכה, לא מספיק חזקה לסחיפות כוח, הבלמים מאוד חלשים וההגה אילם למדי.

במחיר שלה יש רכבים מהנים יותר, כמו המגאן שצויינה או מיאטה NC מהשנתון הראשון בו התחילה להיסחר.

הוואגיות למיניהן לא הכי מהנות לנהיגה ספורטיבית אבל אחרי שיפורים בסיסיים חזקות יותר מה-WRX, אותה קשה יותר לשפר - המנוע המקורי והגיר עדינים יחסית (שוב, זו לא STI).

פורסם
אז ככה:

(RS (Renault Sport - הינה החטיבה הספורטיבית של רנו.

המגאן 225 שיצאה משערה של חטיבת הספורט בשנים 2008-2009 נקראת מגאן RS.

בנוסף, לא מדוייק להגיד שאין אף רכב שיביא לו את אותה התמורה בטווח המחיר הזה.

הרוב המוחלט של האנשים שמחפשים רכב ספורטיבי יהנו לא פחות מהמגאן, מהלאון וגם מהמיאטה, ואולי אף יותר עקב היותן מודרניות יותר ובעלות פוטנציאל שיפורים רחב הרבה יותר (מתייחס לגודשות).

אני גם לא בדיוק מחבב את מחירון לוי יצחק, אך זהו המחירון הרשמי של המדינה.

כפי שבובי-מיאטה רשם - המחירון הוא לא בלוק, אך אם תבקש כפול ממחיר המחירון אני בספק גדול אם תמכור.

אלי.

פורסם
הייתה בבעלותי wrx 2006 במצב מדהים. שורה תחתונה - אחרי כחודשיים בהם התחלתי ב-20k (שהם 25% מעל מחיר המחירון שהיה 80k - ודיי דומה למה שכל שאר האנשים בלוח יד 2 ביקשו) מעל יצחק לוי לאט לאט התקבעתי על כ7% מעל מחיר המחירון והתחלתי לקבל הצעות רציניות - כלומר מעל המחירון, אבל לא בטירוף מוחלט.

בסוף "השוק" זו כמות קטנה מאוד של מספר אנשים שקובעים את מחירי העסקאות ברכבים הללו. לגופו של עניין, בחיים לא הייתי משלם 70 על רכב שהמחירון שלו 40, ולא בגלל שבמקרה של תאונה הייתי מקבל 40 חזרה, כלומר הייתי בתת ביטוח מטורף. לדעתי האישית מאוד, אם הרכב שמור מאוד, לא הייתי משלם יותר מ-50. הבעיה (שלך) היא שהרבה מהקונים לא לחוצים למכור ומאוהבים ברכבים שלהם :)

למנועי ה2500 יש מוניטין אמינות מפוקפק (ובצדק) וגם צריכת הדלק שלהם גבוהה יותר ללא כל שיפור ממשי בביצועים, לכן רמת הסחירות שלהם נמוכה משמעותית ממנועי ה2000. עוד דבר שתקח בחשבון - כמה שהרכב יותר יקר ככה יותר קשה למכור.

הWRX 2004-5 במחירון ככ זולות שזה מגוחך. רכב כזה שמור יימכר בקלות בין 10-20 מעל המחירון.

וד"א, אני מסכים לגבי מה שנכתב על הWRX מבחינת התנהגות סטנדרט, אבל זה לא משהו שסט קויילאוברים טוב וECUTEK לא יפתרו בקלילות באמינות ולא ביוקר - ואז היא לא רואה ממטר שום רכב הנעה קדמית ברמות מחיר האלה ונראה לי שבכלל.

STI 2004

פורסם

אמנם לא מדובר באותו רכב אבל אני הייתי בסיטואציה דומה לפני שקניתי את הלאון שלי.

לדעתי אם תחפש רכב לפי "כמה המוכר דורש מעל למחירון" אז או שלא תקנה כלום או שתקנה רכב במחיר לא גבוה מהמחירון אבל היישור קו והתיקונים יעלו לך הרבה כסף.

פורסם
למנועי ה2500 יש מוניטין אמינות מפוקפק (ובצדק) וגם צריכת הדלק שלהם גבוהה יותר ללא כל שיפור ממשי בביצועים, לכן רמת הסחירות שלהם נמוכה משמעותית ממנועי ה2000. עוד דבר שתקח בחשבון - כמה שהרכב יותר יקר ככה יותר קשה למכור.

הWRX 2004-5 במחירון ככ זולות שזה מגוחך. רכב כזה שמור יימכר בקלות בין 10-20 מעל המחירון.

וד"א, אני מסכים לגבי מה שנכתב על הWRX מבחינת התנהגות סטנדרט, אבל זה לא משהו שסט קויילאוברים טוב וECUTEK לא יפתרו בקלילות באמינות ולא ביוקר - ואז היא לא רואה ממטר שום רכב הנעה קדמית ברמות מחיר האלה ונראה לי שבכלל.

לגבי המנועים - גם אני שמעתי את השמועות, יותר לבי ה-STI B3 האמת ולא שמעתי על מקרים ש"תקפו" את ה-WRX, אבל אולי...

לגבי המחיר - כתבתי את דעתי האישית, כל אחד יעשה את שיקוליו כמובן.

ממש לא מסכים לגבי הקוילאוברים וה-ECUTEK. הקשחה\המנכה תחדד את הרכב, אבל לא תפתור את בעיית תת ההיגוי, לרכב גם לא חסר כוח. מה שחסר - בעיקר חלוקת הכוח על הצירים, גיאומטריית המתלים והבלמים. כמובן שהכל פתיר, אבל פשוט הרבה יותר...לרכוש STI... :)

• תוכן חדש...