Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 16 דקות, Night Driver כתב:

בגלל זה היועמשית בהתחלה אמרה לא למינוי רמטכ"ל למשל ואחרי שקיבלה הבהרות שינתה את דעתה.

גם לגבי החלטות אחרות היא תשמע, תשקול ותחליט במה יש כורח ובמה לא.

להזכירך, ראש שב"כ מונה בזמן ממשלת מעבר אחרי הבחירות ולפני התחלפות הממשלה כי הגיעו למסקנה שזה כורח.

מסקנה: בתקופת בחירות היועצת המשפטית היא ראש המשלה בפועל

לא עפ"י חוק, לא עפ"י נוהל רק עפ"י השיקולים שלה. זה לא פחות מהזוי

• אהבתי 1
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 8 דקות, עדי-אל כתב:

מסקנה: בתקופת בחירות היועצת המשפטית היא ראש המשלה בפועל

לא עפ"י חוק, לא עפ"י נוהל רק עפ"י השיקולים שלה. זה לא פחות מהזוי

קודם כל היא עושה את זה על פי חוק ובמידה ומי מהצדדים לא מסכים עם ההחלטה שלה בדיוק בשביל זה יש בתי משפט.

תחשוב על השנתיים שעברנו לפני הממשלה האחרונה. אפשר היה לשתק את המדינה לחלוטין למשך שנתיים רק כי ממשלת מעבר?

ולהזכירך, אני שייך ל"מחנה השני".

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 39 דקות, Night Driver כתב:

בגלל זה היועמשית בהתחלה אמרה לא למינוי רמטכ"ל למשל ואחרי שקיבלה הבהרות שינתה את דעתה.

גם לגבי החלטות אחרות היא תשמע, תשקול ותחליט במה יש כורח ובמה לא.

להזכירך, ראש שב"כ מונה בזמן ממשלת מעבר אחרי הבחירות ולפני התחלפות הממשלה כי הגיעו למסקנה שזה כורח.

אבל זה עוד לא כורח, יש לכוכבי עד ינואר 2023.

אצל רונן בר הוא מונה כי נדב ארגמן מונה ל-5 שנים ושירת בפועל 5 וחצי.

כלומר אם נשווה את זה, זה חצי שנה אחרי תום המינוי, כלומר יולי 2023 אצל כוכבי.

לפני 32 דקות, David32 כתב:

זה כבר פורסם הרבה אחרי מה ששלחת. זה א. שוב קפצת כמה צעדים קדימה.

ב. אז עכשיו מסתבר שניסחו ובסוף לא שלחו כלום. אז איך אומרים "לא יהיה כלום, כי אין כלום" לא ככה?

א. אני לפעמים מוסיף מידע מעוד מקורות.

ב. זה אומר שרצו, לא יצא. אבל זה עדיין כיף לדעת.

לפני 11 דקות, Night Driver כתב:

קודם כל היא עושה את זה על פי חוק ובמידה ומי מהצדדים לא מסכים עם ההחלטה שלה בדיוק בשביל זה יש בתי משפט.

לא נכון, חוק יסוד הממשלה דווקא אומר הפוך - ממשלת מעבר היא ממשלה לכל דבר ועניין.

המגבלות הגיעו אך ורק מיועמ"ש, לפעמים בגיבוי בג"צ:

ציטוט

עוד לפני שצוללים לפרטים, חשוב להבין שהקביעה לגבי ממשלת מעבר והמגבלות עליה אינה מצויה בחוק, שכן חוק יסוד: הממשלה דורש קיומה של רציפות שלטונית, ואינו מבחין בין סמכויות הממשלה טרם פיזור הכנסת ולאחר פיזור הכנסת. כל המגבלות נוצרו על-ידי היועץ המשפטי לממשלה, וחלקן גובו בפסיקת בג"ץ, בטענה כי יש לרסן את הממשלה בתקופה של טרום בחירות.

לפני 11 דקות, Night Driver כתב:

תחשוב על השנתיים שעברנו לפני הממשלה האחרונה. אפשר היה לשתק את המדינה לחלוטין למשך שנתיים רק כי ממשלת מעבר?

עובדה שזה מה שקרה, לא מונה מפכ"ל, ראש שב"כ מונה חצי שנה אחרי שקודמו היה אמור לסיים את התפקיד, לא מינוי פרקליט מדינה, לא תוכנית כלכלית.

מדינה משותקת?

ציטוט

אלא שהמציאות, מתברר, מלמדת אותנו שוב שהמחוקק חכם יותר מפרשניו המתחכמים של החוק. התוצאה של המגבלות שהטיל היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט על הממשלה הובילו למצב בו במשך למעלה משנתיים תפקדה ממשלת ישראל ללא מפכ"ל משטרה, וכבר שנה ורבע לא מונה פרקליט מדינה קבוע, ובינתיים לא מושקת תוכנית כלכלית עדכנית להצלת המשק הישראלי ומאות אלפי משפחות ישראליות שנפגעו בתקופת הקורונה.

התנועה למשילות ודמוקרטיה היא תנועה שמרנית-ימנית, ולכן אתה מוזמן להתעלם מציונים שהם נותנים ("המחוקק חכם יותר מפרשניו..." וכו') ולהתרכז בעובדות.

הנה 

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני כשעה, m3x7r3m3 כתב:

אבל זה עוד לא כורח, יש לכוכבי עד ינואר 2023.

אצל רונן בר הוא מונה כי נדב ארגמן מונה ל-5 שנים ושירת בפועל 5 וחצי.

כלומר אם נשווה את זה, זה חצי שנה אחרי תום המינוי, כלומר יולי 2023 אצל כוכבי.

כוכבי אמר שהוא לא מעוניין להמשיך.

רמטכל זה לא ש.ג. צריך חפיפה לא קצרה ומאוד מסודרת וזה לוקח זמן.

• אהבתי 1

פורסם (נערך)
לפני 6 דקות, Night Driver כתב:

כוכבי אמר שהוא לא מעוניין להמשיך.

השנה הרביעית של כוכבי מסתיימת בינואר 2023. ככה או ככה הוא הרמטכ"ל עד 2023.

זה בסה"כ ניסיון למנות מהר מהר רמטכ"ל לפני שאולי הממשלה מתחלפת. גם אם זה אומר שהרמטכ"ל הבא יהיה על טיקט "המיועד" במשך 8 או 9 חודשים.

לפני 6 דקות, Night Driver כתב:

רמטכל זה לא ש.ג. צריך חפיפה לא קצרה ומאוד מסודרת וזה לוקח זמן.

כי ראש שב"כ זה ש.ג. 🤣 חפיפה של חצי דקה.

אוי מה שהפוזיציה מוציאה מתומכי הממשלה הזו.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני שעה, m3x7r3m3 כתב:

א. אני לפעמים מוסיף מידע מעוד מקורות.

הנחת, ויצא שהם באמת כתבו מכתב.

לפני שעה, m3x7r3m3 כתב:

ב. זה אומר שרצו, לא יצא. אבל זה עדיין כיף לדעת.

זה בדיוק מה ש "לברר" אומר. אתה בודק, מתקשר ללפיד לבדוק, אומרים לך לא, ומוותר.

שוב, גם פה לא רואה שום בעיה בזה.

מחכה שתגיד שאני אומר את זה מהערצה לבנט.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)
לפני 5 דקות, David32 כתב:

הנחת, ויצא שהם באמת כתבו מכתב.

זו לא הייתה הנחה, זו הייתה "הדלפה", בשעה 8 בערב רק אושר שזה אכן מה שקרה.

חוצמזה אין לי כזה מזל להמר שמשהו יקרה והוא באמת קורה.

זה בדיוק מה ש "לברר" אומר. אתה בודק, מתקשר ללפיד לבדוק, אומרים לך לא, ומוותר.

שוב, גם פה לא רואה שום בעיה בזה.

למה בכלל לברר דבר כזה? למה הוא צריך לשנות את התנאים כדי לקבל לשכה ועובדים למשך כמה שנים?

זה לא נראה לך בעייתי שהוא מנסה להוציא כמה עשרות / מאות אלפי שקלים על חשבון הציבור, שלא מגיעים לו?

שינוי פרסונלי כדי למצוץ הטבות?

מחכה שתגיד שאני אומר את זה מהערצה לבנט.

אתה מעריץ את בנט?!

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 16 דקות, m3x7r3m3 כתב:

כי ראש שב"כ זה ש.ג. 🤣 חפיפה של חצי דקה.

אוי מה שהפוזיציה מוציאה מתומכי הממשלה הזו.

מתי אמרתי משהו נגד מינוי ראש השב"כ?

ומינו אז גם מפכ"ל וגם נציבת שב"ס בהסכמת היועמש וללא התנגדות האופוזיציה שאפילו לא איימה על היועמש.

פורסם
לפני 4 דקות, Night Driver כתב:

מתי אמרתי משהו נגד מינוי ראש השב"כ?

אתה העלית את מינוי השב"כ, שזה דווקא אחלה דוגמה (לא בשביל להוכיח את הטענה שלך אלא את שלי), כי הוא מקביל לרמטכ"ל.

גם אצלו החפיפה היא לא חצי דקה, גם הוא לא ש.ג., ובכל זאת, ממשלה אחרת, יועמ"ש אחר, אישר מינוי של ראש שב"כ, רק אחרי שראש השב"כ הקודם סיים כבר את הקדנציה שלו.

המינוי של רונן בר אושר ב-11.10.2021 והוא נכנס לתפקידו ב-13.10.2021, בעוד נדב ארגמן נכנס לתפקיד ב-8.5.2016 למשך 5 שנים, והיה אמור לסיים את הקדנציה ב-7.5.2021, אבל הוא לא באמת סיים כי לא מונה לו מחליף, כי ממשלת מעבר וכו', אז הוא נשאר עוד וסיים את תפקידו רק ב-13.10.2021, חמישה חודשים וקצת אחרי המועד המיועד.

אז מה הריצה למנות רמטכ"ל 9 חודשים לפני תום הקדנציה של הנוכחי?!

אתה טועה, לא מינו מפכ"ל בממשלת מעבר, קובי שבתאי נבחר לתפקיד ב-15.12.2020, והמינוי אושר ב-17.01.2021.

ממשלת ביבי-גנץ הוקמה ב-17.05.2020 עד 13.06.2021.

משמע מינוי המפכ"ל היה ע"י ממשלה רגילה, לא ממשלת מעבר בשום צורה.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 20 דקות, m3x7r3m3 כתב:

לא בשביל להוכיח את הטענה שלך אלא את שלי

הטענה שלי היא שכל מקרה לגופו ובשביל זה יש יועמ"ש שמחליט אחרי שהוא שומע את העובדות ומעליו יש את בית המשפט אם מישהו מה 9,000,000 שחיים פה לא מסכים עם הקביעה שלה.

פורסם
לפני 26 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אתה מעריץ את בנט?!

אני חלק מהקהילה.

לפני 27 דקות, m3x7r3m3 כתב:

למה בכלל לברר דבר כזה?

כי עד היום הקטע הזה עם החליפי לא באמת יצא לפועל, אז אנחנו פה בתחום לא לגמרי מוגדר.

אני בכלל לא מבין למה הוא נחשב משהו עכשיו. גם אם הממשלה לא הייתה מתפרקת, והתפקיד היה עובד ללפיד (או ביבי 😉) לפי ההסכם, איך התפקיד שלו הוא רה"מ חליפי. הוא כבר *הוחלף*. אתה חליפי עד שהחליפו אותך, זה נראה לי ממש ברור. 

בכול מקרה, מכיוון שהוא החליפי הראשון במצב הזה, נראה לי בסדר לברר אם מגיע או לא. 

גם לרצות לשנות אפשר, אם יש סיבה. 

אסביר, אבל לפני זה אגיד - אני לא מבין בכלל למה מגיע לראש ממשלה לשעבר לקבל לשכה, ועוד משרד בגודל של 170 מטר.... לא ברור לי בכלל למה זה משהו שמקבלים. (גם רכב לא). בחוזה עבודה שלך רשום שנותנים לך משרד ביתי לעוד 5 שנים אחרי שהפסקת לעבוד? לא? מעניין מאוד למה.

אני לא נברתי בחוק, לא יודע למה מגיע, או לפי מה החליטו 18 חודשים ולא 12 ולא 24 ולא 6. או לפי מה החליטו 170 מטר, או 2 אנשי צוות או רכב או או או...

לכן, אני לא רואה את זה כפסול לשנות את החוק הזה (אני יותר לכיוון של ביטולו - אבל כעיקרון לא מתנגד) ולכן במקרה הספציפי הזה, שבוא בפעם הראשונה בחורצ'יק סיים את תפקידו כראש ממשלה עם הרוטציות האלה, אני לא רואה שום דבר רע בלערער על התנאים של החוק.

למה הוא צריך את זה אם הוא פורש מהפוליטיקה אני גם לא מבין. במקומו הייתי לוקח קצת חופש ואז פותח עוד סטארטאפ, או מצתרף לכמה משקיעים, אלוהים יודע שלא חסר עבודה למישהו כמוהו.

אגב, בהמשך לדעה שלי שהממשלה צריכה לפעול לטובת התושבים, הייתי רוצה שבמקום להתעסק בבחירות, יעבירו את ההוראות באיו"ש, ואת חוק המטרו, ועוד חוקים שמטיבים עם העם. 

- By lifting money bags

פורסם
לפני 21 דקות, David32 כתב:

איך התפקיד שלו הוא רה"מ חליפי. הוא כבר *הוחלף*. אתה חליפי עד שהחליפו אותך, זה נראה לי ממש ברור. 

גם גלגל חליפי מפונצ'ר הוא עדיין גלגל חליפי למרות שאי סיכוי שתרכיב אותו ככה.

פורסם
לפני 17 דקות, Night Driver כתב:

הטענה שלי היא שכל מקרה לגופו ובשביל זה יש יועמ"ש שמחליט אחרי שהוא שומע את העובדות ומעליו יש את בית המשפט אם מישהו מה 9,000,000 שחיים פה לא מסכים עם הקביעה שלה.

אז תסביר לנו האידיוטים, למה מינוי של ראש שב"כ קרה רק חצי שנה אחרי תום הכהונה של הקודם תחת האצטלה של "ממשלת מעבר", אבל פועלים כדי למנות רמטכ"ל 9 חודשים לפני תום הכהונה של הקודם?

לפני 18 דקות, David32 כתב:

אני חלק מהקהילה.

יש קהילות גרועות יותר להיות בהן.

לפני 20 דקות, David32 כתב:

כי עד היום הקטע הזה עם החליפי לא באמת יצא לפועל, אז אנחנו פה בתחום לא לגמרי מוגדר.

אני בכלל לא מבין למה הוא נחשב משהו עכשיו. גם אם הממשלה לא הייתה מתפרקת, והתפקיד היה עובד ללפיד (או ביבי 😉) לפי ההסכם, איך התפקיד שלו הוא רה"מ חליפי. הוא כבר *הוחלף*. אתה חליפי עד שהחליפו אותך, זה נראה לי ממש ברור. 

הבעיה היא לא שזה לא הוגדר, יש סיכוי שאחרי הבחירות הקרובות תוקם ממשלה, ואז לא יהיה לו שנה וחצי גם אם סופרים את החליפי.

לגבי העניין המילולי לגבי חליפי ולא, אתה מתייחס יותר מדי ברצינות למשהו שבושל בדקה ורבע.

לפני 21 דקות, David32 כתב:

בכול מקרה, מכיוון שהוא החליפי הראשון במצב הזה, נראה לי בסדר לברר אם מגיע או לא. 

גם לרצות לשנות אפשר, אם יש סיבה. 

יש סיבה, הסיבה היא "אני רוצה לשכה, ונהג, ושני עובדים, ל-5 שנים על חשבון משלם המיסים"

לפני 22 דקות, David32 כתב:

אסביר, אבל לפני זה אגיד - אני לא מבין בכלל למה מגיע לראש ממשלה לשעבר לקבל לשכה, ועוד משרד בגודל של 170 מטר.... לא ברור לי בכלל למה זה משהו שמקבלים. (גם רכב לא). בחוזה עבודה שלך רשום שנותנים לך משרד ביתי לעוד 5 שנים אחרי שהפסקת לעבוד? לא? מעניין מאוד למה.

כנראה שזה מאותה סיבה שנשיא לשעבר מקבל גם הוא לשכה ומגורים וכו', כי הוא היה סמל שלטוני.

בלי קשר לאם אני מסכים עם זה או לא.

לפני 24 דקות, David32 כתב:

אני לא נברתי בחוק, לא יודע למה מגיע, או לפי מה החליטו 18 חודשים ולא 12 ולא 24 ולא 6. או לפי מה החליטו 170 מטר, או 2 אנשי צוות או רכב או או או...

לכן, אני לא רואה את זה כפסול לשנות את החוק הזה (אני יותר לכיוון של ביטולו - אבל כעיקרון לא מתנגד) ולכן במקרה הספציפי הזה, שבוא בפעם הראשונה בחורצ'יק סיים את תפקידו כראש ממשלה עם הרוטציות האלה, אני לא רואה שום דבר רע בלערער על התנאים של החוק.

גם אני לא, אבל שינוי פרסונלי הוא לא הגיוני בעיניי.

כלומר לשנות עכשיו לשנה, רק כי בנט היה שנה ושבוע, זה פרסונלי.

לפני 25 דקות, David32 כתב:

אגב, בהמשך לדעה שלי שהממשלה צריכה לפעול לטובת התושבים, הייתי רוצה שבמקום להתעסק בבחירות, יעבירו את ההוראות באיו"ש, ואת חוק המטרו, ועוד חוקים שמטיבים עם העם. 

את הוראות יו"ש לא צריכים להעביר (וכנראה גם לא יאושרו בבג"צ אם יעברו) - הוראות שעה מוארכות אוטומטית.

חוק המטרו אני לא חושב שצריך להעביר במחטף, בטח אחרי שהאופוזיציה העלתה הסתייגויות (אני מניח שחלקן הן הסתייגויות הטרלה, אבל כנראה שיש שם לפחות הסתייגות אמיתית אחת).

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

כנראה שזה מאותה סיבה שנשיא לשעבר מקבל גם הוא לשכה ומגורים וכו', כי הוא היה סמל שלטוני.

לא שיכנעת אותי.

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

גם אני לא, אבל שינוי פרסונלי הוא לא הגיוני בעיניי.

חצי פרסונלי כי הוא הראשון במצב הזה. אולי אם ביבי היה נותן לגנץ רוטציה... לא יודע.

לפני 26 דקות, m3x7r3m3 כתב:

חוק המטרו אני לא חושב שצריך להעביר במחטף, בטח אחרי שהאופוזיציה העלתה הסתייגויות (אני מניח שחלקן הן הסתייגויות הטרלה, אבל כנראה שיש שם לפחות הסתייגות אמיתית אחת).

"מחטף"

שפאקינג יעבדו לטובת העם. במקום להתעסק באם זה עבר תחת ביבי או לא תחת ביבי. לא מחטף ולא נעליים, ואם יש הסתייגות נורמלית אפשר לדון בה ולשנות. בקיצור - שיעבדו הזונות. לא לעבוד כי אנחנו לפני בחירות... אנחנו "לפני בחירות" כבר מ 2019. 

• אהבתי 1

- By lifting money bags

פורסם
Just now, David32 כתב:

לא שיכנעת אותי.

זו הטענה של מי שתמך בזה בעבר, זה לא שכנע גם אותי 🤣

אז בוודאי שאני לא אשכנע אותך אם אני לא משוכנע בעצמי

לפני 1 דקה, David32 כתב:

חצי פרסונלי כי הוא הראשון במצב הזה. אולי אם ביבי היה נותן לגנץ רוטציה... לא יודע.

זה לא קשור (בינתיים) לעניין החליפי בכלל, הוא רצה שיאשרו לו את זה מעכשיו, על בסיס כהונת רוה"מ במשך שנה.

כשזה ירד מהפרק הוא שלח את העובדים שלו לבדוק האם הפז"מ כחליפי יכול להיספר.

אז סופר-דופר פרסונלי. הוא הרוה"מ היחיד בינתיים שהחזיק שנה ושבוע או משהו דומה.

"מחטף"

שפאקינג יעבדו לטובת העם. במקום להתעסק באם זה עבר תחת ביבי או לא תחת ביבי. לא מחטף ולא נעליים, ואם יש הסתייגות נורמלית אפשר לדון בה ולשנות. בקיצור - שיעבדו הזונות. לא לעבוד כי אנחנו לפני בחירות... אנחנו "לפני בחירות" כבר מ 2019. 

עכשיו מנקים שולחן, זה אומר שמעבירים רק דברים שיש עליהם הסכמה.

הסתייגות היא ההגדרה של אי הסכמה.

להבנתי אצל מיכאלי יש מחסום בלתי עביר - אפס שינויים ברפורמת התחב"צ וחוק המטרו, היא לא מוכנה לשנות כלום ושום דבר.

אז על מה ידונו?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...