Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

יוסי על תגובות כמו שלך, אני בוכה.. ונתניהו מאושר.

לא יהיה שינוי , נתניהו ישאר , ורוב העם יתייחס אליכם כמתנשאים.

עד שלא תבין שהשמאל אלוף בלהרוס לעצמו, יותר מהאחרים.

(מוות וחיים ביד הלשון - עבדו עם הלשון לגרום הנאה)

אז שיחקתם אותה כמשכילים לכאורה - אבל לשינוי אתה צריך את קולות שאר העם.

(הלא משכלים כמותכם) - ממש לא חכם.

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

יוסי אם הבנתי נכון אייל הוא מתכוון לומר שכל הפלפולים האלו, גזענות/לא גזענות עדתיות/לא עדתיות קדמה וואטאבר..זה לא משנה, בשורה התחתונה הוא מרחיק את רוב העם הנבוב והנכשל.

פורסם

אני לא רוצה את נתניהו.

אתם לכאורה מיוחדים - ונתניהו בשלטון.. גם בזכותכם.

התוצאה - אולי אתה חושב שאתה מיוחד , וזה לא עוזר לנו.

אז יפה, אתם מיוחדים - והשלטון נשאר אצלו בגלל היחוד שלכם.

בפועל - אתה לא חכם בהתנהלות מול אנשים או קהל השונה ממך.

אתה גם לא מבין כי דבריו של גידי אורשר פוגעים באנשים.

צריך לדעת לדבר וללמוד איך להעביר מסרים, נסה לדבר עם האנשים האחרים, ללמוד מה מפריע להם

ואת הרצונות שלהם.

ואל תגיע מנקודת המבט, כי אתה יודע יותר טוב מהם, מה טוב להם.

כך לאט לאט בשפה הנכונה, תגיע אליהם כדי שהאחרים יבינו ויתמכו בדעותייך.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אייל, אני לא מדבר מנקודת מבט של שמאל או ימין.

בהקשר הזה לא אכפת לי מי בשלטון.

לא הכל פה הוא פוליטיקה של ימין מול שמאל.

אותי מעניינות יותר ההשלכות של זה על מדינת החוק והחברה.

באופן אובייקטיבי, האמונות האלו הן חלק ממה שתוקע את ישראל מלהיות חלק מהעולם המערבי.

יש להן ולצורת החשיבה שמאפשרת אותן השפעות רעות מאוד על קבלת החלטות ועל דעות של אנשים.

יש אנשים שסובלים יותר ממה שהם אמורים בגלל אמונות שמתחילות להיעלם מהעולם (כן, כיום יש יותר אתאיסטים וחילונים מאשר כל תקופה בהיסטוריה).

הפרדה בין גברים ונשים, הסתמכות על תפילות במקום מדע, דעות גזעניות ושל "אנחנו צודקים כי אנחנו יהודים", פירוק שלטון החוק וחתירה תחת המוסדות של הדמוקרטיה וכו', הן תופעות שבאות מתוך זה.

מה שקורה עם החייל שירה והדעות הקיצוניות של "לתלות את השופטים", "לא להתעלל בו כי הוא יהודי", "לשרוף את המפקדים האלו כי הם פוגעים ביהודי", "אי אפשר לשפוט יהודי שהורג גוי" ועוד כל מני אמירות טיפשיות ונבערות לחלוטין הן תוצאה ישירה של הלגיטימציה של התרבות של האנטי-אינטלקטואליזם והאנטי-מדע שצומחת פה וגם במקומות אחרים בשנים האחרונות.

צריך להגיד את האמת:

מי שמאמין שצריך להעיף תרנגולת מעל הראש בשביל לכפר על חטאים לא מבין את המציאות.

למה צריך לכבד את הדעות האלו ואת השקפת העולם הזאת, שלא באמת תורמת לכלום אלא רק תוקעת אותנו ולא מאפשרת לנו להפוך למדינה נורמלית?

זה מבוסס על אמונות לא מבוססות במקרה הטוב ועל שקרים שנועדו לדכא מחשבה עצמאית במקרה הרע.

נמאס מההשתלטות של אנשים בורים על המוסדות שלנו והחזרה של המדינה לימי הביניים.

למה שהילדים שלי יהיו מחויבים ללכת לקברי צדיקים?

שיילכו קיבינימאט במשרד החינוך בקטע הזה.

ללמד ילדים להתפלל לישויות שלא קיימות בשביל למצוא בני זוג\ הצלחה בלימודים\ כסף?

Fuck them!

לא אכפת לי אם אנשים נפגעים מזה, הם חייבים לדעת את האמת.

מזרחים, אשכנזים, טורקים, אוזבקים או שוודים - אם אתם מאמינים בבולשיט, אנחנו צריכים להגיד לכם את זה.

אם נצליח, תוך כמה שנים הדורות הצעירים שיהיו חשופים לכל האמירות האלו ייזנחו את האמונה של ההורים שלהם ויקבלו צורת חיים יותר מתקדמת.

הייתי מת למשל שאנשים כמו רומן, שמשתייכים לימין החילוני שלא מאמין בשטויות האלה, גם יתנערו בגלוי מהפסיכיים הבורים האלו.

פורסם (נערך)

יוסי.. כדוגמה, בצ'ילה - יש רוב למאמינים באלוהים.

סקר לאומי משנת 2002 העלה כי מתוך 11,226,309 - 91.7% מאמינים באלוהים..(דתות שונות)

931,990 (8.3%) הם אתאיסטים, אגנוסטיקאים או חסרי אמונה.

אם הייתה שם, האם הייתה כותב עליהם , כשם שאתה כותב כאן.

יוסי כתב -

לא אכפת לי אם אנשים נפגעים מזה, הם חייבים לדעת את האמת.

מזרחים, אשכנזים, טורקים, אוזבקים או שוודים - אם אתם מאמינים בבולשיט,

אנחנו צריכים להגיד לכם את זה.

אם נצליח, תוך כמה שנים הדורות הצעירים שיהיו חשופים לכל האמירות האלו

ייזנחו את האמונה של ההורים שלהם ויקבלו צורת חיים יותר מתקדמת.

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אם הייתי חבר בפורומים צ'יליאנים הייתי כותב אותו דבר.

כתבתי גם שזו לא תופעה מקומית אלא עולמית.

תסתכל על האמריקאים.

גם הם שקועים בבוץ עמוק של דת וההשלכות השליליות שלה.

ההבדל הוא שבעוד ששם יש הפרדה מוחלטת (לפחות פורמלית) בין דת ומדינה, אצלנו זה משפיע על כולם.

במדינות עם רוב נוצרי הרוב יגידו לך "כן, אני מאמין באל כלשהו" פשוט כי זה מה שנוח להגיד וזה "מה שמנומס". ברגע שתתחיל לדבר עם אנשים על זה פרטנית, תראה שהאמונה של רוב האנשים ממעמד הביניים ומעלה לא באמת כוללת טקסים ודברים כאלו, והם לא הולכים אף פעם לכנסיה.

זה נקרא שהם "נוצרים מבחינה תרבותית".

בפועל הרבה מהם אגנוסטיים ואתאיסטים, גם אם לא נעים להם להגיד את זה.

ב2012 בין השאר נסעתי לשם לחקור את הנושא וערכתי עשרות ראיונות עם אנשים בעניין הזה ספציפית.

אחרי ההתפוצצות של הספרים של ריצ'רד דוקינס, כריסטופר היטצ'נס, סאם האריס ודן דנט (ארבעת הפרשים), הלגיטימציה להגיד "אני אתאיסט" צמחה פלאים באמריקה (גם צפון וגם דרום אמריקה).

אנקדוטה קטנה:

ב2012 השכרתי בקתה קטנה בחלק האחורי של בית של רופאה בת 65 שההורים שלה הגיעו כפליטים מסוריה בשנות ה20 (נוצרים).

יום אחד יצא לנו לדבר ופלטתי משהו על זה שאין אלוהים.

היא קצת הזדעזעה כי מעולם לא יצא לה לדבר עם מישהו שלא מאמין.

שאלתי אותה כמה דברים על האמונה שלה ואחרי שעתיים בערך של שיחה היא הודתה שהיא בעצם לא מאמינה אבל שזה לא מקובל ממש להגיד את זה כי "זה לא נראה טוב".

זה מה שמשתנה לאט לאט, שיותר אנשים "יוצאים מהארון" לגבי האמונה שלהם ומודים שאין בזה באמת משהו.

אנחנו צריכים לעזור לצעירים לפתח את עצמם ולא להישאר עם צורת החיים ההרסנית והלא רציונאלית של ההורים שלהם.

בכל משפחה אם הולכים אחורה 3-4 דורות נמצא מישהו שכיום לא היה מקבל את צורת החיים שלנו והיה מזדעזע מכל מני דברים שאנחנו עושים ביומיום.

זה לא אומר שאנחנו לא בסדר אלא שאנחנו מתקדמים לכיוון שונה.

פורסם

יש אמרה כזו שרוב ההומופובים הם בכלל הומואים בארון שמשקפים את השנאה העצמית שלהם החוצה.

אני מוצא את זה מאוד משעשע עד כמה אתה שונא אנשים דוגמתיים פרנקוס, בעוד שאתה מכיל את אותם מאפיינים דוגמתיים אירציונליים. בשרשור מקביל הצלחת להתעלם מחשבון כשהיית צריך להמציא הסברים, וגם הסתירה הזו באלמנט כ"כ לא בר ויכוח לא גרמה לך להכיר בטעות.

במקרה יצא שאנחנו באותו צד (אתאיזם) מבחינה דתית, אבל מבחינת גישה אתה לגמרי בצד השני: זורק חץ, מצייר סביבו מטרה. האנשים האלו שאתה מבקר חדשות לבקרים הם שיקוף שלך מבחינת גישה, רק ההיפך מבחינת אמונה. למה אתה לא מבין אותם? ממני והלאה.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

לא התעלמתי שם מהחשבון.

לי באופן אישי היו עלויות פסיכיות לחלוטין בתחזוקת מכוניות ובמשך שנים זה היה נושא שסבלתי ממנו כלכלית ונפשית.

בגלל זה אני חושב שבשבילי זה מצדיק קניית רכב חדש, כי על פי ניסיון העבר זה ייצא לי יותר זול גם כלכלית וגם מבחינת מחיר נפשי.

אמרתי גם שעם רכב מעל 75000 זה לא באמת שיקול שעובד בדיוק בגלל מתמטיקה.

היו בשרשור ההוא כמה אי הבנות.

חכה לסרטון שיסביר את הרציונל עוד כמה שבועות אחרי שאסיים לבנות את הסטודיו שלי.

ולעניין:

למה אתה אומר שאני זורק חץ ומצייר מטרה?

פורסם

בלינק ששמתי לך, אני מראה איך בהשתמש בנתונים שלך (לא שלי, שלך), אין שום קונסיסטנטיות בין הטענות.

בעצם, השתמשת במטריקה מסוימת עבור מקרה X, ומטריקה אחרת עבור מקרה Y (אעפ"י שיש חפיפה בין המקרים), זאת בשביל להוכיח טענה.

דה פקטו: היתה לך טענה מסוימת, היית צריך נתונים בשביל לאשש אותה ולכן השתמשת בנתונים לא קונסיסטנטיים. במילים אחרות: קודם כל החלטת את המסקנה שצריך להוכיח, אח"כ השתמשת בנתונים מפוברקים/לא-קונסיסטנטיים בשביל להוכיח. חץ-->מטרה (כאשר בהקבלה מיקום החץ הוא המסקנה, המטרה היא הנתונים).

זאת כאשר הדבר התקין לעשות זה להשתמש בנתונים ולהסיק מהם מסקנה, ואם יש סתירה בין הנתונים והמסקנה אז לעשות חישוב מסלול מחדש (איסוף נתונים מחודש / שינוי המסקנה).

זו פרנקוס, דוגמתיות:

a principle or set of principles laid down by an authority as incontrovertibly true.

יש לך את האמת הבלתי מעורערת, וכשהנתונים לא מתאימים אז פשוט מזניחים אותם / ממציאים אחרים / סותרים עצמנו לדעת.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

כך לאט לאט בשפה הנכונה, תגיע אליהם כדי שהאחרים יבינו ויתמכו בדעותייך.

מצטער, לא יכול לסרב:

אתה נתת לזה דוגמא מצוינת, כשבמקום להתעסק במהות של הדברים שלי, פעם אחת טענת שאני לא מספיק קשור לישראל ופעם אחרת תהית למה אני לא יורד מהארץ.

וזה עוד לפני שמדברים על העובדה שאתה הצבעת למפלגה סקטוריאלית, שהבוס שלה דיבר בזמנו על "זועביס".

אבל כמובן שזה בסדר.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

וראיתי שעכשיו מדברים (אלדד יניב) על כך שלכאורה עו"ד דוד שימרון, קרוב משפחתו של ביבי והפרקליט שלו, העביר לו שוחד לא קטן ממקור בחו"ל.

שמח אצלנו...

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

לכן.. (יבגני) נראה כי אתה הדוגמה, לדיבור בשפה הלא נכונה..

ובמקום לבדוק את עצמך מול האחרים, וללמוד מה הם רוצים אתה ממשיך בהנאה לא להבין.

בעבר (בסוגיית הפליטים) גם שלחתי אותך להתנדב בדרום ת"א, לעזור וללמוד מה הם רוצים.

למה הם נגד..

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אייל, אני מקרה אבוד.

רוסי שחצן, סוגד להשכלה פורמלית ורציונליזציה של העולם, לא חושב שכל התשובות נמצאות בקישורים לויקיפדיה ואפילו כתבתי פעם עבודה סמינריונית על צ'כוב. באמת לפעמים בא לי לתת כאפה לעצמי.

אבל, במחילה ממך (רומן, סליחה על הפלגיאט), במה אתה שונה בשורה התחתונה במסרים שלך?

שלחת אותי לא רק להתנדב עם פליטים.

ואפילו בנושא הזה אתה עושה מיקס ודורש ממני לחפש תשובות לא אצל מי שמחזיק בהן, מכיוון שגם בנושא הפליטים, כל מה שדרשתי ממדינת ישראל זו מדיניות ברורה ומוגדרת.

ואני תוהה: אולי זו הבעיה בעצם? חוסר היכולת של רבים להתעסק במהות?

נהג מתחיל, כתבו הבוקר שהפרשה תתפרסם במהלך השבוע עם איזו הצהרה של היועץ המשפטי. נראה במה ביבי מואשם הפעם, ואיך הוא יצא מזה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תוכן חדש...