Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש מצב שלפי השתקפות המפה ב 10 שנים האחרונות, שמאל זה כל מי שלא ליכוד, ימין זה כל מי שתומך בממשלת החביביטף. כמובן שחרדים זה ימאל או שמין, תלוי מי משלם יותר טוב, ומפלגת אהוד ברח זו מפלגת קואליציה, לא משנה איך קוראים לה. דרך אגב לפעמים בא לי להעביר פוסטים מכאן לחומר להרצאות בבין תחומי. (הבהרה: אין לי שום קשא לשם, אני לא מתנשא וגם לא למדתי בהארווארד).

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7473

• פינדר

6178

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5075

פורסם
אני בניגוד אליך חושב שגנץ והחברים נמצאים יותר קרוב למרצ ממה שאתה חושב, אבל אני מסכים שבסוף זה ספקטרום.

מרצ היא בערך המפלגה היחידה שעוד מדברת על שתי מדינות, מו"מ עם הפלסטינאים וכו'. וכלכלית אתה יכול למצוא נציגי ועדי עובדים וההסתדרות בכל מקום, ולצד השני, לפיד הוא לא שמאל כלכלי ולא היה אף פעם, ומימלא ביבי מחלק כסף לכל מי שרק מבקש. אני בספק רב אם מעט אנשי השמאל פרופר שנשארו בפוליטיקה הישראלית לא רואים בכחול לבן מפלגת ימין טיפוסית. וזה חלק מהעניין. העדר יכולת להבין שזה באמת ספקטרום.

בכל מקרה העובדה שיש מפלגה שהגיעה ל-35 מנדטים שכל מהותה זה אנטי פרסונה (הרי הם לא פוסלים את הליכוד אלא רק את מי שבראשו),

היא תעודת עניות לשיח הפוליטי, ומאידך גיסא אולי יום אחד היסטוריונים יחקרו איך אדם אחד הצליח לרכז סביבו כמות שווה של אהדה ושנאה חזקים כל כך.

הנקודה היא שזה באמת יוצר בעיות כי באמת הכל נשפט ביחס לביבי כן או לא.

בגדול כנראה שזה לא מקרה כזה יוצא דופן, אבל בגדול כן.

אני חושב בניגוד אליך ששיטת הממשל בישראל לגמרי הופכת את הליכוד למנצח, שהרי גם החרדים וכחלון ואיחוד הימין (וליברמן כמדומני) הצהירו שימליצו על ביבי, ומי שבחר בהן ידע שעל דעת כן הוא בוחר בהם, וזה בדיוק עיקרון הגושים.

חוצמזה אני סבור שהקטע של המצע הוא פחות דרמטי בטח במה שקשור לליכוד, הם כבר 10 שנים בשלטון אז אתה די יכול לדעת מה אופן הפעולה שם (ובוא, זה לא שאם הליכוד היה מפרסם נגיד מצע כמו של זהות הייתי מאמין לזה כן? המעשים קובעים לא ההצהרות).

בסוף מה שמשנה זה מי מרכיב את הממשלה. בזה ביבי נכשל, שזה מראה לך שהמחנה שהוא מציג לא באמת קיים. החרדים היו בעדו, בוודאי. כי הם ולפיד נזכרו שהם אמורים להיות אויבים. זה הכל. אבל זה לא משנה בכלל - הנקודה היא שכשביבי ודובריו טוענים שהם פועלים בשם העם ועושים את מה שהעם רוצה - הם משקרים. כי 35 מנדטים זה לא "העם". אפילו 61 מנדטים, שמקובצים בקושי רב, תוך פשרה על ניגודי אינטרסים קיצוניים, זה לא "העם".

לגבי המצע - כן ולא. הייתי אומר שאתה צודק אם באמת הייתי מבין מה היא דרך הליכוד. נגיד, נאום בר אילן? סיפוח? כלכלה חופשית? מחיר למשתכן? חוקים פרסונאליים - כן לא? לא יודע.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

פוליטית - ימין היום זה רק הימין הקיצוני וליברמן, שמאל היום זה רק מרץ והרשימה שתיכף תהיה שוב משותפת (ערבים).

כל השאר מרכז. "ההבדלים" בין הליכוד לשאר המפלגות הם עבודה בעיניים כתוצאה מהסתה של ימין נגד שמאל רק כדי להישאר בכסא.

כלכלית - לא יודע לומר.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

יש לזה שם - ניהול של כיבוי שריפות

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
שיטת הניהול של נתניהו, דחיית החלטות לרגע האחרון.

https://www.themarker.com/amp/news/politics/.premium-1.7428020

ספציפית פה אני חושב שנתניהו הוא פשוט סימפטום של המחלה.

זו לא שיטת הניהול שלו, זו שיטה ההתנהלות של כל המדינה. אף אחד לא מחפש פתרונות לטווח ארוך, בכל פעם שמתעוררת בעיה או שצריך לקבל החלטה, פשוט זורקים את האחריות שניים-שלושה צעדים קדימה, ו"יהיה בסדר". העיקר לא להתמודד עם זה עכשיו.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם (נערך)

לגמרי. ביבי הוא בבואה המושלמת של העם, הטוב והרע והיפה והמכוער - שיקוף מדויק.

לפחות מהבחינה הזאת, השיטה הדמוקרטית עובדת.

שמעתי פעם מישהו אומר ״אנחנו מקבלים בדיוק את מה שמגיע לנו״. :-)

= = = = = =

לגבי שמאל וימין - יש לא מעט סמנים שמאליים בחורבות מפלגת העבודה,

כך שאיחוד חלקים ממנה עם מרצ איננו רעיון מופרך. אם ניקח את יחימוביץ׳ לדוגמה, היא תשתלב שם בטבעיות.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

זו לא שיטת הניהול שלו, זו שיטה ההתנהלות של כל המדינה. אף אחד לא מחפש פתרונות לטווח ארוך, בכל פעם שמתעוררת בעיה או שצריך לקבל החלטה, פשוט זורקים את האחריות שניים-שלושה צעדים קדימה, ו"יהיה בסדר". העיקר לא להתמודד עם זה עכשיו.

נכון, אבל כמה נקודות לעניין זה:

1. אצל ביבי זה תמיד כיבוי השריפה בדד-ליין (של בג"צ, של חוזה, של בחירות, של הרכבת ממשלה, לא משנה מה) או אחרי הדד-ליין.

2. יש מקומות במדינה שבהם זה לא ככה, בטח בניהול עסקי כלכלי שבו יש תחרות, כי עסק כזה לא מחזיק הרבה זמן ככה (אלא אם מה שמחזיק אותו זה רגולציה או דברים כאלה).

3. זה צפוי כשיש בחירות כל ~4 שנים, אין תוכניות לטווח ארוך כי אף אחד לא רוצה לעבוד קשה ושהבא אחריו (או זה שאחריו) יגזור את הסרט, וגם הבא אחריו כשנכנס לתפקיד לא מנסה לשפר תוכניות אלא מחפש מהפך, דוגמאות לזה יש למכביר.

וזה בא לידי ביטוי יופי כשכץ מראש ידע שהוא יהיה כנראה שר תחבורה ל-8 שנים ויותר, קידם פרויקטים שלקחו שנים, כביש 1 החדש לדוגמה - הוא יודע שיהיה שם לגזור את הסרט.

לגבי שמאל וימין - יש לא מעט סמנים שמאליים בחורבות מפלגת העבודה,

כך שאיחוד חלקים ממנה עם מרצ איננו רעיון מופרך. אם ניקח את יחימוביץ׳ לדוגמה, היא תשתלב שם בטבעיות.

גם סתיו שפיר וגם מירב מיכאלי.

אגב יחימוביץ' בעבר טענה שהצביעה לאחת המפלגות הערביות (חד"ש אולי? לא זוכר בדיוק)

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

++

לדעתי, אם לא תהיה פה תהפוכה רצינית, זה יהיה ככה גם ביום של אחרי ביבי, וגם ביום של אחרי זה שיחליף את ביבי, ולא משנה מאיזה מפלגה הוא יבוא.

. זה צפוי כשיש בחירות כל ~4 שנים, אין תוכניות לטווח ארוך כי אף אחד לא רוצה לעבוד קשה ושהבא אחריו (או זה שאחריו) יגזור את הסרט, וגם הבא אחריו כשנכנס לתפקיד לא מנסה לשפר תוכניות אלא מחפש מהפך, דוגמאות לזה יש למכביר.

וזה בא לידי ביטוי יופי כשכץ מראש ידע שהוא יהיה כנראה שר תחבורה ל-8 שנים ויותר, קידם פרויקטים שלקחו שנים, כביש 1 החדש לדוגמה - הוא יודע שיהיה שם לגזור את הסרט.)

זאת הסיבה שצריכה להיות הפרדת רשויות - צריכה להיות הרשות המחוקקת, שהיא בית נבחרים, שמחוקקת את החוקים,

והרשות המבצעת, הממשלה, שמנהלת את המדינה בהתאם לחוקים שיורדים אליה מבית הנבחרים (אבל לא מעורב בחקיקה, מקסימום יכול לתת חוות דעת מקצועית על הצעה כזאת או אחרת), כאשר בראש כל משרד יושב מנהל בתחום שיודע לקדם את הפרוייקטים מבלי לחשוב מה הוא יעשה אחרי הבחירות הבאות, ולמה בכלל לטרוח להתחיל פרוייקט ארוך, שמצד אחד לא הוא יהיה זה שיקבל קרדיט עליו, ומצד שני הוא ייקבל את הshitstorm שנוצר בבגלל קודמו.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
זאת הסיבה שצריכה להיות הפרדת רשויות - צריכה להיות הרשות המחוקקת, שהיא בית נבחרים, שמחוקקת את החוקים,

והרשות המבצעת, הממשלה, שמנהלת את המדינה בהתאם לחוקים שיורדים אליה מבית הנבחרים (אבל לא מעורב בחקיקה, מקסימום יכול לתת חוות דעת מקצועית על הצעה כזאת או אחרת), כאשר בראש כל משרד יושב מנהל בתחום שיודע לקדם את הפרוייקטים מבלי לחשוב מה הוא יעשה אחרי הבחירות הבאות, ולמה בכלל לטרוח להתחיל פרוייקט ארוך, שמצד אחד לא הוא יהיה זה שיקבל קרדיט עליו, ומצד שני הוא ייקבל את הshitstorm שנוצר בבגלל קודמו.

זה נכון שאין באמת הפרדת רשויות בארץ, בשום צורה וצבע, רוב חברי הרשות המבצעת גם חברים ברשות המחוקקת (לפי החוק הנורווגי מותר אחד מכל סיעה שיהיה רק שר), הרשות השופטת מחליטה החלטות שחורגות לתחום החקיקה ו/או הביצוע.

כן צריך מנגנון כלשהו שבו גם הרשות המבצעת נבחרת, כי No Accountability זה רע מאוד.

אני לא בטוח שממשלה טכנוקרטית זה פתרון טוב.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

נבחרת כן, אבל לא זורקים אותם מתפקיד לא קשור לתפקיד לא קשור כל כמה שנים (היום הוא שר החקלאות, מחר הוא שר הקליטה).

זה נכון שהוא צריך להיות קודם כל מנהל, אבל גם עם זה יש בעיה היום, כאשר זורקים לזה אנשים בלי השכלה רלוונטית, ניסיון ניהולי ויכולת לקדם פרוייקטים.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
נ

1. אצל ביבי זה תמיד כיבוי השריפה בדד-ליין (...) או אחרי הדד-ליין.

שוב, כמו שכתבו לפניי, זה לא משהו מיוחד שביבי המציא.

זו שיטה בפני עצמה, ממש מנגנון ניהול, כיבוי-שרפות-רגע-אחרי-דד-ליין.

להבדיל משיטת ״כיבוי שריפות״ שהיא לא שיטה אלא סתם בלגן, פה יש כאוס מכוון.

יש כל מיני וריאציות לשיטה, בסגנון ישיבות חברה שבה גורמים לעובדים להתקוטט עד זוב דם על איזה פרט קטנוני,

עד שברגע האחרון ההנהלה ״מושיעה״ את העובדים באמצעות משיכת ההצעה והצבעה זריזה על נושא אחר לגמרי (הנושא שרוצים להעביר :-) ).

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

ברור שלא, אני לא יודע אם יש משהו בעולם שביבי המציא, בדומה לרוב האנשים כנראה

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לאף אחד אין מה להגיד על ההפגנות של האתיופים? אז אני אתחיל, כרגיל בדעה לא פופולארית.

האתיופים מצליחים כל פעם מחדש להוכיח שהם ללא צל של ספק עדה אלימה, בדיוק ההיפך ממה שהם מנסים לטעון. גם בגל ההפגנות הקודם הם התפרעו, חסמו כבישים ופגעו ברכוש, וגם עכשיו, רק בקנה מידה גדול יותר ועם שוטר אחד פצוע בינוני בבי"ח (כרגע, לכו תדעו לאן זה עוד יגיע)

ולא, "ילד" בן 19 עם תיקים פליליים שזורק אבנים ברחוב על שוטר (אפילו שהוא על אזרחי) הוא לא "ילד שובב" שרק רוצה להתגייס לקרבי ולתרום למדינה. לכו תמכרו את השקר הזה למישהו אחר.

ומעבר לכל זה, המשטרה "מכילה" את הארועים. וזה כמובן לא עובד, ולא יעבוד. לא ברור לי למה כל קבוצה רנדומלית של אנשים מרגישה שיש לה את הזכות לשתק חצי מדינה, לא משנה על מה. זה התחיל עם הנכים, וזה פשוט לא נגמר (ויגמר רק כשהמשטרה תחליט להתייחס לזה כבעיה ולטפל בה ותפסיק "להכיל").

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)

מה יש לי להגיד?

אתחלי בזה שאני כרגע (21:44) יושב בחניון במרכז המסחרי ביקום, אליו זחלתי ונכנסתי בשש בערב, אחרי שיצאתי מהרצליה בחמש.

אז לא תוכל לטעון שאני מנותק ממצוקת הנהגים בפקקים.

נכון. זה ממש לא פייר לחסום כבישים. היה לי המון מה לעשות בבית הערב.

אבל האם אני כועס?

לא ממש. על הנכים כעסתי הרבה יותר.

כאן אני חושב שיש צדק רב בטענותיהם, ושבגלל שאין להם שום קבוצת לחץ אחרת, זו הדרך היחידה שלהם להגיע לכותרות.

המשטרה עצמה הודתה שיש "שיטור יתר" נגד בני העדה. כל ה"ניסויים החברתיים" שמבוצעים לעיני מצלמות מוכיחים שיש אמת בטענות שלהם.

עצם זה שאתה טוען ש"האתיופים הם עדה אלימה", זה בדיוק הבסיס למחאה.

בדקת האם כל האתיופים כרגע בחוץ? כשהנכים הפגינו, טענת ש"הנכים הם מגזר אלים"?

אגב- בלי שום קשר, יש מצב שהטריגר שהצית את הר אבקת השריפה כרגע, מקורו באמת בתקלת ירי קטלנית, אך לא מכוונת.

זה לא משנה את אלף המקרים האחרים, את האפליה שקיימת נגד אנשים שגוון עורם הןא הדבר היחיד שמבדיל אותם משאר האנשים.

וכדאי גם לשאול: אם יש עברינות גבוהה אצל בני העדה כעובדה סטטיסטית (היפוטתית, לא טוען שיש או אין) ממה היא נובעת?

זה גנטי? או שזו תוצאה של משהו חברתי שניתן לתיקון על ידי מי שהוא לא בן העדה?

יאללה חמישה לעשר, ואין שום תזוזה...

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי natco

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

• תוכן חדש...