Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4855 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, לאחרונה רכשתי פורד פוקוס 2003 שהייתה זקוקה לצמיגים, כיוון פרונט ויישור גלגלים.. ההגה היה עקום ורועד, לכן התחלתי מצמיגים חדשים מחברה טובה, מאוזנים היטב, אחר כך הלכתי לכיוון פרונט ומרכוז הגה ב3 מכונים שונים.

כולם הראו שההגה ממרוכז לגמרי שהאוטו מכוון לישר. בזבוז כסף רציני, כי ההגה לא באמת היה ישר אחרי אף אחד מהם.

אחרי שלכל החאפרים זרקו עלי את התירוצי כיסוי-תחת שלהם כגון - " בוא תקנה צמיגים של קונטיננטל ההגה יהיה ישר " , מסרתי את הרכב למוסך המורשה עם בקשה לישר את ההגה.

המוסך המורשה גם הוא הודה שהוא לא מצליח ליישר אותו, ושהוא בדק את המתלה והמסרק הגה, כמו עוד 2 מוסכים אחרים, והכל נראה תקין ללא חופש או בעיות מבניות

הוא טוען שאם אני רוצה שזה יהיה ישר, אני אצטרך להחליף את כל מערכת ההיגוי של הרכב ושעדיף שלא אתעסק עם זה ואחיה עם ההגה.

מההגה עצמו לא ניתן למרכז ברכב זה כי אי אפשר להזיז אותו מעט, אלא ממש הרבה כדי לסגור אותו שוב עם הבורג.

אני שואל, יש איזה פתרון יצירתי למצב כזה ? כמובן שלהחליף מסרק ב2000 ש"ח יתקן את זה, אבל אין צורך אמיתי כרגע.

חשבתי על זה... נאמר שההגה "חוזר" למצבו הטבעי כשהוא 10 מעלות ימינה. האם ניתן "לנעול" את ההגה 10 מעלות למעלה במכון פרונט, כלומר עקום לצד השני, ולככון את המסרק ישר, ובכך לבטל את הסטיה ?

אם אפשר לעשות משהו בנידון, אחלה.. אם לא, אפשר להתרגל לזה... לא נורא. אוטו בן 10 לא יכול להיות מושלם אני מניח :)

תודה חברים

פורסם

לא הייתי שם, אבל שמעתי עליהם.

ברור לי שמשהו התעקם לי שם, אבל לא ברמה בטיחותית או ברמה של להחליף... בגלל זה רשמתי פתרון יצירתי.

אתה אומר אם מישהו יכול זה המעבדה בחולון ? התקשרתי לעידן והוא לא זמין. אני צריך לקבל איזשהי תקווה שניתן לסדר לפני שאסע אליו, זה שעה נסיעה :)

האם יש להם חשבון כאן, שאוכל להניח את הדיון הזה בתיבה שלו ולבקש שיחזור אלי בטלפון ?

פורסם

תודה יצרתי איתו קשר, נראה מתי אלך אליו.

בינתיים מצאתי שהגלגל הגה מסתובב בערך חצי סיבוב יותר עד לנעילה ימינה מאשר שמאלה.

זה יכול להיות רמז ?

פורסם

שלום

מה שקרה מישהוא שיפץ את מסרק ההגה לא מיומן כי!!!

בפורדים האלה מוט ההגה שחודר לגלגל ההגה משולש ולא אם שינים זכיכות.

כדאי שיוכלו "להעמיד " את גלגל ההגה ישר יש לפרק את מסרק ההגה לגורמים ולמרכז את גלגל השינים של הפניון.

או להחליף מסרק במשופץ.

בברכה בני ל.

אגב מכונאות זה מקצוע

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

אהא... האם הבעיה היחידה בהתרשלות זאת היא גלגל ההגה הלא ישר ? אין פה סכנה בטיחותית נכון ? הרכב אכן עבר טסט פעמיים ככה.

אם כך, העלות תהיה קצת מעבר ליכולות הכלכלית שלי ואני נאלץ לוותר :( אולי שנה הבאה אשקיע את האלפיה במסרק חדש. חבל :( שאר האוטו ממש חדש, והמנוע כמעט ולא נסע. תזכורת לאי השלמות של כל החומר בחיינו :)

תודה בני !

דרך אגב בני - האם אפשר "לעקם" את ההגה לצד השני בפרונט ולכוון את המסרק ישר, כך שזה יבטל את הסטיה ואז בעצם ה"עקום" של ההגה יהיה ישר מבחינתי ?

כמובן שזה לא יהיה על המעלה, אבל אם אני יכול להוריד את הסטיה מ10 מעלות ל3-4 זה יהיה עדיף על ה1-2K של להחליף מסרק.. שלא לדבר על היומיים בלי רכב ומאה טלפונים למוסך.

• תוכן חדש...