Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7957 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם.

הבגאז אצלי משום מה הפסיק להינעל.

שסוגרים את הרכב עם השלט שומעים "את ה טרק" את הנורמלי מהבגאז, אך הוא נשאר פתוח

שסוגרים עם המפתח את הבגז, הוא ננעל.

יש לכם מושג איפו יכולה להיות הבעיה? שלוחצים על השלט אני מרגיש שאני שם את היד על המנועל של הבגאז שיש מין "רטט" תחושה של כאילו הוא מנסה לנעול ולא הצליח.

איפו צריכים בדיוק לפרק?

תודה.

פורסם

להערכתי ובתאם לתאורך, מדובר בבעיה במנוע הנעילה, ולא במנעול עצמו, משום שניתן לנעול את הבגאז' ידנית.

נסה לפרק את פתח הגישה למנוע מבפנים, אולי התנתק מנוף המנוע מחיבורו למנעול.

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם
שלום לכם.

הבגאז אצלי משום מה הפסיק להינעל.

שסוגרים את הרכב עם השלט שומעים "את ה טרק" את הנורמלי מהבגאז, אך הוא נשאר פתוח

שסוגרים עם המפתח את הבגז, הוא ננעל.

יש לכם מושג איפו יכולה להיות הבעיה? שלוחצים על השלט אני מרגיש שאני שם את היד על המנועל של הבגאז שיש מין "רטט" תחושה של כאילו הוא מנסה לנעול ולא הצליח.

איפו צריכים בדיוק לפרק?

תודה.

כמה סיבות יכולות לגרום לתקלה הנ"ל:

1. המנוע השתחרר מהתושבת שלו

2. המנגנון של הנעילה (ז"א המנעול עצמו) דורש שימון

3. גלגלי השיניים בתוך המנגנון של המנוע נדפקו/נטחנו - ואז צריך להחליף מנוע.

4. החלק שמחבר בין המנוע למנגנון עצמו התנתק או נשבר.

עצם העובדה שהמנוע מגיב - כבר טוב, עכשיו צריך לבדוק למה הוא לא מגיב כמו שצריך.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הסולנואידים ש-PSA משתמשים בהם לנעילה מרכזית (וספציפית לבגאז') משום מה מחורבנים למדי (תוצרת צרפת). הכי סביר שאכן המנוע עצמו (על חלקי הפלסטיק האיכותיים שלו) הלך פייפן. אצלי הוא עשה רעשים יפים מאוד אבל בכל זאת סירב לעבוד.

בקיצור, אם אכן כך הדבר, אל תחליף למקורי. התחליפי יותר זול ו(לשם שינוי)יותר טוב.

חשמלאי מומלץ, אם אין לך - המלצת הקבע - דני ילאה (052-2598619). כעת יושב במורשה PSA ברחובות.

אל תשאל מה אתה יכול לעשות בשביל תרבות מוטורית, שאל מה תרבות מוטורית יכולה לעשות בשבילך.

המלצת השבוע: יפני זה money.

פורסם

עומרי,

הפירוק הוא של ריפוד הדלת האחורית (פלסטיק) . כשאתה מפרק שים לב לידית המשמשת להורדת הדלת ממצב פתוח. היה עדין עם הברגים שלה כי התושבות עשויות פלסטיק לא ממש עמיד . מדובר בשני ברגי כוכב.

מעבר לזה יש לך קליפסים כאלה ,כמו בכל דלת. שיטת שליפתם (למיטב זכרוני) יהא עם מברג דק , אתה מושך החוצה את החלק הפנימי ואז החיצוני יוצא (כמו דיבל בקיר).

פירקת ? טוב. לפני כן נסה לנעול עם המפתח , ובדוק האם הנעילה קיימת.

אם כן כנראה הבעייה הינה במנגנון של הנעילה , העשוי פלסטיק. אם תסתכל תראה שממנוע הנעילה המרכזית יוצא מוט , שאמור להתחבר בצד השני לחלק הפלסטיק שיושב בצידה התחתון של הדלת (עליון כשהיא פתוחה). אם הוא רק יצא ממקומו נסה להחזירו בעדינות שלא תשבור את הפלסטיק. אם החלק שבור? בעייתי משהו. כל נסיונות ההדבקה שלי עלו בתוהו. הפתרון הוא בד"כ לקנות חלק חדש (לעיתים ניתן לקמבן חור חדש ע"י קידוח ,אבל לא תמיד).

ברמה העקרונית - מנוע הנעילה הינו סולנואיד ,המושך אליו מוט בנעילה/פתיחה. אם הבעייה לא במנגנון הפלסטיק - נסה להביט במנגנון תוך הפעלתו , ותנסה להבין למה העסק לא עובד.

פורסם

היתה לי בעיה זהה ב ZX, הזרוע של הסולנואיד נשברה ולכן יכלה רק לדחוף (לפתוח) ולא למשוך (לנעול).

קניתי בפרוקיה ברח' המסגר (כ 150 ש"ח אם אני לא טועה) והחלפתי לבד. ב ZX זה פשוט למדי מכיוון שהדלת מפלסטיק ואין ריפודים מסובכים להתעסק איתם.

לפי תיאור הבעיה זו כנראה גם הבעיה בקסארה.

• תוכן חדש...