Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4805 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני בונה מערכת דיי פשוטה שתבצע לי באקווריום פיצוי על מים שמתאדים + החלפת מים. סתם כי זה נחמד כל ההתעסקות + קצת מציק בקיץ כל הזמן להשלים חוסרים.

בסרטוט שצירפתי מתואר העניין, אבל הנה הסבר קצר.

יש ג'ריקן של 20 ליטר מלא במים שאליו מתחברים שני צינורות. הראשון (האדום), מגיע ממשאבת אוויר שדוחסת אוויר לתוך הג'ריקן, ולא בא במגע עם המים (אני יודע שבסרטוט זה נראה שכן). השני (הירוק) מאפשר למים לצאת דרכו מתחתית הג'ריקן אל תוך האקווריום, וגם כן לא בא במגע עם המים בפתח היציאה בסופו באקווריום. הוא מעוגן לתחתית הג'ריקן עם משקולת.

הרעיון הוא שכאשר לחץ האוויר בג'ריקן עולה, למים אין ברירה אלא לצאת דרך הצינור ולהגיע לאקווריום.

הג'ריקן כמובן צריך להיות אטום, וזאת לא בעיה. את החורים שקדחתי בפקק אטמתי עם סיליקון, בפקק עצמו יש גומיה טבעתית, וגם השתמשתי בקצת טפלון.

כשאני מפעיל את המשאבה, אכן מים יוצאים דרך הצינור. והאמת שגם בלי הטפלון, האוויר לא בורח מהג'ריקן (רואים שהוא גם מתנפח מעט), עד שאני לא פותח את הפקק.

עד כאן הכל טוב ויפה.

הבעיה היא שמתחתית הג'ריקן, עד לאקווריום, יש בערך מטר וחצי וקצת של צינור שהמים צריכים לעבור דרכו. וגם כמובן שהג'ריקן יושב מתחת לאקווריום, בארון שלו.

המשאבה שלי מדורגת כ50 ליטר אוויר בשעה, והיא לא מצליחה להרים את המים לגובה שאני צריך.

השאלה היא כזו, האם משאבה של נניח 300 ליטר אוויר בשעה תעשה את העבודה?

תיאורטית אני נוטה לחשוב שכן, שהרי יותר לחץ בג'ריקן אמור לגרום למים להגיע לגובה הדרוש, אבל האם אני טועה?

אשמח אם הפיזיקאים הדגולים יוכלו לעזור לי :)

את השיטה השניה של משאבת מים + מתג מצוף למניעת פעולה כאשר הג'ריקן ריק, אני מעדיף לא לעשות. לא מת על ההתעסקות עם חשמל.

השיטה שעשיתי בטוחה ופשוטה הרבה יותר.

כמו כן, אני מבין ששימוש בג'ריקן קטן יותר יכול לעזור, אבל אני מעוניין בנפח הזה על מנת לאפשר למערכת זמן עבודה ארוך ככל הניתן, לפני שצריך למלא מחדש את הג'ריקן.

AutoWaterChangeDiargram.png

!AWDSOME

פורסם

המשאבה שלי מדורגת כ50 ליטר אוויר בשעה, והיא לא מצליחה להרים את המים לגובה שאני צריך. השאלה היא כזו, האם משאבה של נניח 300 ליטר אוויר בשעה תעשה את העבודה?

אתה צריך יותר לחץ ולא יותר זרימה. אין קשר (ישיר) בין השניים.

אני בונה מערכת דיי פשוטה שתבצע לי באקווריום פיצוי על מים שמתאדים + החלפת מים.

יש מערכת הרבה יותר פשוטה מזה: בקבוק (או כמה בקבוקים) של 1.5 ליטר, מלאים במים, הפוכים (פתח למטה), כאשר הפתח הוא בתוך האקווריום בגובה שאתה רוצה שהמים יהיו בו.

כאשר המים באקווריום יורדים, הפתח בבקבוק נחשף לאוויר ואז יוצאים מים מהבקבוק ונכנס אוויר במקומם. כאשר גובה המים באקווריום עולה, לא יכול אוויר להכנס לבקבוק ולכן לא יכולים מים לצאת ממנו.

בלי צינורות, בלי משאבה, בלי לחץ, בלי חשמל ובלי להסתבך.

דני

פורסם

זה הרעיון הראשוני שממנו התחלתי. אבל אין לי ממש איפה למקם את הבקבוקים, או מקום ליד האקווריום מעל גובה פני המים כדי להניח מיכל קטן דומה.

מעבר לזה, המערכת הזו שאני מנסה לבנות (בתוספת overflow) ומיכל נוסף שאליו יגיעו המים העודפים, תבצע גם החלפת מים, שזה עוד בונוס.

בקשר לשאלה המקורית שלי, למה משאבת אוויר חזקה יותר לא תייצר יותר לחץ בג׳ריקן?

תודה.

!AWDSOME

פורסם

כי אלה משאבות ספיקה ולא לחץ. כלומר לא משנה כמה המשאבה תהיה גדולה (אני מדבר על משאבות האוויר לאקווריומים) לא תקבל יותר לחץ זה מה שחסר לך.

אולי אתה יכול להשתמש במיכל אוויר דחוס קטן עם וסת. כך תחסוך חשמל, ורעש אך מצד שני תצטרך מידי פעם לדחוס את המיכל מחדש.

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם

האקווריום לא יושב קרוב למקור מים לצערי.

בכל מקרה, הבנתי, תודה לכם :)

אני אלך על הדרך של משאבת מים ונסגור את הסיפור שם. לפחות היה נחמד הניסוי ולא הפסדתי כלום, רק למדתי.

!AWDSOME

פורסם

המשאבה לא בונה לחץ ! הלחץ נוצר כתוצאה מהתנגדות הנוזל לזרימה. עלייך פשוט לבדוק את נתוני המשאבה קרי לחץ עבודה מקסימלי והספיקה.

במקרה שלך המשאבה צריכה להתגבר על הלחץ הנוצר כתוצאה מהפרשי הגבהים בין המשאבה ומיכל העליון.

רצוי להוציא את צינור הסניקה מתחתית הבקבוק ולא מהחלק העליון וכמו שאביב כתב להרים את המיכל.

למה שלא תרכוש משאבת מים פשוטה של מערכת לניקוי השמשות של רכב ? משאבה פשוטה ללא שום עולה 50 שקלים.

איזה כייף לי :)

פורסם

להרים את המיכל לא כל כך מסתדר, כל הרעיון הוא שהוא יהיה בתוך הארון של האקווריום.

העלויות של משאבות מים בכל מקרה לא גבוהות. רק שבשימוש עם משאבת מים צריך לדאוג להגנה מפני מצב שמפלס המים במיכל יורד, כי הן צריכות לעבוד כשהן מתחת למים. החיצוניות יקרות יותר משמעותית עד כמה שאני יודע.

!AWDSOME

פורסם

אם אתה לא יכול להרים את המיכל תצטרך משאבה ללחצים גבוהים יותר (למעשה מדחס). משאבה לניפוח צמיגים למשל (גם פשוטה שעולה 100 שקל) בוודאי תספיק. במקרה של משאבה לנוזלים אתה צריך משאבה לעומד המתאים. בשני המקרים מה אחראי להתחיל ולהפסיק את השאיבה? יש חיישן מפלס בתוך האקווריום?

פורסם

שים פקק עם ונטיל כדי לנפח את המיכל עם משאבה קטנה ושים ברז חשמלי ביציאה לאקוריום. פעם בכמה ימים תן כמה פמפומים למיכל וזהו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
בשני המקרים מה אחראי להתחיל ולהפסיק את השאיבה? יש חיישן מפלס בתוך האקווריום?

יש לי טיימר שיעבוד שעה ביום (קצת יותר האמת, אני רוצה להגיע ל10 ליטרים בשבוע שמוחלפים), ובקצה הצינור של יציאת המים אני אשים טפטפת של נניח ליטר בשעה. ככה אני יודע שיש לי למשל 7 ליטר בשבוע של תחלופת מים.

!AWDSOME

• תוכן חדש...