Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7938 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

1. רכשתי מגבר Rockford Punch p400.4. שמתי לב שיש לו מצד אחד אופציה של HPF מ-120 הרץ ומעלה ומצד שני LPF של 80 הרץ ומטה (וכמובן אופציה של פול-פאס). לא הגיוני לי...

מה הסיבה לכך? מדוע ליצור חלל "ריק" בין 80 הרץ ל-120 הרץ? האם זה מקובל?

2. בכל אופן. אני מתכוון להשתמש בקרוסאובר בתוכנה (CarPC).

אני מתעסק כרגע עם כמה פלאגינים של KX, ועלתה במוחי השאלה:

מהו "המדרון" (Slope) העדיף עבור סאב אחד בבגאז' וסט קומפוננט לרכב? 6/12/18/24db/Octave? כביכול 24db אמור להיות הכי "איכותי", חיתוך חד מאוד ומהיר, אבל דווקא ניסיתי אותו בבית ולא כ"כ אהבתי את התוצאות.

מהו המדרון המומלץ?

- - -------[Fireball]------ - -

פורסם

24dB הוא לא הכי "איכותי"...

ככל שהרכיבים של הקרוסאובר טובים יותר (יקרים, עובדים בדיוק רב יותר), החיתוך נעשה ב-slope שקבעת בדיוק רב יותר - וכאן באה המילה "איכותי" בנושא.

יכול להיות חיתוך "איכותי" ב-6dB :-)

כמו שאמרת - ניסיתי 24dB ולא אהבת? הכי טוב שתנסה ותראה מה משתלב יותר טוב.

יש בFAQ ט'רד בנושא עם תמונה שתעזור לך. ( http://www.carsforum.co.il/phpBB2/viewtopic.php?p=29100#29100 )

פורסם

רשמתי "איכותי" בגרשיים, בדיוק מאותה הסיבה שאתה ציינת :-)

אמנם רק הקרוסים היותר טובים מסוגלים לבצע 24db, אך כמו שאמרת אין זה מעיד על איכות הביצוע של החיתוך.

השאלה היא לא עד כמה החיתוך איכותי, אלא איזה סוג חיתוך מומלץ עבור SQ? חיתוך קצר ופתאומי כמו 24db כדי למנוע כפילות בין הרמקולים, או חיתוך מתמשך כמו 6db כדי לעשות מעבר "חלק"?

פורסם

לדעתי בחיתוך בין הסאב לקומפוננט (או בין התדרים הנמוכים מאוד לבין הפחות נמוכים) נראה יותר נכון להשתמש ב-6dB/12dB, ובחיתוך תדרים גבוהים יותר - בין אלמנטים בקומפוננט, חיתוך 24dB, בשביל חיתוך מדוייק יותר.

אבל זה רק לפי ההגיון.

בפועל יכול להיות שזה הפוך בכלל!

עדיף שתנסה לשמוע עם כל מיני חיתוכים ותשאיר את מה שנשמע הכי טוב.

ושיהיה בהצלחה :-P

פורסם

קודם כל באמת הכי טוב לנסות לבד. אם אתה עושה זאת באמצעות תוכנה אז השינוי הוא מהיר וקל. כעקרון סאב עדיף לחתוך בSLOPE גבוה כדי שלא יפיק תדרים גבוהים שיכולים לגרום לזה שתאתר בקלות את מיקומו (דבר שאנחנו מנסים לטשטש).

אתה יכול שיהיה חלל (ולעיתים קרובות זה מה שצריך) בין תדרי הקרוס אם מדובר בSLOPE של נאמר עד 12DB (ככל שעולים SLOPE ככה תדרי החיתוך צריכים יותר להתקרב אחד לשני) שכן כמו שנאמר החיתוך הוא לא מוחלט. אם אני למשל אשתמש ב30DB אז לא אשאיר חלל שכן החיתוך חד.

מ120HZ נשמע לי די גבוה שכן יש הרבה קומפוננט שיכולים לנגן טוב מאזור ה80HZ. אולי יש לך טעות?

פורסם

אין טעות. זה הנתון :)

גם לי זה מוזר.

בכל אופן, כרגע חזרתי ל-Slope מתון יותר, לאחר שהמערכת תסתיים עופר ואנוכי נדאג לכיוונים, ונראה מה מפיק סאונד אופטימלי.

פורסם

בקשר לחור

בהנחה שהמגבר חותך ב 12DB אז בתחום התדרים האלו של הבור גם הסאב וגם הקומפוננט ינגנו את המוסיקה

אבל כמובן שב 12DB פחות..

אבל מאחר ששניהם עושים זאת ובשילוב עם התדרים הלא חתוכים שהם בעצם מוגברים נוצרת הרמוניית סאונד שמכסה את החור

הטווח תדרים 80-120 הוא דווקא הטוו שהכי ניבלע ברכב וכדי ממש לישמוע את ה מידבאס הזה בדרך כלל מישתמשים ב וופרים קטנים.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

תאמת גם אני לא ממש הבנתי מה הקשר לוופרים קטנים, הרי קומפוננטים "נחמדים" יורדים לטווח הזה, או לפחות לקרוב מאוד, גם ללא איטום

הלא כך?

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

• תוכן חדש...