Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4883 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם. אחרי קריאה של כל 60 האשכולות בפורום שעוסקים בהנעה בגז נשארתי עדיין עם השאלה הבאה -

ברשותי מיצובישי ספייסואגן 2001 167000 ק"מ. אני חושב להוסיף לה הנעה בגז. אני מודע למחיר הכבד שאשלם בחלל הבגז', ומוכן לשלם אותו.

אבל אני לא רוצה לגלות שבמקום לחסוך דפקתי את המנוע.

לכן אני שואל: מישהו יודע איך המנוע של ספייסואגן "מגיב" להנעה בגז? אני מניח שיש מנועים שמסתדרים עם גז יותר מאחרים, ורציתי לדעת איפה הספייסואגן ממוקמת בהקשר הזה.

המתקינים אומרים שאין צורך להוסיף ברכב שלי מתקן לשימון השסתומים. זה סימן טוב או רע?

חוץ מהחשש לפגיעה בשסתומים, האם יש נזקים אפשריים נוספים שאני צריך לחשוש מפניהם?

המנוע במצב טוב יחסית (כך אומר המוסכניק שלי), והאוטו עבר בדיקת זיהום בטסט בקלות לפני חודש.

פורסם

הרכב שלך יכול לעבוד על גז ללא נזק לשסתומים וגם תחסוך בעלות המשמנת והשמן.הבעיה היא שהרכב ישן ולמי שלא נוסע לפחות 40K ק"מ בשנה לא משתלם להתקין מהסיבה שהחזר ההשקעה לפי ממוצע הנסיעה שלך הרכב כבר יהיה בן 15 שנה ולבטח יסבול מתקלות מכאניות.

פורסם

תודה. אני נוסע בממוצע 18000 לשנה.

לכאורה ההחזר יהיה הרבה יותר מהיר:

הרכב נוסע 1:8, ולכן הדלק עולה לי 18000 לשנה בערך

מערכת גז תעלה 6500 נניח, ותדלוק בגז יעלה 70% מדלק (אני מגלם בפנים את הירידה בנצילות של הגז ביחס לדלק - בסביבות 10%). זה אומר שתדלוק בגז לשנה יעלה 12600. יחד עם מערכת הגז זה 19100. כלומר - תוך שנה וחודש אני מכסה את ההשקעה ומתחיל להרוויח.

משהו שגוי בחשבון הזה? אשמח אם תלמד אותי. לי הוא נשמע אפילו פסימי מדי...

וגם - האם יש מערכות גז מומלצות יותר או פחות לספייסואגן? אני מבין שיש כמה יבואנים בשוק.

פורסם

היי dvdhll,

מיצובישי ספייסווגון הינו רכב מתאים להסבה לגז. הרכב אכן אינו מצריך הוספת מערכת הזרקת תוסף שימון (משמנת).

אין סיבה שיגרם נזק למנוע וזאת בתנאי שההתקנה מבוצעת אצל מתקין מסודר העובד לפי הנחיות יצרן ולפי התקן הישראלי.

אתה מוזמן לבדוק את רשימת המתקינים המומלצים של דור אלון גז:

http://www.doralongas.co.il/?CategoryID=165&ArticleID=97

אשמח לענות על שאלות נוספות,

מיטל מאלדן

• תוכן חדש...