Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4871 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם,

הטסט לרכב שלי פג לפני כחודש ואני מעוניין להעביר אותו טסט. עכשיו, אני מפחד שהוא לא יעבור. מבחינה כללית הוא טוב ולא עשה לי בעיות אבל עדיין יש לי פחד שהוא לא יעבור וסתם בזבזתי הרבה כסף על טסט.

השאלה שלי היא אם נהוג וכדאי לקחת את הרכב למוסך לבדיקה לפני שלוקחים אותו לטסט?

יש לי סיאט איביזה שנת 2000, 1400 סמ"ק.

עוד שאלה: כל כמה קילומטרים נהוג להחליף צמיגים? כמובן שזה תלוי מודל של האוטו ותלוי מודל של צמיג אבל באופן כללי אני רוצה לדעת.

תודה מראש

-גלעד.

פורסם

יש שתי דעות בעיניין בדיקה לפני טסט. חלק אומרים כדאי, חלק לא.

אני חושב שכדאי עצמאית לבדוק אורות, מגבים, מצב צמיגים ולגשת ישר לטסט.

אם עברת - מצויין.

אם לא עברת - תקבל רשימת ליקויים, תסדר אותם במוסך ותעשה טסט חוזר. טסט חוזר עולה רק 20 ש"ח.

בדיקה במוסך לפני טסט לא מבטיחה מעבר חלק, כי יש דברים שמוסך רגיל לא יכול לבדוק. אין לו את המכשור שיש במכון הרישוי.

צמיגים מחיליפים כל 60-90 אלף קילומטרים או כל 3-5 שנים.

פורסם

מנסיון ברכבים בשנים האלו, גש לטסט, עברת יופי, לא עברת גש למוסך לתיקונים ותעשה טסט חוזר ב- 19 ש"ח.

בהרבה מהמקרים שהלכתי קודם למוסך לפני הטסט בסופו של דבר חזרתי למוסך אחרי הטסט כי לא עברתי, אז אל תחפש פרוייקטים, מה שיגידו למכון לסדר תעשה במוסך ותגמור עניין.

ולגבי צמיגים זה עניין של בלאי (מס' ק"מ ו/או זמן).

בהצלחה.

פורסם

לעניות דעתי ומנסיון, חד משמעית - כן. כנס למוסך, תעשה הכנה לטסט ותרוויח פעמים, גם תעבור את הטסט מכה ראשונה וגם תעשה יישור קו על כל האלמנטים שקשורים בעיקר לבטיחות שלך ושל הרכב. ברוב המכונים במידה ואתה לא מקושר לאיזה מעכר, מקפידים על הבדיקות וזה אומר עשן, אור, בלמים, הגה, צמיגים כולל מידה שמופיעה ברישיון וכו'. גם על שטויות כמו מדבקת משקלים או מחזיר אור זה לא שווה את הטירטור, הזמן העצבים והכסף.

פורסם
גם תעבור את הטסט מכה ראשונה וגם תעשה יישור קו על כל האלמנטים שקשורים בעיקר לבטיחות שלך ושל הרכב.

ואם הוא לא עובר את הטסט, אתה מפצה אותו? ואם הוא טיפל ברכב לפני חודש, למה לעשות "יישור קו"? לדעתי, גש לטסט ואל תיתן לכל מיני מקדמי מכירות לעבוד עליך.

פורסם
יש שתי דעות בעיניין בדיקה לפני טסט. חלק אומרים כדאי, חלק לא.

אני חושב שכדאי עצמאית לבדוק אורות, מגבים, מצב צמיגים ולגשת ישר לטסט.

אם עברת - מצויין.

אם לא עברת - תקבל רשימת ליקויים, תסדר אותם במוסך ותעשה טסט חוזר. טסט חוזר עולה רק 20 ש"ח.

בדיקה במוסך לפני טסט לא מבטיחה מעבר חלק, כי יש דברים שמוסך רגיל לא יכול לבדוק. אין לו את המכשור שיש במכון הרישוי.

צמיגים מחיליפים כל 60-90 אלף קילומטרים או כל 3-5 שנים.

גם אני חושב ככה וזה למרות שאני מוסכניק ומתפרנס על תיקונים

לבדוק את האלמנטרי אורות וכו' ולגשת לטסט

פורסם

לדעתי גש לטסט. תעשה בדיקה כללית, אם יש לך קצת הבנה בעניין, צמיגים אורות כמו שהחברה פה המליצו.

אם תלך ותיכשל בטסט לא נורא, יעלה לך 20 שח לעשות שוב.

אם תלך מראש לעשות "הכנה" לטסט, תצא בנזק הרבה יותר גדול בכל מיני דברים שכאילו יסדרו לך לפני הטסט. בול שיט.

אני עשיתי טסט לפני חודשיים -שלושה בערך. אמרו לי תקנה תוסף דלק, שתי צמיגים קדמיים תחליף, שטוף מנוע, ושאר מיני שטויות, לא עשיתי כלום!! ממה שאמרו לי, הלכתי ככה לטסט ועברתי. האוטו במצב בסדר גמור. אם אתה בא למוסך ואומר לו שאתה רוצה לעשות הכנה לטסט, בטח ימציאו לך דברים שצריך לתקן. חבל על הכסף.

בהצלחה

פורסם
לעניות דעתי ומנסיון' date=' חד משמעית - כן. כנס למוסך, תעשה הכנה לטסט ותרוויח פעמים, גם תעבור את הטסט מכה ראשונה וגם תעשה יישור קו על כל האלמנטים שקשורים בעיקר לבטיחות שלך ושל הרכב. ברוב המכונים במידה ואתה לא מקושר לאיזה מעכר, מקפידים על הבדיקות וזה אומר עשן, אור, בלמים, הגה, צמיגים כולל מידה שמופיעה ברישיון וכו'. גם על שטויות כמו מדבקת משקלים או מחזיר אור זה לא שווה את הטירטור, הזמן העצבים והכסף.[/quote']

לא מחייב שבדיקה במוסך תגרום לכך שהוא יעבור טסט. עובדה, אני בעל רכב שמלאו לו מעל 15 שנים מיום יצורו. לפיכך אני צריך להביא אישור ממוסך על תקינות בלמים. אני מנצל את ההזדמנות הזו של בדיקת הבלמים ועל הדרך שמעלים את הרכב על הליפט מחליפים את השמן, מסננים, פלגים וכיוצא בזה. כמו כן, אני מבקש שיבדקו את הגומיות של הציריות. ככה עשיתי השנה לפני הטסט ולמרבה הפלא נכשלתי. מדוע? לא היה את פיני האבטחה שמאבטחים את הברגים של תפוחי ההגה. המוסך פיספס את זה או שלא חשב שזה דבר קריטי ואילו בטסט עלו על זה. למרבה הצער, כאשר הלכתי לתקן את הליקוי במוסך שצמוד למכון הטסטים הם לא רצו אפילו להתעסק עם זה. לא שווה להם להרים רכב על ליפט בשביל שני פיני אבטחה. נסעתי בחזרה למוסך שלי והייתי צריך לשלם בנפרד על כך ששמו לי פיני אבטחה. בקיצור, מוסר ההשכל הוא שלא תמיד ביקור במוסך לפני יעיל.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
לעניות דעתי ומנסיון' date=' חד משמעית - כן. כנס למוסך, תעשה הכנה לטסט ותרוויח פעמים, גם תעבור את הטסט מכה ראשונה וגם תעשה יישור קו על כל האלמנטים שקשורים בעיקר לבטיחות שלך ושל הרכב. ברוב המכונים במידה ואתה לא מקושר לאיזה מעכר, מקפידים על הבדיקות וזה אומר עשן, אור, בלמים, הגה, צמיגים כולל מידה שמופיעה ברישיון וכו'. גם על שטויות כמו מדבקת משקלים או מחזיר אור זה לא שווה את הטירטור, הזמן העצבים והכסף.[/quote']

מיותר ולא כלכלי מבחינת ביזבוז זמן. בדיקה במוסך לא בהכרח תביא לכך שהרכב יעבור טסט.

נכנסים לעשות טסט ובהתאם לתקלות שנמצאו אם בכלל הולכים למוסך.

איזה כייף לי :)

פורסם

אני נוהג לפני הטסט לגשת למוסך, אך המטרה היא לא בדיקה לפני טסט.

אני פשוט מבצע את הטיפול השנתי ואני אומר למוסכניק שאני עומד לבצע טסט ושייפתח עיניים גם לגבי דברים שלא קשורים לטיפול ממש.

פורסם

כבר 20 שנה , אני ניגש ישר לטסט.כמובן בודק אורות , מגבים וכיו"ב לפני.מתוך 20 שנה - פעם אחת בלבד הכשילו אותי. כמובן שהרכב מטופל בשוטף בזמן כמו שצריך.

פורסם
מיותר ולא כלכלי מבחינת ביזבוז זמן. בדיקה במוסך לא בהכרח תביא לכך שהרכב יעבור טסט.

נכנסים לעשות טסט ובהתאם לתקלות שנמצאו אם בכלל הולכים למוסך.

אם הולכים למוסך ועושים הכנה לטסט, סביר להניח שגם עוברים אותו. לא אמרתי סתם להכניס את הרכב למוסך שיבדקו אותו יקחו כסף ויגידו שהכל בסדר.

לא מזמן נכשלתי על אחוז נמוך מהתקן של בלימה בבלם יד. מדובר ברכב חדש, בקושי שנה על הכביש. סתם הייתי צריך לנסוע שוב למוסך, שיסדרו, יתנו אישור ולחזור לעשות את הטסט. הייתי יכול לחסוך פעם אחת במכון והיה לי בלם יד תקין.

פורסם
אם הולכים למוסך ועושים הכנה לטסט, סביר להניח שגם עוברים אותו. לא אמרתי סתם להכניס את הרכב למוסך שיבדקו אותו יקחו כסף ויגידו שהכל בסדר.

לא מזמן נכשלתי על אחוז נמוך מהתקן של בלימה בבלם יד. מדובר ברכב חדש, בקושי שנה על הכביש. סתם הייתי צריך לנסוע שוב למוסך, שיסדרו, יתנו אישור ולחזור לעשות את הטסט. הייתי יכול לחסוך פעם אחת במכון והיה לי בלם יד תקין.

אז זהו, שמוסך לא יכול לבדוק יעולות בלימה. אין לו את המכשיר הזה שיש במכוני רישוי.

לפני כמה שנים, נכנסתי למוסך לקבל אישור בלמים לרכב מיושן.

פורקו גלגלים, נבדקו בלמים, הכל נראה בסדר וקיבלתי אישור.

נסעתי לטסט.

בטסט התגלה ששני גלגלים אחוריים בולמים חלש.

חזרתי למוסך, נמצאה בעיה בווסת בלמים אחורי (מכלול ששולט על עוצמת בלימה של גלגלים אחוריים בהתאם לעומס ברכב), זה תוקן ועברתי טסט.

אבל ללא מכשיר שבודק כוחות בלימה, לא הייתה למוסך שום אפשרות לעלות על זה לפני הטסט.

• תוכן חדש...