Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 53 דקות, GTאי כתב:

אתה לא יכול להיות חילוני ולקיים את ההלכה היהודית, ולא משנה מה הפרשנות שלך להלכה. עצם זה זאתה אומר שאתה חילוני זה אומר שאתה מתבדל מהדדת

אתה יכול לעשות מה שאתה רוצה.

אתה יכול ללכת לבית כנסת ביום שישי, להתפלל עם כל הכוונה, לחזור הביתה, לעשות קידוש, לאכול, לברך ברכת המזון ואחרי זה לראות משחק כדורגל בטלויזיה.

אתה יכול להיות שף שמבשל לובסטרים ובשר עם חלב כל היום אבל מניח תפילין כל בוקר.

אתה יכול לא לעשות שום דבר ולהרגיש שייך ליהדות.

בין לחיות לפי ההלכה באדיקות כמו החרדים ולהיות מתבדל מהדת יש סקאלה ענקית.

• אהבתי 6
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

מעניין אם יש מחקרים בפסיכולוגיה שיכולים להסביר למה יש אנשים מבוגרים, שכל כך חשוב להם להוכיח את הגבריות שלהם דרך פוסטים בפורום אנונימי. ההוא גיי. הזה פתית שלג. השלישי רכיכה. אוקיי, ו...? כאילו, כן, רובינו לא ג'ון מקליין. המעטים שכן, משום מה, לא טורחים לרמוז בכל פוסט שהם כאלו. מעניין למה.

• אהבתי 2
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 2 דקות, יבגניפ כתב:

שכל כך חשוב להם להוכיח את הגבריות שלהם

בדיוק באתי לכתוב על הפנטזיות האלימות והערגה לשוטרים שמפרקים מפגינים.

• אהבתי 1
  • מצחיק 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני כשעה, פינדר כתב:

מסתבר עכשיו ששינייד אוקונור הי"ד נאלצה לבטל הופעה בישראל ב1997, בגלל איומים של בן גביר.

כאילו שהיו חסרות לי סיבות לתעב אותו..

חשבתי שאתה צוחק ..אבל הוא אכן איים עליה..

הביטול של ההופעה, עם זאת, בגלל שלא נמכרו כרטיסים, לפי אולמרט.
https://www.ynet.co.il/entertainment/article/bjx1nlloh

ציטוט

אהוד אולמרט, שהיה אז ראש עיריית ירושלים, הגיב גם הוא בסיפוק על הביטול. "מארגני המופע הונו את העירייה בנוגע לאופי האירוע", סיפר ל"ידיעות אחרונות", "הם ביקשו לשכור את בריכת הסולטן למופע למען השלום, ללא רמז לכוונתם האמיתית. רק לאחר ששכרו את המקום התברר לנו שמדובר באירוע פוליטי".
עוד אמר אולמרט: "המארגנים ציפו שהפרסומים הפרובוקטיביים שלהם, שקראו לחלוקתה של ירושלים, יעוררו תגובה שלנו, אבל אנחנו לא נפלנו לפח הזה. כשהתברר להם שעם ישראל חכם יותר ממה שהם חושבים, ולא קנו כרטיסים, לא הייתה להם ברירה אלא לבטל את המופע".

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם
לפני כשעה, gadik6 כתב:

ומה הקשר כלב נובח ולא נושך?

אתה רק מדבר ומדבר ומדבר וכאשר הגיע הזמן לבצע[להוכיח את הטענה שלך]אתה מתחיל לתרץ ולקלל.

פורסם (נערך)

זה סרטון אחד בשלוף:

תתעלמו מהכותרת זה פשוט מה שקפץ ראשון.

עריכה:

ותמיד אמרתי - אל תדברו מפוזיציה, זה בדיחה.

נגיד היום התפרסם סרטון של שוטר עוצר בחור שהתפלל בהר הבית, לכאורה "מהצד שלי".

כולם יודעים שאסור ליהודים להתפלל שם, הבחור חיפש פרובוקציה, שיחפש, בעיה שלו. 

אם לא מתאים לו שיילך להפגין מול הכנסת, לא לעשות בעיות מול שוטר שרק עושה את העבודה שלו.

עריכה אחרונה על ידי יובל .מ.
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, GTאי כתב:

אתה יכול לסגל לעצמך איזו הלכה שתרצה, רק אל תשייך אותה להלכה הדתית.

אתה יודע כמה זרמים יש ביהדות? תן לי לנחש שרק הזרם שלך זה היהודים האמיתיים וכל השאר הם לא יהודים כי הם לא הולכים לפי ההלכה שלך.

מעניין מה חושבים שאר הזרמים אליך? מעניין מה חושב הבחור שלך למעלה על אנשים שמחליטים בשם שלו למה הוא התכוון וקובעים בשמו מי יהודי ומי לא.

עריכה אחרונה על ידי motizkn

טסלה 3 2022

פורסם
לפני 3 שעות, פינדר כתב:

אז אין אלימות? כמו שטענתי מלכתחילה?

יש, תראה את הסרטון.

פשוט לא מהדהדים את הסרטונים האלה בערוץ 12 כי זה לא מתאים להם.

כמו שהם עושים כתבת עומק על הכתבת שלהם שהותקפה בהפגנת ימין, אבל מתעלמים באופן מוחלט מתקיפת עיתונאים שמזוהים עם הימין.

לפני שעה, GTאי כתב:

אני לא יודע אם אתה טרול או סתם אידיוט.

לך תרענן את המושגים ותפסיק בפעם השניה לקרוא לי אנטישמי. חתיכת חצוף.

אין לך מה להגיב לו, הוא סתם מחפש להוציא אגרסיות.

פורסם
לפני 7 דקות, יובל .מ. כתב:

זה סרטון אחד בשלוף:

תתעלמו מהכותרת זה פשוט מה שקפץ ראשון.

עריכה:

ותמיד אמרתי - אל תדברו מפוזיציה, זה בדיחה.

נגיד היום התפרסם סרטון של שוטר עוצר בחור שהתפלל בהר הבית, לכאורה "מהצד שלי".

כולם יודעים שאסור ליהודים להתפלל שם, הבחור חיפש פרובוקציה, שיחפש, בעיה שלו. 

אם לא מתאים לו שיילך להפגין מול הכנסת, לא לעשות בעיות מול שוטר שרק עושה את העבודה שלו.

דווקא פה רואים שוטרים סביב אגם שכנראה התעלף או נפגע. זה נראה יותר כמו שני בקבוקי מים שנזרקים עבורו.

שים לב שאין שום הפרדה בין שוטרים ומפגינים והסיכוי לפגוע במפגין גדול מהסיכוי לפגוע בשוטר. 

אני בטוח שיש גם סרטונים אחרים אז רבאק, עם כל הניסיון שצברתם לפחות להסית תסיתו כמו שצריך.

לפני 6 דקות, motizkn כתב:

אתה יודע כמה זרמים יש ביהדות? תן לי לנחש שרק הזרם שלך זה היהודים האמיתיים וכל השאר הם לא יהודים כי הם לא הולכים לפי ההלכה שלך.

מעניין מה חושבים שאר הזרמים אליך? מעניין מה חושב הבחור שלך למעלה על אנשים שמחליטים בשם שלו למה הוא התכוון וקובעים בשמו מי יהודי ומי לא.

זה יח חרשים. בגלל זה לא הגבתי.

והשיח הוא כזה לא בגלל שהוא או אנחנו אטומים אלא שבנושאי אמונה לא נשכנע אחד את השני.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני שעה, פינדר כתב:

מסתבר עכשיו ששינייד אוקונור הי"ד נאלצה לבטל הופעה בישראל ב1997, בגלל איומים של בן גביר.

כאילו שהיו חסרות לי סיבות לתעב אותו..

האיומים, הקשר לבן גביר ואולמרט: כששינייד אוקונור ביטלה הופעה בירושלים (ynet.co.il)

אהוד אולמרט, שהיה אז ראש עיריית ירושלים, הגיב גם הוא בסיפוק על הביטול. "מארגני המופע הונו את העירייה בנוגע לאופי האירוע", סיפר ל"ידיעות אחרונות", "הם ביקשו לשכור את בריכת הסולטן למופע למען השלום, ללא רמז לכוונתם האמיתית. רק לאחר ששכרו את המקום התברר לנו שמדובר באירוע פוליטי".

עוד אמר אולמרט: "המארגנים ציפו שהפרסומים הפרובוקטיביים שלהם, שקראו לחלוקתה של ירושלים, יעוררו תגובה שלנו, אבל אנחנו לא נפלנו לפח הזה. כשהתברר להם שעם ישראל חכם יותר ממה שהם חושבים, ולא קנו כרטיסים, לא הייתה להם ברירה אלא לבטל את המופע".

תאשים גם את אולמרט.

מצד שני:

שינייד אוקונור: "אם הייתי מודעת לחרם על ישראל, הייתי מסרבת להופיע" - מוזיקה - הארץ (haaretz.co.il)

הזמרת, שצפויה להופיע בישראל בספטמבר, פרסמה באתר שלה הודעה לפיה לא היתה מודעת לחרם על ישראל ושתבטל את ההופעה במידה ותצליח לצאת ללא קנס כספי.

וואלה חבל שלא הלכה קודם.

לפני 1 דקה, Night Driver כתב:

דווקא פה רואים שוטרים סביב אגם שכנראה התעלף או נפגע. זה נראה יותר כמו שני בקבוקי מים שנזרקים עבורו.

שים לב שאין שום הפרדה בין שוטרים ומפגינים והסיכוי לפגוע במפגין גדול מהסיכוי לפגוע בשוטר. 

אני בטוח שיש גם סרטונים אחרים אז רבאק, עם כל הניסיון שצברתם לפחות להסית תסיתו כמו שצריך.

"מה אתה צריך חבר?"

"פטיש!"

"סבבה אני זורק לך אותו מקומה רביעית".

אין פה שום ניסיון הסתה, אם מישהו חושב שחסימת כביש על ידי אלפי מפגינים יכולה להסתיים בצורה יפה הוא חי בסרט.

אם כבר, צריך להפסיק את ההסתה נגד שוטרים שמסכנים את החיים שלהם יום יום כדי להגן על אזרחים פה, גם אם השוטרים הם לא מתכנתי על באמאזון או גוגל עם פוטנציאל לרילוקיישן. 

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 5 שעות, gadik6 כתב:

בשביל זה יש מח"ש. שוטרים הם גם בני אדם וגם הם עושים טעויות, חלקם עקב כעס רגעי, חלקם עקב לחץ וחלקם פשוט עקב אופי אלים. כל זה לא סותר את העובדה שהמשטרה לא צריכה לנהוג במפגינים בכפפות של משי, כשאלו בוחרים להפר את הסדר.

יש פער גדול מאוד בין כפפות משי לבין אלימות משטרתית. המשטרה, כנציגת המדינה, היא בעלת המונופול על הפעלת כוח. מותר לשוטר להפעיל כוח על אזרח, לאזרח אסור להפעיל כוח חזרה בשום נסיבות. מכיוון שכך, כמות הכוח במנהל תקין צריכה תמיד להיות המינימאלית כדי להשיג את המטרה. לחלק כפות, אגרופים או קללות לאדם עצור (בהנחה שקרה באמת) היא לא "טעות" של איש שנמלא חימה - היא עבירה (ועוד של קצין בכיר), שבמנהל תקין מקבלים עליה מאסר בפועל, בדיוק בגלל עניין המונופול על הכוח וניצולו.

אישית, דרך אגב, אני לא מאשים את השוטרים במקרי האלימות המשטרתית, אלא את ההכשרה שהם עוברים ואת הליווי הנפשי שכנראה לא מספק (אם קיים בכלל) כדי לדעת להכיל את הזעם בזמן הפגנה, ולדעת שזו העבודה והכל בסדר, מפגינים הם קקה (ככה זה כשיצרים מתגברים). הרי לחלק כפות לעצור זה נטו שחרור אגרסיות - שזה משהו שאצל מקצוען ממש לא אמור לקרות.

לגבי מח"ש - על פניו מדויק ביותר. עם זאת, אחת הבעיות עם מח"ש זה שהיא לא באמת מופרדת מהמשטרה - מה שבבירור מייצר בעיות (גם יש דלת מסתובבת בין מח"ש למשטרה, שזה מן הסתם גם לא משפר את העניין).

לפני 5 שעות, yuvalganim כתב:

אגב גם להדליק מדורה באיילון זה אלימות וזה גם עבירה פלילית

לפני 4 שעות, SlowRide כתב:

בכל אופן, חסימת כבישים זו אלימות ותקיפת שוטרים זו אלימות. אין מה להתפלא אם חסמת כביש ותקפת שוטר שחטפת מכות.

בהחלט צורות של אלימות, השאלה היא מה השוטר בשטח עושה עם זה. אם הוא עוצר את המצית/חוסם במינימום כוח דרוש - סבבה. אם הוא מתחיל לפוצץ אותו או את מי שלידו - פחות.

לפני כשעה, gadik6 כתב:

אלוהים יודע מה הוא מנסה לעשות עם הפח הזה באמצע הכביש, מתנגד למעצר, אבל לאדון פינדר זה בסדר.

שוב, מה שהוא מנסה לעשות עם הפח לא רלוונטי ברגע שהוא מורחק מהפח והשוטרים כבר בתהליך המעצר. 

לפני 5 שעות, פינדר כתב:

לא.

יש עשרות צילומים של שוטרים מרביצים לאנשים אזוקים.

יש 0 צילומים של מפגינים תוקפים שוטרים.

בזמן המחאות היו בערוצי החדשות שידורים עד הלילה מהשטח. צפיתי בהם, וחד משמעית הייתה שם אלימות נגד שוטרים. באיזשהו שלב עפו עליהם בקבוקי חול (ברבים), היה אפילו רגע שרואים סוס של פרש חוטף את זה דוך לתוך הפרצוף, מנער את הראש, והפרש מבליג לחלוטין.

מהצד השני, היו שם כמה רגעים שרואים בבירור שוטרים שפשוט עטים על מפגין רנדומלי, גוררים אותו ומכסחים אותו אפילו כשכבר ברור שהוא כנוע לחלוטין (רואים על תנועות הגוף והראש שלו שהוא אומר להם שהוא לא מתנגד). או איזו מפגינה שהעיפו מעל איזו גדר וזהו, לא עצרו אותה ולא כלום, רק ריסקו אותה על הריצפה.

ממה שראיתי (איזה שעתיים-שלוש שעות של צילומים מההפגנות בלייב), המשטרה מצד אחד נהגה מאוד ברפיון עם המפגינים רוב הזמן, אבל כשהופעל כוח - הוא היה חסר כל פרופורציה למקרה הספציפי ולא המינימום הדרוש לצורך מעצר. זה פשוט היה הרע מכל הכיוונים - גם לא השתלטו על האירוע ונתנו למחאה להיות אלימה, וגם היו לא מעט מקרי אלימות משטרתית.

ואחרי שכל זה נכתב - זו נקודת מבטי ממה שראיתי בשידורים. אני לא מתיימר להגיד לשוטרים איך לנהל אירוע או איך לעצור אדם. אני רק יודע שאדם עצור או מנוטרל לא מכים.

לפני 5 שעות, Night Driver כתב:

הדאלה כמה שוטרים נזקקו לטיפול רפואי בעקבות תקיפת מפגינים (לא אשפוז או מיון. אפילו בדיקה בשטח על ידי חובש).

מסכים, הבעיה עם זה שאופי העבודה הוא כזה שהם עלולים להיפצע מהעבודה גם אם המפגין לא תקף אותם. למשל, השוטר חשב שהמפגין תקף אותו בזמן מעצר, אבל בפועל הוא דפק את הרגל באיזה עצם שהיה על הרצפה. כנראה שמצלמות הגוף והצלמים המבצעיים של המשטרה (היו כאלו בהפגנה) יכלו לשפר מאוד את איסוף המידע. אחד הקצינים שראיתי ראיון שלו היום, טען שכל השוטרים בשטח היו עם מצלמות. אם זה המצב - אני בטוח שהמשטרה תשחרר בהמשך סרטוני תקיפה של מפגינים נגד שוטרים (כמו שקרה בכמה מקרים קודמים שנטען על אלימות משטרתית).

• אהבתי 5
פורסם
לפני כשעה, SlowRide כתב:

אתה יכול לעשות מה שאתה רוצה.

אתה יכול ללכת לבית כנסת ביום שישי, להתפלל עם כל הכוונה, לחזור הביתה, לעשות קידוש, לאכול, לברך ברכת המזון ואחרי זה לראות משחק כדורגל בטלויזיה.

אתה יכול להיות שף שמבשל לובסטרים ובשר עם חלב כל היום אבל מניח תפילין כל בוקר.

אתה יכול לא לעשות שום דבר ולהרגיש שייך ליהדות.

בין לחיות לפי ההלכה באדיקות כמו החרדים ולהיות מתבדל מהדת יש סקאלה ענקית.

אתה צודק בכל מילה שאתה רושם.

מותר לך לעשות מה שאתה רוצה ולהרגיש שייך ליהדות, היא באמת לא שייכת לאף אחד.

כשישאלו אותך, כדאי שתדע להסביר להם אם אתה חילוני, מסורתי, או כל זרם אחר שתבחר - תעשה את הבירור לעצמך.

לפני 8 דקות, motizkn כתב:

לי אין כל כך בחור למעלה.

מה אלוהים חושב זה שאלות פילוסופיות, זה לא העולם שלי.

מבחינת הדתיים, יהודי אמיתי זה שעומד בכללי ההלכה להיותו יהודי (וזה לא משנה לאיזה זרם ביהדות אתה משתייך). אמריקאי לא יכול לקום בבוקר ולהחליט שהוא יהודי, כל זרם מגדיר תהליך גיור משלו, או שצריך להיוולד לאם יהודיה וכו'.

נכון, אפשר להמציא דת חדשה ואז כל אחד יכול להצטרף, אבל הדת בנויה על קונצנזוס שהיא קיימת (אם תמציא דת תחשב כמטורף, אבל אם יהיו לך 10 מיליון מאמינים על אותה הממצאה זו כבר דת). אני לא מכיר זרם ביהדות שלפיו אתה יכול להיות יהודי סתם כי בא לך.

פורסם (נערך)
לפני 13 דקות, יובל .מ. כתב:

תאשים גם את אולמרט.

סבבה. לא אצביע לו.

חבל על כל הניתוח שעשית. כתבתי בחצי בדיחה, על סמך כותרת שראיתי. לא באמת חסרות לי סיבות לתעב את בן גביר.

ואוקונור עם או בלי קשר לדעות הפוליטיות שלה, הייתה זמרת פצצה. האלבום הראשון שלה הוא בעיני לא פחות מיצירת מופת.

לגבי הבקבוקים, לא ראוי.

אם הם היו מלאים במים זו אלימות.

עדיין לא מצדיק מכות לבן אדם אזוק ולא מצדיק שפריץ של מכתזית בכינון ישיר על אנשים שעמדו בצד או ישבו על חומה.

עריכה אחרונה על ידי פינדר

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
Just now, פינדר כתב:

סבבה. לא אצביע לו.

חבל על כל הניתוח שעשית. כתבתי בחצי בדיחה, על סמך כותרת שראיתי. לא באמת חסרות לי סיבות לתעב את בן גביר.

לא לקח לי יותר מדי זמן. בכל מקרה ברוך שפטרנו.

לפני 1 דקה, פינדר כתב:

לגבי הבקבוקים, לא ראוי.

אם הם היו מלאים במים זו אלימות.

עדיין לא מצדיק מכות לבן אדם אזוק ולא מצדיק שפריץ של מכתזית בכינון ישיר על אנשים שעמדו בצד או ישבו על חומה.

יופי, אנחנו מתקדמים. 

אם שוטר חרג מסמכות (מכות לעצור, אגרופים לילדה בת 7, קרש בראש לקשישה בת 80), שיענישו. 

אבל כמו שרשמתי מקודם (ועל מישהו שלכאורה מהימין) - מי שמחפש לעשות פרובוקציה, שיתמודד. אם מישהו התעמת עם שוטרים, שיידע שאגרוף יכול לעוף לו לפנים. 

ראיתי את הסרטון של הבחור על החומה - מצד אחד צודק, סתם ישב. אבל בוא, מפנים את הכביש, המכתזית עוברת, אתה יודע טוב מאוד מה הולך לקרות.

פורסם
לפני 20 דקות, יובל .מ. כתב:

אין פה שום ניסיון הסתה, אם מישהו חושב שחסימת כביש על ידי אלפי מפגינים יכולה להסתיים בצורה יפה הוא חי בסרט.

כבר כתבתי שאין שום בעיה להפעיל כוח אבל כשצריך. לא אחרי המעצר, לא להעיף עפ מכתזית מפגין שיושב על חומה ולא לכתב חדשות על המדרכה.

לפני 20 דקות, יובל .מ. כתב:

אם כבר, צריך להפסיק את ההסתה נגד שוטרים שמסכנים את החיים שלהם יום יום כדי להגן על אזרחים פה, גם אם השוטרים הם לא מתכנתי על באמאזון או גוגל עם פוטנציאל לרילוקיישן

שמעת ממני מילה בגנות השוטרים?

יש מעולים, יש טעויות, יש כאלה שמאבדים את זה ויש חארות. את שלושת הראשונים אני מחבק ואת האחרונים צריך להעיף מהשירות. זה הכל.

לפני 20 דקות, daniel.asu כתב:
לפני 5 שעות, Night Driver כתב:

בשטח על ידי חובש).

מסכים, הבעיה עם זה שאופי העבודה הוא כזה שהם עלולים להיפצע מהעבודה גם אם המפגין לא תקף אותם

כאחד שכבר מזהים אותו במיון בגלל פציעות בעבודה יש מינון סביר 

שוטר אחד או שניים מכמה עשרות אלפי שעות שיטור זה סביר. 10-20 לא 

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...