Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4897 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מאחל לך החלמה מהירה ומינימום של כאבים!

אני לא רופא אבל משיחה עם אחד או שניים הבנתי שאורטופדיה היא תחום שבו יש הבדלים תהומיים בין רופא לרופא ויש תתי התמחות (כף יד/כף רגל וכו'). ההבדל בין רופא מומחה למיומן לבין אחד שהוא פחות יכול להיות משמעותי מאוד מבחינת התוצאה הסופית והיכולת התפקודית.

אני אומר זאת בעדינות, יכול להיות שבברזילי יש את האורטופד הכי טוב בארץ, אבל רוב הסיכויים שלא :neutral:

ממליץ מאוד לנסות לקבל חוות דעת שניה ושלישית מרופא אחר, ממרכז רפואי גדול ומרכזי יותר. יתכן שלהעביר את הצילומים שלך אליהם זה מספיק. ממליץ (במידת האפשר, מבין שאתה חייל שזה יתרון אבל גם מגבלה) לנסות לעבור את הניתוח, אם ידרש, במקום מיומן יותר (אלא אם תגלה שברזילי טובים בזה, שוב - אפשרי אבל כנראה מפתיע.).

שי

נכון מאוד. מעבר לכך, שמעתי על מקרים בהם אורטופדים שחוקים מקצועית ממהרים לשלוח לניתוח כשקיימת אפשרות להסתפק בשיקום אינטנסיבי \ להבדיל, מעיקים על החולה בסחבת בלתי נגמרת של בדיקות ונסיונות שיקום בלתי ריאליים במקום להפנות לניתוח מלכתחילה... חשוב לנסות לקבל חוו"ד נוספת מאורטופד בעל מוניטין בכדי להימנע מאי נעימויות כאלו ואחרות...

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם
להבדיל, מעיקים על החולה בסחבת בלתי נגמרת של בדיקות ונסיונות שיקום בלתי ריאליים במקום להפנות לניתוח מלכתחילה...

בדיוק מקרה כזה קרא לי עם איזה אורטופד אידיוט (והוא עוד פרופסור!) שבאתי אליו עם כאבים בברך והוא שלח אותי לעשות מדרסים ואמר שחוץ מזה אין שום בעיה. אפילו לא צילומים, כלום. אחרי 3 חודשים שהכאבים לא עברו והמדרסים לא עזרו הלכתי לקבל עוד 3 חוות דעת ואפילו פיזיוטרפיסט (!) זיהה מייד שמדובר בקרע במניסקוס אחרי ביצוע של הבדיקות הכי בסיסיות.

האורטופד שניתח אותי אמר שכל הזמן הזה שהמשכתי לעשות ספורט גרם לשחיקה מסיבית של המניסקוס, מה שבסופו של דבר גרם לכך שנשארתי רק עם 50% מניסקוס לטרלי בברך ימין ואני צריך להגיד תודה שאני בכלל יכול להמשיך לשחק כדורגל. אני מקלל את הפרופסור (עלק) הזה כל יום. :evil:

מסקנה: תמיד לקבל עוד חוות דעת, רצוי מאוד של מומחה בתחום הספציפי שצריך.

פורסם
טיפל בי אורתופד. האורתופד גם גיבס לי את הרגל. הוא הרדים לי את הרגל עם שתי זריקות לידוקאין ופשוט החזיר את העצמות למקום. בהמשך אני אעלה תמונות של השבר... מעניין ויפה.

ולגבי הניתוח - לא אשפזו אותי. הרופא אומר שאני אעבור ניתוח בזמן הקרוב. אני מקווה שלא, אבל נראה מה יהיה.

זה שטיפל בך אורטופד זה ברור אבל איך קוראים לו?

א י מכיר את המחלקה האורטופדית שם די טוב ואני עד היום מגיע לשם מידי פעם. יש שם כמה אורטופדים מעולים וגן כמה אחים שמלאכים זה להמעיט בערכם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
נכון מאוד. מעבר לכך, שמעתי על מקרים בהם אורטופדים שחוקים מקצועית ממהרים לשלוח לניתוח כשקיימת אפשרות להסתפק בשיקום אינטנסיבי \ להבדיל, מעיקים על החולה בסחבת בלתי נגמרת של בדיקות ונסיונות שיקום בלתי ריאליים במקום להפנות לניתוח מלכתחילה... חשוב לנסות לקבל חוו"ד נוספת מאורטופד בעל מוניטין בכדי להימנע מאי נעימויות כאלו ואחרות...

ניתוח זה הפיתרון הכי נוח לבית החולים. הרבה כסף ואשפוז קצר.

אותי בבריזילי הצליחו להוציא בלי אף בורג ובלי לפתוח למרות שהגעתי עם אגן מחולק לחמישה חלקים לא שווים כולל שבר תוך מפרקי. בזכות ההתעקשות של הרופאים שם לא לנתח ביליתי בשיקום הרבבה יותר זמן אבל יצאתי עם נכות הרבה יותר קטנה. אפילו הרופא שבדק אותי במהלך התביעה התפעל מהעבודה שם ומר שהיה לי מזל גדול שהגעתי ל חלקה הזו ולא לבית חילים אחר.

פורסם

קודם כל, תפסיק לקחת אופטלגין.

דבר שני - תפנה לר"מ 2 שיתנו לך הפניה לאוטופד שיתן לך מרשם לכל דבר שהוא לא אופטלגין.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

כן, גם אני מרגיש כאבים כשאני קורא את זה.

גם חמותי שברה את הרגל באולם ארועים לפני כחודשיים, בנסיבות דומות. חודש בגבס אבל היא כבר רגילה (אני חושד שצילום רנטגן יגלה כמה פעמים היא סיימה טיולי סקי באלונקה). ההליך המשפטי כמובן כבר מתגלגל לקראת סיומו המוצלח. בכלל המשפחה שם מתפרנסת מתביעות, שיהיו בריאים :?

בקיצור, גם זה יעבור.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

אותי בבריזילי הצליחו להוציא בלי אף בורג ובלי לפתוח למרות שהגעתי עם אגן מחולק לחמישה חלקים לא שווים כולל שבר תוך מפרקי. בזכות ההתעקשות של הרופאים שם לא לנתח ביליתי בשיקום הרבבה יותר זמן אבל יצאתי עם נכות הרבה יותר קטנה. אפילו הרופא שבדק אותי במהלך התביעה התפעל מהעבודה שם ומר שהיה לי מזל גדול שהגעתי ל חלקה הזו ולא לבית חילים אחר.

מדהים מה ניתן לעשות בעזרת המון כח רצון והרבה פיזאותרפיה... :mm_yeah: רק בריאות שתהיה! הלוואי ועם הזמן תלמד להסתדר עם הפציעה שתתאחה מספיק כך שלא תרגיש מוגבלות כלל.

DOESN'T WORK HARD

פורסם
לא הבנתי - אתה מאושפז או בבית?

אתה יכול להיות מסופח לר"מ 2 במסגרת אשפוז, אבל גם אם אתה מקבל חופזת מחלה. אני לא יוד מה ההסדרים היום, אבל אני מניח שלא כל כך חשוב לאיזה ר"מ 2 אתה מסופח כל עוד אתה מקבל מהם את השירות.

יש לי אזהרה אחת: כנראה שהפציעה שלך די מסובכת וההחלמה עלולה להיות ארוכה ואולי אפילו להשפאיר אותך עם נכות כלשהי, וסביר שתקבל פרופיל 24 ואולי אף 21. אל תאפשר לצבא לשחרר אוצך מהשירות לפני שלפחות עניין המשך הטיפול הרפואי יוסדר, כיון שמדובר בטיפול ממושך ויקר. כמוכן כדאי ליצור קשר עם מביני עניין בנושאי תביעה מהאולם, אבל זה יכול להמתין עוד זמן מה עד שתתאושש, וכמובן צריך להביא בחשבון את מצבך העתידי שעדיין מוקדם לדעת מה יהיה.

אני בביתי הקט, מטופל ע"י האמא הכי טובה בעולם. 3> דיברתי עם עו"ד, שאמרה לי כי יש מה לתבוע, אבל רק אחרי חוו"ד מומחה על חשבוני, עם כל ההוצאות שלה (שליחויות, מכתבים וכד'). דיברתי גם עם אסף שמיר, שמתמחה בנזיקין והוא אמר לי לחכות עד לסיום הטיפול, ולא לשלוח מכתב דרישה, אלא ישר לתבוע.

רפואה שלמה ומהירה.

איזה שבר זה? למה לא ניתחו מיד?

שבר טרימלאולרי - שלוש עצמות ברגל שבורות. למה לא ניתחו מיד? אין לי שמץ.

האוכל שהיה באירוע לפחות היה שווה את זה?

גם הארוחת גורמה הכי טובה בעולם לא שווה את הכאבים...

זה שטיפל בך אורטופד זה ברור אבל איך קוראים לו?

א י מכיר את המחלקה האורטופדית שם די טוב ואני עד היום מגיע לשם מידי פעם. יש שם כמה אורטופדים מעולים וגן כמה אחים שמלאכים זה להמעיט בערכם.

הרופא היה בן דוד. אין לי מושג איך קוראים לו, חוץ מזה שהיו לו ידי זהב.

הרדים ישר והחזיר מהר את העצמות למקום.

קודם כל, תפסיק לקחת אופטלגין.

דבר שני - תפנה לר"מ 2 שיתנו לך הפניה לאוטופד שיתן לך מרשם לכל דבר שהוא לא אופטלגין.

למה להפסיק עם אופטלגין?

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם
מדהים מה ניתן לעשות בעזרת המון כח רצון והרבה פיזאותרפיה... :mm_yeah: רק בריאות שתהיה! הלוואי ועם הזמן תלמד להסתדר עם הפציעה שתתאחה מספיק כך שלא תרגיש מוגבלות כלל.

קודם כל תודה.

אנןי חי עם המוגבלות בשלום כי אני טיפוס שלא מסתכל אחורה אלא קדימה. גם כשהגעתי למיוןוהרופא סיפר לי מה שברתי (רשימה לא קצרה אבל אם לקצר אז חוץ מהיד עצמה והרגל עצמה כמעט כל עצם בצד שמאל של הגוף) שאלתי אם אלה דברים שעיברים, אם הראש והגב שלמים וכשקיבלתי תשובה חיובית אמרתי אז לא נורא (סיפרו לי ת זה כי אני לא זוכר כלום מאותו הלילה).

היום אני לא יכול לרוץ, לא יכול לעמוד הרבה זמן, לא יכול ללכת מרחקים ארוכים ולא יכול לשבת על כל כיסא. חוץ מזה מוגבל בטווח התנועה הן ברגל והן בכתף אבל בסך כל זה לא נורא. גם קודם לא הייתי ספורטאי אז מסתדרים ע מה שיש.

לגבי האירטופד בברזילי יש שם 3 בני דודים ושלושתם נשמות טובות.

פורסם

לאורתופד הזה היו ידי זהב! הוא גם דיבר ממש יפה וניסה כמה שיותר להרגיע בעניין הניתוח. בקיצור - כמו שאמרו - לומר עליו מלאך זה להעליב אותו.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

ברזילי בכלל יוצא דופן בנוף האנשי שלו. זה אחד מבתי החולים היחידים בארץ שאתה יכוול להשאיר חולה מרו.ק למיטה לבד ולדעת שיטפלו בו ושהוא יקבל כל מה שהוא צריך ואפילו את מה שהוא רוצה אם זה ניתן. שלושה שבועות הייתי שם בשכיבה על הגב בלבד ולא הייתי זקוק לאף אחד שישב לידי כדי לעזור. גם כשהייתי בפנימית וגם כשאשתי היתה בנשים זה היה ככה.

נכון שהרופאים התותחים באמת ובעלי השם הולכים לבתי החילים הגדולים אבל ממילא אם יש לך בעייה מורכבת או קשה אתה תביא רופא פרטי בלי קשר איפה אתה מאושפז.

פורסם

היום אני לא יכול לרוץ, לא יכול לעמוד הרבה זמן, לא יכול ללכת מרחקים ארוכים ולא יכול לשבת על כל כיסא. חוץ מזה מוגבל בטווח התנועה הן ברגל והן בכתף אבל בסך כל זה לא נורא. גם קודם לא הייתי ספורטאי אז מסתדרים ע מה שיש.

זו הייתה כוונתי. ברגע שמסתגלים ולומדים לשלב את המוגבלויות בשגרת החיים, מפסיקים לסבול מהנכות... ושוב פעם, המון בריאות לכולם :-)

DOESN'T WORK HARD

פורסם

כי זה משכך כאבים גרוע מבחינת ההשפעות ותופעות הלוואי שלו. עדיף לך לקחת אדוויל או פרסטמול 500 מ"ג.

הערה: אני לא רופא וזה לא יעוץ. תפנה לאורטופד ותבקש ממנו משהו שונה.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
  • תוכן חדש...