Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 11 דקות, GTאי כתב:

מנסים לשנות כאן סדרי עולם

זהו, שלא באמת. לא היה בישראל אף פעם סדר, גם לא לפני שהמדינה קמה.

השבוע יצא פרק 3 בסדרה ״חילוניות״ ומדברים שם הרבה על דת מול לאום, ממליץ מאוד לראות. פוקח עיניים וסה״כ מסביר שמה שהיה הוא פחות או יותר המצב גם היום.

הציונות לא סבלה את החרדים והסממנים הגלותיים, החרדים הקנאים לא התחברו למודרנה. איכשהו כן הצליחו להקים מדינה, אבל כשהבסיס היה כל כך עקום, מה יש לנו להתפלא על מה שקורה עכשיו? 

--

חייב לציין שהמופע של שבעת המופלאים לא עושה עלי רושם, מרגיש מזויף וחסר מעוף. אם רצו להתנגד יכלו לפני ההצבעה ולגרום לדחיה כמו שביבס אוהב. אבל כנראה שמטרת העל היתה להעביר את החקיקה ועכשיו ״להרגיע״, שזו השיטה הקנונית. אין ספק שהיעד נשאר אותו יעד, עכשיו עושים ״חושבים״ ובוחרים דרך פעולה להמשך. 

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 1 דקה, Gosser1860 כתב:

חייב לציין שהמופע של שבעת המופלאים לא עושה עלי רושם, מרגיש מזויף וחסר מעוף. אם רצו להתנגד יכלו לפני ההצבעה ולגרום לדחיה כמו שביבס אוהב. אבל כנראה שמטרת העל היתה להעביר את החקיקה ועכשיו ״להרגיע״, שזו השיטה הקנונית. אין ספק שהיעד נשאר אותו יעד, עכשיו עושים ״חושבים״ ובוחרים דרך פעולה להמשך. 

המטרה מהשניה הראשונה היתה להעביר את זה.

אחרי שבסיבוב הראשון הימין ניצח, הוא מגיע הרבה יותר חזק לסיבוב השני וזה איתות למחאה של "שבו ותגיעו לפשרה, או שנמשיך".

בשונה ממה שאתה חושב, היעד הוא לא לפרק את המדינה. היעד הוא להגיע לאיזונים חדשים.

• מצחיק 1
פורסם (נערך)

״איזונים חדשים״ עוד יותר נוטים לצד אחד, שהמשמעות שלהם הוא פירוק המדינה.

אם אתה לא מסוגל להבין זאת כנראה שאצלך מדובר באמונה hard wired, לא בהבנה כלשהי.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 11 דקות, Gosser1860 כתב:

זה.
עכשיו עושים "עצירה אופרטיבית". עוצרים חקיקה וצעדים קונטרוברסליים לכמה חודשים. משדרים עסקים כרגיל, "הנה לא קרה כלום מה אתם רוצים" למתנגדים מחוץ ומבית. בזמן הקרוב נראה את השופרות היותר מילטנטיים מורידים פרופיל ועושים קולות של שטיח. בינתיים השופרות ה"מתונים" שרים שירי קומביה ונוטפים מתק שפתיים. אשכרה השוטר הטוב והשוטר הרע. עד פרוסת הסלמי הבאה שנקבל בסתיו. נראה מה יהיה אז.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

חזיר דיזל

פורסם (נערך)
לפני 13 דקות, GTאי כתב:

"או שנמשיך".

אני מקווה שכך יהיה. זו הדרך היחידה של המתונים בקואליציה לראות שהם מובלים על ידי הקנאים. אפשר להיות מושחתים בערך באותה מידה גם בקואליציה שלא כוללת את אותם גורמים שמובילים לתסיסה בחברה.

לפני 13 דקות, GTאי כתב:

בשונה ממה שאתה חושב, היעד הוא לא לפרק את המדינה. היעד הוא להגיע לאיזונים חדשים.

מה שאני חושב לא מאוד מעניין. הרפורמה המלאה הופכת את השלטון בישראל לשלטון של ראשות אחת. שוב, זה לא אני אומר, את זה אומרים רבים וטובים ובעיקר מבינים ממני מהימין, מהמרכז, מהשמאל, בארץ ובחו״ל. אפשר להתעלם מזה כמובן, וזה מה שהקואליציה עושה. השאלה היא, למה?

פירוק המדינה הוא תוצאה של שינוי משטרי כזה. אפשר לתת דוגמאות רבות, לחזור לדיוני ימין-שמאל חסרי תוחלת אבל בסוף בסוף מדובר בהעברת כוח כמעט מוחלט מרשות אחת לרשות אחרת (ונזכור שבישראל יש רק 2 רשויות דה-פקטו).

אני לא טוען שאין אנשים שלא רוצים את זה, אני בטוח שיש. חלקם לא מבינים למה הם מייחלים, חלקם מאמינים בצדקת הדרך ועבור חלקם זה תנאי הכרחי למימוש חזון משיחי-דתי.

אבל אני חושב ששינוי כזה לא יצליח לעבור בלי לזעזע את החברה הישראלית עד היסוד. מה או מי ישאר שם? לא יודע, לא חושב שיותר מידי. 

עריכה אחרונה על ידי Gosser1860
  • אהבתי 3

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

פורסם (נערך)

ברור שהיעד הוא לא לפרק את המדינה- למה שחבורת הפירומנים ירצו להיפרד מרוב החלק היצרני/מוכשר (לא ברמה האישית- כלומר בעל הכשרה)/אקדמאי/משלם את רוב המיסים? המטרה שלהם היא לרכז עוד ועוד כוח בזמן שמה ששומר את המדינה הזו תקינה ימשיך לדפוק בלי הפרעות.

אז מה עכשיו? אחרי כל מיני מצחיקים שניסו לשכנע אותנו שלא לגיטימי למחות בכלל אנחנו מגיעים לזה שאתה אומר "תמחו, אבל תבחרו דבר אחד"?

החקיקה נדחפת על מנת לממש סוגים מסוימים של מדיניות. כזו שקודם האכילו אותנו בכפית- וכרגע רוצים להאכיל אותנו בקדירה שלמה בבת אחת. הגיע הקש ששבר את גב הגמל- וברור שעכשיו המחאה תהיה כנגד מכלול.

על הדרך, בנוגע ל "איזונים חדשים", משעשע אותי שכל פעם צווחים פה על "סטטוס קוו" ברגע שמנסים לקדם איזושהי מדיניות ליברלית במדינה הכאילו מודרנית הזו, אבל כשדוחפים את המאזן לכיוון חזק מאוד של כפיה דתית קופצות מילים יפות, "קירוב לבבות", "שמירה על המסורת", "היופי של המסורת היהודית" ועוד כל מיני טיוחים לעובדה אחת פשוטה:

המאזן הזה זז לכיוון אחד בלבד, וכאשר הוא מנסה לזוז לצד השני, מתחילה זעקת הקוזק הנגזל.

בשורה התחתונה- הגיעו מים עד נפש, ואם ימשיכו לנסות לדחוף את המרק הזה במורד הגרון שלנו, נראה פה או פירוק, או נטישה המונית של כוח העבודה המוכשר, או 2 מילים שאנשים פה פולטים לחלל האוויר אבל אני ממש, ממש לא רוצה להגיד.

עריכה אחרונה על ידי Pika007
פורסם
לפני 5 דקות, Pika007 כתב:

נראה פה או פירוק, או נטישה המונית של כוח העבודה המוכשר, או 2 מילים שאנשים פה פולטים לחלל האוויר אבל אני ממש, ממש לא רוצה להגיד.

image.png.7d42da621cae3bb35bbd9dad771cbce3.png

אני חושב שנראה קודם פירוק מסויים, לאחריו נטישה ואז בסוף ה-2 מילים. בדומה למודל הלבנוני.

לפני 5 שעות, falou כתב:

פורסם
לפני 5 דקות, Gosser1860 כתב:

מה שאני חושב לא מאוד מעניין. הרפורמה המלאה הופכת את השלטון בישראל לשלטון של ראשות אחת. שוב, זה לא אני אומר, את זה אומרים רבים וטובים ובעיקר מבינים ממני מהימין, מהמרכז, מהשמאל, בארץ ובחו״ל. אפשר להתעלם מזה כמובן, וזה מה שהקואליציה עושה. השאלה היא, למה?

היא לא מתעלמת, והיא לא תגיע לשם.

יש מספיק חכים שלא ירימו את היד כשזה יהפוך להיות בלתי סביר, והדבר האחרון שהם רוצים לראות זה את ביבי הצורת דיקטטור.

את הנרטיב שאומר "דיקטטורה" בנו חברי המחאה במשך 30 חודשים בשביל להוציא אנשים לרחובות. זה עבד להם לא רע, הקואלציה לא חושבת את זה, ולכן אין לה ממה להתעלם.

פורסם
לפני 2 דקות, GTאי כתב:

יש מספיק חכים שלא ירימו את היד כשזה יהפוך להיות בלתי סביר, והדבר האחרון שהם רוצים לראות זה את ביבי הצורת דיקטטור.

ראינו את הגיבורים ביום שני. כולם התכופפו.

לפני חצי שנה, כשהטירוף הזה התחיל, כתבתי כאן שנתניהו יגיע לפח האשפה של ההיסטוריה. היום ברור לי שהוא לוקח איתו כמה מיליוני ישראלים.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 1 דקה, GTאי כתב:

היא לא מתעלמת, והיא לא תגיע לשם.

אני חולק עליך, ע״ע בתגובות השונות של בכירים בממשלה-קואליציה בחצי שנה האחרונה לדו״חות וחוות הדעת השונים לגבי החקיקה שמקודמת.

יש לפחות 7 ח״כים שהרימו את היד בתחילת השבוע והיום טוענים ״טעיתי, נרדמתי בשמירה״, שזה פשוט עלבון לאינטיליגנציה של מי שמקשיב לזה.

לפני 1 דקה, GTאי כתב:

את הנרטיב שאומר "דיקטטורה" בנו חברי המחאה במשך 30 חודשים בשביל להוציא אנשים לרחובות. זה עבד להם לא רע, הקואלציה לא חושבת את זה, ולכן אין לה ממה להתעלם.

שוב, זה קצת טיעון מעגלי ( @יבגניפ מתי כותבים את הספר של החדו״א של הפורום?).

לא מדובר בנרטיב, מדובר בפחות או יותר מוסכמה רחבה בין אנשי משפט, שלטון, כלכלה ואחרים. העברת הסמכויות הופכת את המשטר בישראל למשטר ובו רשות אחת, יש לצורת שלטון כזו שם.

אם הקואליציה לא חושבת את זה, אזי מצבנו עגום אפילו יותר.

לפני 5 שעות, falou כתב:

פורסם
לפני 8 דקות, Pika007 כתב:

על הדרך, בנוגע ל "איזונים חדשים", משעשע אותי שכל פעם צווחים פה על "סטטוס קוו" ברגע שמנסים לקדם איזושהי מדיניות ליברלית במדינה הכאילו מודרנית הזו, אבל כשדוחפים את המאזן לכיוון חזק מאוד של כפיה דתית קופצות מילים יפות, "קירוב לבבות", "שמירה על המסורת", "היופי של המסורת היהודית" ועוד כל מיני טיוחים לעובדה אחת פשוטה:

המאזן הזה זז לכיוון אחד בלבד, וכאשר הוא מנסה לזוז לצד השני, מתחילה זעקת הקוזק הנגזל.

ברשותך, בוא תגדיר פרק זמן של 20/30/40/ שנה - תבחר אתה.

בפרק הזמן הזה שתבר, תרשום בבקשה איך המאזן זז, ולעומת זאת אילו החלטות ליברליות היו באותה תקופה.

אתה תתפלא לגלות שבעוד שיש התקדמות, גם היא איטית מאוד מאוד לכיוון הליברלי, הכפיה הדתית עליך כאזרח לא השתנה (תחבורה ציבורית, נישואין, כשרות וכו' לא ממש השתנו).

הפגיעה האמיתית היא במימון תלמידי הישיבות, ומעבר לפגיעה בהכנסה הפנויה אתה לא מרגיש את זה ביום יום.

למה אתה חושב שהליברלי נשאר מאחור? זה די פשוט, הצד הליברלי זז מהר מאוד מבחינת הדעות וההתקדמות שלו, תנסה לחשוב אפילו על המונח להט"ב ותגלה שהוא בן קצת יותר מ-20 שנה בעברית). 

לפני 2 דקות, Gosser1860 כתב:

לא מדובר בנרטיב, מדובר בפחות או יותר מוסכמה רחבה בין אנשי משפט, שלטון, כלכלה ואחרים. העברת הסמכויות הופכת את המשטר בישראל למשטר ובו רשות אחת, יש לצורת שלטון כזו שם.

אם הקואליציה לא חושבת את זה, אזי מצבנו עגום אפילו יותר.

אני אחדד.

העברה מלא של כל שלל החוקים - ודאי שיכול ליצור דיקטטורה.

הימין - הוא לא מתכוון ללכת לשם ולא רוצה להגיע לשם, הוא פשוט הראה שכדאי לצד השני להבין שלמרות שהוא חושב שהוא החזק, מעשית הוא לא בדיוק בנקודת הזמן הזו.

המחאה - קבעה את המונח דיקטטורה, כשבאופן מעשי היא לא על הפרק.

פורסם
לפני 6 שעות, רוןS כתב:

אחרי שבועיים בערך לפרוץ מלחמת יום כיפור נוצר מחסור בתחמושת.

יום כיפור? אחרי שלושת השבועות של צוק איתן התחננו לאובמה לפתוח מחסני חירום בארץ כי היו חסרים פגזי מרגמה 120 מ"מ, רימונים למטולים  ותחמושת אחרת . 

לפני 5 דקות, GTאי כתב:

אתה יודע מה זה דיקטטורה?

ציטוט

דִּיקְטָטוּרָה (בעברית: רוֹדָנוּת) היא שיטת ממשל שבה נשלטת המדינה על ידי מנהיג או קבוצת מנהיגים, המחזיקים בסמכויות שלטוניות כמעט או בכלל ללא מגבלות, כך ששלוש הרשויות – המחוקקת, המבצעת והשופטת נשלטות בצורה מוחלטת על-ידי ההנהגה.

חסר משהו? אנחנו עוד מעט שם.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 14 דקות, GTאי כתב:

מספיק חכים שלא ירימו את היד כשזה יהפוך להיות בלתי סביר

מה זה בלתי סביר?

סתם דוגמא, רוצים להעביר חוק שהבחירות כל 10 שנים. זה בלתי סביר למי שנמצא עכשיו בשלטון? מבחינתם שלא יהיו בחירות בכלל...

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 2 דקות, mikyl כתב:

חסר משהו? אנחנו עוד מעט שם.

זכותך לחשוב ככה, לדעתי מעשית אנחנו מאוד רחוקים משם.

ביום שזה יהיה (וזה לא) המחאה תהיה הרבה הרבה יותר גדולה ממה שהיא עכשיו.

פורסם (נערך)

@GTאי  ממליץ לך לקרוא את ההודעה שלך פעמיים לפני שאתה לוחץ ֶעל ״שלח תגובה״, כדי למחוק סתירות פנימיות.

1. הליברליות מתקדמת עם הזמן. האווירה של הקואליציה הנוכחית והפעולות שלה - לא רק חקיקה - מסיגות אותנו לאחור.

2. אתה מזלזל בפגיעה בהכנסה הפנויה. חצוף. מילא שאממן פרזיטים, אבל לא רק שהם חיים על חשבוני, הם גם לא משלמים מיסים, גם לא משתתפים בהגנת המדינה, גם מתרבים בקצב של שפנים כך שאצטרך לממן עוד כמוהם, וגם פועלים אקטיבית לגרום לכך שהילדים שלהם יהיו בורים והילדים שלי יצטרכו לפרנס אותם. אהה ושכחתי. בהחלט כופים עלי את אורחות החיים של פולין לפני 300 שנה.

3. בוא נתחיל. חוק כבוד האדם וחירותו. נכה, אבל יותר טוב ממה שהיה קודם. פעולות לשוויון זכויות לנשים. 

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 2

• תוכן חדש...