Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4857 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראשית, אני חייב לציין שמעולם לא עסקתי בשיפוצים להוציא צביעה ותיקון קל של קירות בבית הוריי כשהייתי צעיר ויפה.

שנית, עשיתי חיפוש ונתקלתי בשרשור הזה, הוא לא ממצא ולא רלוונטי לבעיה שלי כפי שאפרט בהמשך.

מדובר בבית פרטי, סה"כ 130 מ"ר קומה אחת אשר עבר שיפוץ פנימי רציני ומסיבי לפני כמה שנים, כולל גג רעפים חדש לחלוטין.

החלק החיצוני נשאר מקורי למעט שינויים קלים שנתבקשו במהלך השיפוץ הפנימי.

אז כפי שהכותרת מתארת, הקירות החיצוניים מרוחים בשפריץ מזעזע ומיושן אשר בחלקו הגדול נשאר איתן ובחלקו הקטן מתפורר.

התוכנית היא לקלף את השפריץ העקשן, לבצע איטום בחומר ייעודי ולבסוף מריחת הקירות בחומר לחיפוי קיר חיצוני רצוי משהו דקורטיבי עמיד ונעים לעין.

אין מי מושג איך תוקפים את זה מלבד היגיון בסיסי ומוטיבציה לחסוך כסף.

אשמח לקבל טיפים מחובבי D.I.Y או מאנשי מקצוע בשלושת השלבים השונים.

שלב ראשון קילוף השפריץ - עם איזה כלים מומלץ או הכי קל להוריד את הדרעק הזה מהקירות?

איטום/החלקה - איך לבצע? איזה חומרים? איפה לשים דגש מה לבדוק?

שלב אחרון חומר חיפוי - במה מומלץ להשתמש ואיך לעזאזל לעשות זאת?

תודה (רבה) מראש לאנשים שיבחרו לעזור בפרויקט, אם הדבר הזה אכן יצא לפועל בהצלחה אצלם את כל השלבים וכן את התוצאה הסופית.

שוב, תודה רבה

פורסם

ניסית לגרד עם שפכטל רחב ופטיש (לדפוק על הידית של השפכטל)? זה הרעיון היחיד שעולה לי.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

אין לי ספק שחלקים גדולים ירדו מהקיר ככה, בגלל שמדובר בבית שלם עם קירות גבוהים וזוויות שונות ומשונות חשבתי שאולי יש פתרונות אחרים.

כמוכן השרשור עוסק בתהליך שלם והקילוף הוא רק החלק הראשון.

פורסם

וודאי, אבל אין לי שום רעיון אחר חוץ מלגרד את זה. חשבתי בהתחלה אולי להוריד עם מלטשת, אבל זה יצריך המון דיסקים / ניירות שיוף ויצור בלאגן מטורף (דמיין לך חתיכות של שפריץ עפות בכל כיוון).

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

קייזר צודק.

כך זה מבוצע. (בד"כ עם פטישון חשמלי עם איזמל רחב ושטוח)

קח בחשבון שאחרי הקילוף יגיע החלק שדורש מיומנות אמיתית- ביצוע טיח שחור אטום בצורה ישרה ומעליו טיח שליכט אקרילי.

גם עבודה של בעלי מקצוע מיומנים וותיקים נפסלת אצלי לא אחת.

הבעיה העיקרית היא, שאי אפשר לתקן (ואי אפשר להפסיק באמצע מישור) כי תמיד יהיו הבדלים בגוון.

עם כל החיבה לDIY, אני חושש שטיח חוץ על בית שלם, זו עבודה לקבוצה מיומנת של פועלים, עם פיגומים, ציוד חשמלי וכו'.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

אין מצב שתוכל להשתלט על 130 מ"ר של קילוף טיח.

אני הייתי שוכר פיגום נייד מביא טייח מיישר את כל השפריץ.

לאחר מכן מיישם כל חומר שתרצה צבע או שליכט צבעוני.

מקסימום תוכל לחסוך פועל ולעזור לטייח רק קח בחשבון שהעבודה קשה.

פורסם

עניין היישור תלוי בחוזק התשתית (והוא ציין שהיא לא חזקה במיוחד בכל המקומות) ורמת העובי\גסות של השפריץ.

יש כאלה שניתן להחליק אותם דיי בקלות עם "שליכט בגר חוץ" (של טמבור) שמיועד למילימטרים בודדים של מילוי. יש גם וורסיות אחרות של שליכט בגר (אקרילי, פנים וכד') שמיועדות לשימושים שונים\אחרים. במילוי עבה, מעל 5-7 מ"מ, ממליצים היצרנים להכניס פנימה רשת פיברגלס העמידה לאלקלי).

במידה והמילוי רציני יותר, צריך לטייח (עם מלט וחול או טיט) ואז לחזק (עם חומר מקשר ואוטם) ולצבוע או לעשות שליכט אקרילי (שזה לא זול, כן ? פח עולה בממוצע 200 שח ומכסה כ 10-12 מ"ר ברמת עובי\גסות בינונית עד נמוכה). גם כאן, אם צריך לעשות מילוי, כדאי לשים רשת בפנים ע"מ לעטוף סדקים קיימים במבנה - שלא יראו על הציפוי\מעטפת החדשה).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

שפריץ חיצוני בד"כ מכיל מלט, אפשר לקלף עם פטישון אלא שהעלות תהיה גבוהה מאוד.

עדיף ליישם את המלצת קודמי ולהזמין טייח.

Para comer bien hay que saber manejar

"Dona Rosa"

פורסם

יש לשים לב שבמקומות בהם השפריץ רופף (כפי שכתב פותח השרשור) יש בכ"ז להסירו מהקיר.

מעבר לכך - טיח שחור הוא הפתרון הטוב, או לחילופין צביעת השפריץ מחדש היא פתרון שמחדש את מראהו.

פתרון זה הוא לא ממש טוב, אבל אם התקציב לוחץ, הבית בהחלט נראה טוב יותר אחרי צביעה כזו.

פורסם

אני רק רוצה להדגיש שעזוב את נושא האיכות - פיזית יהיה לך מאוד קשה, לקלף שפריץ מבית שלם ולטייח אותו זו עבודה גדולה.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

אני מאד בעד עבודה עצמית (גם במחיר של נזק או הסתבכות לעיתים). ספציפית העבודה הזו היא עבודה קשה, דורשת כמה ידיים וניסיון. אני לא ממליץ לך להיכנס לזה לבד, בטח לא לקירות בשטח כמו שאתה מתאר. תביא טייח טוב, תשקיע בתיקונים, שכבה מיישרת איכותית + שליכט אקרילי. אם אתה רוצה לקבל מראה ישר ומסודר כדאי לבצע טיח סרגלים (מייאקים) ולא להסתמך על היד של הטייח.

בכל מקרה גם אם תחליט לעשות לבד תצטרך לפחות פיגום נייד (ולדעתי עדיף לשכור במת הרמה. זה מקל מאד את העבודה.).

במידה ואתה הולך על שיוף כלשהו חובה לרכוש אמצעי מיגון נשימה מתאים- מסיכת נשימה עם מסנן חלקיקים P3.

פורסם

חברים תודה רבה על התגובות והנכונות לעזור.

הבית 130 מ"ר (פנימי כמובן)

עושה רושם שמדובר בעבודה מורכבת הרבה יותר מכפי שחשבתי, אמנם אין מבחינתי לפחות אלמנט ל זמן, אם העבודה תיקח שבוע או חודש זה אותו הדבר מבחינתי.

צביעת השפריץ או יישורו לא באים בחשבון, אך ורק קילוף מבחינתי.

ישנם מקומות שהשפיץ כבר התקלף והקיר ספג מים ולכן יש לבצע כנראה טיפול ייחודי לנקודות הללו.

מהתגובות כאן וממעט ברורים שעשיתי עושה רושם שזו פשוט עבודה רצינית מדי לאדם אחד לא מנוסה וחבל זה קצת מבאס.

• תוכן חדש...