Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4830 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חבר'ה אני שובר את הראש כבר הרבה זמן איזה רכב יהיה הכי עדיף, עד עכשיו ראיתי כבר כמה רכבים

פוקוס 2006, 130K ק"מ, שמורה, דורש עליה 30K

פוקוס 2008 120K מטרייד-אין באלבר (כולל טיימינג) 41K (עוד 11K לרכב שנתיים קדימה עם עיצוב חדש, שווה?)

מזדה 3, 2007, 98K דורש 40.

הבנתי שהפוקוס זה רכב אמין, שותה דלק יחסית, חזק וביטחוני, דיי עגלה, ומבחינת מראה דיי ישן ב 2006 למרות שגם ב 2008 אחרי השינוי צורה אין הבדל דרסטי (תקנו אותי אם אני טועה) נ.ב יש יותר כריות אוויר גם.

מזדה 3, רכב יותר מודרני, זריז, מהיר, יש בערמות אפילו יותר מהפוקוס, פחות בטיחותי, יותר יקר מהפוקוס, צורך פחות דלק (בקטנה) יותר נוח לנהיגה, פחות מרווח מהפוקוס.

עד כאן, אני צודק?

על מה הייתם הולכים? אני שובר את הראש כבר כמה ימיים, ורוצה להחזיר תשובה לאנשים שראיתי את הרכב שלהם.

לא נעים לי מהם, ואני גם רוצה להיות סגור לפחות על משהו ספציפי.

תודה

פורסם

סה"כ נכון. הפוקוס בטיחותית ונוחה יותר. המאזדה זריזה יותר.

אם אתה בכיוון של הפוקוס אז בדגם של 2008, אם מדובר אחרי המתיחת פנים (ואני מבין שכן מדבריך) יש גם ESP, שזה יתרון ששווה לבדו לא מעט כסף, לכן הייתי הולך על הפוקוס 2008.

volkswagen polo 2016

Ford Focus 2008

פורסם

לגבי המזדה - כשאני היתי הציעו לי גם 2007 (אמרו יחידה שנשארו מזוג ששידרג לחדשה), על הנייר היה בסדר גמור אבל בסוף יצא שלרכב יש בעיות במנוע וגם קיבל פצצה בצד שמאל - את האמת שלא יודע אך לא שמתי לב אבל אכן בוצע גם תיקון לקוי של פחחות וצבע.

אגב זה אלבר רחובות.

פורסם

ממליץ על הפוקוס

תלך על מודל 2008 ומעלה שמגיע עם 6 כריות אויר ו esp

יותר בטיחותי, נוח, מרווח ויציב מהמאזדה 3

כבונוס - הביטוח אמור להיות זול יותר

פורסם

שתיהן משפחתיות מעולות, ולפי דעתי מהטובות בקטגוריה ביחס למתחרות באותן שנים.

בגדול הפוקוס מרווחת מעט יותר, איכותית יותר, תא המטען גדול יותר ונוח יותר להטענה, אמינה, זולה יחסית לרכישה ואחזקה, בטיחותית יותר (בתנאי ומדובר בדגמים עם ה-6 כריות אוויר במאזדה ובפורד). לאחר המתיחת פנים שהיא עברה ב2008 כפי שכבר נאמר הצטרפו לגרסאת הבסיס 6 כריות אוויר ומערכת ESP כסטנדרט. בנוסף הפוקוס גם די מהנה לנהיגה בזכות הגה די חד, בעל משקל נכון ודי תקשורתי ובזכות שלדה טובה שנענית לכל פקודת היגוי (כמעט). אגב אותה שלדה נמצאת גם במאזדה 3. בצד הפחות טוב נציין שהיא איטית מאוד ומרגישה עצלה וכבדה, לא ממש שקטה (בעיקר בדגם לפני המתיחת פנים), הגיר הוא גיר טיפטרוניק די טוב וחלק, אבל לא נותן שליטה מלאה גם בתפעול הידני וצריכת דלק גבוהה מאוד. בעיקר בעיר.

המאזדה משדרת יותר ספורטיביות. היא מהנה יותר לנהיגה, יציבה יותר בסיבובים בזכות מתלים מעט יותר נוקשים, זריזה יותר, אמינה, חסכונית יותר, טיפולים זולים, חלפים זולים, ביטוח מעט יותר יקר, הגה מצויין, מרווח סביר (מעט פחות טוב מזה של הפוקוס), תא מטען בגודל סביר, אבל בעל פתח הטענה צר שמקשה להכניס אליו דברים גדולים. עדיף להתרכז בדגם שלאחר המתיחת פנים שמציע כסטנדרט 6 כריות אוויר.

השאלה היא מה אתה מעדיף. אם אתה מחפש מכונית נוחה, איכותית ובטיחותית ופחות אכפת לך מצריכת דלק וביצועים - הפוקוס היא התשובה. אם אתה מחפש צריכת דלק מעט עדיפה, ביצועים, הנאה מנהיגה ומוכן לוותר מעט על האיכות והשימושיות - לך על המאזדה.

אגב ההבדל ביניהן לא ממש גדול מבחינת אחזקה. קח נסיעת מבחן בשתיהן, קח אותן לבדיקה ומי שיותר מדברת אליך תבחר בה.

פורסם

הפוקוס מרגישה יותר "בוגרת" מהמאזדה.

מבחינת אמינות שתיהן מעולות , אלא אם נפלת על רכב בעייתי.כפי שנאמר לך, ה2008 ומעלה עדיפה לא רק מבחינה בטיחותית, אלא גם שקטה יותר בשיוט. גיר טיפטרוניק עם 4 הילוכים מאפשר להסתכל על המטבע משני צדדיו. מצד אחד צריכת הדלק היא גבוה יחסית,

כלומר לא יותר מממוצע של בין 9-11 ק"מ לליטר בנסיעה עירונית/ בין עירונית משולבת, מצד שני גיר ותיק ואמים מאן בלי הרבה שטיקים ותקלות.

אם אתהנהג שקט וסולידי שמחפש להאיץ במתינות מהרמזור, תהנה הרבה יותר מהפוקוס. מצד שני המאזה הרבה יותר זריזה (או לפחות מרגישה ככה), טיפולים שוטפים לא יקרים בכלל בשניהן, ביטוחים מעט יותר יקרים במאזדה אבל לא בצורה קיצונית.

אני מחזיק כבר בפוקוס השלישית שלי , ועוד מעט אעבור לרביעית, ואני מאד מרוצה.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

לאחר שנהגתי מספר שנים על מספר גרסאות של מאזדה 3 ושל הפוקוס [החל מהדורות הראשונים ועד לדורות הקיימים].

אני חייב לצין שהפוקוס לי היתה מאוד נוחה וגם יציבה והרגישה "בטיחותית" יותר מהמאזדה [לדוגמא משקל הדלת בפוקוס מרגיש יותר כבד]

מצד שני הפוקוס מרגישה מאוד כבדה על הכביש ודווקא בתצרוכת הדלק היא לא היתה ממש מעל לממוצע.

המאזדה שלוש [במיוחד בדגמים הקודמים] הרגישה הרבה יותר זריזה [בזכות גיר שמוריד הילוכים בתוך מאיות שניה והטורים שמטפסים למעלה בקלילות]

בפועל היא מאיצה כמעט כמו הפוקוס ורק הרעש והצילצולים גורמים לחשוב שהרכב יותר מהיר [מה שכן במהירויות סופיות היא יותר מהירה מהפוקוס ובעליות היא משאירה את הפוקוס הרחק מאחור].

לגבי הטיפולים הערכה האישית שלי היא שהפוקוס מעט יותר זולה אבל לא היו לי את אותן התקלות בשתיהן כך שאני לא יכול לתת תשובה חד משמעית.

בסעיף המחלות: "במאזדה 3 יש נטיה של תקלות בלוח פיקוד מזגן שלפעמים מתקלקל וכל התצוגה הדיגיטלית קצת יקרה" [נאמר לי מחבר מוסכניק.]

בפוקוס יש "מחלה" שמשום מה אוהבים לגנוב לה את מראות הצד [לחמי גנבו 3 בפחות מחודש]

זהו.

אם יש עוד שאלות אשמח לענות ,השוק היום מוצף בשני הדגמים האלה ולדעתי יש חלופות אחרות במחירים גבוהים יותר.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

תודה רבה על התשובות חבר'ה, נראה לי אבל שאני הלך כרגע על פוקוס 2006 מעוד כמה שיקולים, מצאתי אחת במצב מעולה ואם הבדיקה אכן תאשר זאת אז כנראה שאני אקנה אותה.

• תוכן חדש...