Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4815 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני לא יודע מה ההשכלה ההנדסית שלך ומה ההשכלה והניסיון העיסקי שלך אבל רכיב שאמור להיות בעל אורך חיים של פי 5 ויותר ממה שחי עד הכשל (לדברי המוסך לפחות הכשל שם) נכנס להגדרה של כשל ייצור. אני לא יודע כמה אתה בקיא אבל כשל ייצור מוכח מכוסה על ידי היצרן גם אם תקופת האחריות הרשמית נגמרה.

מעבר לזה קרא את מה שכתבתי בנושא הדיבה. ההתנהלות של צ'מפיון (שד"א ידעה לתבוע אדם שהאודי ALLROAD שלו שבקה ומתה אחרי נסיעה בחול פחות קשה ממה שהם הראו בפרסומת שלה ופרסם שנגרם לו נזק) בנושא יותר מתחסדת מאשר התנהלות עסקית של גוף שמוציאים דיבתו רעה.

זכותך להיות גרופי של המותג ואם תרצה זכותך להיות גם טוקבקיסט בתשלום או עובד שלהם. זה לא משנה כלום בעובדות שההתנהלות פה מסריחה וזה כלל לא קשור אם הלקוח צודק או לא.

אני לא מבין איך מוסך בכלל מנסה להחליף דלק כשטיימינג קרוע (דבר שכל מכונאי מתחיל ואפילו סתם איש טכני מבחין בו תוך 3 דקות ומאבחן סופית תוך עוד 7 דקות. לא מכיר ספציפית את המנוע הזה אבל ברוב המנועים רואים את גל הזיזים דרך פתח מילוי השמן ורואים מיד שהוא לא זז כשנותנים סטרטר. באלה שלא הואים פשוט מפרקים מכסה שסתומים וזה לוקח בערך 2 דקות) ואחר כך קובע כבר שהראש הלך לפני שבכלל פתח ובדק מה מצב השסתומים. עם כל הכבוד המוסך הזה מורשה שדל היבואן ולכן כל מה שהוא אומר זה כאילו היבואן בעצמו אמר את זה.

שים לב שלמרות כל האבחון החובבני צ'מפיון בכלל לא הציעו להביא את האוטו למוסך בבעלותם (בניגוד למורשה) אפילו לבחינה של הכשל. כשיש תלונה כזו כל יצרן ויבואן סביר כדבר ראשון בודקים אתל הכשל הן כדי ללמוד להבא והן כדי לראות ממה נגרם ומי אשם בו.

הניסיון העסקי שלי, (בעל חברה לשירותי סיסטם 10 שנים) אינו העניין כאן ואנא אל תסיט

את השרשור לכיוונים אלו, וגם אל תקרא לי גרופי בבקשה,

מוסך חובבן, אני מסכים ואף כתבתי כך גם אני לא מבין איך ניתן להתבלבל בין תקלת דלק לטיימינג

מהיכן, ההחלטה הברורה שלך שיש כשל ? אני רואה כאן מקרה שלא ידועות עדיין כל העובדות

פותח שרשור, שלא מציג הוכחות לטענתו וכולם רצים לחרוץ דין ולתלות את היבואן בכיכר העיר.

• תגובות 688
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
Cuore Sportivo כתוב ברור, אל תרמוז - אני בעינך שתול? גרופי עיוור?

כתבתי באותה מידת בהירות כמו של הדברים להם הגבתי. לגבייך אישית, וואלה אני לא יודע ומקווה שלא, אבל חלק מהדברים שאתה כותב, ורוח אותם דברים, עלולים לגרום לחלק מהאנשים לחשוב כך, זה הכל.

האם לגרסתך, באופן גורף צ'מפיון תמיד מתנהג באופן נכלולי ללקוחותיו, ומנגד לקוחותיו תמיד תמימים. לא תמיד, אבל תסכים איתי שיש כאן בעיה, ולא רק כאן, בכל הנוגע לצ'מפיון.

או נעשה זאת אחרת, האם לגרסתך, תמיד כל פוסט שנכתבכ ע"י לקוח (לכאורה) באינטרנט שקשור לצ'מפיון נקי לחלוטין ומציג תמונה מלאה. לא כל פוסט, אבל כאשר הסרחון כבר מבוסס על מספר מקרים, אז...

האם זה שאני לקוח שלהם ב 6 השנים האחרונות ועד כה מרוצה, מעיד על זה שאני שקרן/עקום/טיפש?

לא, ואני גם מאחל לך שתמשיך להיות לקוח מרוצה, ולפי איך שהדברים מתנהלים אצלם כנראה שתזדקק לזה.

האם פסול בעינך להעלות תמיהות או שאלות? האם טענתי שפותח השרשור שקרן?

תמיהות לא, אך לסלף דברים ולהוציאם מהקשרם או סתם להתעלם מנתונים די ברורים כדי להוכיח את צדקתך ואולי את חופתם של צ'מפיון, כן יש בזה מן הפסול.

האם פיקששתי וקלקלתי את מהות הפורום?

יש לצ'מפיון נציגה שכותבת בפורום זה, היא בחרה לספק תשובה שבלונית, אולי שקרית, מבחירתה או שלא. ייתכן שהם עושים בירור, וייתכן שהם תופרים כסת"ח, כהרגלם. כעת נותר רק לאחל לקורבן התורן של צ'מפיון בהצלחה, בהנחה שהדברים הינם כפי שהוא הציג אותם (ותנוח דעתך).

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
הניסיון העסקי שלי, (בעל חברה לשירותי סיסטם 10 שנים) אינו העניין כאן ואנא אל תסיט

את השרשור לכיוונים אלו, וגם אל תקרא לי גרופי בבקשה,

מוסך חובבן, אני מסכים ואף כתבתי כך גם אני לא מבין איך ניתן להתבלבל בין תקלת דלק לטיימינג

מהיכן, ההחלטה הברורה שלך שיש כשל ? אני רואה כאן מקרה שלא ידועות עדיין כל העובדות

פותח שרשור, שלא מציג הוכחות לטענתו וכולם רצים לחרוץ דין ולתלות את היבואן בכיכר העיר.

מה זאת אומרת מאיפה ההחלטה הברורה שיש כשל?

הרי אם לא היה כשל כלשהו המנוע היה עובד וכל השרשור הזה לא היה נולד. שים לב שהטענה של המוסכים המורשים (שניים) היא על כשל בטיימינג. מה בדיוק כשל שם ידעו רק אחרי שיפתחו וזו פעולה שהיבואן בחר שלא לעשות משום מה.

אם היה מדובר בכשל ברכיב שמושפע בצורה כלשהי מהנהיגה או מאופן השימוש או שיכול להיות מושפע מטראומה כלשהי אז הייתי מצטרף אליך לקביעה שאין שום יסוד להניח הנחות כלשהן לפני שבודקים אבל כאן לא רק שהרכיב לא יכול להיות מושפע מאופן השימוש ושיש התחמקות מחקירת הכשל (שזה אינטרס ברור של הספק להבין את הכשל).

שים לב שעוד לא קבעתי כלום. רק ציינתי עובדות לגבי אופי הכשל וההתנהלות של הספק. נקודת המבט שלנו קצת שונה. אתה יוצא מנקודת מבט של איש שירות שסובל לרוב מלקוחות נודניקים שבטוחים שהם תמיד צודקים ואני יוצא מנקודת מבט של יצרן שהוא גם לקוח ונתקל בכשלים שנובעים מכל מיני סיבות (כולל טעויות שלי וכשלי ייצור).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
מה זאת אומרת מאיפה ההחלטה הברורה שיש כשל?

הרי אם לא היה כשל כלשהו המנוע היה עובד וכל השרשור הזה לא היה נולד. שים לב שהטענה של המוסכים המורשים (שניים) היא על כשל בטיימינג. מה בדיוק כשל שם ידעו רק אחרי שיפתחו וזו פעולה שהיבואן בחר שלא לעשות משום מה.

אם היה מדובר בכשל ברכיב שמושפע בצורה כלשהי מהנהיגה או מאופן השימוש או שיכול להיות מושפע מטראומה כלשהי אז הייתי מצטרף אליך לקביעה שאין שום יסוד להניח הנחות כלשהן לפני שבודקים אבל כאן לא רק שהרכיב לא יכול להיות מושפע מאופן השימוש ושיש התחמקות מחקירת הכשל (שזה אינטרס ברור של הספק להבין את הכשל).

שים לב שעוד לא קבעתי כלום. רק ציינתי עובדות לגבי אופי הכשל וההתנהלות של הספק. נקודת המבט שלנו קצת שונה. אתה יוצא מנקודת מבט של איש שירות שסובל לרוב מלקוחות נודניקים שבטוחים שהם תמיד צודקים ואני יוצא מנקודת מבט של יצרן שהוא גם לקוח ונתקל בכשלים שנובעים מכל מיני סיבות (כולל טעויות שלי וכשלי ייצור).

נהג לילה

היות והמנהלים, מתרעמים על כתיבתי אז אגיב בקצרה:

1.מקריאת הפוסט המקורי עולה כי, האיש הוציא את רכבו ממרכז השרות

לכן, בוודאי שלא היתה אפשרות לפתוח מנוע לשם בדיקה.

2.הנציגה טענה את מה שאתה טוען:

"נאמר שרק אחרי הורדת ראש מנוע יהיה ניתן להבין את סיבת הנזק ובהתאם להחליט על המשך טיפול"

3.מי שמוסמך לקבוע שאין קשר בין ההזנחה לכאורה של הרכב לבין הכשל,

הוא אך ורק יצרן הרכיב לא אתה ולא אני,

ולכן אני לא ממהר לחרוץ דין בניגוד למגיבים אחרים כאן

פורסם

shayy חביבי אתה תוקף פה חברי פורום בלי הבחנה ובקול תרועה גדול אבל אופס מראים לך שטעית ופתאום הס מלהגיב , כמו ש-Cuore Sportivo ציין התגובות שלך לא נקיות ביכלל .

ולנושא השירשור ,תקלה כזאת לא אמורה ליהיות ברכב עם כזה ק"מ והיו עושים נכון עם היו בודקים מה גרם לכשל ליפני שמפילים תיק כזה על הלקוח .

:fadein:
פורסם

תן דוגמא למשהו שטענתי והוכח שטעיתי.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
נהג לילה

1.מקריאת הפוסט המקורי עולה כי, האיש הוציא את רכבו ממרכז השרות

לכן, בוודאי שלא היתה אפשרות לפתוח מנוע לשם בדיקה.

2.הנציגה טענה את מה שאתה טוען:

"נאמר שרק אחרי הורדת ראש מנוע יהיה ניתן להבין את סיבת הנזק ובהתאם להחליט על המשך טיפול"

3.מי שמוסמך לקבוע שאין קשר בין ההזנחה לכאורה של הרכב לבין הכשל,

הוא אך ורק יצרן הרכיב לא אתה ולא אני,

ולכן אני לא ממהר לחרוץ דין בניגוד למגיבים אחרים כאן

מסכים עם כל מילה - עם העובדות קשה להתווכח. מדהים איך בפורום הזה כל מי שבטעות כותב משהו בעד צ'מפיון הופך להיות "שתול" או "משת"פ". בתחושה שלי, רב הנסתר כאן על הגלוי, אני חושב שעל המתלונן להוכיח קודם כל שהוא היה בסדר ולספק קבלות והוכחות שהוא היה בסדר. אני מסכים ששרשרת טיימינג שנקרעת בקילומטרז' כזה היא לא דבר סביר, אבל כמו שמישהו אמר כאן - אולי הרכב עבר תאונה והמנוע ניזוק? אולי ביצע שינוי שיכול היה להשפיע לרעה על המערכת? אם בצ'מפיון אמרו לו שהם רוצים קודם לבדוק, למה לא השאיר להם לפתוח את המנוע ולבחון את השרשרת? יותר מדי סימני שאלה עולים מהסיפור הזה ואנשים כאן רצים למסקנות מרחיקות לכת. אם יוכיח פותח השרשור שעשה הכל על פי ההוראות - שיתבע את האחריות שלו בבית משפט. אבל אם לא - אין לו למי לבוא בטענות. להזכירכם היה כאן מקרה לפני כמה חודשים של חבר פורום מסוים שהחליט לתבוע את צ'מפיון גם אחרי שהחליפו לו רכב והתברר כאן בדיון ארוך שהוא פשוט הוליך שולל והונה את כל חברי הפורום בגלל תאוות בצע.

We are the Human Race

פורסם
זאת ועוד

אדם סביר, כאשר נציגה של חברה מכובדת הייתה טוענת בפורום כה נרחב שהוא "לא מדייק בפרטי המקרה",

היה מוקיע אותה מייד באמצעות הוכחות לו אלו היו ברשותו.

צודק.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

לא כל העובדות ידועות, ואני מסכים עם פותח השרשור שלא מפרסם עוד מידע והוכחות כי אולי עו"ד אמר לו שלא לפרסם או שהוא חושב שזה יפגע בו. אני במקומו הייתי עושה מה שטוב לי ולא מה שטוב לסיפוק יצר הסקרנות של חברי הפורום.

בכל מקרה, מה שבטוח שצמפיון הפסידו כאן בענק גם אם לבסוף לא יחליפו את המנוע על חשבונם. התנהלות חכמה הייתה אם צמפיון היו פותחים את המנוע על חשבונם (אני חושב שהם יוכלו לעמוד בזה מבחינה כלכלית...) ומבררים את הכשל בשרשרת לעומק. אם הכשל באשמת פותח השרשור אז יגבו ממנו את עלויות התיקון ואם זה כשל בייצור אז יתקנו על חשבונם. מה יותר פשוט מזה?

אני באמת לא מבין אותם, הרי גם ככה התדמית שלהם בעייתית אז להוסיף עוד ועוד סיפורים כדי לחזק זאת בשביל לחסוך כמה שקלים של בדיקה מעמיקה יותר? רק תראו כמה אנשים פה כבר אמרו שלא יתקרבו לצמפיון וזה עוד לפני שהעניין התברר לגמרי. לפעמים עדיף ליבואן להיות חכם מצודק.

פורסם

teyal, קרא את השרשור שוב. נראה שישנו כשל במותחן בהרבה מנועי TSI שגורם לקריסת שרשרת התזמון בהתנעה. זה לא קשור לטיפולים, חשבוניות וכדומה. VAG וצמפיון לא טרחו עד היום להודיע על כך לרוכשי הרכבים ששילמו הרבה כסף על הרכבים וציפו לשירות סביר, אם לא יותר, ולא טרחו למזער את הנזק ללקוחות.

פורסם

^^^^^^^^^אם במשך 20 עמודים הוא עד עכשיו לא השכיל להבין את זה, נראה לי שהוא (ועוד כמה אנשים פה) לא יבין לעולם.. :?

אבל מה, הפרט הכי חשוב פה הוא שבעל הרכב פספס טיפול אחד בכל ה36,000 ק"מ שהרכב עשה ולכן נהרס המותחן ובגלל זה מגיע לו שצ'מפיון מנפנפים אותו, ממש גאווה ישראלית!

(נכתב בציניות..)

מדובר פה על כשל במותחן טיימינג (במקרה הזה שרשרת ולא רצועה), במנוע הזה יש מותחן עליון ותחתון, אין כל קשר למותחן של הVVT שנמצא בצד ימין של המנוע.

פורסם
זה לא דעות קדומות, אלא מסקנות שהופקו על סמך די והותר מקרים. מדובר על יבואן חרא (נאמר בעדינות) למוצר בעל אמינות שנויה במחלוקת.

יש מספיק אנשים שהלך להם מנוע TSI, רוצה לדבר איתם ולהסביר להם שהם הוזים?

DSG, מחלות ילדות? אנחנו כבר מדברים פה על דמנציה.

...

אמן!

אני קורא בפורום כבר מספר שנים ולא שמעתי או קראתי על הרבה מאוד אנשים שהלך להם המנוע !!!

הגיר הייתה תקלה שנמצא לה פיתרון והבעיי היא לא בגיר אלה בבלאי מואץ שלו.

פורסם
מרק זה אייל לא שי...

אם, אמצא את המותחן הישן אצלם לך את חלקו האחורי ואז פעולתו תהיה ברורה לך.

היי אייל,

מצאתי במחסן הגרוטאות אצלי מותחן של אודי המותקן במנוע V8 שהוא די דומה לעיקרון הפעולה לזה שבמנוע שלך.

עכשיו הכול ברור.

איזה כייף לי :)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4815 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...