Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 27 דקות, יובל .מ. כתב:

ברוך שפטרנו.

למה ככה?

זה לא שרשור אומנות אז אתייחס לצד הפוליטי.

הלוואי שהיו הרבה יותר אמנים שנלחמים למען האמונות שלהם. אמיצים שלא מחשבים את המחיר הכלכלי שזה יגבה מהם.

היא קרעה בשידור חי תמונה של האפיפיור, במחאה על פשעי מין שנעשו בילדים, במוסדות של הכנסייה הקתולית והקימה עליה מליוני מאמינים.

אחר כך על במה במופע צדקה, היא ספגה שריקות בוז, סימנה לנגנים להפסיק לנגן את השיר ובמקום זה התחילה לשיר א-קפלה את war של בוב מרלי, שמדבר על מלחמה למען צדק ושוויון.

אז אני מבין שפחות התחברת לדעות שלה לגבי ישראל פלסטין, אבל אפשר להעריך את האדם והזמרת שהיא הייתה.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 34 דקות, Night Driver כתב:

שמעת ממני מילה בגנות השוטרים?

יש מעולים, יש טעויות, יש כאלה שמאבדים את זה ויש חארות. את שלושת הראשונים אני מחבק ואת האחרונים צריך להעיף מהשירות. זה הכל

לא היה מכוון אלייך באופן אישי.

לפני 7 דקות, פינדר כתב:

למה ככה?

זה לא שרשור אומנות אז אתייחס לצד הפוליטי.

הלוואי שהיו הרבה יותר אמנים שנלחמים למען האמונות שלהם. אמיצים שלא מחשבים את המחיר הכלכלי שזה יגבה מהם.

היא קרעה בשידור חי תמונה של האפיפיור, במחאה על פשעי מין שנעשו בילדים, במוסדות של הכנסייה הקתולית והקימה עליה מליוני מאמינים.

אחר כך על במה במופע צדקה, היא ספגה שריקות בוז, סימנה לנגנים להפסיק לנגן את השיר ובמקום זה התחילה לשיר א-קפלה את war של בוב מרלי, שמדבר על מלחמה למען צדק ושוויון.

אז אני מבין שפחות התחברת לדעות שלה לגבי ישראל פלסטין, אבל אפשר להעריך את האדם והזמרת שהיא הייתה.

לא מעריך.

ישראל היא הצדיקה פה. לא צדיקה מוחלטת, אבל צדיקה.

פשעי מין נגד ילדים? שתמחה על הרצח של משפחת פוגל או משפחת הרן. על תינוקת שחוטפת כדור מצלף או אבן במהלך נסיעה.

שרה war על קריאות בוז? אולי שתשיר על אוטובוסים מתפוצצים עם ילדים בדרך לבית ספר או מסעדות מלאות במבלים?

משום מה נראה לי שאם היו מזמינים אותה לשיר ברמאללה לא הייתה מכניסה פוליטיקה.

אתה כבר יודע שאין לי רצון להתיפייף מול שונאי ישראל.

• אהבתי 1
פורסם

איזה אומץ צריך כדי לצאת נגד פשעי מין נגד ילדים?

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 24 דקות, פינדר כתב:

הבחירה ב-War בתגובה לקריאות הבוז לא הייתה מקרית - זה היה השיר שהיא שרה בSNL (עם שינויים קטנים).

לפני 21 דקות, יובל .מ. כתב:

פשעי מין נגד ילדים? שתמחה על הרצח של משפחת פוגל או משפחת הרן. על תינוקת שחוטפת כדור מצלף או אבן במהלך נסיעה.

אני לא בטוח שאני מבין את הכוונה, אבל בתור אירית, יותר סביר למחות על פשעי מין שכמרים ביצעו בילדים מאשר על אלימות שמתרחשת אלפי קילומטרים ממך. במיוחד כשהיא בעצמה עברה התעללות כילדה - ועוד מצד אימה.

בכל מקרה, רוב האמנים שמוחים בוחרים נושא שקרוב לליבם. זה מה שקרוב לליבה. לא מבין את התלונה על זה ואת הציפייה שתזדהה איתך, כשברור שהיא לא באמת מבינה את הסכסוך לכל עומקו ומורכבותו (ולהלן הדחף להחרים את ישראל).

דבר שני, היא הוזמנה למדינה שטוענת שהיא מערבית-מודרנית-ליברלית שעומדת ביחד עם אומות העולם הנאורות, אך בד בבד - עובדתית - מחזיקה בני אדם תחת משטר צבאי, וההתנגשות הזו צורמת לה (למשל). באותו נושא, כל טיעוני ה'צד השני חרא בלבן' אף פעם לא היו מובנים לי. אתה רוצה להשוות אותנו לרמאללה או למקום שאשכרה כיף לחיות בו?

ודבר אחרון, אישית קשה לי עם טענות לצדיקות כמעט בכל הקשר, גם מעבר לדיון פוליטי. עם גישה כזו פלוני לא יכול לראות את חטאיו (כי הוא הרי צדיק), ואי אפשר להשתפר ככה באופן משמעותי. ספציפית במקרה של הסכסוך המקומי, אם אנחנו חושבים שאנחנו צדיקים, ונניח שאנחנו עם הזמן עושים יותר ויותר חטאים - איך נוכל לראות את זה? בלי ביקורת עצמית נוקבת וקבועה שתערער את צדקת הדרך (גם כשאתה צודק לחלוטין) - איך תוכל לדעת שאתה עדיין צודק? הטלת הספק היא הכרח לוידוא, בעיניי.

לפני 6 דקות, Coro כתב:

איזה אומץ צריך כדי לצאת נגד פשעי מין נגד ילדים?

בחלוף הזמן קל להגיד את זה, אבל היא לא יצאה נגד פשעי מין בילדים באופן כללי, אלא יצאה נגד חלקה של הכנסייה הקתולית בפשעים האלו, בהסתרתם ובמיסודם.

באותה נקודת זמן, כשהכנסייה הקתולית הכחישה כל קשר - ומאמיניה היו לצדה - זה לא כל כך קל לצאת נגדה. אוקונור הלכה נגד הזרם, וזה לא היה איזה זרזיף - זה היה השיטפון בדמות הכנסייה הקתולית על כל מאמיניה, במדינה עם רוב קתולי, כשהיא עצמה יצאה מבית קתולי. זה לא טריוויאלי בכלל.

• אהבתי 5
פורסם

image.thumb.png.4f1b46b896c5ad6fd92fc1a440e50a75.png

תקראו פעם אחת. תסתירו את הכותרות. עכשיו תלחצו פה ותענו על השאלה-

ספוילר

מה קרה בצומת ביל"ו?

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם

הופה הבחור בביל''ו אפילו נוקב במחיר. ''700 שקל משלמים לכם''

זה בערב או בחודש?

אם זה בערב, הייתי מצתרף גם. כסף קל.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 4 שעות, GTאי כתב:

מבחינת הדתיים, יהודי אמיתי זה שעומד בכללי ההלכה להיותו יהודי (וזה לא משנה לאיזה זרם ביהדות אתה משתייך). אמריקאי לא יכול לקום בבוקר ולהחליט שהוא יהודי, כל זרם מגדיר תהליך גיור משלו, או שצריך להיוולד לאם יהודיה וכו'.

אתה יודע, גם תהליך הגיור הוא משהו שלא היה קיים בעבר, היית מתחתן, חיי את החיים שלך כיהודי וזהו, גם היא הייתה נחשבת ליהודייה אחרת כל העם היהודי הם בעצם לא יהודי שכן מרבית אבות האומה לא התחתנו עם יהודיות ומי יודע בכלל כמה "ממזרים" היו לשלמה המלך שחלק מאיתנו הם צאצאים שלו. 

פורסם
לפני 15 שעות, GTאי כתב:

צודק. הם עם ששרד.

אבל זה עם שהמכנה המשותף שלו היה ונשאר גאוגרפי. לנו לא היתה את הפריוילגיה הזו.

אבל זו היתה אחת ממטרות הציונות. למחוק את הדת בתור הדבק של העם, ולהחליף את הדת בחתיכת קרקע. מטרה מפורשת, כדי שנהיה ״עם ככל העמים״.
וזו הסיבה אגב למה רוב המחתרות והתנועות הקשורות אליהן -- כולל בית״ר -- דיברו על ״מדינה עברית״, לא ״מדינה יהודית״.
הנסיון להפיס את הדתיים ע״י השימוש במושג הגלותי ״יהודי״ במגילת העצמאות היתה שגיאה מאד גדולה.
אני לא מוכן לקרוא לעצמי ככה, וגם לא רבים אחרים.
מדינה ציונית היא חילונית בהגדרתה. מאפשרת אמונה חופשית לכל אדם, אבל לא באופן שכופה משהו על אזרח אחר. ללא הגבלות על תחבורה ציבורית בשבת (גם לא בבני ברק, כי זו קרקע ציבורית של המדינה ולא פרטית). ללא חוקי חמץ לבתי חולים. ללא רבנים או דיינים שמקבלים משכורת מהמדינה. ללא שום שירותי דת מהמדינה או סיבסוד של שירותי דת אחרים. ללא פטור מארנונה לבתי תפילה.
לכל צורך רשמי (ירושה וכו׳), רק נישואים אזרחיים תקפים. מי שרוצה (והרבה ירצו) יעשה טקס דתי -- ללא תקפות רשמית. זה המצב בצרפת ומכסיקו, מדינות מאד קתוליות.

מי שלא מתאים לו, זה אומר שהוא לא ציוני. אין לו מה לחפש כאן.

• אהבתי 6
  • רעיון טוב! 2
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

למה ככה? הפוליטיקאים לא אזרחים?

• מצחיק 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...