Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4859 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה לכולם,

אני מעדיף שהרכב ינוע מידי פעם, אבל זה גורם לכמה בעיות כשהעיקרית היא הטסט שעומד להיגמר ביולי, ו... הרכב טיפה בעייתי מהבחינה הזו... אני לא מתאר לעצמי איך מישהו שלא קשור ל"עולם הזה" יעביר אותו טסט...

זה בסדר, יש גם כאלו שמסורים לקורולות שלהם כאילו היו בנות משפחה ולא חתיכות מתכת ופלסטיק כמו מיקסר למשל. הענין הוא שבאלפא משום מה זה גם נראה הגיוני.
:wink:
פורסם

אם יש לך חבר טוב בקיבוץ/מושב/יישוב קטן אתה יכול להקפיא רישיונות ושיעשה סיבוב פעם בכמה זמן בתוך היישוב.

חוץ מזה מניח שבבן גוריון וסביבתו יש שירותי אחסנה לטווח ארוך עם הטענה/נסיעה.

חיפוש קצר בגוגל העלה גם תוצאות כמו זאת ומניח שקצת השקעה תניב עוד כמה.

בהצלחה

פורסם

המדריך להעמדת רכב לתקופה ארוכה, או הפסאט 85 שלי

שלום חברים,

הפאסאט מודל 85, 1.8, אוטומטית, עומדת אצלי בחצר. ביולי היא תהיה שנתיים ללא טסט. את הרכב קיבלתי במתנה לפני בערך שנה, עם 90K בקילומטרז', כנראה אמתיים. אני לא מצליח להעלות תמונות, אבל אפשר לראות בקישור הזה http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=280655

בזמנו הרכב הונע בעזרת אסף בקר, אחרי שעמד כשנה בהרצליה, נסע לת"א והועמד שוב.

כרגע ידוע על בעיה בקרבורטור שכנראה דורש ניקוי + הצ'וק האוטומטי שבור. הצבע, כמו שאתם רואים, על הפנים, אבל אין שום רקבונות. יש עוד כמה דברים קלים לתיקון, כמו חלון חשמלי של הנוסע הקדמי שלא עובד, וידיות דלתות בעייתיות. הסלון שמור יפה מאוד ודורש עבודת שיקום פשוטה. עד פה לגבי מצב הרכב. מה שחשוב הוא שהרכב מדליק אותי ואני מת לשפץ אותו, ולהשתמש בו.

כל הזמן חשבתי שכשיתקרב מועד השנתיים ללא טסט - אלך לעשות את הטסט כדי להימנע ממעבדה בהמשך. אבל עכשיו נראה לי שלהיכנס לזה כרגע יהיה פשוט לא אחראי מצידי, בעיקר מבחינה כלכלית, אבל גם מבחינת זמן פנוי שאין לי, מה גם שהוולוו 244 רק נכנסה לפחח.

החלופה היא כמובן להעמיד את הפאסאט ארבע וחצי שנים, עד שתהפוך לאספנות ואז לשפץ ולהחזיר לכביש, וגם לחסוך ככה עלויות ביטוח טסט וכו'. הייתי שמח לשמוע את דעתכם בעיניין.

בינתיים קיבצתי למדריך מסודר את מה שמצאתי בפורום בעניין העמדת רכב ארוכת טווח:

המדריך להעמדת רכב לתקופה ארוכה

לכסות את הרכב בכיסוי. אם הרכב חונה בחניה מקורה - מספיק כיסוי בד (כדאי להגביה באמצעות ספוג), אם חונה בשמש - יש לכסות בכיסוי איכותי נושם.

למלא שמן חדש עד הסוף. להעמדה לתקופה של מעל לשנה - שמן מיוחד לאכסנה ארוכה. (חברים, האם כנ"ל גם לגבי שמן גיר?)

לנלא את מיכל דלק למניעת חלודה. לפני התנעה להוסיף תוסף סופח מים. אם הרכב עמד כמה שנים - לרוקן הדלק ולמלא חדש.

לרוקן מים ממע' הקירור ולסגור את המערכת חזרה (לא להשאיר צינורות פתוחים).

לפתוח את הפלגים ולהכניס 3-5 ס"מ שמן מלמעלה בעזרת משמנת. להחזיר את הפלגים למקום.

לנתק חוטי הצתה.

לנתק כויל מהמפלג ולחבר לאדמה.

אחרי ביצוע 5-8 לסובב את המנוע 5-8 שניות באמצעות גל הארכובה (הסבר מפורט יותר יעזור).

אין ללחוץ על דוושת הגז או לנסות להתניע.

לאטום פתחי כניסת אוויר ופתח האגזוז בבד או סרט הדבקה.

לפרק ולהרחיק את המצבר מהרכב.

לפזר 1.5 ק"ג חומר סופח לחות (silica gel) על רצפת הרכב.

לפתוח את פתחי האוורור.

לשחרר בלם יד.

בגיר ידני - לשלב הילוך.

העמדת הרכב על בוקים / השארתו על הצמיגים - הדעות חלוקות.

טיפים נוספים והבהרות על הטיפים הקיימים יתקבלו בברכה.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=323198&highlight=%D7%94%D7%A2%D7%9E%D7%93%D7%94

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם

אין בעיה אני מוכן לשמור על הבייבי שלך מידי פעם להוציא אותה לסיבוב ותבוא עוד שנה ותיקח אותה כן אני אחתום על הסכם גנטלמני

• תוכן חדש...