Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4816 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
השיניים בגלגלי התזמון "נכנסות" די עמוק לשרשרת, על מנת למנוע מצבים של "קפיצת שן" במקרה של התרופפות השרשרת, ואני מאמין שגם במנוע הזה התכנון נעשה כך.

כשלים במותחן השרשרת אופיינים ללא מעט מנועים שעושים שימוש בשרשרת, אבל קריעת שרשרת או כשל מוחלט של המותח הם נדירים.

לדעתי, היחלשות מאסיבית של המותחן או מתיחת השרשרת משבשות את התזמון

בדיוק כמו דילוג שן או חצי שן, וזאת מבלי שממש תקפוץ שן .

• תגובות 688
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
איך בדיוק ?

אין לך שום עילה לתבוע את צ'מפיון, המכונית יצאה מהאחריות, וכל שנותר לך הוא לסמוך על טוב ליבו של היבואן\יצרן.

יש לו אחו-שלוקי עילה לתבוע אותם, ואת זה אני אומר לך בתור "בעל מקצוע". בוודאי עם רשימת התקלות שקושרה באחד הדפים הקודמים.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
יש לו אחו-שלוקי עילה לתבוע אותם, ואת זה אני אומר לך בתור "בעל מקצוע". בוודאי עם רשימת התקלות שקושרה באחד הדפים הקודמים.

ואם הוא ייפול על השופט אשר פסק, רכב חדש (או משהו כזה) ללקוחה עם הרעידות בסרק

לדעתי הוא בטוח יזכה.

פורסם

האם תוכל להרחיב?

בתור לא עו"ד, נראה לי שמאחר שתקופת האחריות נגמרה, ומאחר שלא ניתן להוכיח כשל סדרתי, התביעה לא תצליח.

איפה הטעות בהנחות האלה?

יהודה

פורסם
האם תוכל להרחיב?

בתור לא עו"ד, נראה לי שמאחר שתקופת האחריות נגמרה, ומאחר שלא ניתן להוכיח כשל סדרתי, התביעה לא תצליח.

איפה הטעות בהנחות האלה?

יהודה

קיימת פסיקה שקבעה פיצויים לרוכשי מוצרים ולרבות רכבים שאירעה בהם תקלה לאחר גמר האחריות, בהסתמך על עילת אי התאמה לפי חוק המכר וכמובן צריך לבדוק כל מקרה לגופו. להלן סעיפים רלבנטיים מחוק המכר:

11. אי-התאמה

המוכר לא קיים את חיוביו, אם מסר -

(1) רק חלק מהממכר או כמות גדולה או קטנה מן המוסכם;

(2) נכס שונה או נכס מסוג או תיאור שונה מן המוסכם;

(3) נכס שאין בו האיכות או התכונות הדרושות לשימושו הרגיל או המסחרי או למטרה מיוחדת המשתמעת מן ההסכם;

(4) נכס שמבחינת סוגו, תיאורו, איכותו או תכונותיו אינו מתאים לדגם או לדוגמה שהוצגו לקונה, זולת אם הוצגו ללא קבלת אחריות להתאמה;

(5) נכס שאינו מתאים מבחינה אחרת למה שהוסכם בין הצדדים.

14. הודעה על אי התאמה

(א) על הקונה להודיע למוכר על אי-התאמה מיד לאחר מועד הבדיקה לפי סעיף 13 (א) או (ב) או מיד לאחר שגילה אותה, הכל לפי המוקדם יותר.

(ב) לא הודיע הקונה על אי ההתאמה כאמור בסעיף קטן (א), אין הוא זכאי להסתמך עליה.

15. אי-התאמה נסתרת

לא היתה אי-ההתאמה ניתנת לגילוי בבדיקה סבירה, זכאי הקונה להסתמך עליה על אף האמור בסעיף 14, ובלבד שנתן למוכר הודעה עליה מיד לאחר שגילה אותה; אולם במכירת נכס-נד אין הקונה זכאי לחזור בו מן החוזה אם נתן הודעה כאמור לאחר שעברו שנתיים ממסירת הממכר, ואין הוא זכאי ליתר התרופות בשל הפרת חוזה אם נתן את ההודעה לאחר שעברו ארבע שנים ממסירת הממכר.

16. העלמת אי-התאמה

היתה אי-ההתאמה נובעת מעובדות שהמוכר ידע או היה עליו לדעת עליהן בעת גמירת החוזה ולא גילה אותן לקונה, זכאי הקונה להסתמך עליה על אף האמור בסעיפים 14 ו-15 או בכל הסכם, ובלבד שנתן למוכר הודעה עליה מיד לאחר שגילה אותה.

17. הוראות נוספות בדבר ההודעה

(א) קונה המודיע על אי-התאמה יפרט אותה פירוט סביר ויתן למוכר הזדמנות נאותה לבדוק את הממכר.

(ב) ניתנה הודעת אי-התאמה בדרך המקובלת בנסיבות הענין, זכאי הקונה להסתמך עליה אף אם אחרה להגיע לתעודתה או לא הגיעה אליה כללה.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

אמנון, מבלי להיות עו"ד, ניראה שהסעיפים הרלוונטיים הם 3/4 עם דגש לעניין האיכות.

לדעתי (האינטואיטיבית בלבד יש לציין) כדי להוכיח שהיבואן לא עמד במוסכם בסעיף האיכות, יש להוכיח שקיימת בעיית איכות נרחבת עם הדגם, בעיה שמביאה לכשל צפוי שאכן ארע.

כלומר, תקלה שכיחה תצביע על בעית איכות, תקלה פרטנית תיוחס למזל רע/תחזוקה בעייתית של הרכב, שמיכוון שאיננו באחריות אין כבר את מי לתבוע.

אשמח באם מי מאנשי הליטיגציה ( :-D ) יכתוב משהו על העניין.

פורסם

אני קורא בעיון כל פוסט בשרשור הזה. הידע הטכני שלי מועט (יודע לבדוק שמן ולהוסיף מים למיכל שטיפת החלונות).

אשמח לשמוע על הקשר בין שמן מנוע למותחן הרצועה.

פורסם
לדעתי, היחלשות מאסיבית של המותחן או מתיחת השרשרת משבשות את התזמון

בדיוק כמו דילוג שן או חצי שן, וזאת מבלי שממש תקפוץ שן .

אם השרשרת והמותחן תוכננו כראוי לא יהיה שום שינוי בתזמון עד קפיצת השן/קריעת הרצועה כי המותחן נמצא בצד הרפוי של השרשרת ולא בצד שנושא בכוחות המתיחה.

בכל מקרה מותחן מרעיש לפני שהוא מת לחלוטין וכאן גם אם זה יגיע לתביעה בעל הרכב יצטרך להוכיח שלא היה שום שינוי בהתנהגות הרכב או רעש חריג כלשהו שהוא התעלם ממנו. רוב הסיכויים שזה ייגמר בפשרה של השתתפות כלשהי של היבואן.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אני קורא בעיון כל פוסט בשרשור הזה. הידע הטכני שלי מועט (יודע לבדוק שמן ולהוסיף מים למיכל שטיפת החלונות).

אשמח לשמוע על הקשר בין שמן מנוע למותחן הרצועה.

זה ממש לא מסובך: המותחן מופעל באמצעות לחץ שמן, ומכאן ששימוש בשמן באיכות ירודה או חוסר הקפדה על החלפת שמן ומסנן בזמן יכולה בהחלט להוביל לתפקוד לקוי של המותחן ובהמשך לכך קפיצה של שן בגלגלת של גל הזיזים.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
זה ממש לא מסובך: המותחן מופעל באמצעות לחץ שמן, ומכאן ששימוש בשמן באיכות ירודה או חוסר הקפדה על החלפת שמן ומסנן בזמן יכולה בהחלט להוביל לתפקוד לקוי של המותחן ובהמשך לכך קפיצה של שן בגלגלת של גל הזיזים.

תודה.

המותחן תלוי בלחץ השמן. לפי מה נקבעת עוצמת המתיחה, מה שולט עליה? כל ירידה בלחץ השמן תשפיע, או רק ירידה דרמטית בלחץ?

(מבטיח לא להתעלק יותר, זה עניין טכני, אבל עדיין קשור לתקלה הנדונה)

פורסם
אם השרשרת והמותחן תוכננו כראוי לא יהיה שום שינוי בתזמון עד קפיצת השן/קריעת הרצועה כי המותחן נמצא בצד הרפוי של השרשרת ולא בצד שנושא בכוחות המתיחה.

בכל מקרה מותחן מרעיש לפני שהוא מת לחלוטין וכאן גם אם זה יגיע לתביעה בעל הרכב יצטרך להוכיח שלא היה שום שינוי בהתנהגות הרכב או רעש חריג כלשהו שהוא התעלם ממנו. רוב הסיכויים שזה ייגמר בפשרה של השתתפות כלשהי של היבואן.

הוריאטור (ההתקן שאחראי על תזמון השסתומים),

עובד על העיקרון שהוא למעשה "מחליק", את השרשרת על הקמשפט

לכן, שרשרת רפויה מדי עקב התארכות השרשרת,

גורמת למעשה לאותה הפעולה של הוריאטור ומכאן שיבוש התזמון

מניסיון אישי ברכבי, לאחר שנתקבלה תקלה חוזרת ונשנית של תזמון שסתומים

ולאחר, התייעצות בפורומים בחו"ל הוחלפו שרשרת ומותחן והתקלה נעלמה כלא הייתה,

לגבי כך שמותחן מרעיש לפני שהוא מתפגר, אני מסכים בהחלט ואף מדובר ברעש מאוד ניכר.

פורסם

שוב, אם לובינסקי יכולים - גם צ'מפיון יכולים! :idea: !

"...הטענה היתה כי היה עליו להכניס את הרכב לטיפול "60 אלף" כשמד המרחק הראה 56 אלף ק"מ - בדיוק 30 אלף ק"מ לאחר הטיפול הקודם, שנעשה כזכור ב-26 אלף ק"מ. מאחר ועברו 4,000 ק"מ ממועד הטיפול הנדרש, האחריות אינה תקפה. בכל זאת, לאחר דין ודברים שנמשך כחודש מול חברת לובינסקי, הסכימה החברה ליטול על עצמה את האחריות לתיקון..."

מתוך: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4368676,00.html

Me-Golf GTI MK6 Premium+Passat 1.8T, my wife-Passat 2.0, my mom-Passat 2.0, my brother-Polo 16V & my sister Polo 1.4

פורסם

לדעתי (האינטואיטיבית בלבד יש לציין) כדי להוכיח שהיבואן לא עמד במוסכם בסעיף האיכות, יש להוכיח שקיימת בעיית איכות נרחבת עם הדגם, בעיה שמביאה לכשל צפוי שאכן ארע.

כלומר, תקלה שכיחה תצביע על בעית איכות, תקלה פרטנית תיוחס למזל רע/תחזוקה בעייתית של הרכב, שמיכוון שאיננו באחריות אין כבר את מי לתבוע.

אני לא ליטיגטור (אלא אם מכריחים אותי :-) ), אבל כן עוסק בתחום האזרחי/מסחרי ובעבר עזרתי כבר לחבר פורום או שניים, במקרה או שלא במקרה מול אותו יבואן ;-)

בלי קשר לשאלה האם מדובר בבעיה נרחבת או לא, היות שהסטנדרט של החלפת רצועות הינו X שנים או Y ק"מ, הרי שזו הנחיה בעצם של היצרן (ואם ההנחיה היא שלא צריך להחליף כי זו שרשרת אז אדרבא) איך לטפל ברכב. אם ההנחיה הינה שגויה - האחריות הינה של היצרן. זו לפחות הקונסטרוקציה שאני הייתי בונה, על אחת כמה וכמה מקום שהבעיה ידועה בחו"ל (וכנראה גם בארץ). כמובן, שאם היצרן/יבואן יצליח להוכיח שתחזוקה לקויה/שיפורים וכו' מצד בעל הרכב הם שגרמו לזה, אזי זה כבר סיפור אחר.

תראו, הקוננדרום הגדול של חוסר ההשפעה של התנהלות היבואן הספציפי הזה מול לקוחותיו על פלח השוק, נובע ככל הנראה מכך שתמיד אותם אנשים (כלומר, אנחנו) נחשפים לזה...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

נראה לי שאתה מתבלבלת 8)

ברכב הזה קיימים 3 מותחנים ו-3 שרשרות.

לשרשרת הטיימניג אכן יש מותחן הידראולי אבל הוא לא קשור בכלל למערכת השימון של המנוע.

איזה כייף לי :)

פורסם
נראה לי שאתה מתבלבלת 8)

ברכב הזה קיימים 3 מותחנים ו-3 שרשרות.

לשרשרת הטיימניג אכן יש מותחן הידראולי אבל הוא לא קשור בכלל למערכת השימון של המנוע.

מרק, אני לא יודע איך זה בדגם הזה,

אולם אצלי זה בדיוק כפי שאלעד תיאר,

המותחן, מותקן ישירות על פתח הזנת שמן ממערכת השימון של המנוע.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4816 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...