Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4857 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הבן אדם בסה"כ שאל שאלה לגיטימית, גם אם היא לא מוצאת חן בעיניכם עדיין אפשר לענות בצורה נורמלית.

כנראה שאנחנו חושבים שהשאלה (שהשואל מעיד על עצמו כי חזר עליה 4 פעמים בחודש האחרון...) אינה כל כך לגיטימית.

(פוסט #19, http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=468341&page=2)

למרות זאת, חלק מהתשובות היו דווקא לעניין - אם כי נראה שלא בהן מעוניין השואל.

שמוליקקקק - תכל'ס, מה אתה רוצה? אם תתעקש, יתכן שתצליח לגרום לביטול ההקלה לרכבי אספנות. ואז - מי ירוויח?

הקלות לרכב מיושן לא תשיג, וכנראה שבצדק...

עודד

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
ה-K האחרונה ברחה ממקומה היא במקור אחרי ה-O .

תודה על השאלה החשובה SHEMOKLIKK .

חחח... צודק.. זו ממש אנגרמה..

NSU Club Israel

פורסם
כנראה שאנחנו חושבים שהשאלה (שהשואל מעיד על עצמו כי חזר עליה 4 פעמים בחודש האחרון...) אינה כל כך לגיטימית.

(פוסט #19, http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=468341&page=2)

למרות זאת, חלק מהתשובות היו דווקא לעניין - אם כי נראה שלא בהן מעוניין השואל.

שמוליקקקק - תכל'ס, מה אתה רוצה? אם תתעקש, יתכן שתצליח לגרום לביטול ההקלה לרכבי אספנות. ואז - מי ירוויח?

הקלות לרכב מיושן לא תשיג, וכנראה שבצדק...

יפה מאוד שחלק מהתשובות היו לעניין (למרות שלא ברור לי ממה הסקת שהשואל לא מעוניין בהן, מלבד ההודעה הראשונה הוא לא הגיב בשרשור), אבל ההערה שלי כוונה לתשובות שלא היו לגופו של עניין אלא לגופו של השואל. יש דרך לענות גם אם השאלה לא מוצאת חן בעיניך, ולפעמים אם אין משהו חכם להגיד אז עדיף לא לומר כלום (ובטח שלא להשתלח בשואל).

שמוליק- לא מידיעה אישית, אבל התשובה הזאת של LULISA נשמעת הגיונית.

כדי להבין זאת צריך לזכור את הרקע ההיסטורי. לפני כשלושים שנה החליט משרד התחבורה להוריד מהכביש את כל כלי הרכב שגילם מעל 19 שנה. בין חובבי הרכב הישן קמה צעקה גדולה שבעיקבותיה נכנס מועדון החמש לפעולה, ובין היתר השתדל לשכנע את שר התחבורה דאז ישראל קיסר, ואחריו משה קצב (שאף מונה, כחלק מהלחץ, לנשיא הכבוד של המועדון) לבטל את הגזרה. משרד התחבורה מצא מוצא בין הרצונות הסותרים על ידי אימוץ מושג רכב האספנות והורדתו החלקית מהכביש. המאבק של משרד התחבורה ביתר המכוניות הישנות נמשך.
פורסם

אחרי שסיימתם לחשוף שיניים ולשייף ציפורנים, אני מודה ללוליסה ולדרור שניסו בסבלנות להסביר (לפחות את הרקע ההיסטורי, קצת פחות את הפרקטיקה) ולמיני1000 שהוכיחו תרבות שיח, בניגוד לאחרים.

יש להצר על תגובות שהיו תת רמה ופוגעניות, בניגוד לכללי הפורם, אך למרות זאת לא צונזרו ע"י מי מהאחראיים בפורם.

ורק להשכלה, לי אישית יש רכב מוקפא רישיונות שבתחילת 2014 יכול להפוך לאספנות, כך שיש לי אינטרס להיות בעד במהלך.

שבוע-טוב.

פורסם

אומרים - "הפוסל במומו פוסל" - השירשור הזה מלכתחילתו מהווה עבירה על כללי קארזפורום (עיין היטב בסע' מס' 1 לכללי הפורום).

אז אם לך מותר למה לאחרים אסור?

ולגופו של שירשור, ובמיוחד אם אתה "בעל עניין", ובמיוחד לאחר שמנהלי הפורום מחקו לך את השירשורים "הזהים" שפתחת - עדיין לא הבנת את רגישות העניין וחשיבותו?

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

מהשרשור הנוכחי עולה בעצם כי רוב המגיבים סבורים לא רק כי אין הצדקה להקלה בדרישות מרכב אספנות לעומת רכב שאינו אספנות - אלא כי זה מין סוד נורא ומגונה שאם יצא לאור יקרה הרע מכל. בקיצור - שההקלות הללו לא מגיעות לנו.

ובכן, חברים יקרים - אתם טועים.

בכל העולם הולכת וגוברת ההכרה כי מכוניות אספנות הן קטגוריה בפני עצמה בעלת חובות וזכויות משלה. יותר מזה - יש לה פונקציה חברתית בעלת ערך - וכל אחד מאיתנו הרואה את החיוכים וההתענינות של עוברי האורח הנפגשים במכוניות שלנו יודע זאת גם אם אינו יודע לקרוא לכך בשם.

קצת דוגמאות: במדינת מרילנד בארה"ב פטור רכב הרשום כהיסטורי מטסט, עלות הרשיון היא 12.5 דולר לשנה, ודמי הביטוח נמוכים. מצד שני חובת בעל הרכב לא לנסוע איתו יותר מ 6000 ק"מ בשנה.

בבריטניה רכב קלאסי פטור מטסט ומתשלום עבור הרשיון גם יחד. זה לא פוטר את בעל הרכב מאחריות לנזק שיגרם על ידי רכבו - אם יגרם בגלל תקלה מכנית בו.

גם בגרמניה הקלות מפליגות לרכב אספנות. אבל שם הן מותנות בכך שהרכב שומר על מקוריות. לדוגמה, החלפת דינמו באלטרנטור תפסול את הרכב מלהחשב כרכב אספנות.

תתפלאו, החברה הישראלית אינה שונה כל-כך מיתר החברות בעולם ולכן הממשלה שלה ומשרד התחבורה שלה, מפגרים ככל שיהיו, יישרו בסופו של דבר קו.

אחד הדברים מעוררי הצער במיוחד היא חוסר ההערכה העצמית שלנו כלפי עצמנו. כשסיפרתי כאן לפני זמן מה על ביטול הטסט השנתי לרכב קלאסי בבריטניה היו כל התגובות כאן ללא יוצא מהכלל "לישראלים זה לא מתאים".

מדוע? האם כל אחד כאן בטוח שכל האחרים יזניחו את רכבם ויסכנו את זולתם? האם כל אחד כאן בטוח שהוא עצמו יתנהג כך? או רק שהוא עצמו טוב אבל כל האחרים רעים?

אני לא משלה את עצמי שאנחנו עם סגולה וטובים מאחרים. אבל אני גם לא חושב שאנחנו הנחות בעמים ושאי אפשר לסמוך על הישראלי הממוצע.

לקטגורית רכב אספנות יש זכות קיום. החברה צריכה אותה כדי להיות נורמלית, ואין צורך להסתיר אותה ולהתנהג כאילו אנחנו במחתרת.

ברזלים מעופפים שעושים בום, רובר חוזר מהמתים:

http://lulisml.wordpress.com/

פורסם

במדינתנו הקטנה אין שום דבר שהוא ברור מאליו. גם הישגים שהצלחת להשיג יכולים להעלם במחי החלטה אומללה כזו או אחרת.

איש מהנוכחים לא טען שלא מגיע לנו. וכמובן יש לזכור שבעמל הושג מה שהושג.

אבל, כפי שציינת יש חובות ויש הקלות (שהפשרה ביניהם מתאימה למרבית העוסקים בתחום) - הבעייה שתמיד יהיו כאלו שיעשו הכל, אבל הכל, בכדי לבטל את החובות ...ויהי מה!

פורסם

קוראים לזה חמדנות.

נותנים לאנשים אצבע שהיא הקלות לרכב מעל 30 שנה, והם רוצים את כל היד שזה הקלות לכל רכב.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
אומרים - "הפוסל במומו פוסל" - השירשור הזה מלכתחילתו מהווה עבירה על כללי קארזפורום (עיין היטב בסע' מס' 1 לכללי הפורום). אז אם לך מותר למה לאחרים אסור?

ולגופו של שירשור, ובמיוחד אם אתה "בעל עניין", ובמיוחד לאחר שמנהלי הפורום מחקו לך את השירשורים "הזהים" שפתחת - עדיין לא הבנת את רגישות העניין וחשיבותו?

כלל מס' 1: פורום מיועד לחברי מועדון החמש בלבד, שחברותם בתוקף ע"פ רישומי משרד המועדון.

אז רגע, אני רוצה להבין, אם לא שילמתי X כסף להירשם למועדון החמש - אז מותר למנהלי הפורם לא למחוק הודעות פוגעניות:2gunfire: . ממש הגיוני:brickwall:

מוזר, לא מעט אנשים מעלים כאן הודעות-שככל הנראה לפחות בחלקם לא רשומים למועדון החמש-אך הם "זכו" ליחס אחר.

יכול להיות-ללללללא. אני מדמיין או שעצם העלאת הנושא "הרגיש" קשור איכשהו???.... הממממ.

פורסם

תבין,הבעיה לא בנושא שהעלת,אלא בך.

אם אתה "טרול" שמטרתו להציק,אז מוחקים לך פוסטים,כי אתה טוחן

את המוח עם נושא שמעצבן את כולם שאם היו מישמים אותו היה פוגע בכולנו.

ואם אתה וכולנו מקווים שלא,החייל שמציע לסחוב את הקידבק,כשאף אחד לא מבקש,

אז הבעיה שלך יותר עמוקה וימשיכו למחוק לך פוסטים בכל מקום שתגיע.

תתחיל להסתכל על עצמך ועל התנהגותך,אולי תבין שהבעיה אצלך ולא אצל מוחקך.

עליך לטפח מוזרויותך מגיל צעיר,כדי שלכשתזדקן לא יחשבו שעף לך בורג.

פורסם
כלל מס' 1: פורום מיועד לחברי מועדון החמש בלבד, שחברותם בתוקף ע"פ רישומי משרד המועדון.

אז רגע, אני רוצה להבין, אם לא שילמתי X כסף להירשם למועדון החמש - אז מותר למנהלי הפורם לא למחוק הודעות פוגעניות:2gunfire: . ממש הגיוני:brickwall:

מוזר, לא מעט אנשים מעלים כאן הודעות-שככל הנראה לפחות בחלקם לא רשומים למועדון החמש-אך הם "זכו" ליחס אחר.

יכול להיות-ללללללא. אני מדמיין או שעצם העלאת הנושא "הרגיש" קשור איכשהו???.... הממממ.

כללי קארזפורום לנוחותך -

http://www.carsforum.co.il/vb/misc.php?do=cfrules

אני מתחיל להבין שיש לך בעיית הבנה כלשהיא - שזו כנראה גם הסיבה לשאלותיך הבלתי מובנות.

מהיכן למדת כי כללי הפורום חלים רק על חברי מועדון החמש?

האם כל שאר הגולשים אינם כפופים לכללי הפורום?

פורסם
http://www.carsforum.co.il/vb/misc.php?do=cfrules

אני מתחיל להבין שיש לך בעיית הבנה כלשהיא - שזו כנראה גם הסיבה לשאלותיך הבלתי מובנות.

מהיכן למדת כי כללי הפורום חלים רק על חברי מועדון החמש?

האם כל שאר הגולשים אינם כפופים לכללי הפורום?

הוא קרא רק את ההודעה של הפורום הסגור.......

"הכרזה: פורום סגור לחברי מועדון החמש בלבד - הכרזה, הרשמה, כללים וגישה.

01/01/07Koby Millo (חבר מועדון ה-5)"

פורסם

בעיות בהבנה כבר אמרתי?:?

פורסם

הבעיות בהבנה הן לא אצלו,אלא אצלנו.

מי שלא הבין שהאיש אדיוט,לא יבין לעולם,אסור לענות לו

ועל המנהלים לחסום אותו.:evil:

עליך לטפח מוזרויותך מגיל צעיר,כדי שלכשתזדקן לא יחשבו שעף לך בורג.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4857 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...