Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4837 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים

גיל 26 עוד מעט, ובעקרון אני מתכנן להתחיל ללמוד השנה הקרובה בע"ה,

עשיתי פסיכומטרי בלי ללמוד יותר מדי ויצא לי דיי גרוע סכמתי באיזור ה 530. (86 במבחן הפסיכומטרי עצמו, לא השקעתי כלום במתמטיקה).

הרצון שלי הוא ללמוד הנדסת תוכנה, בעקרון אמרו לי כולם צריך מתמטיקה 4 יחידות לפחות למכללות, ובדקתי באיזור מגורי ב"ש (דימונאי במקור) במכללת סמי שמעון. (יש לי רק 3 יחידות כרגע)

שם הציעו לי מכינה להנדסה אבל במשך שנה שלמה למתמטיקה (??)

השאלה שלי היא האם יש מקומות בהם אפשר ללמוד מתמטיקה ולא במשך שנה?

והאם יש מסלולים שאפשר להתקבל למכללות שונות כולל ביצוע המכינה אצלם, כתנאי לקבלה?

אשמח אם תשפכו קצת אור על הנושא, אני דיי לא מבין כ"כ.

Opel Adam S 2017

פורסם

א. הנדסת תוכנה זה תואר די מבוזבז. אתה לומד 4 שנים ובסוף מתקבל לאותן המשרות כמו מדמ״חניק שלמד 3 שנים. לא חבל על השנה?

ב. אם אתה מגדיר את עצמך בחור רציני, תתחיל תואר במדעי המחשב בפתוחה ואחרי שנה תבדוק אפשרות לאפיק מעבר למוסד לימודים נורמלי. כבר כתבתי בעבר את דעתי על מכללות הסמי למיניהן ואין טעם שאחזור על כך. זה לא רציני וזה לא נראה טוב בקורות החיים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לא מכיר את המכללה אבל יש הרבה חברים שסיימו שם ועובדים, משם הגיעה גם המחשבה.

ה 530 לא זכור לי איך מתחלק אבל בערך 128 באנגלית, עברית 112 ומתמטיקה 86.

חשבתי לעשות פסיכומטרי חוזר, אבל יקח נתח גדול ממני כולל מחיר וכולל זמן, אמנם הפעם עם השקעה אני אגיע למעבר ה 650, מצד שני זה "גונב" לי עוד שנה.

הידע שלי לגבי מכללות הוא כמו הידע שלי לגבי פיזיקה = NONE

הממוצע שלי כרגע אחרי הבגרות הוא 89 כולל בונוסים, כלומר שעלי לבצע מכינה מתמטית ולדעתי גם פיזיקה?

אנגלית ככל הנראה מבחן אמיר אבל זה לא משהו שמפריע לי

וכן לגבי מקום המגורים, הכי אפשרי כרגע הוא ב"ש. אני עכשיו גר בראשלצ אבל זה אומר להשאר ולהשכיר דירה תחת מחיר של 3000 שח לפחות, להמשיך לשלם על הכל ודיי להכנס לבור (אני משלם על עצמי הכל).

אמנם אני יודע שמגיעות לי חלקית מלגות על כך שאני תושב דימונה.

תודה רבה לכם על התשובות

Opel Adam S 2017

פורסם

אם אתה חלש במתמטיקה (3 יח"ל) איך אתה מתכוון ללמוד מדמ"ח\תוכנה? אם זו לא נטייתך תתקשה בלימוד המקצוע. אם מדובר בבור שנוצר בגלל משבר כזה או אחר בתיכון - עליך למלא את החסר.

מעבר לכך - האם בדקת איזה דרישות קדם אחרות יש? למשל - הזכרת פיזיקה. הבן שלי שבעל נטיות טכניות ומדעיות מובהקות ירק דם כדי להשלים את דרישות הקדם של הטכניון (נדרש כיון שלא למד פיזיקה בתיכון), אם כי את קורסי ההכנה בפיזיקה הוא למד תוך השנה הראשונה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

Sperial, גם אני כמו הבח שלך לא למדתי פיזיקה בתיכון אלא ביולוגיה. ידעתי שאני הולך להקיא דם בשנה הראשונה בטכניון ולכן בחרתי במקום לשפר בגרית במתימטיקה ללכת למכינה שלהם. היא השלימה לי את הפיזיקה ל 5 יחידות,מתימטיקה כנ"ל ושיפרה לי את האנגלית מ 70 ל 95. כבונוס עשיתי עוד פסיכומטרי (לא למדתי לראשון וגם לא לזה) ושיפרתי ב 40 נקודות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

גם הבן שלי למד ביולוגיה בתיכון ולכן חסרה לו הפיזיקה. הוא היה עתודאי ולכן לא היתה לו הפריבילגיה של הקדשת שנה למכינה. לכן הוא עשה מכינה בפיזיקה במקביל לשנה הראשונה כך שהיה לו הציון הדרוש במיכאניקה לקראת פיזיקה 1 בסמסטר השני והציון בחשמל לקראת פיזיקה 2 בסמסטר השלישי. מתמטיקה הוא למד 5 יחידות בתיכון כך שלא נזקק להרחבה ואנגלית לא היותה בעיה - הציון היה מאלה שמשך את הממוצע כלפי מעלה.

כאשר אני למדתי בטכניון תוכנית הלימודים לקחה בחשבון העדר בסיס כלשהו בפיזיקה, והמקצוע נלמד מאפס החל בסמסטר הראשון. כיום הפקולטות המדעיות וההנדסיות דורשות בסיס בפיזיקה כתנאי ללימודים - כפי שגם אתה למדת על בשרך.

כל זה לא רלוונטי לפות"ש כיון שאין להשוות את הלימודים בטכניון ללימודים במכללה. הדרישות שונות והתנאים שונים - וכנראה גם התוצר.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

היי

המתמטיקה שלי חלשה (3 יחידות) כיוון שלא המשכתי מעבר לכך, בזמנו (ועוד בעיר בשם דימונה) בגלל שסיימתי יחסית מוקדם את ה 3 יחידות ב יא' לא העלו אותי לרמה של 4 יחידות, מה שתקע אותי עד היום, ואני עם המחשבה שלי שאשלים זאת לאחר הצבא נגררתי ועשיתי טעות.

מתמטיקה ברמה של 4 אני יוכל לעשות וגם ב 5 אבל עם קושי יותר כמובן, הראש המתמטי שלי לא בכושר כבר הרבה זמן.

כנ"ל למדתי ביולוגיה בתיכון ולכן ויתרתי על פיזיקה, שזו חלק מהטעות גם כן.

עדיין לא בדקתי את כל הדרישות שמלפני לקבלה, לכן שאלתי כאן :)

כמובן שהתכנון כרגע הוא ללמוד את מקצוע התוכנה, בבית לבנתיים אני יושב ולומד לאט את השפות לבנתיים, לא נראה רע מדי (אולי עוד לא הגעתי לחלק הקשה) וידוע לי כמובן שלא אלמד את הנושא בבית, אלא מכין את עצמי כיוון שידוע לי על הרבה שפורשים באמצע.

לגבי טכניון וכדומה, הכיוון הוא לא לשם, אני גר דרומית במקור וחוזר לשם כדי ללמוד, בשביל להתקבל לבן גוריון אאלץ לעשות פסיכומטרי + מכינה והשלמות מחדש מה שיגרע ממני עוד שנה לפחות, לכן שאלתי האם יש המלצות על מכללות מסביב.

את סמי שמעון אני לא מכיר, אלא יש לי חברים שלמדו שם, חלקם עובדים חלקם מחפשים (במקצועות התוכנה).

שוב תודה על העזרה חברים

Opel Adam S 2017

פורסם

קודם כל יהיה לך הרבה יותר פשוט ואמין לשאול את המוסדות הרלוונטיים מה תנאי הקבלה.

אני לא יודע מה הרמה בסמי שמעון, אני יודע איזה שם יש להם, וזה לא משהו שיקדם אותך רחוק.

אני ניגשתי ללימודים אקדמאים לאחר שלמדתי בתיכון בישיבה ללא בגרויות.

ללא כל בסיס, בשנה אחת השלמתי מטמטיקה ופיזיקה 5 יח' אנגלית 4' ועוד שני קורסים נלווים של המכללה.

זה היה קריעת תחת, אבל החלק הקל בתואר.

אתה רוצה להיות מהנדס? אז למה להתפשר? השנה שאתה מבזבז עכשיו יכולה לעלות לך בעתיד גם בזמן וגם בהרבה כסף.

תקרע ת'תחת קצת, תגיע לרמה הנדרשת בבן גוריון, ולך ללמוד שם.

זה יהיה הרבה יותר קשה מבסמי שמעון, אבל גם יתגמל אותך יותר.

לגבי זה שאתה לומד בבית שפות, זה נחמד אבל רחוק מלהיות מה שתלמד בתואר, ברמה ובעיניין.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

אתה הולך לעבוד עד גיל 70 אם לא יותר. אל תתקמצןם על השנה הזו ולך ללמוד כמו שצריך. מדעי המחשב זה תואר של 3 שנים ויחד עם המכינה תגיע ל 4. זה בכלל לא נורא.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אל תשכח שאתה לא הראשון ולא האחרון במסלול כזה,

השאלה לאיפה אתה שואף להגיע ואיפה אתה רוצה ללמוד?

השאלה הראשונה שאתה צריך לשאול את עצמך זה:

איפה ללמוד: מכללה או אונברסיטה?

יש מכללות שהן ברמה אחת מתחת לאונ' ויש כמה רמות מתחת.

המכללות שאני בדקתי שכדאי ללמוד זה:

אורט בראודה בכרמיאל

המכון הטכנולוגי חולון HIT - חולון

השאלה השניה

האם אתה מוכן לעבור לגור בסביבה הקרובה ללמודים?

אם זה לא בא בחשבון אז סגרת את רוב השאלות ומה שנשאר לך זה לבדוק לגבי

אונ' בן-גוריון: אתה יכול לעשות מכינה במכללה ואז ללמוד בה שנה ראשונה כאפיק מעבר

אם במידה והגעת לממוצע הנדרש אתה תוכל להמשיך ללמוד הלאה באונ' עצמה והתואר הוא תואר של האונ'.

אם לא הגעת לממוצע תמיד תוכל להמשיך ללמוד במכללה ולסיים שם אם כי הפתרון פחות טוב.

מכללת סמי-שמעון: אני עבדתי קצת בתעשייה ולפני הלימודים שלי שאלתי הרבה מהנדסים בחברות גדולות

כמו אלביט, אלתא וגם בתעשייה האווירית וכולם כאחד אמרו שהם יעדיפו מישהו שלמד בHIT או בראודה ולא מסמי שמעון.

שאלתי קרוב ל15 מהנדסים נכון זה לא משקף כלום ויכול להיות שהרמה של סמי לתה מאז אבל לי אישית זה הספיק!

אם זה בא בחשבון תבדוק במכללות את העניין של המכינה, אישית לא הייתי עובד לשום מקום כדי ללמוד באונ' אחרת, רק בשביל מכללה.

אני לומד שנה ג' בHIT הנדסת חשמל ואלק',

בדקתי את כל האפשרויות כשהתחלתי ללמוד ולי אישית זו הכי התאימה למרות שהייתי בטוח שאני עובד לב"ש כדי ללמוד באונ'

404

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

היי

תשובה מאוחרת שלי אבל תודה על כל המידע!

לגבי HIT - אני במקור גר בדרום, להשכיר פה דירה במרכז ז"א לשלם על דירה מה שקצת קשה, במיוחד שמדובר ל 4 שנים וככל הנראה אין יותר מדי זמן לעבוד כשמדובר ב 5 ימים בשבוע של לימודים + לימודים בבית.

הסיבה שבחרתי בסמי זה בגלל הקרבה לבית בדרום - דימונה, בהתחלה רציתי מאוד HIT אבל כרגע לא הכי מתאפשר, אני ללא עזרה מהבית כלומר שאני מכלכל את עצמי בעצמי בלבד.

לבן גוריון - אומר שעלי לעבור שיפור בגרויות + פסיכומטרי חדש ככל הנראה, כמו שכתבתי ממוצע 90 אצלי כולל בונוסים ופסיכומטרי נמוך (550) מחייב אותי לחזור עליהם שוב - האם זה שווה את זה? אני בטוח שכן, אבל האם הפסיכומטרי החוזר שלי יהיה נמוך שוב אני לוקח כאן הימור של אי קבלה לבן גוריון (למרות שבקודם לא למדתי ולהבא אני בטוח אלמד).

הרבה מחשבות עם הנושא הזה על הראש שכבר דיי איבדתי את עצמי לאן אני הולך או רוצה. :?

Opel Adam S 2017

פורסם

בדוק שוב את האופמיוטת שלך מבחינת תנאי קבלה למוסדות השונים או היכולת שלך להגיע לסף הקבלה במוסדות קצת יותר מכובדים.

היום יש מגמות למדמ"ח בכל האוניברסיטאות בארץ, כולל בר אילן וחיפה. המחיה בחיפה זולה מזו שבמרכז הארץ, אבל, כמובן, נשאלת השאלה אם אתה עומד או לפחות מתקרב לתנאי הקבלה של כל אחד מהמוסדות.

אני מניח שאם אין לך עזרה מהבית אתה משלם תמורת שכירות ומחיה גם בדימונה. אם כך הדבר- האם בדקת עלויות שכירת דירה באזור אחר - למשל בכרמיאל (בראודה)? האם בדקת אופציה של מעונות סטודנטים, והאם אתה עומד בתנאים להטבות בתחום זה? האם בדקת מכללות אחרות באזורים יותר זולים בארץ. סתם אני זורק רעיונות - כמו תל חי או הגליל המערבי. איני יודע מה איכות התוכניות וכיצד הן מדורגות אצל מעסיקים פוטנציאליים, אבל יש להן חסויות אוניברסיטאיות והן בהחלט מצדיקות לפחות בדיקה ראשונית.

פורסם

איפה ללמוד: מכללה או אונברסיטה?

יש מכללות שהן ברמה אחת מתחת לאונ' ויש כמה רמות מתחת.

המכללות שאני בדקתי שכדאי ללמוד זה:

אורט בראודה בכרמיאל

המכון הטכנולוגי חולון HIT - חולון

השאלה השניה

אתה צודק בהחלט, הרמה בסמי וסוסו (שמעון) הרבה רמות מתחת לרמה באונ'.

התמונות הבאות ימחישו את הנ"ל:

Capture2.jpg

Capture3.jpg

• תוכן חדש...