Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4496 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

שמי אריאל ואני חדש בפורום, עשיתי חיפוש מעמיק לגבי מה אני רוצה וכל מה שאני

מבקש זה עזרה לבחור את הסידור שלפי דעתכם ישמע הרבה יותר טוב.

אז ככה, התפנקתי לי בפיקנטו חדשה, בידיעה כי הרמקולים יגרמו לי לדמם מהאוזניים והאלץ להחליפם.

שאלתי מכרים, קראתי בפורומים והתקשרתי למוסכים שמתעסקים במערכות שמע, עצות והצעות יתקבלו בשמחה!

מה אני רוצה קודם כל: לא לגעת במגש, לא להחליף מערכת שמע (כך שיהיה צורך במנחת) הסכום נע בין 3-4 אלף עם רצון לפחות.

הידע שלי בתחום: חובבן, אני לא מתקין ולא מבין חזק מידיי, עשיתי חקירה ארוכה ויש לי דילמות שאני רוצה לפתור.

הרצון שלי מהמערכת: אני אוהב לשמוע מוסיקה באיכות של FLAC במחשב יש לי אוזניות וכרטיס קול מקצועי ואני מאוד אוהב איכות טובה של מוסיקה, אני רוצה לשמוע צלילים חדים ונעימים, ובאס עמוק ואיכותי, כמובן שעבור המחיר אני מוכן להתפשר כיוון שאני לא רוטשילד ואני מודע שהאקוסטיקה באוטו שלי זוועה יחסית לרכבים יוקרתיים יותר אך זה מה יש =]

מה ברשותי באוטו: רמקולים קדמיים בדאש 4" ורמקולים אחוריים בדלתות 5.25" אם אפשרות להרחבה ל 6.5"

מה שבטוח:

• לשים מקדימה קומפוננט של MOREL - אלה עם כן יש הצעות טובות יותר.
  • להתקין מגבר 4 ערוצים של JBL או ROCKFORD - אלה עם כן יש הצעות טובות יותר.

הדילמות שאיתם אני מתמודד:

אפשרות 1:

קיבלתי הצעה להתקין WOOPERS של חברת SOUND AUDIO 6.5" בדלתות האחוריות

- אפשרות זאת מנצלת את השטח הריק בדלתות במקרה ואני הולך על אפשרות 2, ומאפשרת תא מטען ריק.

אפשרות 2:

להתקין SUBWOOPER בתיבה בתא המטען, יכנס 8" או אולי 10" בכיף, איכות טובה יותר מבאפשרות 3,

אך לא יודע עד כמה ישמעו אותו בתא מטען, אותי לא מעניין שכל השכונה תשמע אותי - זה אומר לנטרל

את הרמקולים האחוריים, מה שיגרום להם סתם לשבת שם ולא לעשות כלום.

אפשרות 3:

להתקין רמקולים 3 WAY בדלתות - שמעתי הרבה דברים שליליים על 3 WAY עגולים בדלתות אחוריים

ובעיקר לא פעם שמעתי שמוסיקה צריך לשמוע מקדימה ולא מאחורה (לא יודע מה לומר על כך)

- אפשרות זאת טובה בכך שהיא מנצלת מקום ומעניקה לי יותר "סראונד" באוטו, המינוס הוא שהבאס

לא יהיה איכותי והשאלה המרכזית היא האם באמת יש צורך ב 4 רמקולים MID ברכב.

השמח לשמוע מה דעתכם ועם בכלל עדיף לשנות הכל לגמריי

כי אני כבר הסתבכתי, לא יודע איך זה ישמע ואין לי ניסיון במערכות שמע לרכבים.

תודה על הסבלנות ועל העזרה!!! :-D

פורסם

כמה תיקונים: א' רושמים WOOFER ולא WOOPER.

ב' 3WAY לא מיועד לסראונד אלא לסאונד מפורט יותר, ב3WAY אתה מקבל 3 אלמנטים שאותם אתה מתקין אך ורק מקדימה, מיד, וופר, טויטר, ביחד הם יוצרים תוצאה מאוד מפורטת, משחקים בזוויות האלמנטים יפיקו לך תוצאות מדהימות וכו'.

שימוש במנחת ישנה את האיכות לרעה מאשר שימוש ברדיו דיסק עם יציאות למגבר.

JL Audio

פורסם

אוהד לדעתי הוא לא התכוון לסט 3 חלקים אלא לרמקול קוואקסלי (אם תשיב לב גם על 6*9 רשום הרבה פעמים 3 way) עגול פשוט.

פותח השרשור:

דבר ראשון, לא ברור לי למה ננעלת על מותג זה או אחר שבמקביל אתה רושם שאתה חסר נסיון? אם בצלילים חדים אתה חושק ומקסימום פירוט מוראל זה בכלל לא הכיוון שלך.

שנית, שום רמקול גם אליפסי במגש האחורי לא ישחזר באס כמו סאב, כל שאם זה חשוב לך אל תתפשר.

כדי להגיע לכמה שיותר תוצאה איכותי (כמו שאומרים זה לא הכמות אלא האיכות) וותר על סטים מרובים, אין צורך בסט קדמי ואחורי אפילו במכוניות הרבה יותר גדולות, וניטוב מירב התקציב לסט אחד לדוגמא ברמה גבוהה יתרום הרבה יותר מריבוי סטים.

חשוב לציין בגלל שציינת שאתה שומע פלאקים ואיכות היא המעלה הראשונה של המערכת, שימוש במנחת ומערכת מקורית לא יישמע טוב גם עם ציוד מאוד איכותי שיחובר אליו.

פורסם

תודה על התגובות המהירות!

Negative:

טעות שלי WOOFER,

כמו כן התכוונתי לרמקול קוואקסלי עגול פשוט שבדרך כלל רשום עליהם 3 WAY

scoob:

אני הכן חסר ניסיון בנושא, על המותגים הללו המליצו לי רבים אז החלטתי בתמימות לרשום,

אם עמדתך מובנת לי אז הינך ממליץ לי:

*לחבר קומפוננט מקדימה לא MOREL

*סאב עם תיבה בתא מטען - איזה סוג תיבה?

*מגבר 4 ערוצים

*לקנות מערכת ולא להשתמש במנחת

השמח לקבל הצעה לשמות המותגים לכל אחד מהסעיפים, במקרה ויש חריגה מהתקציב,

עדיין השמח לשקול את ההצעות.

האם לדעתכם דאבל דין יתאים להחלפת המערכת המקורית ויספק איכות ?

פורסם

דאבל דין ייגרע נתח שמן מהתקציב. וזה על דאבל דין בסיסי עם איכות סבירה (הטובים יכולים לעבור את ה10k).

תפרט בבקשה איזה סוגי מוזיקה אתה שומע.

JL Audio

פורסם

אני יודע שרשמת שביצעת חיפוש, אבל יש פה באמת הרבה שרשורים על התקנות בקיה פיקנטו. בצע שוב חיפוש על המילים "פיקנטו" ו"Picanto" (בנפרד) ותעבור על כל השרשורים.

הנה אחד די רלוונטי לטעמי: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455990

באופן כללי, הסטנדרט המקובל לחובבי האודיו הוא סט קומפוננט קדמי (בו האלמנטים של מיד-וופר/מיד/טוויטר מופרדים ואינם יושבים כמקשה אחת כמו ברמקול קואקסלי), וסאבוופר. כמובן מוגברים ע"י מגבר.

מאחר והתקציב שלך בשלב זה נמוך למדי, הייתי ממליץ לך לחשוב קדימה ולאפשר לך לשדרג את המערכת בעתיד בצורה קלה יותר.

בכל אופן דווקא כן הייתי משתמש במנחת כרגע מטעמי הוזלת עלויות (ומשאיר פה פתח לקניית מערכת דין אחד או כפול), שוקל קניית מגבר מיד שניה, סאבוופר קטן 8 או 10 אינץ' (לרוב יגיע כבר עם קופסה מותאמת), ולא לשכוח קצת תקציב להתקנה עצמה.

לגבי אילו רמקולים לקנות, קשה מאוד להגדיר בשבילך מה יהיה הכי טוב, אפילו שאתה רושם שאתה אוהב צלילים חדים ונעימים, והאידיאל הוא שתלך לחנות שניתן להקשיב להם.

פורסם

:Negative

לצערי הינך צודק, המחיר באמת גבוה עבורי, עדיף לי להישאר עם המערכת המקורית.

אני מקשיב ל: רוק, מטאל, דאבסטפ וטרנס.

Tom_22:

עברתי על כל השירשורים הקשורים לרכב שלי באתר :-)

הלינק שסיפקת היה האחד שהדליק אותי מההתחלה על

הרעיון של סאב בתא מטען עם קומפוננט של MOREL

הרעיון של מערכת חדשה בלי מנחת עולה בכמה אלפים מהתוכנית המקורית שלי,

אני חושב שאתה צודק שלעת עתה אסתפק במנחת, אקנה סט קידמי איכותי,

עם סאב מאחורה.

בקשר למגבר מיד שניה אני די סקפטי בנושא, במיוחד שאני לא מבין במגברים יותר מידי

ואני לא יכול לבדוק אם מה שקניתי עובד ב100% עם בכלל...

הנסה למצוא זמן ומקום להקשיב לרמקולים (אני מהמרכז), אני מבין שהם ישמעו הרי אחרת בתוך הרכב.

השמח לקבל הצעות לדגמים שיתאימו לסידור הזה, איזה דגמים עליי לבדוק?

פורסם
:Negative

לצערי הינך צודק, המחיר באמת גבוה עבורי, עדיף לי להישאר עם המערכת המקורית.

אני מקשיב ל: רוק, מטאל, דאבסטפ וטרנס.

Tom_22:

עברתי על כל השירשורים הקשורים לרכב שלי באתר :-)

הלינק שסיפקת היה האחד שהדליק אותי מההתחלה על

הרעיון של סאב בתא מטען עם קומפוננט של MOREL

הרעיון של מערכת חדשה בלי מנחת עולה בכמה אלפים מהתוכנית המקורית שלי,

אני חושב שאתה צודק שלעת עתה אסתפק במנחת, אקנה סט קידמי איכותי,

עם סאב מאחורה.

בקשר למגבר מיד שניה אני די סקפטי בנושא, במיוחד שאני לא מבין במגברים יותר מידי

ואני לא יכול לבדוק אם מה שקניתי עובד ב100% עם בכלל...

הנסה למצוא זמן ומקום להקשיב לרמקולים (אני מהמרכז), אני מבין שהם ישמעו הרי אחרת בתוך הרכב.

השמח לקבל הצעות לדגמים שיתאימו לסידור הזה, איזה דגמים עליי לבדוק?

אני התקנתי מערכת ב-I10 (מניח שדי דומה לפיקנטו) . שני טיפים ממני אליך: 1. ממליץ לך לשים את המגבר

במידה ונכנס מתחת למושב שליד הנהג. הרווח כולו שלך. 2. ממליץ על סאב ES200 שהוא סאב מעולה וקטנטן

. לדעתי אופצייה מעולה לבגאז'ים קטנטנים.

זהו...בכל השאר אני פחות מבין...:hihi:

HU-Pioneer 4250SD, Comp- Morel Tempo 6, Sub- ES200, AMP- Hertz HE4

פורסם

שלילי - הבחור רשם שהוא מהמרכז.

אל תהיה סקפטי לגבי ציוד יד 2. לא חייבים לקפוץ על כל "מציאה", ובשביל זה הפורום קיים כדי להתייעץ. טוב יהיה אם תוכל להתרשם מהציוד כשהוא עוד מותקן ברכב כלשהו וכך להיווכח שהוא תקין, או לבצע רכישה כזו במקום התקנה שתבחר על מנת שבעל המקצוע יעריך את הציוד.

לגבי שמיעת רמקולים. אמת, אם יש לך אפשרות להאזין להם בתוך רכב (ורצוי קטן במקרה שלך) מה טוב, ובדיוק פיספסת מפגש אודיו לרכב במרכז לפני שבוע (ואני בטוח שיהיו עוד), אבל גם בסטנד בחנות ניתן לאפיין את אופי הסאונד שהרמקולים מייצרים ומה מתאים לאוזן שלך.

ממליץ לך גם לקפוץ למספר מתקינים ולראות מה יש להם להציע (חיפוש בפורום יניב מספר שמות או שתקבל כבר פניות לפרטי).

שים לב, שאם תמצא מגבר בעל כניסות High Level, חסכת לעצמך רכישה של מנחת.

פורסם

אהלן,

לי יש KIA פיקנטו 2012. התקנתי בה סאב של רוקפורד (PUNCH משהו, לא זוכר מה). בהתחלה השארתי את המערכת המקורית עם מנחת, היה זוועה. החלפתי ל DOUBLE DIN של JVC, אין מה להשוות, במיוחד אם יש לך אייפון שאליו ההתממשקות למערכת - פשוט מעולה.

שבוע שעבר התקנתי מגבר MBQUART לרמקולים עם תוצאות מאוד טובות, והשבוע אני מחליף את הקדמיים ל MOREL DOTECH OVATION ששמעתי שהם מאוד טובים.

לדעתי, אם התקציב שלך הוא 3-4, תחליף את המערכת ל 1DIN עם יציאות נורמליות קודם כל, ואז תחשוב על השאר, המנחתים האלה הם חרא.

פורסם

ואם תחליף את הדאבל דין למערכת אודיו נטו תראה איך עוד פעם אתה קופץ מדרגה באיכות הסאונד.

לפותח השרשור, אני חוזר ומחזק, לז׳אנר שאתה שומע המוראל לא מתאים בכלל!

יש מלא המלצות על הדוטק והוא לא רע אבל צריך להבין שזה מגולם גם בעיקר בגלל המחיר הזול שלהם יחסית למתחרים.

פורסם

תודה רבה על התגובת קראתי את כולם ועשיתי מחקר על כל נושא

*בקשר לדאבל דין או מערכת מקורית -> יקר מידיי כרגע

*בקשר ל FOCAL בדקתי את הנושא ולא מצאתי קומפוננט בגודל של 4" ומה גם ניראה שהם מאוד גבוהים, לא יודע עם יכנס לדאש מקדימה, השמח אם תמליצו לי רמקולים שיתאימו לי לפי מה שאני שומע ובגודל 4"

ה FOCAL שכן מצאתי באים בבודדת כרמקולים 2WAY בלי טוויטרים הנתונים היו 100W ו 50RMS ובדגם השני 50W ו 100RMS.

*בקשר לעצה של לקנות ES200 של HERTZ נישמע טוב, אך אינו מצליח למצוא חנות שמוכרת אותו, הדגם לא קיים בזאפ, יש במקומו ES300 לפי המחקר שביצעתי שמעתי שעדיף את ה ES250 במקומו אם כבר וגם אותו איני מוצא...

ראיתי שמוכרים את הES200 משומש ב 450 שח ביד2...

השמח המלצה אולי לדגם אחר שיתאים, לפי מה שקראתי 8" מתאים לרכב שלי.

כמו כן עליי לציין שכל הדגמים האלה וכל הסיפור עושה לי די כאב ראש, אני לא מצליח לבחור שום דבר ואין לי מידע מדוייק של מה מתאים ומה צריך, אני המצא זמן השבוע או שבוע הבא לצאת לחנויות ולשמוע רמקולים, בינתיים התקשרתי לכמה וענו לי בשלילה על להגיע ולהאזין, נישמע לי די מוזר, כניראה הסכום שאני מציע להשקיע לא מספיק עבורם ?

וכן שוב תודה רבה, מחכה לתשובה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לגבי ההרץ ES200- כל חנות שמתעסקת עם הרץ \ אודיסון יכולה להביא את זה, ולדעתי יש להן את זה במלאי.

הסיבה שאתה לא רואה בזאפ היא היסטורית בגלל משהו עם היבואן (לא יודע את הסיבה המדוייקת).

אם אתה רוצה אני יכול להמליץ לך בפרטי על חנות טובה ואמינה (רק אל תעשה שם התקנות והכל יהיה בסדר :-))

לגבי המלצות לסטים- אני לא יודע אם קיים 4 אינץ' כזה, אבל אם כן- שווה לך לבדוק את הסט של HAT- IMAGINE, בטח אדי יוכל להרחיב עליו.

• תוכן חדש...