Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 7 שעות, arturkopit כתב:

מעוניין לספר לנו במה אתה ואשתך עובדים וכמה מס אתה משלם לפני שאתה בכלל פותח את הפה על לדבר על הכנסות?

שיח משונה חייב לומר. 

במה התשובה שלי תתרום לדיון? 

אגב אם זה כל כך מעניין אותך זה לא סודי במיוחד כתבתי את זה כמה פעמים.

"בדמוקרטיה החדשה/ישנה" זכות הדיבור היא רק למשלם מיסים ממדרגה מסוימת?

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 8 שעות, shake כתב:

ולמה ששפיר(לא מועצה עשירה)\לכיש\יואב לא יהנו מהארנונה של אינטל? האזור תעשייה הוקם גם על קרקעות שלהם ושנים זה היה ההסכם.
קריית גת פשוט מצאה פתרון פלא למימון הגרעון וככרות הענק
https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001275856

האחוז לא יהיה זניח אם יקימו את שפיר כעיר חרדית.

לא התעמקתי במיוחד בהצעת החוק דיברתי על העיקרון.

וכמובן לפי העיקרון הזה גם תושבי מ"א שפיר תהנה מאינטל ושות'.

אזורי תעשיה זה לא הון אנושי שבו אפשר להבין את ההיגיון שאומר שמי שטרח על הכסף אמור לקבל אותו בשירות משופר יותר.

אזורי תעשיה זה משאב לאומי אי אפשר לתת לכל ישוב אזור תעשיה אז בהכרח שקריית גת מקבלת זה על חשבון שפיר . ולכן כאן אני מבין את ההיגיון לחלוקה בהכנסות.

פורסם
לפני 6 דקות, yd b-4 כתב:

"בדמוקרטיה החדשה/ישנה" זכות הדיבור היא רק למשלם מיסים ממדרגה מסוימת?

כן, זה חלק מהדיון, כי שיטת הממשל שלנו מאפשרת עודף כוח לקבוצות מיעוט שמשמשות כאבן מאזניים בבניית הקואליציה. זה נותן יותר כוח יחסי לקבוצות מיעוט, שרמת השותפות שלהם בבניית המדינה פחותה.

לכן הרלוונטיות של מחאת המילואמניקים ושות׳.

זו הבעיה עם קואלציה של 61. לחבר הכנסת ה-61 יש כוח לא פרופורציונאלי.

שיילכו החרדים ויטיסו מטוסי קרב. 

• אהבתי 3

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

יש לך שיטת ממשל אחרת שהיית מעדיף לחיות בה? 

שיטת ממשל.

לא "בא נשאיר את הכל אותו דבר רק נחליף חלק מהאוכלוסיה"

פורסם
לפני 13 דקות, oryo כתב:

חלק לא מבוטל מאותם 10% הם אנשים שיש להם אפשרויות, וחלק מהם מכירים את הנתונים האלו, וכמעט כולם מרגישים את נטל המגף על הצוואר בצורה זו או אחרת. רובם המוחלט לא יעשו דבר כי אינרציה ומשפחה ושפה וקשיים ועוד מלא סיבות, חלק כן יפעלו, והסנן הטבעי הוא שמי שמצליח להגר החוצה מישראל הוא כמעט תמיד נמצא באותם 10%. לוקחים את מיכל הדלק של המדינה, מקטינים אותו אט אט, ומצפים שטווח הנסיעה לא ייפגע. 

הסיבה שלא היגרתי ואני לא מהגר היא כי מצד אחד זה הבית שלי ועם כל החרא פה אני מרגיש הכי בבית פה ומהצד השני המגף על הצואר משאיר לי מספיק אויר כדי לחיות טוב.

אבל זו ההחלטה שלי וזה מה שמתאים לי. זה לא אומר שאם מחר הבת שלי תחליט אחרת אני אגיד לה שהיא טועה כי זה צריך להתאים לה ולא לי.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

@yd b-4 כן. שיטה שיש בה פחות ניצול מאורגן של אחרים. כשמדובר באדם זה או אחר (הדוגמה של אור) קשה מאוד למנוע זאת. אבל ניצול סיסטמטי על ידי קבוצה גדולה היא עניין אחר. וזו בדיוק המדיניות של הפוליטיקאים החרדים.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 36 דקות, yd b-4 כתב:

יש לך שיטת ממשל אחרת שהיית מעדיף לחיות בה? 

חוקה יכולה להיות התחלה טובה.

ובמידה ולא נצליח להגיע לחוקה שמבוססת על הסכמה רחבה, אז המשבר הנוכחי הוא פה כדי להישאר.

דבר נוסף שנראה קוסם עכשיו הוא סוג של פדרציה בה חלק גדול יותר מהמיסים וגם החקיקה יהיו לוקאליים.

עריכה אחרונה על ידי stx
פורסם
לפני 58 דקות, yd b-4 כתב:

אזורי תעשיה זה משאב לאומי אי אפשר לתת לכל ישוב אזור תעשיה

למה לא?

חוץ מזה, גם ככה חלק מהארנונה מגיע מהמדינה - הנה החלוקה בהכנסות ועזרה.

למה צריך עוד לחלק? 

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

יש הרבה עיוותים במנגנון הארנונה.

שנים רבות מפעלי ים המלח שילמו ארנונה למועצה אזורית תמר, שכוללת כמה ישובים קטנים, בזמן שישובים במצב פחות טוב כמו ערד, לא קיבלו שקל.

בנוב׳ 21 שרת הפנים איילת שקד שינתה את זה.

תושבי ת״א מקבלים שירותים מעולים מהעיריה שלהם, אבל משלמים ארנונה נמוכה יחסית, כי אנשים כמוני מגיעים מרחובות לעבוד בת״א, והחברות משלמות ארנונה גבוהה, במקום התושבים.

אני מצדי, משלם ברחובות את הארנונה הכי גבוהה בעיר, כדי לממן שכונות גדולות של חרדים שמשלמים ארנונה אפסית (אם בכלל).

אין לזה באמת פתרון, כל עוד אחוזים גדולים מהאוכלוסיה, חיים במכוון על חשבון מיעוט שמשלם הרבה.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 21 דקות, David32 כתב:

למה לא?

עתודות קרקע,  עודף היצע, תחבורה, איכות סביבה ועוד.

אם ניקח את קרית מלאכי למשל, אין לה עתודות קרקע וכל איזורי התעשייה הצמודים שייכים למועצה האיזורית.

עכשיו בוא ניקח את קרית המדע ברחובות או רמת החייל בתל אביב. אם יקימו שם מפעל בטון למשל זה יפגע קשות בהיי טק (רעש ואבק).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לפני כשעה, yd b-4 כתב:

אזורי תעשיה זה משאב לאומי

זה לא.

אזור תעשייה נמצא בתחום של רשות מקומית. היא דואגת לתחזק אותו מהארנונה שהעסקים והתושבים משלמים. 

אם העיריה משכילה לנהל את אזור התעשייה שלה בהצלחה והוא מושך אליו פעילות ועסקים, היא תרוויח יותר. עיר אחרת שמזניחה את אזור התעשיה שלה ולא מפתחת אותו לא צריכה לקבל כסף ממקום אחר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 27 דקות, SlowRide כתב:

אם העיריה משכילה לנהל את אזור התעשייה שלה בהצלחה והוא מושך אליו פעילות ועסקים, היא תרוויח יותר. עיר אחרת שמזניחה את אזור התעשיה שלה ולא מפתחת אותו לא צריכה לקבל כסף ממקום אחר.

זה ממש לא נכון.

קרית גת כנראה לא תצליח להקים איזור תעשיית הייטק יותר מצליח מהרצליה או תל אביב או פתח תקווה, גם אם ישקיעו שם המון. שאלה של מיקום.

גם אינטל הגיעה לשם רק בזכות התערבות ממשלתית.

אתה גם לא רוצה שכל עיר תקים לעצמה איזור תעשייה נפרד, בלי קשר לערים השכנות, בלי תכנון של תחבורה וכו'.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

הפריפריות מופלות שנים על ידי המדינה , הצלחה של איזורי תעשיה הם פועל יוצא של יכולות ראש העיר.

דוגמא מעולה הוא איזור התעשיה של יוקנעם , ראש עיר תותח כמו זה של באר שבע.

המדינה צריכה לגרום לפיזור התעשיה כולל היי טק לכל רחבי הארץ תוך מתן תמריצים משמעותים כגון פטור ואו הנחה בארנונה לטווח של 10 שנים , השתתפות בשכר \ הטבות מס לפירמה ועוד ועוד .

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

• תוכן חדש...