Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 6 דקות, Morningstar כתב:

"אזרחי אויב"? אתה מדבר כאילו כל בני האדם שגרים בעזה רוצים להתגייס לחמאס. רובם המוחלט מסכנים מאוד וראויים לרחמים. 

1. בהגדרה, הפלסטינאים בעזה הם אזרחים של מי שמגודרת יישות אויב.

2. הרחמים שלי שמורים קודם לתושבי העוטף.

3. שנחפש תמונות שלהם מחלקים סוכריות אחרי פיגועים?

פורסם
לפני 11 דקות, יובל .מ. כתב:

אחד לא מפריה לשני.

כל 2 מיליון?

פורסם
לפני כשעה, יבגניפ כתב:

ש"ס מבקשים עוד מיליארד שקל בשנה לתלושי מזון לנזקקים.

ספרו לי עוד על התרומה של החרדים לכלכלה בישראל בבקשה.

אתה יודע איזו פריחה כלכלית זו לבתי דפוס?

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם

1. בהגדרה, הפלסטינאים בעזה הם אזרחים של מי שמגודרת יישות אויב.

אתה נשמע כמוני בגיל 12... "הם רוצים להרוג אותנו אז בואו נהרוג אותם קודם".

בישראל, לפחות בציבור החילוני, רוב האנשים לא גודלים בעוני, מלמדים אותם מגוון דעות וכד' - אין לך את כל הדברים האלו שם.

מגדלים אותם לשנוא את ישראל (מה שלא מאוד קשה בהתחשב בזה שכל שנתיים יש מבצע כזה או אחר והופכים את עזה לעיר חורבות) וכל זה תחת עוני מחפיר וצפיפות בלתי נסבל.

יש שם יותר מ 2 מיליון בני אדם... מה אתה חושב שיקרה איתם בגישה הנוכחי? אתה חושב שתסלק את כל ה 2 מיליון? שתזרוק את כל ה 2 מיליון לים?

יושבי העוטף יכולים לקום וללכת למקום אחר, הם מתגייסים לצבא מרצון, יש להם מים זורמים, אוכל וחשמל בכל ימות השנה.

אם אתה באמת משווה את המצב של יושבי העוטף למצב של העזתי הממוצע משהו לא בסדר באונושיות שלך.

לא מדובר בימין או שמאל, יהודי או ערבי, מדובר באנושיות נטו.

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, יובל .מ. כתב:

החיים לא שחור ולבן - ברור לי שאי אפשר להפציץ את כל עזה ולהפוך אותה לחניון, אז צריך להכניס חיילים קרקעית.

למה? כדי לנצח ולכבוש שטח? תסכים איתי שלא, כי לא ניסינו לכבוש את עזה בצוק איתן.

אם כך למה? כדי לצמצם פגיעה באזרחים חפים מפשע? נו, זאת בדיוק הנקודה. סיכון חיילים כדי להימנע מפגיעה באזרחי האויב. 

כמובן שהכל שאלה של מינון.. אבל לא ראיתי איזה מינון מיוחד משר ביטחון כזה או אחר, זאת לא שאלה פוליטית לדעתי.

עריכה אחרונה על ידי MZN
פורסם
לפני 3 שעות, yd b-4 כתב:

אנשים נורמלים לא עושים טקס זיכרון ל2 הצדדים שצד אחד הוא אויב. נקודה!

אנשים נורמלים יודעים להפריד בין מחבל ואזרח, אנשים נורמלים מתנגדים לאזרחים מתים ללא הבדל דת גזע ומין. 

זו בכלל לא שאלה פוליטית, מדובר באנושיות ומוסר בסיסיים לחלוטין, שחלקנו איבדו בדרך. 

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני שעתיים, יבגניפ כתב:

נראה לי שאם אני לא אממן אותם ואחליט לבד על מה להוציא את הכסף שלי זה גם יעבוד :)

נראה לי שהם לא שאלו אותך

לפני כשעה, Coro כתב:

אתה יודע איזו פריחה כלכלית זו לבתי דפוס?

אני הייתי עושה אותם ככה שאפשר לממש אותם רק דרך apple pay

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 5 דקות, oryo כתב:

אנשים נורמלים יודעים להפריד בין מחבל ואזרח, אנשים נורמלים מתנגדים לאזרחים מתים ללא הבדל דת גזע ומין. 

אתה יודע מה אומרים פה,

לא כל ערבי הוא מחבל,אבל כל מחבל הוא ערבי.

אין לי אמון בצד השני,

אנשים שחיים טוב נמצאים באיזה משברון יוצאים עם סכין לדקור.

תראה את הפיגועים שהיו בירושלים בזמן האחרון.

• אהבתי 1

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

גם לי אין אמון במי שיש לי קונפליקט איתו אבל אני לא הולך להרוג אותו בגלל זה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

הנקודה שלי היא שאתה לא יודע עם מי יש לך קונפליקט ועם מי לא.

אז למען ביטחונך תניח שיש לך קונפליקט עם כולם ותפעל בהתאם.

פורסם (נערך)
לפני 46 דקות, Potato כתב:

הנקודה שלי היא שאתה לא יודע עם מי יש לך קונפליקט ועם מי לא.

אז למען ביטחונך תניח שיש לך קונפליקט עם כולם ותפעל בהתאם.

אני לא מבין איך אתה מפספס את ההקבלה הפשוטה למי שמחנך את ילדיו ש"כל היהודים בישראל הם האויבים שלנו שרק רוצים לנשל אותנו מאדמה ועצמאות. יתגייסו לצבא ואז יטווחו לנו את הבית וירביצו לנו במחסום. אין דבר כזה אזרח ישראלי חף מפשע".

הרי אנחנו מסתכלים עליהם מהצד וחושבים שהם פנאטים ברברים, איך אפשר לעשות את זה ובד בבד לקרוא לבצע את אותו הדבר בדיוק? 

כל זה בזמן שסטטיסטית יש יותר ישראלים שמתגייסים לצבא מאשר פלסטינים שנלחמים עבור החמאס, גם אם זה לא מיוצג כרגע בכנסת ישראל 😅

עריכה אחרונה על ידי oryo
  • אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

מברברים על פלסטינים ולא מבינים שהמדינה הזו תילך בגלל ברית ביבי-חרדים.
חדל אישים שימכור את הילדים שלו ושלנו בשביל להישאר בשלטון. עליהם אין לי מה לדבר. גרועים מאויבנו פי כמה מבחינת הסכנה.

• אהבתי 2

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 10 דקות, oryo כתב:

אני לא מבין איך אתה מפספס את ההקבלה הפשוטה למי שמחנך את ילדיו ש"כל היהודים בישראל הם האויבים שלנו שרק רוצים לנשל אותנו מאדמה ועצמאות. יתגייסו לצבא ואז יטווחו לנו את הבית וירביצו לנו במחסום. אין דבר כזה אזרח ישראלי חף מפשע".

😅

אבל בוא נסתכל על זה רגע כמו הגיון של אנשים בוגרים.

אתה יודע מתי חייל במדים יירה בך או יבצע מעצר,זה נהלים מוגדרים שעובדים לפיהם.

אם מוחמד לא רוצה לחטוף מהצבא הוא יודע בדיוק מה הוא צריך לעשות.

לעומת זאת לי אין דרך להתגונן ממוחמד שקם רע החליט להיות שאהיד ויצא לדקור חפים מפשע.

• אהבתי 1

פורסם (נערך)

לפני כשעה, Potato כתב:

אם מוחמד לא רוצה לחטוף מהצבא הוא יודע בדיוק מה הוא צריך לעשות.

אתה לא מצליח להבין את המציאות הבסיסית ביותר של להיות אדם תחת שליטה צבאית עויינת, מבחינתך זה נראה סביר לאדם נורמלי לקבל שכח צבאי עויין פשוט ישלוט לו על הגורל לנצח, בלי השלכות ובלי שנאה ובלי כלום. ״תוריד ת׳ראש וסתום ת׳פה״.

היסטורית, גם עם ישראל לא זרם עם הנסיונות האלו, כמו הרבה אוכלוסיות אחרות. אנשים לא אוהבים רודנות, ואוהבים עוד פחות כשזה מגיע משבט אחר.

והסיפור הזה תמיד יחזור לאותו מעגל שאומר כי ״הם התחילו״ או ״מגיע להם״ וכו׳, אבל לאותו פלוני שנמצא תחת המגף כל ההסברים לא משנים יותר מדי, הוא לא מתפלפל בפורום הוא חי במציאות בה אין אופק ואין אפשרות לברוח. 

אני מחזיר אותך להקבלה שהעלתי: פלסטיני המרצה לעוקביו משהו בסגנון ״כל היהודים בישראל הם האויבים שלנו שרק רוצים לנשל אותנו מאדמה ועצמאות. יתגייסו לצבא ואז יטווחו לנו את הבית וירביצו לנו במחסום. אין דבר כזה אזרח ישראלי חף מפשע" יכול להשתמש בציטוט שלך בשביל להסביר את הפוזיציה, שכן כל מה שכתבת בעצמך רק מחזק את התזה הזו - הצבא הישראלי הולך להחטיף לך אם לא תעשה מה שהם אומרים לך לעשות.

(זה מבלי להכנס בכלל למציאות שהיא: אתה לא באמת יכול להתגונן מהצבא הישראלי, כי כשנכנסים למבצע ומפציצים מהאוויר אין לך ממ״ד, והרי רק לפני עמוד או שניים הסבירו לנו שאזרחי האויב הם קולטרל סבבה לגמרי)

אבל הפוזיציה שאתה מעלה (האם קל או קשה לזהות לוחם) אינה קשורה לדיון המקורי: כשפלוני אומר שאזרחים זה fair game, הפער המוסרי בין פלוני ובין מה שהוא מגדיר ״טרוריסטים״ מצטמצם מאוד, ובפועל הופך להיות פער בעיקר טקטי. טקטית, יותר קל לפלסטיני לדעת שהוא מול לוחם ישראלי מאשר לנו לדעת שהנה אנחנו מול מחבל פלסטיני. נו, ברור, זה לא שיש להם צבא שיכול לשלוט בנו... לוחמה אסימטרית היא בדיוק זה, אסימטרית. לישראל יש פי כמה אלפים יותר כח, אז הם מפצים על זה בדרכים שלהם. 

אבל הפער בין ישראל וחמאס אינו רק מטוסים ופצצות, הפער (בין היתר) הוא שישראל טוענת שאזרחים אינם fair game - המטרה אינה מקדשת כל אמצעי, וכוחות הבטחון מבצעים מאמצים לשמור על זה ככה. 

אז מגיע מוביל דעה צמא דם ושנאה וחוזר על המנטרה שלפעול ככה זו חולשה, שהרמטכ״ל או ראש המוסד או ראש השב״כ שתו קצת יותר מדי מיץ פטל של סמולנים, ולמרות שהפופוליסט חסר כל נסיון בכל אחת מהפונקציות שהוא מבקר העוקבים שלו יקיאו את המנטרה הזו שוב ושוב. כשיש מספיק ייאוש מצטבר זה גם מתורגם לכח פוליטי, ובהמשך הדרך אולי אפילו שינוי מדיניות.

ולך תסביר למצביעים שלו שלנסות לשמור גם על אזרחי האוייב אינו סממן של חולשה אלא של עצמה... הרי כל שישמעו הוא שגם אתה זונה של ערבים, עוכר ישראל, כמו שאר הרכרוכים בשדרה הפיקודית של צה״ל, שב״כ, המוסד ושאר מערכות הבטחון. 

עריכה אחרונה על ידי oryo

• תוכן חדש...