Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4813 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, אשמח לקבל יעוץ לגבי מספר תקלות אשר יש ברכבי, עלי לציין שאין לי ידע או נסיון בתחום, יש ברשותי פולו 2001 1.4 אוטומט

מצטער מראש על החפירות, אתם מוזמנים לדלג לעיקר ל******

יש לי שני בעיות עם הרכב,

1) הבעיה הראשונה היא בעיה כלשהי בגיר,הרכב במהיריות נמוכות (עד הילוך שלישי) והתחלת נסיעה מתקשה להעביר הילוכים עד שנשמעת מכה והרכב נכנס להילוך .. ניסיתי לסדר את זה במשך השנים והמוסך שלי טען שרק הבדיקה תעלה לי סכום הקרוב ל1000 שקלים לכן ויתרתי, לאחר המלצה לבדיקה של חוסר בשמן גיר העלול לגרום לבעיה בקשתי שיבדקו שמן גיר וטענו כי אין צורך בתוספת, לכן הבעיה נשארה בעינה עד היום.

2) בעיה שנייה שהתחילה לפני כשנה לאחר תאונה שבה הוחלפה לי כל המערכת הקירור החדשה ( לטענת המוסך ) והיא נזילה .. לאחר שהמוסך שלי לא הצליח למצוא את הבעיה ועבד בשיטה של החלף כל חלק עד שתיפתר הבעיה ( הוחלף פלאנג' מים וכעבור כמה זמן גם תרמוסטט) כמובן שזה לא פתר את הבעיה .. והמליצו במוסך לשים נוזל לסתימת נזילות, פתרון שאכן עבד למשך שנה עד לפני כחודש שבו התחילה לי שוב הנזילה שבה עליי למלא בערך חצי ליטר כל שלושה ימים, כאשר נכנסתי לעומק הקורה הבנתי כמה המוסך שלי גרוע ושהנוזל הזה הוא נזק בפני עצמו.

החלטתי לברוח מהמוסך הנוכחי ולתקן את כל הבעיות ברכב בצורה הטובה ביותר ופניתי לצ'מפיון, ושם נתקלתי בבעית המחיר:

1) הבעיה עם הגיר לטענת צמפיון כנראה נובעת מחוסר שמן גיר בכמות של לפחות ליטר, כמות הזויה בהתחשב בזה שבדקו לי את האוטו וטענו שאני לא צריך לשים שמן גיר.. הסכום שצמפיון שדרשו הוא מופרך כ500 שקל כולל עבודה להוספה של 2 ליטרים של שמן גיר.

2) הבעיה עם הנזילה התגלתה בצינור הפלסטיק שמתחבר לפלנג' מים ולמשאבה, העלות של הצינור היא כ550 שקלים ועם עבודה כ1000 שקלים, לא היה לי בעיה לשלם את הסכום הנ"ל אבל צמפיון טרחו להזהירי שיש מקרים וסיכוי גדול שבו כאשר מחליפים את הצינור הזה נסדק או נדפק הפלנג' מים ויש להחליפו ועלותו היא 3000 שקלים :shock: בהתחשב בזה שבפעם האחרונה שהחליפו (בלי סיבה ) פלנג' מים חליפי הוא עלה 250 ובערך 500 עם עבודה הסכום הנ"ל הזוי גם למקורי..

בסופו של דבר המצב בו הרכב נמצא כרגע הוא שאני צריך למלא כ2 ליטר שמן גיר ולהחליף את הצינור פלסטיק.

הצעות המחיר של צמפיון היו הזויות ומהפחד שלי שאצטרך להחליף פלנג' מים בצמפיון בעלות של 3000 שקל החלטתי רק לקנות את הצינור מהם בעלות של 550 שקל כולל הבדיקה ולקחת את האוטו למוסך אחר עם מחירים נורמלים, והשאלות שלי הן:

מה הוא מחיר נורמלי לעבודה שעלי לעשות לרכב שלי כולל הכל (כמובן שאת הצינור עצמו אני מספק)?

ומה הסיפור עם הפלנג' מים איך יכול להיות שעלה לי 250 בעבר וצמפיון מבקשים 3000 ?

והאם באמת זה כל כך נפוץ שנהרס פלנג' מים כאשר מחליפים את הצינור הנ"ל (הפלנג' הוחלף לפני כשנה)?

כרגע לצערי אין לי מוסך ולכן גם אשמח להמלצה למוסך אמין וזול באזור ירושלים\בית שמש.

תודה מראש

פורסם

יש בחורציק צעיר בירושלים ששמו מאיר מוסך הטסט בתלפיות רחוב בעלי המלכה.. הוא ישמח לעזור לך.

:lol: פולקסווגן כי חיים רק פעם אחת :lol:
פורסם

ערב טוב!

אם אתה מוכן להגיע למרכז, תיכנס למוסך רון בתל אביב ברח' ישראל בק, תבקש מבעל המוסך ששמו רון שיעשה סיבוב על הרכב ויבדוק את התקלות.

לטעמי זה שוה את הנסיעה, האיש מכיר את רכבך ישר והפוך.

יש פה המלצות בלי סוף עליו, לי אישית הוא התקין קולר גיר בסקודה אוקטביה, שבה מותקן כמדומני גיר כמו שלך, והציל לי את הגיר, לאחר שהמליצו לי לשפץ.

פורסם

גם אני ממליץ על "מוסך רון", בתור אחד שטיפל ברכב זהה לשלך במוסך הנ"ל, רון תמיד ידע למצוא את הבעיה בלי חרטוטים מיותרים ובמחירים סבירים מאוד.

Current: Cupra Formentor 2022 1.5T (150HP) DSG7

Previous: VW Polo V 2012 1.4L (85HP) Manual Gear ---> VW Golf VII 2013 1.4T (122HP) DSG7 ---> VW Golf VII 2015 1.4T (150HP) DSG7 ---> Seat Ateca 2019 1.4T (150HP) DSG7

פורסם

תודה על ההמלצה, העניין הוא שאני לא יודע כמה נסיעה כזאת ארוכה בריאה לרכבי בעיקר בגלל הנזילה של המים...

האם תקין לנסוע ככה ברכב כל עוד אני בודק שאכן יש מים ?

• תוכן חדש...